Fina segrar


Barca var lysande och vann 2-0. Messi var het liksom Zlatan. Dynamo hade inte mycket att säga till om och Eremenko spelade högerback. Han är Finlands bästa mittfältare och borde ha fått chansen på mitte idag. Nåja Barca är Barca klart att dom vann. fiorentina slog Pool, vet inte om de var långsamma, har inte sett matchen.

Arsenal streamade jag och det var överlägset spel där det svåra var att ta sig in i boxen och skapa heta chanser. Ofta kom man i djupled och det var bara en tidsfråga innan sjukt duktiga Van Persie skulle göra mål. Som han fintade och sköt idag..otrolig insats. Sen visar han tyvärr sin dumma sida och kapar till sig ett gult kort på ett fult sätt. det tog länge men Eduardo hoppade in och kom lågt ner i boxen och spelade bakåt till van Persie som smällde in 1-0. Arshavin kunde senare göra ett snyggt 2-0 mål med en sorts högerklack i friläge från passning. Måste tillägga att jag har gjort samma men snyggare två gånger i tävlingsmatcher men skillnaden var att det var i div.6 och lägre :) Alla spelare var helt okej och det är förstås jobbigt att spela mot ett lag som har ett handbollsförsvar, Barca fick känna på samma sak idag även om de tog ledningen redan i 25.minuten.

Två bra matcher fick jag njuta av idag. Imorgon vet jag inte hur det blir, men streaming räddar väl kvällen igen. Notera att Inter bara fick 1-1 idag, undrar just hur det såg ut där. Arsenal är väl på G nu, bör slå Blackburn ordentligt på söndag, man borde lägga typ 4-1 på resultatvad!

CL ikväll


Match mot Olympiakos väntar ikväll för Gunners. Bendtner är inte med p.g.a. små skador från en bilolycka i söndags. denilson är borta 2mån med en liten fraktur i ryggen, låter verkligen otrevligt. Walcott och Almunia är tidigast tillbaka på söndag mot Blackburn. Djourou och Nasri är borta länge ännu och Fabianski är också skadad. Eduardo är tillbaka i truppen ikväll och enligt många startar han med Arshavin och Van Persie i anfallet, jag tror dock inte att han spelar mer än 10min idag. Matchen kommer från Sveriges tv6 så det kan bli svårt att få se den. Backlinjen är antagligen den bästa och mittfältet består väl av Fabregas, Song och antingen Diaby eller Rosicky. Jag tror på Rosicky där. Eventuellt kan någon ytterback bytas mot Eboue. På hemmaplan bör man vinna!

R.Eremenko får möta Barcelona idag och det blir säkert häftigt även om han ifjol sköt i stolpen mot världens bästa Arsenal i CL också. Dynamo Kiev har även Shevshenko i truppen som gjorde hattrick mot BArca en gång i tiden när de vann över dem med Dynamo. Idag tror jag att Barca vinner med två mål. Inter och Pool går nog mot säkra segrar ikväll också mot blåbärslaget Rubin Kazan respektive italienska slöa Fiorentina.

AZ Alkmaar möter Standard Liege i Arsenals grupp ikväll. SL var helt bra senast men då var Gunners dåliga. I Alkmaar spelar bl.a. Niklas Moisander och Pontus Wernblom, som för övrigt bor ilag på hotellet inatt enligt Pontus flickvän Nina. Pontus har varit skadad och uttogs inte till svenskarnas vm-kval trupp, i den finska hade han nog fått plats. En trevlig CL kväll väntar för de som kan se matcherna, vet inte exakt hur det blir för min del.

Skador ger perspektiv på livet ibland. Jag har just börjat gå igen, inte riktigt normalt men iaf utan kryckor. Efter att ha gått två dagar med kryckor reagerade jag på tv-program där folk satt och skulle resa sig upp och gå iväg, för det kunde inte jag göra. Kändes konstigt. Åtminstone fick jag inte med kryckorna i drömmarna nu, vilket brukar bli vanligt efter 1,5mån ungefär.

På torsdag kan man köpa Fifa 2010, som äntligen lär ha blivit bättre än PES till slut, tidigare har det alltid varit sämre. I cirka en vecka fortsätter mina förhandlingar hit och dit inför nästa säsong, alla vill kräva en massa hit och dit...i slutändan blir det jag som bestämmer ändå, det går inte att ställa så mycket krav. Jag har position att säga take it or leave it och det brukar bli take it. Då jag gör upp en plan för en säsong så syns det snabbt hur mycket arbete jag är villig att lägga ner och det är en av grundstenarna till att det oftast blir bra också. Dessutom tar jag inte på mig för stora uppdrag, som jag sade i vår så skall man skynda långsamt framåt som tränare. Det är svårt att planera något projekt för flera säsonger framåt dock, då skall man nog bli heltidsanställd och inte ha ett jobb på sidan om som dessutom inte är fast tjänst.

