Allt du behöver veta om Champions League!


Jag börjar med att gå in på kvällens matcher och avslutar med hur det var igårkväll.


På Emirates Stadium förväntar jag mig att Arsenal ställer upp med sin vanliga 4-2-3-1 uppställning och öppningselvan tror jag inte att blir någon stor överraskning. Almunia, -Sagna(högerback)-Campbell-Vermaelen-Clichy, Diaby-Fabregas-Song, Nasri-Bendtner-Arshavin. Eventuellt är Fabreags borta (med benskada) och då kan Denilson komma in på mitten eller alternativt kunde Nasri flyttas ner till mittfältet i mitten. Walcott kan vara aktuell på en kant om Nasri flyttas neråt, alternativt kan Rosicky få starta då Walcott gör sig bättre med lite mindre speltid. Walcott kan löpa ifrån vem som helst och fixa fram ett mål, speciellt då han kommer in med pigga ben i andra halvlek. Nåja vi får se, kan hända att Walcott inte får speltid alls. Gallas kan vara aktuell för spel redan idag.

Barca lär använda 4-3-3 på så vis att mittenmittfältaren är tillbakadragen oftast. Det är ett bra sätt att vara uppställda om de vill vara spelförande lag och slå säkra passningar. Kan Arsenal komma upp och pressa sönder detta? Knappast. Iniesta saknas och det är ett klart avbräck. Öppningen blir antagligen Valdes, - Alves (höger)- Pique - Puyol - Maxwell, Keita - Toure - Xavi, Messi- Ibrahimovich - Pedro. Spela efter marken och få igenom Messi på kanten är säkert en del av Barcas taktik. En annan del är säkert att få inlägg på Zlatan varifrån som helst på plan. Fasta situationer efter att Messi rivs ner blir säkert en del av matchbilden också.

I en jämförelse av spelarna på "samma" positioner enligt de uppställningar jag skrev ovanför så har Arsenal bättre spelare på följande platser enligt mig: Vermaelen mot Pique, Sagna mot Maxwell, Fabregas mot Toure och Nasri mot Pedro (nätt och jämnt). På knappt fyra platser tror jag att Arsenal har bättre spelare. Hur skall man då kunna vinna matchen? Eget spel med bra bolltempo och mycket kreativitet som man har de bästa dagarna. Just dagsformen är av otroligt stor betydelse och även fasta situationer. Arshavin får gärna ha en bra dag samtidigt som Zlatan har en dålig dag.

Inter med en 4-4-2 uppställning lär slå CSKA:s 4-5-1 uppställning med 2-0, Etoó sätter minst ett mål.

Man United backade hem mycket efter ledningsmålet igår som gjordes i första minuten. Bayern Munchen kämpade fint och trodde på sig själva ända tilll slutet trots att de har haft problem redan i gruppspelet i CL. Kan hända att Rooney blev allvarligt skadad i slutet då han trampade snett. Bayern hade aningen tur med sin frispark men det var knappt lika mycket tur som vid Uniteds frispark i början. Det avgörande målet var lite speciellt, såg ut som att Evra sov och Olic som är snabb och ettrig passade på och gjorde ett fint mål med en kylig kroppsfint först. Jag tror att United som helhet förtjänar att gå vidare enligt vad de har visat hittills i Cl, men nu är de ganska illa ute inför Old Trafford. Bayern Munchen är glödheta just nu och kämpar säkert ända till slutsignalen detta år!

Den 84- födde Arsenalaktuella Chamahk gjorde ett mål för Bordeaux men Lyon vann 3-1 med Källström på plan. Inget av detta lag borde vara kvar i CL efter denna omgång men grattis Lyon som lär ta sig vidare! Jag hoppas såklart på Arsenal i år men ananrs önskar jag Barcelona lycka till om de går vidare!

