Paus

Jag har lite paus med bloggandet. Håller på och flyttar cirka 500km så det är mycket jobb på alla sätt. Det finns mycket nya ämnen att fundera kring då jag har mer tid. All ser väl fram emot u-21 em i juni hoppas jag, imorgon tas den finska truppen ut.

Manu vann ligan

Manu-Arsenal

38.8% Bollinnehav 61.2%
10 Skott 13
0 Skott på mål 4
3 Räddningar 0
2 Hörnor 5
14 Tacklingar 12
4 Offsides 0
0 Gult kort 5
0 Rött kort 0
20 Tacklingar 26
240 Genomförda passningar 436
58 Missade passningar 60

Arsenal var bättre på alla sätt men skapade ingen riktigt farlig chans även om det fanns tillräckligt med lägen för att avgöra. manu hade också en par chanser. Idag var Arsenal mycket piggare och tog bl.a. fem gula kort vilket visar att man ville mycket. Manu fick inget tidigt mål som i CL men spelade ändå på resultat och höll nollan vilket räckte för ligaseger. Arsenals före detta skadade spelare hade fått lite mer tid att komma igen nu och därför var insatsen betydligt bättre än i CL. Arshavin var inte speciellt viktig. Tufft att Walcott inte platsade. Adebayor var inte med i truppen liksom Rio Ferdinand.

Wenger sade igår att Manu har 10ggr högre budget att röra sig med och på så vis är han ganska nöjd med vad han har uppnått med laget i år. Sen är det bara att gratulera Ferguson och gänget. Jag tror inte att Manu vinner särskilt mycket de kommande åren. Ronaldo och Tevez far högst antagligen och fast man skulle få självaste Zlatan så räcker det inte. Arsenals ynglingar börjar bli äldre, det är lovande! Liverpool och Chelsea utmanar säkert dessa två lag även nästa år. Men frågan är om de har något att sätta emot om inte Arsenal blir lika skadedrabbat en säsong till. Idag visade man än en gång hur bra man är på att spela fotboll, men måltorkan är ett problem.

Vps tränare avgick. Skall fundera mer kring finska ligan en annan dag. Vi gick upp i delad ledning i div.3 igår. Jag spelade 90min och har nog inte löpt så mycket på flera år. Kul med fotboll i fint väder och på bra gräs. Nu skall jag på kryssning med några polare. Skriver mer på måndag.

Lite om Åbo derbyt

Manu vann till slut, jag sade i början av matchen att de behöver Tevez på plan och det stämde ganska bra. Wigan spelade riktigt fin fotboll i första halvlek, men borde inte ha backat hem så mycket i andra halvlek. Topplagen kör över alla som backar hem i andra halvlek. Med nöd och nppe fick Manu tre poäng och behöver nu en poäng på de två återstående omgångarna för att vinan ligan. Obs, Pool har bättre målskillnad ;)

Såg derbyt Inter-Tps live idag. Första halvleken var bedrövlig och det intressantaste var då TPS coachen Rautiainen gick lös på avbytarbåsets vägg. Fjärde domaren läxade upp honom. Både fjärdedomaren och ena linjedomaren har vi haft i våra matcher på sistone också. De är helt bra typer tycker jag. Andra halvleken blev mer underhållande, mittiallt hade båda lagen tid och utrymme att spela fotboll även på mittfältet så att det inte var som en tennismatch. Tps som hade varit sämre på allt tog över i 15min och sen gjorde Inter två mål, tog över helt sista 20min och sen var matchen slut. Verino i Inter spelade bra, Hämäläinen var helt bra i TPS men fick för lite hjälp, mittbacken Heinikangas var även duktig i de svartvitas lag. Wayne Brown från Fulham gjorde inget speciellt. Skulle TPS ha haft Paatelainen och Wusu på plan tiidgare kunde de t.o.m. ha vunnit. Så låg nivå som spelet i denna match höll i första halvlek borde inte en ligamatch få hålla ens i Liechtenstein, det var helt katastrofalt. Hur tränar de här lagen frågade jag mig.