På fredag sticker jag till Stockholm före det skall jag försöka reda upp ännu mer pappersarbete. Har jobbat med mycket fotbollsträning i powerpoint de senaste dagarna. Så mycket annat vettigt har jag inte fått gjort. Men nån gång måste man vila också. ha en bra kväll och spana in Arsenals fantastiska tremannaanfall om alla spelare är med och om du har möjlighet att se!

Att falla ur en division

Hundra detaljer spelar in då man sjunker ur en jämn serie. Hur det känns beror nog mycket på från person till person. Då det sker i sista matchen känns det overkligt, sen börjar man förstå det, bearbetar det så snabbt man kan och går vidare. Life goes on...man får försöka ta det positiva ur det. I en lägre division kan man bygga upp spelet för att komma tillbaka och vara bättre. Jag håller fast vid mina två viktigaste detaljer inom fotboll för att man skall kunna lyckas: bra gräs och bra bollar sen kan man fundera över resten.

Vi föll till fyran igår och till råga på allt blev en fotskada infekterad för mig så nu hoppar jag runt på kryckor och käkar penicillin. Känns alltid knäckande att inte kunna gå, man ger liksom hellre bort en arm än ett ben! Sjukskriven som jag är hinner jag med en massa pappersarbete kring fotboll som jag har sett fram emot att jobba med en tid nu. Känns lite lustigt att man efter tiotals stenhårda smällar blir skadad nu när säsongen är slut och det av en mindre smäll..egentligen är det ingen fotbollsskada i sig då det är en infektion i såret där dubben från motståndarens sko trängde in i huden. Läkaren som hjälpte mig idag var mycket cool och skämtade friskt :)

Arsenal vann 1-0 igår, en mycket viktig seger för PL-fiilisen. Fulham var tuffa och Mannone spelade utmärkt. Skador finns det tillräckligt av ännu.

Nu är det dags att funder på nästa säsong, det skall börjas i tid. Jag har erbjudanden så det räcker kan jag lova och inom några dagar borde allt vara upprett och klart.

Arsenal vann trots problem m.m.


Måste börja med att citera en 14-åring från Åbotrakten:

sku no säga att igår var min luckyest day this year hittils...då man gjorde 1 mål å avsluta målgesten med en ''Pesecool Is Back'' gest Me Anton :D ( ME FINGRARNA )

Jag visste inte att det fanns en sådan målgest men antar att han menar den då jag sköt in bollen i bakluckan på bilen i videon och gjorde en gest. Den videon var gjord mest som humor eller underhållning och bara till liten del för annat. Videon hittas på http://www.youtube.com/watch?v=42egu28wyBQ

Arsenal hade 10-11 skadade a-lagsspelare igår, hur kan det vara möjligt!? Efter 5min låg Gunners under med 0-2 mot regerande belgiska mästarna. Med bra tålamod och en del flyt lyckades man vinna med 2-3! Med så här måmnga skador är det ändå starkt att vinna trots att spelet aldrig blev riktigt bra igår. Jag såg delar av matchen på en usel stream och det enda som riktigt syntes var 2-2 och 2-3 målet :)

Barca kunde ha slagit Inter men det lyckades inte då bollen inte gick in, 0-0 där! För övrigt är CL aningen tråkigt med en himla massa dåliga lag. Arsenal mötte t.ex. svåraste laget i gruppen igår antar jag. Kan bli så att reserverna får en hel del speltid i CL medan ligan prioriteras lite mer så länge det är gruppspel iaf. Champions League känns inte så hett just nu måste jag säga!

Jag skall snart iväg på träning, får försöka orka hålla igång nu, tävlingssäsongen slutar om nio dagar! Det enda som gäller är att kämpa stenhårt och att försöka ha med lite tanke i det man gör också. Vi kämpar för att hållas kvar i serien och är typ en poäng över strecket, på lördag kan det bli klart att vi hålls kvar, men knappast avgörs det redan denna helg. Får hoppas att vi inte sjunker, för vi kan spela en förbaskat fin fotboll då vi vill. I helgen skall jag också coacha cirka fyra juniormatcher i en cup. Roligt med cuper på hösten så att inte säsongen tar slut alltför tidigt. Vi kommer att fortsätta träna också, hösten brukar vara varm och lång nuförtiden.

Premier League omgång 4 typ

Arsenal föll totalt idag. En orsak, man sålde en av ligans bästa spelare, Adebayor till en av konkurrenterna. Idiotiskt och jag kan säga att man har aldrig sålt en bättre spelare. Henry var inte speciellt het då han såldes. En annan orsak, man spelade inte i första halvlek. En tredje orsak, försvaret och målvakten var dåliga och Wenger hade fel folk på fel plats på plan...och Eduardo på bänken..pust.

Alla konkurrenter vann och förtjänade sina vinster. En helvetiskt dålig dag för en Gunner, men säsongen är lång!

Zlatan 1+1 i 2-0 segern över Getafe, han är bättre än Drogba men han är inte en av top-4 anfallarna i världen för det. Säsongen har just startat och vi skall inte dra så många slutsatser av något alls ännu.

