43 min kvar och en massa funderingar


Till kick off har vi nu 43 min då jag börjar skriva. Det jag skrev tidigare gäller. I skrivande stund kanske Bolton får 2-2 med sig mot Pool. Att Pool utmanar om top-4 i år är svårt att se just nu. Finland bör slå Ukraina i dam-em idag, såg lite slött ut tidgare nu, nå säkert vinner damerna. Vad annat, Milan-Inter och Real mot vem de nu var hinner jag inte se idag. Om man ville hade man alltså kunnat se fotboll i nästan 12h i rad. Chelsea vann Burnley med 3-0 helt säkert och det fanns inte mycket att fundera på där. Ballack gjorde mål, hmm han duger inte i toppmötena. Min gissning på The classic game (som det kanske borde kallas) är 1-2 till Arsenal men det kan lika bra bli 0-0 eller 1-1 eller varför inte 0-2!

Jag såg Italien-Sverige (damerna) i Åbo igår. Intressant var hur Sveriges linje var uppställd då Italien hade frispark från  cirka 25m. Annat intressant var hur fegt Italien pressade och hur mycket starkare och snabbare svenskorna var i hela matchen. Nåja italienska damerna är inte bra, det har jag sett då de har mött Finland i Vasa.

Pool gjorde 2-3 mot Bolton nu på volley av Gerrard med 6 min kvar. Kanske vinner de men vägen till top-4 är lång som det ser ut. Nu är det 30 min kvar tills de två bästa lagen i britannien möts! Bendtner har viktig roll om han spelar och han var dålig senast, få se nu..

Imorgon skall jag coacha ett a-jun lag i Tammerfors. Blev klart över en bit mat och lite funderingar idag. Kul att vara nere i alndet och tala med alla man känner. Mittiallt vet jag mycket mer om Finlands bästa herrlag TPS med Pasi Rautiainen i spetsen. TPS höjer tempot på träningarna tre gånger. De inleder lugnt en halvtimme och höjer lite en halvtimme och asvluat så stenhårt att cirka 2-3 spelare får på benen helt brutalt och skadar sig p.g.a. att de inte har benskydd. Rautiainen har svårt att svälja spagettin efter träningarna då han snackar så otroligt mycket, då alla har ätit upp är han bara halvvägs. Anyway, kul kille som gärna visar publiken och tränare på sidan om vad de håller på med och förklarar mycket "kom hit nära nu så ska ja förklara vad vi gör och varför".

Många lag jag känner har haft problem i år och det är alltid intressant att funder på frågan "varför"? I många fall beror det till stor del på dåligt gräs och dåliga bollar tycker jag och i andra fall är det brist på att samma gäng inte är med hela tiden. Det finns också många fler orsaker som jag inte går in på nu.

Pool vann men som sagt, de har problem. 67 min och 0-0 för damerna. Andra resultat här lokalt, TPS-Honka i cupen 2-5 och Tps a-jun-Honka a-jun 3-2. Ryktas att vi har dåligt med spelare till Tammerfors imorgon och en 96-a lär få chansen att spela också. Utmaningar är till för att förstärka oss, hårt jobb är det som gäller. Ok Ukraina tog ledningen efter en usel bakåtpassning! Jag känner Finlands målvakts pojkvän och kunde diskutera med honom men målet var helt på Hyrynens konto om jag såg rätt. Enför svag bakåtpassning ställde till det, samma hände för mina juniorer i Seinäjoki förr i år, men ett skott i krysset från 40m och ett självmål gav oss 3p. Nu bänkar jag mig för the Classic game!!!