Denna logo kommer inte att användas då bloggen är omdesignad

Blogg design

Gällande blogg designen så kan jag bara säga att det inte är klart ännu. Det finns många olika saker att välja mellan och jag vet inte vilket jag skall ta, så jag måste testa mig fram lite, och det kommer att ta tid. Det finns ingen chans att jag skulle hinna med det på en dag.
Men till nästa måndag borde det väl vara klart. Så ni får lov att vänta lite.
// Den som designar bloggen.

En jäkla helg i PL var de


Almunia klåpade så att vi tappade en poäng i slutet (1-1) samtidigt som Manu vann 4-0 och Chelski 7-1. NU skulle ett kryss behövas mellan de två lagen nästa helg. Jag tippar på 2-2 som slutresultat just nu. Arsenals spel har inte varit bra på sistone, ser ut som man sparar lite inför Champions League som är nu i veckan. Sex matcher kvar i PL. Senare skall jag uppdatera inför Arsenal-Barca. På finsk tv sänds Manu-Bayern Munchen...och varför då om jag får fråga? Som om det skulle vara bästa matchen? NO WAY.

Nog om den utländska fotbollen för en stund. Sportbarerna i Åbo var totalt orutinerade måste jag ännu tillägga bara, Vasas slår dem med 10-0! Och där nere i landet är jag även nästa helg, måste se hos någon bekant då istället kanske. Skall hålla Soccerwave uppvisning med TPS juniorträningschef Bo Augustsson (före detta svensk landslagsspelare som varit proffs i holländska ligan) och Brommapojkarna är på besök samtidigt. Förra helgen gick uppvisningen bra trots att det var i gymnastiksal, det var lätt att träffa från långt avstånd och returerna blev ännu bättre från väggen. Jag är mer imponerad av SW nu än jag var tidigare. Har inte hunnit testa den alltför mycket själv kan tilläggas.

Jag borde skriva en artikel om fotboll till en tidning. Skall bara försöka hitta tid och ämne. Simning, slalom och mv-träning har jag redan varit på idag. Målvakterna som var 9-11 år behandlade jag som 15-åringar typ och det fungerade nätt och jämt då jag satte 100% fokus på allt de gjorde och gav feedback hela tiden. Tog mycket av mig men gav dem mycket, Sporting får tacka mig då de håller nollan om 10 år i varje match i seniorlaget :)

Skall fixa lite mat nu, blir en fortsatt händelserik vecka så mat och vila behövs i rikliga mängder!

Pumpen som alla älskar FERM!


Ferms laddningsbara ackupump

Chelsea tappade poäng


Som jag funderade är Chelsea skakat av situationen som pågår. De har fallit ur Champions League och är pressade i ligan. Det ser inte ljust ut för dem alls. Jag tror ändå att de inte förlorar mot Manu då den dagen kommer.

Höll målvaktstärning igår. Grus är ett himla jobbigt underlag, tror faktiskt att flera av mina gamla kompisar slutade med fotboll delvis p.g.a. träning på grus under försäsongen. Människan är bekväm, det är bara så. Igår fick en junior fullt med grus i ögat och en annan fick ett volleyskott i ansiktet från en meter, inte så trevligt med grusunderlag kan jag lova då. Svårt att få ett bra tillslag på inlägg m.m. också så dagens kalkon utlyser jag till grus. Man borde solklart köpa begagnat konstgräs tilll alla små hallar runtom i Finland. Men man tager vad man haver och det duger åt mig i brist på annat.

En privatperson köpte en soccerwave åt sina små söner. Jag räknar med att de lär sig skjuta bättre än kompisarna tills de är 12 år, och det blir om några år. Soccerwave kommer att revolutionera en del av fotbollen här i landet, om inte så är det ett misslyckande. Använde en senast ikväll då det var paus i vår träning. Vore man i lågstadieåldern skulle det vara "himmelriket" att få träna med en Soccerwave hemma på gården.

