Regionserien, mission accomplished

Några ord från en person inom fotbollen som jag inte har jobbat med på flera år nu:

"vitsi vad jag är glad för din skull ikväll... för jag minns då när du började arbeta med 98-truppen så sade du att det nog inte är något "huippujoukkue" men att det finns några bra spelare... men man tar sig inte till reg.serien med endast några bra spelare utan man ska nog få fram en betydligt bredare trupp än några lirare för att lyckas med den saken och då krävs hårt arbete + känsla för taktik... så du har nog gjort ett bra jobb"

- För de som är från Sverige, vitsi betyder ungefär "shit" eller "åh/oj" i det här fallet ovanför...och huippujoukkue betyder ungefär superlag eller stjärnlag.

Efter ett halvårs slit med ett gäng killar som inte var alltför vana att träna hårt uppnådde vi målsättningen idag. En plats i den högsta serien första året den serien existerar för dem. Regionserien startar vid P-13 i juli för pojkar och det är helt klart bra att vara med där för att få tuffa matcher mot lag längre bort från ens hemtrakter. Det här är andra gången jag tar ett juniorlag till den här serien, senast skedde det först på hösten och då genom att inte tappa en enda poäng. den här gången har vi förlorat två matcher varav den ena var solklar och den andra var onödig. Det om det, man skall fira då det går bra. För säg den glädje som varar, motgångar kommer alltid förr eller senare. Förutom seriesegrar måste man såklart tänka på spelarutvecklingen...egentligen i första hand, men vilken tränare vill inte vinna serier? För att inte tala om cuper, skulle vara kul med medalj i de två cuper som är på kommande i sommar.

Man skall fira då det går bra! Kom ihåg det alla läsare!

Pesewriting

Är helt slutkörd många dagar av allergi blandat med allergimedicin och 3-4 fotbollspass per dag. Nu är det så att jag inte har tränat hårt alls denna sommar. Tvärtom har jag mest spelat matcher och tränat ytterst lätt. Att befinna sig så mycket på gräsplaner som jag gör tar ändå musten ur en. Denna vecka på gräs: må 6h, ti 5,5h, ons 2h, tors 5h, fre-lö ledigt och sö 1,5h. Det bli 20h på gräs varav jag inte tränar kondition speciellt mycket men det tar verkligen på. Förra veckan hade jag två egna matcher plus ungefär lika mycket timmar på gräs. Många säger att man inte skall klaga då det regnar, jag coachde morgonpass igår och duschade efteråt, jag coachade eftermiddagspass och värmde upp fötterna med vatten efteråt och jag tränade själv ett sent kvällspass och fick duscha efter det...bara våta kläder, våta skor och en nedkyld kropp gång på gång är väldigt påfrestande. Paraply och bra kläder hjälper inte alltför mycket, en tränare måste vara aktiv och kan inte vara klädd som en vägarbetare i regn. Enda bra regnet har medfört de senaste dagarna är mjukare planer.

Det blir tyngre och tyngre att jobba inom fotboll och inom lärarbranschen överlag. Att träna eget klubblag är det bästa man kan göra och där får man lätt allt att fungera. Coachar man grupper lite här och där som man inte coachar för några gemensamma mål och framgångar kan det vara tyngre. Ett allmänt samtalsämne är att 60-talisternas barn var och är väldigt bra att jobba med, de har en passlig uppfostran hemifrån överlag och kan lätt ta till sig uppgifter och de försöker ofta sitt bästa att få en grupp att fungera. Däremot 70-talisternas barn är uppfostrade på ett annat sätt, de är mer fritänkande och är vana att bestämma och göra saker lite på eget sätt. Nu vill varken jag eller någon annan ledare jag umgås med stoppa barns kreativitet, men de måste lära sig hur man fungerar i grupp. Man måste koncentrera sig på de uppgifter man får och göra sitt bästa, man bör göra sitt bästa för att en grupp skall fungera. De här sakerna suger enormt med energi ur lärare och tränare dagligen i vårt samhälle. Jag orkar utan problem nu men hur bra orkar jag om 20-30 år? De som säger att lärare och tränare har det lätt kan fundera på de här sakerna. Och jo vissa tränare har det lätt för de gör inget för att förbättra dessa saker, de låter allt passera framför ögonen på dem. Gäller såklart inte bara juniortränare om man diskuterar tränare, jag skällde ut en tränare i en träningsmatch i februari då tre av mina lagkamrater var skadade efter fult spel trots att inga poäng stod på spel. Tror vi förlorade 2-0, att satsa på seger hade kostat för många skador. Strunt i det och minns att dylika lag skall man inte spela mot i framtiden om det inte är seriematch.

