Arsenal med en ny ung värvning

Arsenal verkar ha en svensk 15-åring från Norrköping på gång nu. Det räcker tydligen inte med att man har köpt en 15-åring och en 16-åring de senaste veckorna, man satsar på unga spelare från alla möjliga ställen. Att man köper in dem för "ganska stora" summor för att vara så unga spelare är inget man skäms för. Är det spelarutveckling man är bra på så är det väl bara att köra på. Hittar man inte tillräckligt med talanger i England måsta man som stor klubb hitta en hel del spelare utomlands också. Skall bli intressant att följa med de tre senaste spelarnas utveckling och om de en dag tar en ordinarie plats i a-laget.

http://younggunsblog.co.uk/2011/03/arsenal-sign-swedish-midfielder-olsson/

Enligt länken här under får IFK Norrköping 100 000 pund, men på Aftonbladet stod det om samma affär och då ryktades det om ungefär 20 000 euro (200 000 kronor). Affären är dock inte klar än. Tony Martinsson som är sportchef i IFK Norrköping menade att de inte har sålt någon ung spelare för en så stor summa tidigare. Kristoffer Olsson spelar även i U-16 landslaget för Sverige, kanske kan han bli en a-landslagsspelare en vacker dag...Sverige har inte alltför många unga talanger på gång mot den absoluta toppen just nu. Zlatan påpekade något dylikt i veckan. Sportchefen Tony Martinsson är bekant för mig, han tränade u-laget i Norrköping då jag gästade deras ena träning och han skickade med mig då det var träning för en del av u-laget med a-laget dagen efter. Gick väl helt okej på träningarna men jag var nästan redan då i det skedet av livet att jag ville satsa på att bli tränare istället.

Jag hade många bra diskussioner med Tony och han skjutsade mig och en kompis till en uteservering som han rekommenderade i stan. Var lite väl gamla människor där så vi drog vidare till ett av Sveriges största diskotek istället men det är en annan historia :) Just nu har Norrköping Janne Andersson som huvudtränare och Sören Cratz som ansvarig för U-19 laget. De verkar ha något bra på gång med många kunniga människor i organisationen. Redan då jag var där för cirka fyra år sedan sade alla åt mig att det är en fotbollsstad och att det bor över 100 000 männniskor där. På sikt skall de nog bli stabila i Allsvenskan.

På lördag är det äntligen dag för Premier League igen. Som jag har väntat :) Jobbigt att vara utan den bästa ligan i världen i mer än en vecka. Landslagens kvalmatcher är ganska ointressanta, sällan det är några heta toppmöten på gång. Kval är kval förstås, det är i slutspelet allt blir intressant. Finland var inte dåliga mot Portugal även om de flesta verkar tycka så. Jag tyckte att det fanns mycket positivt i den matchen för det unga finska laget. Vi är på kommande men det tar några år innan det blir riktigt bra. Nu skall jag sova, kalendern är ganska fullbokad hela veckan. Jag är konstant trött förutom då jag är vid fotbollsplanerna, endast då ser jag pigg ut. Får fixa sömnbristen imorgonkväll, men före det blir det 4h hälsostudier. På fredag och lördag är det teambuilding på programmet båda kvällarna. Hinner som tur är se på PL ändå. Skall passa på och vila min vrist nu i fyra dagar för den är inte i 100% skick. Skickade in en artikel till en tidning idag och utan att avslöja desto mer så var Samir Nasri inblandad som en del av ett ämne i artikeln. Tittade just på mitt schema och blev påmind om att det skall skidas några kilometer kl.8.30 imorgonbitti så...Godnatt! ;)

Vem av er tror att Lehmann startar på lördag? Almunias tavla senast var väldigt hemsk!

Landslagsuppehåll

Landslagsuppehållet är i full gång med några matcher passerade och några på kommande imorgon. Jag kommer inte att kommentera dem speciellt mycket men Wilshere och Van Persie (ett mål) lär ha gjort fina insatser i sina matcher. Nasri är numera kapten i franska landslaget som vann och Ramsey var knappt godkänd i Wales landslag. Arshavin kunde ha avgjort men Ryssland fick bara 0-0 mot Armenien (eller vilket av skräplagen det var). Själv ser jag endast fram emot helgen som kommer då Arsenal skall krossa Blackburn. Att få tillbaka Song, Cesc, Theo och Diaby är inte så dåligt och Djourou är kanske tillbaka i spel också. Förhoppningsvis blir ingen skadad imorgon.

Jag har roat mig de senaste fem dagarna med att först vara rejält sjuk och sedan återgå till alla vardagliga plikter. Har många timmar fotboll bakom mig idag och benen samt hjärnan är uttröttade. Varje dag är viktig just nu, seriestarten närmar sig och allt som görs måste hålla god kvalité.

Soccerwave, möjligheternas fotbollsvägg! Kommer att användas två stycken på träningar flera gånger i veckan vid min fotbollsskola i sommar.


Sedinarna

Tänk att bröderna Sedin toppar poängbörsen i NHL just nu, Daniel leder några poäng före Henrik. Tillsammans borde de väl vara NHL:s bästa anfallspar om man räknar två av tre spelare i en kedja. Kanske Ovetshkin är bättre om man ser på enskilda spelare, jag vet inte eftersom jag följer ishockey ganska lite nuförtiden. Orsaken till att jag nämner allt det här är att jag känner många 80-födda som har mött Sedinarna i Örn cupen i Örnsköldsvik som b-juniorer två år i rad. Jag ser min brors ena pokal här på hyllan från 1995 då det blev silver för deras lag. Vem som vann har ni redan listat ut...två år i rad blev det silver för laget härifrån och guld för Sedinbrothers. Många började ana att de skulle bli kända inom ishockey eftersom en av bröderna fick pris för "bästa spelare i tv-pucken" samma år som de hade mötts i fotboll. Skulle Sedinarna ha satsat på fotboll skulle de nog högst antagligen ha nått landslaget för de var ganska överlägsna även där, vet dock inte om de hade varit uttagna till något regionlag eller dylikt. Kanske någon av mina läsare vill göra research? Ni tycker ju om att få uppdrag.