Här på hemmplan sjunker och stiger lag från divisionerna 1-4 som jag har bra koll på. Spelarmaterialet avgör klart mest av alla faktorer som påverkar en framgång eller en motgång i alla dessa divisioner. Ju högre upp man kommer desto mer kan resultat bero på taktik och tränarens kunnande. Med de orden säger jag godnatt för imorgon skall jag spela match!

Arshavin borta två matcher

Andrei lydde inte Wengers råd om att vila i matchen mot Wales och nu missar han och hans lår matchen mot Man city och en match till. Nåja Bendtner har ju gjort mål i två landskamper i rad och är glödhet, vi bör klara oss utan Arshavin en match eller två.

Finland skämde ut sig totalt med 1-1 mot Liechtenstein, det är typ som att kryssa med Åland! Vi skall inte bara skylla på "landslaget", landslaget är alla vi som sysslar med fotboll, det är resultatet av vårt arbete. Varför får vi inte fram några anfallare av toppklass? Orsakerna är många men själviskhet är något som inte accepteras så mycket i vårt lands fotboll. Låt unga anfallare vara själviska och misslyckas mycket så blir de bättre bara av att få försöka, det är en ledtråd på vägen.

Tyskorna körde över Engelska tjejerna totalt med 6-2 i Em finalen. Jag började se på allvar då England reducerade till 2-3 men någon rysare blev det inte. Finland ser ut att ha lyckats med arrangemanget under turneringen, bra jobbat!

Zlatan stannade upp i en intervju med flera journalister häromdagen för att säga åt Robert Laul att "Fan vad ful du är". Okej mannens skägg är int fint, men det här är första gången jag är besviken på Zlatan. Lite proffsigare får man allt vara som kapten för blågult. Ql för Sverige att vinna 1-0 i två jämna matcher. Mer krävs inte för 3p!

Imorgon skall jag coacha juniorer i Vasa och sedan träna med min egen klubb för ovanlighetens skull. Vps spelar kl.19 imorgon, synd att jag missar. Hjks b-flickor spelar i Vasa imorgon också och där skulle det vara ql att vara på plats, men nu måste det egna laget gå i första hand.

Shit pommes frittes jag åt Tortillas före träning idag, orkade inte alltför bra men kämpade ändå till slut. Nu är jag onödigt trött. Har haft lite fullt upp så jag orkade inte satsa så hårt på maten. Snart börjar PL på allvar igen efter en liten inledning. Jag skall inte skriva desto mer idag. Finns det något speciellt ni cirka 30 trogna läsare vill höra om kan ni kommentera här, försöka kan man alltid :)

Back again

Ja har inte haft så mycket bloggtid som jag trodde och då Arsenal inte har haft matcher har det inte varit så viktigt att blogga om den saken heller. Just nu ser jag på Malta-Sverige där det är 50 min spelat. Finlands match känns inte lika viktig just nu..skall bli kul att se om Sverige kan få hål på försvaret här och Sveriges backlinje pressar och markerar på ett intressant sätt så det är också intressant att se. Mina tips är att Zlatan och Sadic avgör matcherna!

Mina 96-juniorer vann div.1 med nio segrar av nio möjliga och 34-6 i målskillnad. Det var verkligen inte lätt, jag har fått använda allt jag kan och i vissa matcher har alla "trumfkort" (som jag kallar dem) varit slut då vi äntligen har vunnit med t.ex. 1-0. Sen jag flyttade hit har vi förlorat en enda gång på finsk mark, det var mot Österbottens tredje bästa lag med 3-2 (första matchen jag coachade). Det samma laget slog vi i finalen i Wasa footballcup med 2-0 en månad senare. Nästa år kan det inte vara omöjligt att höra till top-20 i landet!

Jag har coachat mycket skolfotboll på sistone, det är något som får allt mindre tid nuförtiden då alla spelare satsar så hårt på klubbfotobollen. Jag har också konstaterat både från skolfotboll och från EM att damer/flcikor har lättare att bli bra taktiska eftersom deras fotboll är långsammare. Ganska bra sak för damtränarna. Dessutom är de beredda att lyssna ordentligt och tänka efter.

Djourou är skadad för en lång tid och med Silvestre som första avbytare är man inte glad just nu. Diskuterade just mittbackssituationen i helgen med en kompis och så blir en mittback skadad direkt efter det. Jag tror det går bra ändå för Gunners de kommande veckorna, laget är otroligt hungrigt bara inte alla är skadade!

Nu tränar jag med ännu en ny klubb och det är helt kul. Otroligt hur olika det tränas i olika lag trots att de håller ungefär samma nivå, fjärde klubben på ungefär samma nivå som jag är med nu och det skiljer som sagt otroligt mycket mellan alla klubbar. Det som spelar in är först och främst tränaren, men det som ligger bakom mest är traditioner och klubbens styrelse och uppbyggnad. Viktigare än riktigt dyrt spelarmaterial och mycket pengar är alltid att man har en bra tränare och sen att spelarna håller en passligt bra nivå samtidigt som de har hjärta med i det de gör! Där är några nycklar till framgång. Det som också är otroligt viktigt men som en bråkdel av alla i detta land fattar är betydelsen av BRA GRÄS OCH BRA BOLLAR...

RSS 2.0