Seg vinst


Spelet var bättre än förra helgen..klart bättre. West Ham var fullständigt usla, sämsta laget jag har sett i PL i år nästan. Spelet var ändå långt ifrån perfekt för Gunners. Avgörande 1-0 kom tidigt (efter 5min) efter att Denilson väggspelade med Bendtner och Denilsons avslut var perfekt från 16m. Denilson och Eboue startade och jag hade inte ens nämnt dem tidigare idag. Båda spelade bra men de är inga spelare jag vill ha i öppningen, jag vill ha bättre spelare än dem och ett annat spelsystem om det så krävs. Men okej för tillfället är det bra som det är och Eboue gjorde en helt bra match igen. I 45.min fick Vermaelen rött kort och Hammers fick straff. Straff, nja kanske..rött kort? NEJ! Jag tror att avstängningen kan upphävas. Grym rädddning av Almunia på straffen och visst var han nära redan helgen före på en straff. Viktigt viktigt. Hammers fick hålla i taktpinnen en stund i början av andra halvlek men de kunde inte skapa chanser. Totalt har de: en frispark i första som skulle ha räddats om den varit på mål, en uttre sidan av stolpen och ett väggspel som kunde ha blivit till något sorts friläge om det inte brutits. Bollinnehavet var 59% till Gunners! Och det med en spelare kort i 45 min! Fabregas gjorde 2-0 på straff efter att ha försökt chippa igenom sig själv förbi en back, kanske kunde det ha blivit mål men hands och straff var lika bra.

Skall Vermaelen vara avstängd mot Birmgham och Wolverhampton nudå? Vi klarar dem även utan honom men inte lika bra. Walcott kunde inte bytas in då man spelade 4-4-1 sen och ville ha spelare som kunde hålla i bollen. Fint spel av Arsenal och Diabys långa inhopp var grymt. Han kan ta sig rakt igenom två spelare på en gång utan att tappa boll. Nasri var bra som vanligt då det är ett slött lag man möter.

Fulham med 4-1 mot Juventus i veckan kan ta poäng av Chelsea imorgon, hoppas hoppas! Liverpool vann 4-1 senast på Old Trafford, nu skulle jag nöja mig med 2-1 till Liverpool imorgon :)

Vill ni fråga något om fotboll i Europa eller något om fotboll i mitt liv? Gör det då via bloggen nu, jag svarar inom någon dag på alla frågor. Ni får såklart vara anonyma också.

Messi har tandvärk och kan missa någon match p.g.a. det säger media!


Gunners slår Hammers idag?


Almunia, Sagna-Vermaelen-Campbell-Clichy, Fabregas-Song-Diaby, Nasri-Bendtner-Arshavin

Så gissar jag att dagens öppningselva ser ut idag. Walcott, Rosicky och Eduardo är potentiella inhoppare offensivt. Eboue kan hoppa in var som helst och resten av bänken är inte så mycket att bry sig om. West Ham är organiserade och kan försvara bra. Idag bör vi göra minst två mål och gärna uppemot 5-6 stycken. Ofta släpper vi in ett mål mot de sämre lagen så det skulel inte förvåna om det kommer ett mål bakåt idag också.

Manu-Liverpool imorgon och Chelsea har match då också. Liverpools form är bättre än på länge, kan det räcka till en poäng är frågan. Chelsea vill säkert ha revansch efter att ha fallit ur CL. De kan få problem, att falla ut mot Inter känns nog och påverkar laget. Arsenal lär iaf låna serieledningen ett dygn nu, med lite flyt kan vi börja ta platsen snart och dessutom behålla den hela vägen ut.

I CL möter vi då Barcelona. Zlatan skapar problem utanför plan och i viss mån även på plan. Men medierna drar upp cirkusen till något som den inte är förstås. Det här mötet drabbar mig hårt eftersom en kompis tappade bort min halsduk och jag köpte en ny Barcahalsduk på resan...jag kan ju inte använda den mer i vår nu. Jag har iaf bett honom att köpa en ny i New York på påsken. Skall inte börja spekulera så mycket kring matcherna ännu men Cesc lär få en stor roll och Iniesta och Messi likaså. Barca känns väl lite hetare just nu men stoppar vi Messi och får försvarsspelet att fungera så finns det minst 50% chans att gå vidare.