Barcelona som bäst är härligt att se det kommer vi inte ifrån. Det är fint att se dem vinna då de spelar ut något riktigt bra lag totalt. Dock borde de förlora och inte gå vidare de gånger de inte förtjänar det för att få fler människors respekt. Är Uefa inblandat i något fusk kring Barca, åtminstone den första länken här under visar att något har varit mycket fel

Värsta "domarmatchen" ever

http://www.youtube.com/watch?v=d0om9WD8AsI&feature=player_embedded

Värsta röda kortet i år

http://www.youtube.com/watch?v=cE5ai59cds0&NR=1&feature=fvwp

Mourinho är kanske världens bästa tränare, ta bort hans kändisskap och lägg honom i ett juniorlag som tränare eller i en skolklass så får han stora problem att lyckas. Skulle inte komma långt med att säga "I am the special one" :)


PL tabellen

Min tippning från augusti ses här under. Stoke och Wigan hamnade på rätt platser. Resten är något ditåt. Toppfyran var inte svår att sätta men att få dem exakt rätt föll det på. Att Birmingham föll ut var överraskande och inte trevligt alls. West Ham trodde jag för hårt på tydligen. Kommentaren om Arsenal "om de inte får många skador och om målvakterna är någolunda okej" passade bra eftersom det var just de två bitarna som var de värsta i år. Man kan tillägga att Vermaelen var skadad hela säsongen i stort sett och skulle inte ha spelat på slutet om det fanns något att vinna. Ligan var jämn och med 30 omgångar spelade stod det mellan Manu och Arsenal...Arsenal vann senare toppmötet men alla andra matcher borde också ha gått bra för att man skulle ha kunnat vinna ligan. Skador på nyckelspelare, målvaktssituationen och ett lite väl ungt lag var de tre största orsakerna till att man inte nådde ända fram till bucklan. Få se om man får ordning på dessa saker till nästa säsong. Jag kommer att lämna ämnet Premier League en stund nu har jag tänkt, men tar sikte på hösten senare. Blir fokus på mer inhemska grejer framöver tror jag.

 

1.Chelsea, om inte Abramovitj hoppar av

2. Arsenal, om de inte får många skador och om målvakterna är någolunda okej

3. Man United, aningen bättre än Man City, har flyt med mål i slutminuten och en bra mv

4. Man City, köper mer spelare om det inte går vägen på hösten

5. Liverpool, Cole gör succé men Torres/Gerrard är skadade emellanåt

6. Tottenham, laget byggs upp till något bra men är inte klart än

7. Aston Villa, starkt bortalag som tar poäng av de stora men ojämnheten placerar dem här

8. Birmingham, trevligt lag med en rolig spelstil och intressanta spelare

9. Everton, bredare trupp än de lag som jag placerar lägre

10.West Ham, Avram Grant och en ganska bred trupp med några guldkorn

11.Fulham, Mark Hughes och några halvbra stjärnor, kan bli åtta i ligan om det går riktigt bra

12. Sunderland, Inget speciellt med detta lag och de kommer max 12:fte

13. Stoke, att kasta inkast ända till straffområdet borde förbjudas sedan Stoke började med det

14. Blackburn, kan vinna svåra matcher med ganska bra spelare men saknar bredd helt

15.Bolton, gjorde ifjol sin sämsta säsong på länge, förstärkningarna är för dåliga.

16.Wigan, vet hur man tar poäng av storlagen då de jobbar hårt tillsammans, har dålig trupp

17. Newcastle, laget är under uppbyggnad, de äldre i laget är Sol Campbell, Nolan och Harper

18. West Bromwich, Ungt lag med 23,9 i medelålder, kvalité saknas helt och hållet

19. Wolverhampton, rutinerade Mick McCarthy klarar inte av att hjälpa detta gäng som coach.

20. Blackpool, fansen är glada att få se PL på hemmaplan och applåderar åt snygga mål av bortalaget


RSS 2.0