Inför Manu-Arsenal


Inför Manu-Arsenal kan jag bara säga att arsenal har en klart bättre form men man har även en hel del skador och på bänken finns inte ens Fabregas som hade lättast skada av alla. Manu saknar framförallt Rio och van Der Sar. Jag kan inte se att Arsenal skall förlora denna match. Manu ser aningen tunnt ut! Vi får se. Förmatch blir det då Chelsea tar tre nya poäng. Här nedanför klistrar jag in öppningselvorna från svenskafans.com




12 B. Foster
22 J. Oshea
15 N. Vidic
23 J. Evans
3 P. Evra
25 A. Valencia
24 D. Fletcher
16 M. Carrick
13 J. Park
10 W. Rooney
9 D. Berbatov



1 M. Almunia
3 B. Sagna
5 T. Vermaelen
10 W. Gallas
22 G. Clichy
11 R. van Persie
15 N. Denilson
17 A. Song
2 A. Diaby
23 A. Arshavin
52 N. Bendtner


Vinster här och där

Denna dag har gått bra i fotbollsvärlden. Mina juniorer tog sjätte raka segern i gruppen (på sex matcher) och är nu så gott som klara för högsta serien till nästa år. Vi vann 3-1 och motståndarcoachen tyckte att matchen var jämn då vi talde efteråt, tja den var ju jämn siffermässigt men målchanserna vann vi med typ 15-2. Vore det inte för domaren kunde det lätt ha blivit mål på frisparkar och en straff men han vägrade att blåsa. Jag hade farsan och brorsan att kolla in laget idag som lite onsdagsunderhållning. De var imponerade av hur otroligt bra laget fungerar taktiskt i alla möjliga lägen men även av hur bra kondition alla har plus hur individuellt skickliga de flesta är. Finska damlandslaget vann 2-1 mot ett Holland som inte pressade backlinjen alls i slutminuterna, hur kan man vara nöjda med en förlust!? Fattar inget..såg ut som ett skämt.

Nu leder Arsenal mot Celtic i halvtid med 1-0 och det krävs tre mål av Celtic för avancemang till CL. Arsenal har kontrollerat matchen helt och nu kan Wenger säkert vila fler spelare inför lördagen. Arshavin och van Persie började på bänken och Fabregas är småskadad och är på läktaren. Hoppeligen är laget utvilat inför lördag. Wenger sade igår att han inte beaktar lördagens match då han tar ut dagens lag, men om någon är trött bör han vila för en pigg spelare gör en bättre match. Tja, en trött Van Persie gör nog mer än en pigg Eboue kanske...

Chelsea har inlett ligan ganska bra precis som Tottenham, men just nu borde Arsenal vara klart hetast i ligan med 10-2 i målchanser på två matcher. Pool har skämt ut sig med dåliga matcher där alltför stort ansvar vilar på Gerrards axlar. Manu kommer nog sakta men säkert mot sin vanliga nivå. Men Ronaldo kan dom inte ersätta och det talar för att det blir någon annan som vinner ligan i år. Ronaldos betydelse för Manu kan inte mätas i pengar, han såldes för otroliga 100 miljoner euro, men för Manus spel och förmåga att vinna matcher var han var garanterat värd flera gånger den summan. Så ung,  så otrolig, så mycket värd även gällande försäljning av alla sorters prylar aktiebolaget Manchester United erbjuder. Sen Tevez...så mycket bättre än Owen nånsin kan bli. Fergie tror på Owen, Manu fansen tror på Fergie, Owen är en flopp jämfört med Tevez och han lär inte duga som inhoppare i toppmöten ens - tro på Pese!

Mer om allt möjligt imorgon och då skall jag försöka få ihop något långt om allt från min sommar! Några tiotals läsare har hittat hit och fler är säkert på väg. Vi återkommer imorgon! Och kommentera gärna här på sidan..kommentarer till bloggen som läggs på facebook vill jag inte ha skräpande där. Här diskuteras det och svar får ni alltid inom ett par timmar om jag inte är på resa. Godnatt!

Pesewriting is back


Okej ja e back in da blogg! En del som följde me här tidigare ha fråga efter mitt bloggande i sommar då ja ha träffa folk i hemtrakterna. Då U-21 em börja var de över 20 stycken som var inne och kollade här men jag skrev inget här på hela sommaren som dom då märkte. I sommar har det hänt otroligt mycket fotbollsmässigt i mitt liv, minst fem timmar per dag har gått åt till fotis och ofta minst sju timmar.