Jag åkte till matchen med åtta rutinerade gubbar i taxi så jag hann höra en hel del historier, taktiker och funderingar. Den bästa var nog från en före detta 400m löpares karriär. Pressen frågade honom hur han skulle kunna vinna loppet och hans svar var att "om jag springer allt vad jag orkar i 300m och sedan ännu hårdare sista 100m". Ganska rolig taktik tyckte jag och han föreslog då att fotbollsspelarna skall köra för fullt i första halvlek och i andra halvlek skall de köra ännu hårdare! Det är teoretiskt omöjligt men inställningsmässigt borde man nog tänka på det viset. Trots att det var derby i en stor stad som Åbo var det bara 5700 åskådare, det var 8000 ögonpar på läktaren förra hösten då lagen möttes senast.

Skulle kunna behandla några fotbollsämnen här ännu men jag går och sover istället för det är bortamatch imorgon och före det skall det jobbas också. Lär mig allt mer om fotbollen här nere i landet och jag har lärt mig att känna igen de viktigaste personerna på och utanför plan i de viktiga matcherna. Det vimlar av "kändisar" då det är match på Veritas stadion. Det gör det kanske även i Österbotten då det är match men där är inte kändisarna lika kända sett över hela landet. Äntligen börjar min träningsvärk från mitt förra gympass gå över och det är hela fem dagar sedan jag styrketränade!

En hel del om fotboll

Manu kör lätt över Wigan ikväll och då krävs det endast en poäng för att vinna ligan. Den kommer inte på Old Trafford på lördag kl.14.45, eller också så gör den det :S Ikväll är det derby mellan Vps och Jaro i Vasa, om jag skall vara ärlig så vet jag ingenting om förhandssnacket. Jag tror att Vps tar minst en poäng efter som de har haft en del positivt i sitt spel hittills fast det har gått uselt poängmässigt.

Igår föll vi ur finska cupen mot ett div.2 lag, ställningen blev 2-1. Det var intressant att få spela mot div.2 spelare igen. Ser man på spelare för spelare skiljer det sig inte mycket från topplagen av div.3 och att vinna dueller och en mot en situationer är inte direkt svårare heller. Styrkan med div.2 lag (och bättre lag) är vanligtvis främst att de är väldigt samspelta och fungerar som ett lag och en helhet på ett annat sätt än ett div.3 lag. Det finns mer pengar, borde finnas bättre tränare och det tränas oftare i div.2 lag. Där har man kanske den lilla skillnaden till varför de lyckas slå ett bra div.3 lag oftast. Truppen är oftast också väldigt bred och alla är där för att satsa så man har minst 16 spelare på en träning, skall återkomma till antal spelare på träningar...sen har de ofta någon utlandsförstärkning med sig också som brukar ge det lilla extra åt laget. Tror att nästan allt detta stämmer in på gårdagens lag som vi mötte. Det var roligt att spela i en jämn match, själv fick jag utgå med kramp efter 60min. Har varit tungt på sistone för mig med förkylning och jag har inte hunnit vila så mycket heller då mitt arbete och mitt coachande gör att jag måste anstränga mig en hel del fysiskt om det skall bli bra.

Gällande antalet spelare på träningar har jag fört många diskussioner de senaste dagarna. Det är ett ganska intressant ämne som jag egentligen aldrig har orkat bry mig så här mycket i tidigare. De flesta lag under div.2 nivå (herrar då typ) har sällan uppemot 20 spelare på en träning...nej faktum är att det säkert rör sig kring cirka 14 spelare i medeltal. Vad har det här för konsekvenser? Det är lättare för tränaren att hålla koll på alla och få mycket aktivitet för alla i övningarna då det är en mindre grupp, tränaren hinner se alla mycket mer och föra enskilda diskussioner. Det mest intressanta att se på är spelövningarna, har man 14 spelare så spelar man ofta med en uppställning som mv+3-2-1 eller dylikt. Ibland spelar man med uppställningar som 3-3 eller med 2-2-2. Visst är det bra med småspel och tempospel, man kan spela tre mot tre eller fyra mot fyra för att få med tempo och explosivitet i spelet. Problemet är bara att träningarna skall göra spelarna redo för att lyckas i matcher och i matcherna spelar man med elva mot elva.