Landskamper
på kommande i helgen och paus i PL och alla andra ligor. Mycket av snacket i England handlar om två saker, John Terry är kapten igen och Wilshere är första alternativet på mittenmittfältet. Jag tror att Terry är ett bra val eftersom han är en ypperlig kapten i Chelsea och vad han gör på sidan om fotbollen borde trots allt inte blandas in i sporten hur hemskt det än skulle vara. Wilshere har betydligt bättre form än Lampard, Gerrard och vem som helst just nu. Vill man få fart framåt med en rättvänd spelare som kan dribbla och hitta öppnande passningar så är Wilshere ett utmärkt val. Dessutom är han väldigt formbar och kan spela på ett slöare sätt där det rullas boll mer i sidled och bakåt om tränaren så vill. På sikt är han nog kanske det tredje valet då konkurrenterna kommer i bättre form, de har en rutin som kan vara avgörande i många matcher. Rutin är förstås inte allt, vi får se hur det går för Jack i helgen och möjligen har han kommit till landslagets öppningselva för att stanna!

Då PL börjar igen möter Arsenal ett ganska lätt motstånd i form av Blackburn. Walcott, Fabregas och Song borde vara tillbaka i det skedet och då kan det inte bli annat än tre poäng för första gången på länge. Nu kom landslagsuppehållet lägligt...om inte någon blir skadad. Sesny har av en sena i fingret och det tar minst en månad innan vi lär se honom. Han lär träna fysik stenhårt för att vara riktigt fysiskt stark då han gör comeback. Bendtner missar landskamp för han skadade sig på träning, borde inte vara någon långvarig skada.

Jag har varit sjuk i nästan två dagar, hade en spysjuka som jag inte vill beskriva och den följdes av feber morgonen efter. Inte klokt hur många personer jag måste meddela sjukdom/frånvaro åt då jag får något plötsligt förhinder, min almanacka är nästan för tät just nu! Imorgon back to work men idrott blir det tidigast på söndag.

Wilshere debuterade som 16-åring i Arsenal. Stor hjälp i karriären fick han tack vare att han lånades ut till Bolton. Senaste veckan har Arsenal värvat en 15-åring från Barcelona och en 16-åring från Berlin.


Manu drog ifrån lite

Manu drog ifrån Arsenal med två poäng i helgen. Manu spelade helt okej men såg ut att bara få kryss då de dessutom fick en utvisning. Jääskeläinen missbedömde ett skott och förskte klistra det trots att han kunde ha boxat bort det. Måltjuven Berba missar aldrig från 5m och han avgjorde matchen. Jag såg hela Manumatchen men bara halva Arsenals. Detta p.g.a. hockeyfebern som råder i denna stad. En sak är iallafall säker och det är att Denilson inte har något på plan i PL att göra just nu. Ramsey behöver lite matchrutin ännu för att kunna prestera bra. Som lag spelade Arsenal inte speciellt bra och man kan inte släppa in två mål mot West Brom även om det ena var på hörna och det andra delvis var Almunias fel om jag förstod saken rätt. Arshavin lär ha spelat bra och man får vara nöjd med 2-2 efter den här helgen. Chelsea kommer allt närmare toppen och deras form är riktigt bra. Med Drogba på plan kommer det alltid mål nuförtiden.

Det viktigaste för Arsenal just nu är att få spelare tillbaka från skador, de senaste veckorna har varit en mardröm. Ungefär 14 rödvita spelare skall på landslagsuppdrag nu och jag hoppas verkligen att det inte kommer fler skador.

About åtta matcher kvar i ligan
få se om Lehmann får speltid snart när Almunia agerar osäkert.

Helgens Premier League

Inför West Bromwich matchen idag är jag orolig för att Arsenal inte gör mål på chanserna samtidigt som West Brom kan kontra farligt. Undrar om Ramsey är i så bra form att han kan starta? Jag skulle sätta in honom före Denilson isåfall, men det är knappast aktuellt trots att han lyckades bra i Cardiff. Roy Hodgson är ute efter att stjäla poäng mot Arsenal idag och på läktaren hittar vi Carlos Vela som inte får spela mot sin egen klubb då han är utlånad. Skulle vara helt sjukt om han skulle kunna göra det.

Elva

Almunia
Sagna – Koscielny – Squillaci – Clichy
Denílson – Wilshere
Rosicky – Nasri – Arshavin
van Persie

Bänk
Lehmann, Gibbs, Miquel, Eboue, Ramsey, Chamakh, Bendtner

En helfransk backlinje i ett lag från London :) En engelsk spelare i elvan i Wilshere...så kan ett av dagens topplag i Premier League se ut. På bänken hittas engelska Gibbs och walesiska Ramsey men annars är det inte några britter i truppen nu. Nyckelroller idag offensivt bör Nasri, RVP och Arshavin ha medan Wilshere får lov att hjälpa till hemåt. Osäkert om matchbilden blir att Arsenal har mycket bollinnehav, många stora spelare saknas och det brukar påverka laget ganska mycket. Diaby, Song Fabregas och Walcott kan snart vara tillbaka, Djourou, Vermaelen, Fabianski och Frimpong är borta resten av säsongen ser det ut som. Sesnys finger borde bli bra inom någon vecka. Förhoppningsvis kommer det 3p idag i jakten på Manchester United. Spelet behöver inte vara fint idag, kravet är att ta första segern på några veckor och invänta spelare som kommer tillbaka från skador.

Man United har Fergie på bänken idag men sedan väntar fem matcher med honom på läktaren. Kan inte säga hur mycket det påverkar laget men några procent sämre blir de nog. Manu dras med skador men truppen har visat sig vara ganska bred och de som annars är ytterbackar klarar sig hyfsat på yttermittfältet. Bolton har en bra målvakt i Jääskeläinen och anfallare som Elmander är aldrig ofarliga. Kan bli kryss i den matchen med lite flyt för Bolton. Imorgon väntar toppmötet mellan Chelsea och Man City. Liverpool-Sunderland är förmatch några timmar innan. Tottenham-west ham är först ute med den tidiga matchen idag.