I Premier League har det gått ganska precis så som jag har hoppats på hittills. Arsenal ser ut att ha löst största problemet på ett inte alltför dyrt sätt. Vermaelen har hittills varit en fantastisk mittback som även har gjort mål och varit farlig i många offensiva lägen också. Att Adebayor såldes tyckte jag inte om, men då jag ser på laget tycker jag att man har de mest explosiva spelarna kvar så nu känns det helt okej. Toure var ganska bra ifjol men vi skall klara oss utan honom också. Gallas verkar ha höjt sig rejält och har dessutom gjort tre mål nu på tre matcher (ett i CL-kval mot Celtic). Den enda som har haft en inledande svacka är Arshavin som har mer att ge. Skadeläget är tufft redan nu även om det inte har påverkat resultaten. Fabianski, Djourou, Nasri, Rosicky, Vela och Walcott är inte i spelskick varav de två första plus Vela inte skulle vara speciellt aktuella just nu heller. Fabregas är småskadad också.

Imorgon är det viktigt returmöte mot Celtic (2-0 seger förra veckan). Jag har missat det mesta av Arsenals spel iaf live, men jag känner mig ganska "med" ändå. Hittills har man spelat 4-3-3 till största del men man har ännu kvar 4-4-2 uppställningeni bagaget och jag tror att det kan bli aktuellt i helgen mot Manu.

Imorgon kanske det blir: Almunia, Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy, Song-Diaby-Denilson, Arshavin-Eduardo-Van Persie
Avbytare Mannone, Silvestre, Gibbs, Eboué, Ramsey, Merida, van Persie

Jag tror att Bendtner kan peta någon av Van Persie och Arshavin. Diaby har varit strålande hittills och de två andra har också lyckats bra. Det känns konstigt eftersom Diaby såg lovande ut senast för två år sedan...och jag hann såga Denilson mycket ifjol samtidigt som Song gick framåt men var aningen för slö ibland. Mot Manu räknas endast toppklass, ni minns mitt ord toppklass från våren, det betyder att endast de absolut bästa kan klara av att spela. MAnu har en förlust mot Burnley med sig och Vidic, Ferdinand och Van der Sar har varit borta nu, Vidic kom tillbaks till 5-0 segern senast men lär ha någon avstängning på gång kanske. Nåja det är inte den matchen som gäller nu. Men visst blir det en spännande lördag. Tycker dock att de väntade toppmötena kunde vänta till åtminstone sjunde omgången.

Jag känner inte igen ett enda namn i Celtics öppningselva och imorgon tar Arsenal steget till Champions League på ett säkert sätt och kan antagligen spara krafter till helgen samtidigt. De eviga skadorna i Arsenal har redan börjat tydligen och Wenger har inte oändligt mycket att laborera med imorgon. Men nu känns det som att truppen har uppemot 15 spelare som kan prestera toppklass! Ifjol fanns det cirka fyra färre plus att skadorna drabbade de bästa.

Sommaren som gick för mig innehöll bl.a. inblivkar från: U-21 EM, Wasa football cup, Dana cup..med brasilianare som lirade på sätt man inte sett förr :), finska div.4 --> ligan och just nu dam-em på teve och live redan på fredag då jag skall se Sverige-Italien i Åbo. Jag planerar även att se Arsenal-Birmingham live 17.10 i London på Emirates Stadium med två vänner! Under år 2009 har jag som spelare just hunnit träna med tre div.3 klubbar och två div.2 klubbar. Jag har också skrivit artiklar för tidningar och gjort en ny film till youtube där det visas en del trick, men den är mer gjord för att vara underhållande än för att vara en instruktionsvideo. Mer om upplevelser från allt detta kommer senare (börjar kanske redan på torsdag)...total fantastisk glädje och även en del sorg har hunnit upplevas lite här och där inom fotisen. Men vore det inte för känslorna så skulle fotboll inte vara lika bra!!

Bloggandet fortsätter

Efter en lång paus känns det som att jag kommer att återuppta bloggandet här. Premier League har just startat och pausen har varit lika lång som PL pausen då ungefär. Mycket har hänt i sommar både i världsfotbollen och i mitt fotbollsliv. Info/reklam om bloggstarten kommer på facebook.

**************************************************************BLOGGANDET ÅTERUPPTAS INOM NÅGON DAG OCH ÄR HÄR FÖR ATT STANNA ÅTMINSTONE PREMIER LEAGUE SÄSONGEN UT************************************************************

RSS 2.0