Om ett lag sällan eller aldig kan spela med tre lagdelar (backar, mittfältare och anfallare) så blir det problem i längden. Det blir en stor omställning till match tankemässigt och taktikmässigt. Har jag sex utespelare+mv på en träning så spelar jag 3-2-1 eller 3-1-2 för att ha tre lagdelar, men taktiken och spelet blir ändå inte så hemskt likt en riktig match. Skall en tränare kunna ha något väldigt matchlikt och kunna gå in och visa på taktiska saker ordentligt så borde man åtminstone kunna spela med 3-3-2 mot 8 andra utespelare. Har man inte tre backar så kan man aldrig bredda till ytterbackarna egentligen även om målvakten kunde fungera lite som en mittback. Jag tror för tillfället att det laget jag tränar behöver spela typ 11 mot 11 på minst en träning för att spelet skall börja löpa bättre i matcherna. Självklart är spelare skadade och sjuka hela tiden, frågan är då hur man skall kunna komma upp till ett antal på närmare 22 stycken? Tja, jag försöker låna spelare från div.6, yngre juniorlag, spelare/tränare jag känner som jag vet att kan klara av att delta på denna nivå och jag har även diskuterat med ett damlag om lånespelare. Man tager vad man haver.

De flesta topplag jag har sett på eller tränat med har ofta använt sig av spel med minst 3-3-2 som uppställning på träning. Ofta vill man även spela med 11 utespelare åtminstone 10min på träning. Det är förståeligt eftersom man då rör sig på helt andra ytor och på ett annat sätt. Det är lätt om man har ett farmlag och ett juniorlag med tillräckligt gamla pojkar bakom sig. Det är inte alla som har det. Kort sammanfattning; jag skulle vilja spela träningsmatcher eller just matcher på träningarna med tillräckligt med folk på plan (typ 11 mot 11) för att jag lätt skall kunna stoppa spelet och gå in och säga vad jag tycker och tänker. Det uppstår otroligt många situationer på bara 5min där man borde få spelarna att göra något annorlunda...i en riktig match kan man inte gå in på plan, då blir nog domaren förbannad :)

Otroligt många har klagat på matchen Mypa-Hjk, hur kan speciellt Hjk som borde vara ett av landets bästa lag spela en sådan smutsig fotboll bestående rensningar och dåliga passningar o.s.v.? Jag har inte sett matchen men jag förstår att det har sett bedrövligt ut. Jag har inget svar på frågan men överlag är det svårt att ha kvalité på den finska fotbollen då alla bra spelare sticker utomlands direkt de får chansen och sen är det svårt att ha kvalité på fotbollen då fotbollskulturen i landet är som den är. Visst är fotboll den mest spelade sporten i Finland men det saknas väldigt mycket ekonomiskt på alla nivåer och har man inget att locka publiken med (typ stjärnspelare) så då är läktarna så pass tomma som de är idag. Fotbollslagen är ofta väldigt beroende av slutresultatet (poängen) och därför försvarar man otroligt mycket och tar bara små chanser uppåt, ofta helst genom fasta situationer eller genom att anfalla med bara en del av laget. Vet inte hur man skulle få allt detta att bli bättre MEN landets juniorverksamhet inom fotboll är förbaskat bra på gång så om cirka 15 år finns det en helt annan kvalité inom finsk fotboll, kom ihåg var ni hörde det först ;)