Själv skall jag kila iväg och göra klart planeringen för en juniormatch som börjar om tre timmar. Skall "ladda" med en gymtur innan matchen också. Blir svårt att få ut mycket av Premier League idag då den här staden brinner för ishockey just nu och de flesta på sportkrogarna i stan ropar och trängs för att se favoritlaget spela, samtidigt som de struntar i Premier League. Blir en kylig dag med match ute så nu skall värmebyxorna sökas fram. Varmare blir det om cirka en månad då jag antagligen skall se Frankfurt-Bayern Munchen live på plats i Tyskland. Trevlig helg!

Jääskeläinen bör göra en bra match idag om Bolton skall få poäng.


CL lottningen klar

Inter v Schalke
Barcelona v Shakhtar
Chelsea v Manchester United

Real Madrid v Tottenham

De som jag tror att går vidare blir Inter, Barca, Chelsea och Real. Chelsea är ett äkta cuplag som kan vinna enskilda matcher med stor procent då det verkligen gäller. Barcelona fick lätt motstånd. Inter klarar nog Schalke nätt och jämt. Real kommer att få problem med Spurs om de inte har skador, men Adebayor, Ronaldo och resten är för bra på att göra mål för att det skall räcka med offensvia Bale, Lennon, Defoe, Modric och Crouch. Favoriter att vinna hela CL är Barcelona och jag tror inte att någon kan stoppa dem. Skulle Inter gå vidare och möta dem kunde de ta sig vidare med sin specialteknik för att hålla nollan...då de lyckas försvara tätt med 9-11 spelare på de sista 30 metrarna av plan. Med lite flyt kontrar de in ett mål och slår ut Barcelona då.


Här under ser ni länken som alla lägger upp på facebook idag om Balotellis IQ. Halmstads f.d. kapten Per "Texas" Johansson sade för något år sedan att "vi fotbollsspelare blir dummare och dummare då det hela tiden är folk som berättar hur vi skall göra precis allt, vi skall helt enkelt inte tänka själva".

http://www.youtube.com/watch?v=WAtYlc1BsK8

Som svar åt "Jonathan" som kommenterade förra inlägget borde Bayern ha satt minst fem mål på alla chanser, om du såg matchen så vet du varför. Men klart de får skylla sig själva om de släpper in tre mål på hemmaplan, deras försvarsspel höll inte måttet mot Sneijder och kompani. Tror nog Fergie var ganska uppretad på straffen också förutom fällningen på Rooney. Extra svårt för en domare att se saker som inte sker där bollen befinner sig.

I helgen rullar Premier League vidare och Arsenal möter West Bromwich. Mitt juniorlag har första träningsmatchen utomhus imorgon kl.15.00. Skall försöka få en del av den på videofilm, dock endast för egen analys och inte för youtube och dylikt. Det är klart man skall dela med sig av vissa saker åt bekanta som vill lära sig något, men allt behöver man inte visa för hela världen. Skall träna utomhus om några timmar, hoppas på att min vrist skall kännas bättre då den har börjat krångla lite.

Sebastian Squillaci får stor roll bredvid Koscielny i helgen.



Fergies straff och CL

Alex Fergusons straff var väldigt hårt. Det är allmänt känt att man inte får kritisera domare hur som helst efter en match hur dåligt de än har dömt men tre matchers avstängning känns lite väl hårt för det nu. Dessutom hade han två villkorliga från tidigare vilket gör att han är borta fem matcher och de börjar efter denna helg som kommer nu. Som jag har skrivit tidigare fanns det kontakt då Chelseaspelaren fälldes till straff och man kan inte kritisera domaren alltför mycket för det, många domare skulle inte ha blåst straff där men många skulle nog ha gjort det också.

Inom någon dag skall jag spekulera i hur slutet av toppstriden i Premier League kommer att gå. Idag gör jag inte så mycket, har paus från det mesta som heter idrott idag då jag råkade ha en helt ledig eftermiddag och kväll.

Manu, Chelsea och Real gick vidare i CL som väntat. Inter borde ha fallit ut mot ett suveränt Bayern Munchen, i den mest underhållande matchen hittills 2011. Chanser fanns det gott om och Bayern borde ha gjort minst fem mål. Etoó gjorde Inters första mål i offside vilket stör en aning men det är inget man kommer ihåg från den matchen med tanke på alla chanser som fanns. Inter spelade med ganska lågt tempo första 60min och lade in en otrolig slutspurt sista 30min vilket räckte för att vinna och gå vidare till slut. Imponerande av Inter och Bayern får skylla sig själva då de släpper in tre mål. Ribery som är en topppklasspelare imponerade stort och Robben med flera stod för underhållande spel också. Planen såg smal ut på teve och det var för att spelet var snabbt med hårda passningar och löpningar. Inter backade hem rejält men hade farliga kontringar mot ett osäkert försvar. Att hålla lågt tempo och öka mot slutet av matchen på Inters sätt är väldigt sällsynt i dagens fotboll, känns inte helt olikt vissa matcher i italienska ligan där tempot är väldigt lågt stundtals för att ökas då det verkligen behövs. I Premier League är det avbytarna som kan höja tempot i en match men de som spelar från start håller högt tempo hela matcherna och det är inte speciellt lätt att öka tempot mot slutet av matchen oberoende av vad det är för ställning.

Ribery är 27 år och har det bästa kvar av sin karriär verkar det som.


Sent inlägg

För fem dagar sedan hade jag 130 läsare, det är ganska häftigt att så många läsare dras hit ibland. Har väldigt fullt upp med allt möjligt just nu..jobb och idrottsuppdrag förstås.

Arsenal spelade ganska dåligt mot Manu i helgen. Det fanns en del chanser och man kan tala om oflyt vid båda baklängesmålen men ändå har man på de fyra senaste matcherna bara gjort två mål, RVP ett då han skadade sig och ett självmål av Barca. Van der Sar gjorde sitt jobb. Jag tycker att Arsenal var bättre överlag och statistiken från matchen tyder på det också. Dock hade man Denilson på plan från start och RVP är inte i toppskick just nu. Gibbs och Diaby är inte så hemskt vana med att ta stora roller i laget även om Wilshere ser fantastisk ut i match efter match. Överlag var det en jämn cupmatch men målen avgör. Nasri och RVP hade en del lägen men bollen går inte alltid ens på mål.