Ser på BP-AIK, galna svenskar som spelar seriefotboll i mars :) Kan ju komma in isbjörnar på plan ju! Ett himla liv från sjungande publiken på Råsunda. Tror att Flavio kommer att avgöra matchen. Senare ikväll blir det att fara till en kompis och se på helgens viktigaste match. Näst viktigast är vår träningsmatch imorgon där jag hoppas att vårt spel fungerar bra. Tror inte att någon Komu spelare läser här men jag tar inte risken att analysera desto mer ändå. Skall inte skriva desto mer nu, blir säkert ett inlägg ikväll efter matchen också. Ha de bra på veckans bästa sändningstid :)

Vermaelen fixar Messi i CL sen!


SW länkar, kvällens CL och simning som träning


En soccerwavevideo från Norge med småpojkar i snö


http://www.youtube.com/watch?v=oVFCGxatf9A


Ingenjören som skapade Soccerwave demonstrerar lite


http://www.youtube.com/watch?v=1AGe0d4VvN8&feature=related


Inför ikväll är Barcelona storfavoriter att gå vidare mot Stuttgart. Tipsen ligger på att Barca vinner 2-0 och det tror jag också. Men var inte överraskade om matchen går till förlängning efter 1-1 ikväll! Barca har inga skador på stjärnspelare så vitt jag vet. Olympiakos slås ut av Bordeaux, jag skulle tro att de kryssar och Bordeaux har 1-0 att gå på.

Kom just från simhallen efter att ha varit på länk innan det. Forskade lite om simningens effekter förr idag. Några saker man kan fundera på är att träning i vatten ofta ger 10-20 pulsslag lägre än vad samma ansträngning skulle ge på land. Vattnet är oftast ganska "kallt" (cirka 23-26 grader) och det tar energi av människan att värma upp kroppen samtidigt som man simmar vilket gör att man förbränner kalorier helt gratis! Okej så mycket mer skall jag inte skriva om den saken. Tror att de flesta av mina vänner och jag själv simmar för att det är ett bra komplement till fotbollsträningen samtidigt som det gör att musklerna slappanar av bättre efteråt. I södern brukar jag alltid simma efter varje länk och det ger en härlig känsla efteråt speciellt om man stretchar i vattnet.

Zlatan kan avgöra ikväll

I Barca

Goodbye Chelsea


Ett äkta Chelseafan  sade åt mig i helgen att förlorar Chelsea på tisdag så klarar de inte av att vinna ligan heller. Det hoppas jag verkligen :) Drogba var inte bra då det gällde. Hans två enkla mål i helgen hade han ingen nytta av nu, idag krävdes det riktiga prestationer för att lyckas. Han var inte bra alls. Jag hann inte se så mycket av matchen eftersom jag var på träning hela första halvlek och styrketränade då jag kom hem. Jag antar att Mourinho har använt mycket taktik och han vet i minsta detalj vad som är Chelsea spelarnas svaghet. Jag vet inte själv vad det är, men skulle gissa på att anfall är bästa fösvar så länge du klarar av att hålla Drogba borta från kontringar. Inter vidare med 3-1 totalt och grattis Etoó men du blir aldrig lika bra som Zlatan.

CSKA gick vidare med totalt 5-2. Längre lär de inte komma. Imorgon Vinner Barca över Stuttgart med 2-0 eller 3-1 tror jag. Inga skador så vitt jag vet i Barca.