Chelski vann

Arsenal-Chelsea

50.4% Bollinnehav 49.6%
19 Skott 18
6 Skott på mål 5
2 Räddningar 5
6 Hörnor 2
14 Tacklingar 18
1 Offsides 2
1 Gult kort 0
0 Rött kort 0
16 Tacklingar 26
364 Genomförda passningar 347
77 Missade passningar 34

Statistiken berättar inte så mycket om matchen förutom att Arsenal slår mer passningar. Hörnorna kan vittna lite om vem som hade trycket. Som jag ser det har Arsenal ett övertag hela första halvlek och borde leda 2-0. I andra halvlek är Chelsea med och spelar men är klart sämre. Målchanserna kändes som att de var typ 15-5 till Arsenal. Chelsea behövde knappt målchanser för att göra mål, Fabianski var inte så het och hade ett jäkla oflyt. Cech var klart bäst i Chelsea och räddade dem gång på gång. Walcott hade hundra skottlägen i boxen och gjorde 0 mål! Arshavin saknades helt, den mannen skulle ha gjort mycket nytta i boxen idag. Känns iaf bra inför framtiden, nu kan Wenger börja bygga nästa års lag, kanske kunde han få in mer rutin i laget och ett par mittbackar av toppklass...

Adebayors filmning borde ha gett straff, den var ju ursnygg :) Som jag har sagt tidigare nån gång så blir man ibland så inställd på att målvaktens hand/fot skall fälla en i ett visst läge så att man helt enkelt faller enligt det utan att det tar i. Cech kom ut så bra så att enda sättet var att gå förbi honom och med tanke på alla missade chanser skulle det ha varit bekvämt att få straff. Det fanns ett par andra lägen att få straff också, men det lilla extra saknades i de straffsituationerna.

Sen då Ronaldo faller i hög fart så förstår jag att han måste falla rätt för att inte skada sig, det krävs inte mycket kontakt då han har toppfart för att det skall få honom på fall. Han var bra idag i 2-0 segern över Manc, förstår hans frustration över att bli utbytt. Han är den största spelaren i ligan och vill han spela borde han få göra det. Att döma av hans gester då han bl.a. slog rocken ur handen på en från lagledningen så spelar han inte i Manu nästa år. Tevez får inte förnyat kontrakt så där försvinner två av de klart bästa! Nani har inte utvecklats som man trodde och där har nog Fergie misslyckats personligen, de gånger han har varit het i inhopp och cupmatcher så har han ändå aldrig fått något riktigt förtroende i ligamatcherna.

Nivas svar, Gunners-Chelsea

Pese: Din blogg är grymt bra, hoppas du fortsätter sen. Din korta analys efter Arsenal-Manu stämde bra överens med min analys och där tystades flera av mina uppkäftiga bekanta läsare slutligen :) Svar från Erik Niva: Give 'em the boot!

Hehe nice ;) Arsenal har chans att sätta Chelski på plats en gång till i år om tre timmar. Arshavin är förkyld och skickades hem från träningen igår, men jag tror att han är med idag ändå. Eduardo och backarna verkar vara borta även idag. Chelsea har säkert bästa laget på benen. Det lag som sätter in chanserna vinner, det blir säkert många chanser för bägge lagen. Kan bli hur bra match som helst då inget av lagen har någon direkt press med tabelläget.


Barca vidare

Oj vilken dramatik, mål på bortaplansregeln kom att avgöra ikväll. Essiens ledningsmål i nionde minuten såg ut att stå sig, men på tilläggstid hittade Iniesta krysset från 17meter. Att man går vidare med 1-1 känns ju inte så fint, hellre skulle man ha spelat förlängning nu! Inget annat än reglerna säger att Barcas 1-1 borta är värt mer än deras 0-0 hemma. Nåja sett till 180min fotboll här så förtjänar nog Barca detta för förra veckan var de överlägsna. Jag förstod inte varför Barca inte försökte slå inlägg och bra inlägg sista 10-20 min. På tilläggstid fick jag se varför. Chelsea hade mycket folk i boxen och borde kanske inte ha backat hem så mycket men hade man något val, räckte skickligheten till för annat? Abidal utvisades i 66´min så Barca hade en spelare mindre på plan, men det spelar inte alltid så stor roll. Det var svårt taktiskt att veta hur Chelsea skulle spela, kanske borde man ha satsat på att göra 2-0, anfall är bästa försvar...? På tilläggstid sköt Chelsea ett skott i armhålan på en spelare, man får inte straff där, har man inte lyckats på 93 min så lyckas man inte med att få straff där. Ballack protesterade och jagade domaren som en galning. Lönlöst.