Inför fortsättningen kan man vara lite orolig främst över skadeläget, då precis alla är med har man 4-5 bra spelare på bänken och då 5-6 är skadade har man så klart problem. Ramsey kom in men hamnade att spela mittback då Djourou fick axeln ur led och missar resten av säsongen. Verkligen oflyt dels för att man hade pressen och skapade chanser i slutet och dessutom har man brist på mittbackar och igen hamnade man att avsluta matchen med en spelare för lite på plan. Nu har man åtminstone endast ligan att koncentrera sig på medan Manu har chans på tre titlar. Schemat är bättre än Manus men man skall möta Tottenham, Pool och Manu ännu.

Jag har två bra träningar bakom mig idag. Känns fint eftersom ljumsken, knä och vristen har varit lite sjuka inför idag. Har varit på gym både lördag och söndag men det senare passet blev lugnt och återhämtande. Idag tog jag upp kontakten med en kompis från Birmingham som jag inte har talat med på fyra år. Jag träffade honom i södern en gång på en semester, då var han reserv för Birminghams reserver typ. Han var ännu a-junior på den tiden, idag studerar han till rörmokare och har lagt ner fotbollen. Synd. Han var iallafall och såg cupfinalen mot Arsenal, han beskrev det som bästa dagen i hans liv hittills. Inte dåligt. Nu skall jag gå och sova, om 7,5h står jag i garaget och vallar skidorna tror jag. Kan hända att jag skall ta bort vallan jag har nu för det blir en kylig förmiddag med uppemot -12 grader. Senast jag åkte vallade jag för att åka i isigt spår i solsken. Siktar på att avverka 13km i lugn takt med en massa elever framför mig. Ser mest framemot korvgrillningen om jag skall vara ärlig :) Många har varit sjuka på sistone och en av dem sade att det kändes bättre då han fick läsa min blogg, en annan lär sig svenska genom den här bloggen och en tredje följer ivrigt med men ville inte gästblogga fast jag erbjöd honom :)

Jag hoppas på Jens Lehmann som back up åt Almunia. En kontraktslös målvakt behövs och han slutade med fotboll i höst.




Lördag 12.3

Spelarna som saknas idag i FA cupens kvartsfinal enligt aftonbladet:

United:
Nani, Anderson, Michael Owen, Owen Hargreaves, Rio Ferdinand, Antonio Valencia, Jonny Evans, Ji-Sung Park. Arsenal: Cesc ­Fabregas, Wojciech ­Szczesny, Alex Song, Theo Walcott, ­Lukasz Fabianski, Thomas Vermaelen.

Jag hoppas hårt på en seger idag, skulle kännas tråkigt att endast ha ligan kvar att kämpa för även om det är det viktigaste säsongen 2010-2011! Det går som det går, inte alltför mycket att fira om det blir seger och inte alltför mycket att sörja om det blir förlust. Blir säkert en jämn match.

Såg en match mellan ett a-juniorlag och ett pengastarkt div.2 lag idagmorse. Var ganska jämnt men inte alltför intressant match precis trots fyra mål (1-3). Oftast är det nog så att div.2 lag klarar av att slå a-juniorlag medan det är svårt för div.3 lag att slå bra juniorlag. Jag kommer aldrig att hålla på de lag som har mest pengar, däremot kan jag se mig själv i en tränarroll i ett pengastarkt lag någon dag, men hjärtat skall finnas med i det man gör, annars går man inte in 100%. Hinner inte sitta här och fundera desto mer nu, måste göra klart ett skriftligt arbete om hälsa för att sedan hinna på gym, hålla träning och slutligen se Manu-Arsenal vid en sportbar. Hoppas att matchen syns på big screen, finns risk att det är ishockey där istället.

Wilshere kommer att ge Man United stora problem idag.



Inför lördagens cupmatch

Info inför matchen på lördag i Manchester taget från arsenal.com

"It is an offence to consume alcohol on the streets around Old Trafford and in Manchester City Centre.This includes drinking from cans and bottles.If you are asked to stop drinking by a Police Officer and refuse then you could be subject to arrest or £80 fixed penalty notice. This also includes unopened cans or bottles if the officer believes you will drink them on the street. Police officers will be enforcing this Bye Law."

Bra att man försöker rensa bort drickandet från gatorna. Fans som blir fulla förstår inte tillräckligt mycket av vad som pågår i matchen och då är det större risk att det blir bråk. Får man chansen att se fin fotboll live skall man vara nykter, det kommer jag alltid att hålla fast vid.

På lördag kl. 19.15 finsk tid saknas Fabregas, Walcott och Song förutom Vermaelen och Fabianski som vi inte direkt räknar med. Manu kommer nog laddade nu efter två förluster i ligan. Arsenal brukar ha svårt att möta United, sällan det har slutat med seger. I det tidigare mötet försvarade båda lagen och bjöd på årets sämsta match, värre än Tottenhams 0-0 match mot Milan igår. Arsenal kan komma att ta en målvakt på lån som back up åt Almunia nu. Sesnys finger vet man inte så mycket om än.

Elvan kan tänkas vara: Almunia, Sagna-Djourou-Koscielny-Clichy, Diaby-Wilshere-Nasri, Van Persie-Bendtner-Arshavin 

Eventuell bänk:
Denilson, Squillaci, Rosicky, Eboue, Chamakh, Gibbs och en målvakt

Jag har inte så mycket info om Man United men Ferdinand, Park, Owen och Nani lär vara borta åtminstone. Antar att Carrick och Fletcher får starta och att Berba är bänkad efter usel insats senast. Hernandez och Rooney lär starta på topp och åtminstone Vidic, Evra och Rafael kan vara ganska säkra på att spela framför Van der Sar tillsammans med en mittback till. Det lag som vinner denna match har ett psykologiskt övertag inför mötet i ligan, det som hjälper United är hemmaplan.