Ännu en tidning kommer att skriva om Soccerwave, den går i tryck på fredag. Bilder togs idag, jobbigt att fixa håret innan fotbollsträning :)

Med RVP skulle vi kunna vinna Champions League, just nu skulle man vara nöjd över en andra plats

Firar mål

Kort summering av PL


Alla känner väl till tabelltoppen. Det är lika jämnt som tidigare eftersom alla tre största lagen vann i helgen. Chelsea var heta, Manu var bra och Arsenal var knappt godkända. Blev iaf en seger trots dåligt spel för Arsenal och med alla skador man har så behöver man kanske inte skämmas för att spelet inte fungerar perfekt varje gång. Dessutom var straffen feldömd då det var offside egentligen. Arsenal har överlägset lättast program kvar, men jag vågar knappt hoppas på en ligaseger, känns som att Chelsea skall vinna men Manu är laget med mest tur då det behövs. Jag vet att Arsenal kan vinna men det känns som att vi blir tvåa.

Allsvenskan har börjat men den känns inte så het just nu. Dessutom borde den sändas på kanaler som alla har.

Idag beslöt vi att beställa in 16 Soccerwaves och 4 bakväggar till företaget. Försäljningen är igång. Hårt jobb ligger bakom och just nu håller tredje tidningen på några veckor på med en intervju med mig. På hemsidan finns nu förutom waven och pumpen även personligt träningsprogram att köpas som en sorts produkt. Jag har jobbat och skött ärenden nästan hela dagen. Har jobbat hårt med ambitiösa målvakter i 1,5h och det kändes riktigt roligt.

FÖRBÄTTRA DITT FOTBOLLSSPELANDE, BESTÄLL DEN IDAG! SOCCERWAVE XP

SW

Fettförbränning i olika grenar


Skriver om helgens fotboll senare då United har spelat klart. Skriver lite om fysiologi nu istället.

Jag brukar säga att fotboll är en otroligt effektiv träningsform då det gäller att bränna fett och att få bra kondition. Pulsen är ofta hög även på div.6 spelares träningar åtminstone då de har spelövningar. Ny forskning har visat följande då det gäller att maximera fettförbränningen:
  1. Löpning (1 mil på 1 timme): 750 kcal/timme
  2. Simning: 600 kcal/timme
  3. Squash: 600 kcal/timme
  4. Fotboll: 560 kcal/timme
  5. Jogga: 500 kcal/timme
  6. Step up: 425 kcal/timme
  7. Basket/innebandy/tennis: 400 kcal/itimme
  8. Pump: Nära 400 kcal/timme
  9. Spinning: 350 kcal/timme
  10. Aerobics: 300 kcal/timme
Det är väldigt jobbigt att springa 10km på en timme och att simma en timme eller att spela squash en timme är heller inget man gärna gör. Okej vissa vanliga ickeidrottare är otroliga i vatten och klarar galant av en timme simning men vi som inte har simhud mellan tårna upplever nog det som något väldigt tungt. Forskningen visade att fotboll oftast inte känns så tungt eftersom bollen är med och det är stort fokus på både bollen och spelet. De som joggar har mycket mer tankeverksamhet kring hur tungt det är att hålla på.

Nr 14 forever <3

The signing

Inför Hull-Arsenal m.m.

Dagens trupp blir högst antagligen Almunia, Eboue-Vermaelen-Silvestre-Clichy, Nasri-Denilson-Diaby, Walcott-Bendtner-Arshavin. Sagna är skadad och tr det eller ej Eboue har sett bra ut på sista tiden! Campbell och Rosicky dras med småskador. Everton krossade Hull med 5-1 senast och denna trupp bör också kunna krossa Hull bara man får spräckt nollan någolunda tidigt i matchen.

Avbytare
Fabianski, Campbell, Traore, Eastmond, Rosicky, Vela, Eduardo.