Jag höll på Barca men skulle gärna ha sett Chelsea slå Manu i finalen. Barca får det hårt men har iaf chans. Idag saknades Henry, fast han är gammal behövs han. Undrar om inte Messi skulle ha haft frispark vid 17m då han föll några minuter före tilläggstid annars. Det var inte direkt små detaljer osm avgjorde idag, det var ödet. Tycker Chelsea och Arsenal borde spela om bronset och det gör vi nu i helgen på sätt och vis. Win the right games skulle Tamminen säga. Starka Barca har bara förlorat tre matcher i ligan, de är sega och har tillräcklig bredd på truppen för att vara bäst av alla.

Att Finland inte skulle hålla i ishockey vm var väl ingen överraskning, visst hade man ett jämnt lag, men var fanns alla superstjärnor...inte i Schweiz iaf.

Manu vidare

Int e de frågan om att Manu inte förtjänade att gå vidare, förra matchen kunde de ha vunni stort. Kvällens match avgjordes på små detaljer. Då Gibbs faller görs 0-1 och där vet man att det krävs tre mål för avancemang. Det påverkar naturligtvis de kommande minuterna. Att Almunia inte förstår att hålla sig närmare linjen då Ronaldo skall skjuta frispark är dumt. Han hamnar att ta första steget bakåt och sen är han fem cm ifrån en räddning. Hårt skott var det garanterat då avståndet var minst 30m! I det skedet är man då tvingade att göra fyra mål och där har nog Manu fått ett för stort övertag pyskiskt. Ändå förde Arsenal spelet ganska bra och hade betydligt bättre passningsprocent än Manu, tror det var över 20% bättre. Matchen är jämn och vi skulle ha fått se en heeelt annan match bara det skulle ha fått vara 0-0 en stund. Slött att man försöker slå så mycket inlägg hela tiden, det är bara med Bendtner på plan som de kan lyckas. Nej första 8min idag var det som man ville se, djupled djupled djupled och bra fart, sen föll Gibbs och allt avgjordes. Ingen höjdarmacth för något av lagen, ingen speciellt bra match. Fletcher utvisad och missar finalen, jag säger 60% säkert att det var utvisning i det läget. Arsenal har haft ett problematiskt år, skador i mängder och fast de flesta stjärnorna är med idag så har de ändå inte tränat ilag och hunnit spela matcher nu på våren. Eboue, Bendtner och vela som hoppade in har spelat en hel del och de två förstnämnda såg riktigt bra ut, vilket de inte borde göra i det där sällskapet. Tror nog Manu fixar finalen oberoende av vem de möter. Tror på Barca mot Chelsea imorgon.

Skulle ha varit tråkigt att vinna 2-1 och falla ut, mål på bortaplansregeln borde nog tas bort. Man e ju inte sämre för att man vinner 2-1 än om man vinner 1-0 som jag skrev tidigare. Fotboll är intressant får man väl säga än en gång. Skulle ha funnits mycket att se om ställningen skulle ha varit ens 0-1 en längre tid, men nu gick man miste om det. Wenger såg ganska butter ut redan efter 0-1 målet, kanske borde Gallas ha varit med och fått igång laget. Såg ingen som ropade, härjade, fightades i närkamperna och ville väcka laget. T.ex. en hård tackling på Ronaldo tätt efter 0-1 målet skulle ha väckt laget eller en soloprestation på kanten lr något. Nu såg man inte mycket fighting spirit där. Man får inte sakna personligheter i ett lag. Jag saknar inte Gallas så mycket som mittback men som person tror jag han behövs desto mer.