Bendtner måste börja göra mål i stora matcher nu också.


Spurs vidare

Svar till några kommentarer från igår:

Jo Alves var bra igår. Klart Barca leder all statistik från matchen då Arsenals taktik var att backa hem totalt, vilket dom som sagt ändrade på och matchbilden förändrades..dock ville domaren annat. Om de hade 19-20 avslut på mål så var väl typ ett eller två av dem skott på mål från cirka 16m eller hur? Barca försökte spela in bollen i målet och det gör de ofta.

Milan föll ut mot Tottenham i en ganska tråkig match. Milan fick anfalla ganska friskt och Tottenham försvarade sig, till skillnad från gårdagens match kom aldrig 1-0 och matchbilden förändrades inte desto mer. Spurs kunde "tråka" sig vidare, Milan hade ett par vassa chanser men bollen gick inte i mål. Schalke och Shaktar är också vidare i Champions League.

Har blivit väldigt mycket fotboll de senaste dagarna och även annan idrott. Jag har varit vid rinkar, gym eller konstgräsplaner största delen av min tid nu, imorgon blir det annat då jag skall studera hälsa igen. Konstgräsplanerna utomhus har öppnat och det har varit kyligt att träna, kan hända att de stängs nu igen efter ett rikligt snöfall ikväll. Nu skall jag sätta punkt för denna stressiga dag och förhoppningsvis har en del via ivriga diskussioner lärt sig vad gårdagens match handlade om taktiskt. Många sms:ade mig och ringde igårkväll för att diskutera situationer och idag har det fortsatt. Dags att blicka framåt för cupmatchen i helgen mot Manu är viktig för självförtroendet.

Låt Messi spela med Blackpool  i PL en säsong så ska vi se hur bra han egentligen är.

Analys av Barca-Arsenal

Respekt åt dem som orkar läsa hela inlägget, kommentera gärna sedan men försök tänka lite längre än bara en detalj i gången. Man måste se helheten i en match.

Först en summering utan att nämna spelarna vid namn och inte gå in för djupt i situationer:


Man kan inte direkt säga att det var rättvist att Barcelona gick vidare. Allt handlar om taktik. Arsenal vann 2-1 på hemmaplan och anföll tappert och visade att man kan slå Barcelona genom bra taktik, tillräckligt bra försvarsspel och smarta byten. Idag kunde precis samma sak ha skett. Alla som kan något om fotboll vet att matchbilden kommer att ändras då Barcelona får 1-0, bra att de fick det tidigare än typ 85:te minuten för då är det försent att börja kontra. Lite tråkigt att det kom på tilläggstid i första halvlek då försvarsspelet hade varit ganska tätt samtidigt som man inte hade varken boll eller målchanser, men det är en del av det taktiska spelet att man inte offrar något extra för att få chanser framåt i det skedet.

 

Nåja 1-0 skulle komma och det kom. Arsenal började stiga fram i andra halvleken vilket jag hade väntat på redan från början av matchen, då 1-0 kommer börjar det man vill se. Kvitteringen kom på hörna, ett bra sätt att slå Barca är genom deras största svaghet...nämligen spelet i luften. Nu blev det visserligen självmål på hörnan men just hörnor är en av Barcas svaga punkter. Det fanns alla chanser till att jämna ut spelet och inte backa hem mer alls vid ställningen 1-1. Nu fick vi inte se hur matchen egentligen skulel ha gått i det mest intressanta skedet den var inne i och det stör mig otroligt mycket som tränare om jag lämnar bort aspekten att jag är supporter. Att spela en halvtimme med en man mindre i en så tuff match går inte utan ett extremt flyt. Det tog 13min att få hål på Arsenal efter utvsiningen. Efter det tog det cirka 2-3min innan Arsenal orsakade en straff och efter den satt i nätet var Barcelona ännu ganska spelförande men Arsenal fick sin chans men det blev inte mål idag och där försvann chansen att gå vidare.


Spelares prestationer och detaljer från matchen

 

Messi verkar farlig nu som då i första halvlek men förutom honom utmärkte ingen sig direkt i första halvlek eftersom spelet bestod av att Barca rullar boll och Arsenal försvarar och tar i princip noll risker med att försöka kontra ordentligt. Målet uppkommer då Fabregas nonchalant och idiotiskt klackar utanför eget straffområde i onödan. Chippassningen mot Messi håller hög klass och avslutet likaså, det är världsklasspelare inblandade. Skulle jag ha ett spelbolag skulle oddset på att Barca gör 1-0 i den här matchen ha varit högst 1.01 om jag måste ha det på spel. Målet skulle komma och kunde ha kommit då Messi sköt i famnen på Almunia i läget innan. För övrigt i första halvlek är det synd, eller sjukt brutalt onödigt synd att Sesny skadar fingret vid en relativt enkel räddning. Dit for ett byte. Arsenalspelarna var lite heta i vissa närkamper i första halvlek och kanske kunde man ha undvikit något gult kort då de kan ”behövas” senare.

 

Inför andra halvlek var jag inte alltför nervös, nu skulle matchen börja på allvar då även Arsenal behövde anfalla. Arsenal gjorde som man brukar i ettd ylikt läge, låter matchen komma igång någon minut innan man visar sin taktik och stiger fram för att pressa med en ny mer offensiv taktik. Lite mer boll fick man och en hörna kom också. Hörnan går i mål och man har 1-1. Allt som händer i början av andra halvlek är inte bara spelmässigt, det tacklas, filmas lite grann och tjafsas. En Barcaspelare tog Van Persie runt halsen efter en diskussion då Wilshere låg på marken länge. Ingen som helst domaråtgärd mot greppet runt halsen och Van Persie är uppretad. I ett läge strax efter det trycker Van Persie undan en spelare med några fingrar i ansiktet, det är Van Persie som har bollen halvt i närkamp med två stycken och på reprisen ser man att han inte såg mot spelaren som fick fingrarna i ansiktet. Domaren ger ett gult kort, de flesta domslut i matchen så långt känns inte precis engelska.