Silvestre kan ställa till något som leder till mål bakåt och jag litar inte helt på Denilson heller men detta borde bli en promenadseger om Arshavin, Nasri och de andra är lika pigga uppåt som de har varit på sistone. Fabregas har knäproblem ännu. Väntad matchbild är att Hull ställer upp ett handbollsförsvar och satsar på att hålla nollan. Antingen blir det typ 1-0 till Arsenal eller så kan det bli fast 6-1 eller vad som helst. Vi brukar göra mål på tilläggstid ofta nuförtiden, kom ihåg det om du sitter med ett resultatvad.


Chelsea bör slå West Ham idag, men man vet aldrig om West Ham kan skrälla, de har ett bra försvarsspel ibland och kan kontra farligt. Men antagligen blir det bara en dag på jobbet där Chelsea vinner 3-0.

Bolton är otroligt svaga, kan de klara av kryss mot Wigan?

Birmingham får hårt motstånd i form av Everton, det är en match som skulle vara intressant att se. Birmingham har bättre spelare men Everton är ett bättre kollektiv. Själv tar jag mig till en sportpub så att jag kan se på minst två matcher samtidigt. Arsenal spelar 19.30 finsk tid idag sen.

Nu skall jag göra klart en powerpoint, skall föreläsa åt laget jag coachar i cirka en halvtimme och sedan blir det länk med spurter. En perferkt lördag m.a.o. :) Före det skall jag föra en soccerwave och en såld pump åt en sorts samarbetspartner. Senare i år skall jag börja resa runt längre bort för att sälja dessa produkter.

Ha en bra dag framför fantastiska Premier League! Först ut idag är Tottenham-Blackburn Rovers kl.14.45.

Skön 5-0 seger för Arsenal


Bayern vidare trots 2-3 förlust idag. Svagt att inte kunna prestera bättre mot Fiorentina. Men okej italiensk fotboll är 30% bättre i år än ifjol, tempot har höjts i ligan.

Arsenal visade hög klass och Porto gjorde det mesta fel ikväll. Bra drag av Wenger att Bendtner fick spela, Eduardo såg inte precis het ut i helgens match. Missade Bendtner sju lägen i helgen så satte han iaf tre idag och missade egentligen ingen het chans. Arshavin var åter glödhet och det behövs för att man skall kunna gå långt i CL och kanske vinna PL. Nasri var otrolig och låg bakom en fin framspelning till 1-0 målet och 3-0 målet var unikt då han gjorde bort flera spelare på en liten yta. Resten av gänget var helt bra också...Rosicky klarade sig bra och det tog länge innan Walcott fick komma in. Jag håller ändå fast vid min teori att Nasri och Rosicky inte skall spela om vi möter fysiska Chelsea än i år. Vermaelen är en fantastisk spelare måste jag ännu tillägga och detta var Eboues bästa macth i år. Sagnas inlägg är fruktansvärt bedrövliga. Campbell var trots allt en bra värvning, jämfört med Silvestre är han riktigt bra!

Jag hittar ingen statistik från matchen nu men antar att 55% bollinnehav som jag gissade på stämmer helt bra.

En annan dag skall jag berätta mer om fotbollen i mitt liv och lägret i Barcelona samt matchen Barca-Malaga.....

WENGER JUBLADE IKVÄLL!


Inför CL

Kvällens uppställning här nedanför, eventuellt startar Bendtner ist för Eduardo

Almunia
Eboué-Vermaelen-Campbell-Clichy
Diaby-Song-Nasri
Walcott-Eduardo-Arshavin

Då Arsenal spelar som de ska så faller Porto ur trots att de vann 2-1 i Portugal. Att Gallas och Fabregas är borta nu också inverkar, men det är ingen tillräcklig ursäkt för att inte slå Porto. Väntad matchbild av mig är att Arsenal har 55% bollinnehav och skapar många halvchanser medan Porto kontrar farligt. Jag tror att Arsenal vinner 1-0 eller 2-0 och det räcker. Utan Fabianski ökar chansen att gå vidare!

En av världens fem rikaste klubbar Bayern Munchen bör slå ut Fiorentina.

RSS 2.0