Igår då laget jag coachar låg under 0-1 i typ 65´min skulle jag kasta om till vår andra uppställning 3-4-3 och sätta in två anfallare från bänken, de hade redan fått direktiv. En minut senare hade vi kvitterat på en frispark och där ändrades de planerna. Cirka 10min senare fick vi utvisat målvakten och där ändrades den då pågående taktiken från 4-4-2 till 4-4-1. Det är hela tiden små detaljer som avgör vad som skall hända och vem som skall bytas in och ut. Flera spelares öde påverkas hela tiden av små detaljer, går en frispark inte i mål blir man inbytt tidigare, blir inte en spelare utvisad blir inte en annan utbytt och en annan skulle ha större chans att bli inbytt. Fotis e taktik..pågående taktik, en match lever hela tiden. Det är därför det är så intressant. Borde alltid kommentera något jag har i skrivit sen i efterhand eftersom folk tolkar saker jag skriver precis som di vill och sen diskuterar det vidare i andra forum eller live. Nåja skit samma int drabbar de mig fast nån tror att jag är ute och surfar, int e de läsarna här som avgör min framtid inom fotis. Sko ändå hoppas att folk kommenterar här lr frågar här om di ha förstått saker rätt. Skriver jag t.ex. att tre spelare i lag X öppningselva nu inte skulle ha ingått i lag Y:s öppningselva ifjol så betyder det inte att det finns spelare i lag Y som skulle ingå i lag X öppningselva varken nu eller då. Det har jag ju aldrig sagt. Nåja det spelar ingen roll för mig som sagt.

Har talat med folk från södra Sverige och Britannien ikväll om matchen. Vi konstaterade att man inte skall satsa pengar på matcher där man har mycket känslor inblandade. Sen var vi nog helt överens om att Manu inte var bättre spelmässigt idag fast de jag pratade med var Manu fans. Det är hårt att vara Gunnersfan en kväll som denna men vi kommer igen, vi lever ännu på 49 unbeaten flera år om det behövs, så de så :D

Ser man på Erik Nivas blogg så är han inne på precis samma linje som mig angående CL matchen och målen där. Tydligen skulle det inte vara utvisning, kanske avstängingen plockas bort i efterhand. Arsenals elva ikväll var den yngsta i Champions League förutom 1995 då Bayern Munchen två gånger hade en yngre elva på plan.

Van Persie tillbaka

Årets viktigaste match. United är väl världens bästa lag just nu även om de förlorar idag. Arsenal är världens bästa lag då de inte har skador. Manu kan spela lite på resultat, en 2-1 förlust räcker för dem. Arsenal vet hur man gör mål, en dag då det klickar kan man göra tre mål på Manu. Men huvudmålet idag blir nog att försöka vinna 1-0 eller t.o.m. 2-0. Nollan skall hållas! Vinner man 2-1 och faller ut med det så blir det jäkligt stora diskussioner igen om mål på bortaplans regeln. Varför är man bättre om man vinner 1-0 hemma än om man vinner 2-1 hemma? Nåja skall inte diskutera det före det har inträffat.

Elvorna då...Ferdinand lär vara tillbaka för Manu eftersom han tränade med dem igår och jag hoppas att Van Persie som är med i truppen också kan starta. Eduardo är skadad. Silvestre testas idag på förmiddagen. Det gäller att kunna stoppa Rooney och att vara ivägen för Ronaldos skott. Något säger mig att Arsenal kommer att föra spelet till stor del. Idag gäller det, vilket lag är bäst idag? Det lag som går vidare vinner CL finalen, det är helt säkert! Barca bör kunna slå Chelsea idag, man har så pass mycket bättre lag.