 

Så händer det värsta som kan hända, Van Persie får ett läge i offside och avslutar ganska sent efter avblåsning kan man tänka sig. Men vem kan bedöma om han har hört visslingen från domaren då 100 000 personer på läktaren ropar? Jag har varit på den där läktaren med 30 000 färre åskådare, ljudet är emellanåt det samma som då ett krig i Sagan om ringen startar i en biosal, ett sådant muller som du aldrig har upplevt i ditt liv! De osportsliga Barcafansen buade helt sjukt mycket i första halvlek direkt Arsenal  hade bollen en stund. Antar att de buade även då Van Persie var på väg igenom i offside. Hörde han signalen och gör mål sent så ger man inte ett rött kort i en av årets viktigaste matcher för en struntsak som inte påverkar någonting, en domare bör även ha spelöga. Chansen att han inte hörde signalen är dessutom stor vilket rättfärdigar rubriken på Aftonbladet ”en domarskandal”. Jag hatar domaren hårt som Arsenalfans för att han sparkar undan benen på oss då vi var på gång, jag avskyr domarens beslut som totalt saknar spelöga även som tränare då det mest intressanta skedet av matchen skulle börja och dessutom bryr jag mig inte det minsta i om han hörde visslingen eller inte, ger du rött kort där har du aldrig spelat fotboll och har ingen känsla för spelet!

 

Barcelona tog såklart grepp om spelet igen, dock inte lika mycket som i första halvlek för Arsenal hade fått smak på att ha bollen och skapa chanser. Det blev svårt att skapa något med en man mindre och ytorna på egen planhalva blev såklart större. Almunia gjorde en lysande insats idag och 2-1 målet går faktiskt in via Sagna, vet inte om Almunia hade haft chans på bollen annars men möjligtvis. Straffen som orsakar 3-1 är på gränsen till onödig eftersom det hade kommit ett avslut från höger sida, oddsen att Almunia räddar är inte alltför dåliga. Koscielny var förstås trött och det är svårt att ta bra beslut varje gång, nu kom han in på foten och då blir det ofta straff. Arsenals väntade byten kom. Arshavin som blev felsvängd alltför ofta var ändå en frisk fläkt och Bendtner vann nickdueller och fick det läge som fick oss Arsenalsupporters att stå upp. Hade han fått ett läge med huvudet hade bollen suttit, nu var Wilsheres löpning och passning lysande, högerfotade Bendtner fick bollen från högerfoten till vänster sida just därifrån backen kom och därför kunde den glidtacklas bort. Han är inte så bra med fötterna som han tror, med en första beröring ens lite mot höger hade han antagligen gjort det mål som hade tagit oss vidare i Champions League.

 

Barca vidare och jag hoppas att någon slår ut dem. Chelsea, Manu eller vem som helst. Blir så stressad på deras gnällande mot domaren plus att de aldrig skjuter. Vi slog Barca i en match, idag kunde det ha gått vägen med avancemang. Inför denna match var inte förutsättningarna de bästa, Van Persie kommer från skada och gör ingen bra match alls, Fabregas kommer från skada och är väl sämst i Arsenal idag förutom Rosicky, Song som är den bästa defensiva spelaren i Arsenal var överraskande borta p.g.a skada, Theo Walcott borta med skada och så klart Vermaelen bort med skada. Med allt det här borde man inte ha en chans att gå vidare, ändå var det nära. Lägg till att målvakten skadar sig i början av matchen, vi får den värsta utvisningen jag har upplevt som Arsenalfan och desto mer kan jag inte tillägga. Vad gäller Rosicky är han ungefär lika bra som Arshavin defensivt och Arshavin är en bra inhoppare så därför kan man ha honom på bänken. Men är inte Eboue ett bättre val än Rosicky då? Tänk på det. Vill slutligen tillägga att Barcas mittbackar var minst lika bra som de ordinarie så man kan säga att Barca inte saknade någon idag då dessutom Valdes stod i mål.


Säsongen fortsätter

 

Match mot Manu i cupen på lördag väntar och nu är det Premier League titeln som man skall sikta på, det är trots allt den bästa titeln och vid avancemang idag hade vägen till CL bucklan varit väldigt lång. Almunia lär stå i mål i helgen och även om Sesny tillfrisknar snabbt så lär Almunia få lite ansvar nu tills han klåpar sin vana trogen. Jag håller ännu fast vid det jag skrev tidigare idag, att han skall bort. Nu stiger han i värde på marknaden. Skadeläget blir bättre och backlinjen har fått bra övning igen utan att göra bort sig. Resten av säsongen kan bli riktigt bra. Imorgon Tottenham-Milan, det kan bli en underhållande match. Tidigare tyckte jag att Barca stod för underhållande fotboll, det tycker jag inte längre. Det blir för enformigt och det stör då de aldrig skjuter, nu var de ganska nära att åka ur CL, motgångarna kommer nog senast nästa säsong!

 

Wenger gjorde en bra match, omöjligt att veta vad de halvskadade spelarna skulle prestera idag och taktiken följdes samtidigt som avancemanget var ganska nära.


Kvällens resultat

Min tippning är att Barcelona leder 1-0 i halvtid och i andra halvlek ser Arsenal till att öppna målkranen och gå vidare i CL med 1-1 eller 2-2. En förlust med 3-2 skulle också fungera för Arsenal, hoppas på en målrik match bara inte Barca går vidare. En ganska sannolik händelse är att matchen slutar 2-1 till Barca och isåfall blir det förlängning. Förhoppningsvis går det inte som Barcasupportrarna hoppas...seger med 3-0 eller 4-1. Den som har på teven får se!

Nu skall jag ta en powernap för att orka med allt som är på gång. Skolidrott i massor på dagtid och dessutom skall jag hålla i en pulkåkningstävling ikväll. Efter det skall jag på möte och gissa om jag smiter iväg ifall det drar ut för länge :)

Tror Almunia lämnar Arsenal efter säsongen. Fabianski stannar säkert och tävlar med Sesny. Jag skulle gärna se att man köper Reina till Gunners!

Skadornas värld inför CL

Fotbollssnacket nu på våren börjar bestå allt mer av skadeläget i de olika lagen i Europa. Jag tycker att man emellanåt får veta onödigt mycket och att en del borde hemlighållas. Det är något jag har reagerat på, men storlagen har såklart en färdig taktik utgående från att möta alla olika spelare på olika platser vare sig de är "skadade" eller inte inför en viktig match. Barcelona ser ut att få möta Van Persie imorgon! Hans skada skulle ta några veckor ännu att bli kvitt. Kanske har allt varit ett taktiskt spel av Arsenals ledning? Jag fattar inte hur han vid ögonblicket han gjorde mål i finalen skadade sig så pass illa i knäet...han är med i 19-manna truppen till Barcelona som ännu bantas med en spelare inför imorgon. Cesc är med och borde starta om inte det också är ett taktiskt sätt att påverka Barca inför matchen. Jag tror han spelar 90min. Song är tyvärr helt borta med sin skada, det var lite oväntat.

Pique som är avstängd och Puyol samt de två bästa målvakterna saknas i Barca. Coachen Pep har varit fem nätter på sjukhus med diskbråck men drar matchförberedande träningen imorgon och coachar även matchen. Offensivt har Barca alla förutsättningar att lyckas och Arsenlas försvar lär inte kunna hålla nollan. Kanske kan det bli 1-1 eller 2-2 vilket räcker för Arsenal. En bättre chans att slå ut Barcelona ur CL kommer inte att komma! Ändå vet man inget gällande öppningselvor garanterat förrän imorgon, det talas om en skadad Wilshere vilket inte borde stämma och Puyols skada är inte 100% avgjord med tanke på spel imorgon enligt vissa källor. Sedan kan det vara ganska avgörande att spela med en halvskadad spelare i en stor match.

I det skick Gerrard var igår kunde han inte spela någon stor roll mot United men det räckte med att han styrde sina duktiga lagkamrater. Ganska tufft då vissa spelare är så viktiga att de spelar i 80% skick medan avbytare i toppskick inte får spela :) Annars har jag inte tagit bort någon kommentar som läsare skriver in till bloggen nu vilket någon kommenterade idag, senast jag inte släppte in (två) kommentarer är för kanske en månad sedan. Saknas någon kommentar är det för att ni har klåpat med verifieringskoden eller dylikt.

Arsenals elva imorgon hoppas jag att är följande: 4-2-3-1 (fungerar som 4-3-3 i anfallsspel ungefär och som 4-4-2 i försvarsspel då Fabregas stiger upp) Sesny, Clichy-Koscielny-Djourou-Sagna, Wilshere-Diaby, Arshavin-Fabregas-Nasri, Van Persie. Om man tänker på förstärkningar från bänken kan Bendtner tillföra något men sedan är jag mycket tveksam, kanske Eboue kan göra ett bra inhopp men om det sedan är Denilson, Chamakh eller någon annan som kommer in tror jag inte det hjälper laget mycket. Har man orsak att försvara i andra halvlek kanske Squillaci kan komma in så har man tre mittbackar. Allt är möjligt. Barca har sina lirare i Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Villa m.fl. och vi får hoppas att Arsenal gör en riktigt bra match och visar stort mod.

Tottenham kommer att slå ut Milan på White Hart Lane. Bale och Lennon lär starta vilket gör det ganska enkelt för Crouch, Defoe, Pavlychenko eller vem man än har på topp att sätta bollen i mål. Pato är tillbaka i Milan efter att ha missat det första mötet men mittfältarna  Kevin-Prince Boateng, Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Mark van Bommel och Urby Emanuelson saknas. Borde inte gå att svänga underläget för Milan med dessa förutsättningar.

Chelsea gjorde i skrivande stund 3-0 mot ett svagt Blackpool som inte är dåligt men alltför klent och viljelöst just nu. Torres spelar okej men han är ingen stor lirare i Chelsea, idag spelar även Drogba som inte har uträttat stordåd än på 67min. Tror Anelka och Drogba borde spela ihop trots allt, Torres borde man spara inför höstsäsongen och använda honom som inhoppare nu. Prislappen säger annat och nog är han helt okej men inte alls märkvärdig.

Nanis skada såg inte fin ut på bild idag, ett stort köttsår som håller honom borta en tid. Tycker ändå inte att domaren kunde ge rött kort efter att ha sett situationen en gång. Lite grann kan jag känna att domaren inte tar Nani på fullt allvar då han annars filmar och gnäller i onödan som mot t.ex. Chelsea. Denna gång var det allvarligare, Rafael kom med en ful tackling efteråt också, förutom att tacklingen kunde ha gett mer än ett gult kort var det intressanta att Suarez drog Rafael i håret i efterspelet men klarade sig utan varning. Nåja det är svårt att döma PL, vissa saker måste domarna reda ut via video i efterhand. United har bojkottat media totalt inför och efter Leedsmatchen och Fergie som är i hetluften just nu kan få böter för det. Fotboll har sällan varit så intressant som nu.

På hemmaplan börjar planer skottas upp och vissa planer med uppvärmningssystem tas i bruk nu redan. Ju fler planer desto bättre, juniorerna fystränar nog tillräckligt ändå i detta land. Idag har jag tränat rinkbandy, styrketräning och fotboll. Det sistnämnda gick lite trögt och lämnade en ovanligt tråkig stämpel. Nya tag på onsdag då det är träningsmatch. Tidigare på dagen kändes fotbollsspelande roligt då jag tog med andra coachen och vi gick in i mina juniorers matchträning och styrde från varsin mittbacksposition, kan vara väldigt bra för juniorer ibland att få ordentlig hjälp på plan. Idag beslöt jag mig för att göra min b-tränarlicens till Uefanivå i år så att den även fungerar utmärkt utomlands. Kommer att kräva 15h extra skolning plus en kurs på 22h som jag inte hade så bråttom att gå annars.