Kryssade 1-1 med a-jun igår, skall klippa 60min från matchen och något åker nog upp på tuben. Var helt fiilis match, men man vill ju gärna vinna så de e svårt att vara nöjd. Har feber idag och dessutom två skador så jag håller mig inomhus.

ARSENAL COME OOOOOOOON!

Alla topplag vann, lokal fotboll

Tråkigt för spänningen då alla topplag i PL vann. Jag orkar inte räkna upp segrarna då de känns ointressanta i efterhand, men det var solklara segrar i varje match. Att Newcastle inte kunde bjuda Pool på bättre motstånd gjorde att Shearer gömde huvudet i händerna. Pools första mål var offside på Benayoun men 3-0 är överlägset. "Baby Arsenal" vann 3-0 över Pompey igår och på plan hade man den yngsta öppningselvan som har funnits på plan i Premier League någonsin. Medelåldern var någonstans runt 22 år och 258 dagar typ. Lagkaptenen arshavin drog upp medelåldern rejält, men utan honom skulle man kanske inte ha vunnit lika lätt. Bendtner gjorde två mål, men jag vill inte se honom på tisdag, Vela gjorde ett mål och honom vill jag gärna se i ett inhopp på tisdag, han är verkligen lovande och kan bli hur bra som helst. Bendtner blir stor men ingen världsstjärna, det kan Vela bli däremot! Jag tror inte att något topplag i ligan byter plats nu, men GUnners har chans att gå förbi Chelsea och större under har skett.

Zlatan fick ett litet utrymme att gå in mot boxen och pang så var det 1-0 och matchen slutade 2-0 men överlag var det en vanlig italiensk tråkmatch där man vinner ett sämre lag på ett tråkigt sätt. Vem orkar fara till Italien för att se annat än ett toppmöte frågar jag mig..

Mer lokalt då kan vi se att det ser mörkt ut för Vps och även för Tps som har störst budget i ligan dessutom. Vps har tendenser i sitt spel som ser bra ut och som ser bättre ut än ifjol så laget kommer nog hårt här snart. Fansens tålamod är dåligt, jag har hört mycket sågningar av tränarna redan efter bara några matcher. Sen såg jag på öppningselvorna i div.2 och ett lag med ambitioner i den serien har cirka fyra spelare som knappast hade platsat i mitt div.3 lag ifjol och vi hölls då nätt och jämt kvar i serien. Nej plocka fram spelögat Mr tränare annars blir nog div.2 en mardröm. Många tränare som inte ser pärlorna de har på bänken, ofta är en eller flera spelare som borde vara i öppningen där. Hur ofta blir spelet sämre av ett byte annars? Svar: jäkligt sällan! Däremot har jag sett prov på att ett lags spel kan skita sig från match till match då man ändrar ett fungerande lag i onödan, det är verkligen dumdristigt. Många lag som har utlandsproffs spelar bättre då en/flera av dem är skadade, men då de är tillbaka "måste" de spela för att de är "proffs" och kostar klubben pengar. På tal om att ta utlands"stjärnor" till lägre divisioner så är spelarna ofta bra då de kommer men efter att de tränar under finska förhållanden så kommer de ner till samma nivå som resten av gänget ganska snart. Sen tycker jag också att det dummaste man kan göra åtminstone på lägre nivå är att skaffa målvakter som utlandsförstärkning, kan man inte hitta en första målvakt som duger från det egna landet så har man verkligen problem. EN måste man väl kunna hitta och låt då honom backas upp av en lovande junior t.ex.

Kul att få tycka en massa, känns ju riktigt bra :D Ni får gärna kommentera mera här om ni vill. Ql med diskussion bara den är ens någolunda saklig. Igår steg vi upp till andra plats i Åbos div.3 efter en 2-1 seger. Jag har ont i ena knäet (bara senan under) och är svullen bakom det andra knäet. Detta beror nog på att jag spelade center och var så ovan med det nu så jag lät backarna smälla på lite väl mycket. Några dar så är jag back on track. Coachade a-juniorerna 2h45min idag inför morgondagens seriematch. Längsta träningen ever, men det fanns så himla mycket att gå igenom. Ingen borde ha träningsvärk ändå för det blev inte så hemskt mycket rörelse. Första matchen på gräs och hårt motstånd väntar, det är precis vad jag tycker om, imorgon vinner vi då vi plockar fram det lilla extra. Matchen kommer att filmas, kanske åker en del av den upp på youtube senare. Två dygn kvar till CL på minuten nu ;) Gokväll!

Portsmouth match

CL matchen mellan Arsenal och Manu kommer på Yle2 på tisdag med sändningsstart 21.35.

Idag möter Gunners Portsmouth på bortaplan. I Backlinjen kan man knappast ändra så mycket, kanske Eboue spelar istället för Sagna. Arshavin spelar alla ligamatcher då han inte behöver sparas för CL. Eduardo är skadad igen och Silvestre är inte heller i skick för dagens match. Bendtner och Vela bör få spela från start idag om man alls tänker vila några spelare. Hoppas att Walcott, Nasri och Adebayor vilas ganska flitigt. Song lär ha spelat bra i veckan så kanske han också sparas. Denilson och diaby lär få köra på hårt däremot. Fabregas vet jag inte om Wenger vill ta bort från öppningen men hoppas på det. Toure-Djourou och Gibbs lär starta i backlinjen iaf. Man borde spara Almunia men knappast gör man det heller.

Manu bör vinna sin match mot Boro idag och Sir Alex är stressad då spelschemat är så tight med CL matcherna också. Chelski slår nog sönder Fulham lätt även om de skiftar lite spelare. Pool kan få en utmaning av Newcastle imorgon då Shearers gäng behöver alla poäng de kan få. Som spelet har sett ut skall Pool inte ha problem men Newcastle lär iaf ge 100% i varje situation nu.

Skall iväg på bortamatch även denna dag så det blir att banda in början av Arsenals match och se i efterhand. Canal+sport 2 kl.17.00 gäller.

Lite fotisklipp ute på "tuben"


Har laddat upp cirka 10min av första halvlek i senaste a-jun matchen. Finns nu på youtube, man kan söka på pesecool som användarnamn och sen är det "first half". Ligger egentligen ute för att spelarna lätt skall kunna se lite och fundera. Finns inga kommentarer där för de hålls hemliga och ges bara åt de inblandade. Men är man intresserad kan man ju kika. Blev inte så mycket "het action" för jag bad en spelare att filma 15min per halvlek bara för att få kolla vissa grejer...okej om jag avslöjar lite så mest för att få kolla hur lagdelarna rörde sig i olika situationer. Antar att klippen är ganska ointressanta för de som inte är inblandade, eller? Andra halvlek kommer säkert upp en annan dag. Tror inte att våra konkurrenter någonsin hittar videoklippen :)

Lite drömelvor

Premier League 2009, den här blev kanske int såå bra :)

                              Jääskeläinen

             Cole, Ferdinand, Terry, Clichy

          Walcott, Lampard, Gerrard, Ronaldo

                  Van Persie, Drogba

All time Arsenal

David Seaman

Sagna-Toure-Tony Adams, Clichy

Robert Pires- Patrick Vieira-Fabregas-Van Persie

Thierry Henry-Ian Wright

Bäst att gå ut och sola och tänka på lite annat en stund. Tror de här elvorna kunde göras bättre så kommentera in lite elvor hit nudå... :) Fick nytt jobb till nästa år inom gymnastik. Får vara nöjd med vad man får som lärare i dagens samhälle. Hmm lap-toppen kommer med ut på balkongen tror jag, hoppas den inte blir overheated. Hoppas håååårt på Van Persie mot Manu nästa tisdag. den matchen blir den viktigaste på hela året!!

RSS 2.0