Ingen spelare är lika viktig för något lag i denna omgång  av CL som Cesc kan vara för Gunners


Mycket att skriva om

Det händer mycket intressant i fotbollseuropa just nu. Skall försöka fatta mig någolunda kort i förhållande till händelserna men det blir säkert ett långt inlägg då det är så många olika saker på gång.

Arsenal spelade 0-0 igår och det var de små marginalerna och flytet som gav Sunderland en poäng. Det fanns tillräckligt med chanser för att göra mer än ett mål. Och ett mål hade t.o.m. räckt. Inte så mycket att kommentera egentligen, Arsenal hade spelet och chanserna även om Sesny bl.a. fick göra en fin räddning mot slutet. Arshavin lär inte ha varit offside då han fick ett friläge, kanske kunde Arsenal ha haft en straff och Chamks nick i ribban kunde ha gått in emd lite flyt. Nu hade man inte det flytet, skulle RVP, Theo eller Cesc ha varit med skulle det nog ha kommit ett mål kan jag garantera. Song saknades p.g.a. skada men han skulle knappast ha tillfört så hemskt mycket igår. Det kommer nya matcher även om det hade suttit bra med två poäng till från matchen. Inför Barcamatchen som kommer nu i veckan lär Song och Cesc vara tillbaka plus att  Wilshere inte är skadad trots att han utgick igår. Theo är borta till slutet av månaden och RVP är borta minst lika länge. Barca kommer att sakna Puyol och de två bästa målvakterna. Blir säkert en anfallsglad match där Barca gör minst ett mål, frågan är om Arsenal lyckas sätta bollen i mål utan två av de ordinarie anfallarna? Det tror jag efter de skador Barca har ådragit sig. En gissning redan nu skulle vara 1-1 eller 2-2 som slutresultat. Arsenal kan knappast försvara sig till att gå vidare även om 0-0 skulle räcka. Finns väl ingen som tror att man försöker spela 0-0 med Barca på bortaplan...mer om den matchen imorgon eller på tisdag...

Spurs hade problem att försvara sig och Wolverhampton som ligger på nedflyttningsplats vann dessutom bollinnehavet med 55% idag. Resultatet 3-3 var underhållande för en som inte bryr sig, Tottenhamfansen är knappast nöjda men Wolves har en bra tränare som vet hur man skall spela mot topplagen. Bottenstriden är väldigt intressant, som det ser ut nu kan minst sju lag vara inblandade i bottenstriden...och varför inte fler, se på tabellen själv och fundera. Bale gjorde comeback och visade att han är på gång, gav bort en del av ansvaret idag men är säkert hetare mot Milan. Jag spolade igenom matchen och såg en hel del av den, Spurs hade inte kontroll över matchen trots att de ledde bl.a. i slutet.

Manchester United som var helt okej mot Chelsea spelmässigt hade nu möblerat om ordentligt i laget och det blev förlust med 3-1 som tack för det. Ferguson fick se sig besegrad för andra matchen i rad och det ännu mer rättvist än senast. Jag har diskuterat med folk i månader om att Manu inte är bättre än något annat topplag egentligen men att de bara lyckas få 3p väldigt ofta, nu har deras svacka kommit. Något om Uniteds spelare:
Att ha Scholes bredvid Giggs var kanske ingen höjdare, Giggs var enligt mig en av de bästa på plan medan Scholes var helt ute och surfade, Fletcher borde ha startat. Nani kom inte åt att göra mycket idag då Liverpool var aggressiva och krympte ytorna smart. Även om ytorna krymptes fanns det en del utrymme bredvid boxen och pressen var inte alls aggressiv så långt nere i banan, Nani hade aldrig bollen där ytorna och tiden fanns och där föll han ur matchen..för att inte tala om hans skada som kanske håller honom ur spel en längre tid. Rooney var för ensam idag, enda riktigt heta "chansen" i första halvlek fick Berba efter väggspel med Rooney efter en långboll av Evra, Berbas skott gick i utsidan av stolpen men hade nog räddats annars. Berba var mycket blek och visade att han inte är mycket mer än en avslutare. Carrick var väl ganska okej och backlinjen gjorde vad de kunde idag men utan Vidic är alla sämre. Van der Sar gjorde ett misstag då han bedömde att han skulle klistra bollen vid Suarez frispark vilket ledde till 3-0 av Kuyt på returen.

I första halvlek gjorde matchens lirare Suarez bort hela försvaret och målvakten likaså med en soloprestation på liten yta i boxen. Kuyt var ändå sist på bollen där och Kuyt gjorde även 2-0 senare i samma halvlek efter att Nani nickade åt fel håll då han borde ha rensat vid 16m linjen. Att Suarez har varit i Ajax är hemskt, slöseri med en så bra spelare i holländska ligan. Han stod för det mest kreativa framåt medan Kuyt pressade backarna stenhårt och resten av laget höll ihop tätt och var grymma i luften. Gerrard var en av de sämre i Pool men styrde bra och han spelade väl halvskadad fick jag höra i efterhand. Carroll gjorde debut men fick inte så mycket boll, men han blir en bra förstärkning för Pool som nu är riktigt starka. Hernandez fick göra ett tröstmål på tilläggstid vilket kan vara viktigt om ligan avgörs på målskillnad i år, nåja nio matcher kvar för United.

Chelsea och City kan komma att blanda sig i slutstriden ännu om det vill sig. Men City tycker jag att är för dåligt som lag ännu för att lyckas ta så många poäng. Chelsea vet man aldrig med men ingen av deras anfallare är speciellt het samtidigt som de nog släpper in en del mål. En hel del talar för att Arsenal skall kunna vinna ligan i år. Det som påverkar de engelska lagen mycket i egen liga och i Champions league är skadorna. Hur många skador har Real Madrid, Milan o.s.v. just nu? Inte många medan de engelska lagen har mängder av skador. Inför gårdagens match saknades 7-8 spelare i Arsenal som kunde tillhöra "bästa truppen". Domarna tillåter tuffare spel i England och det såg man i två situationer som endast gav varning i Liverpool matchen idag trots att de kunde ha gett rött.

Suarez påminner om Tevez lite grann men är smidigare då han dribblar

Inför Sunderland

Elva
Szczesny
Sagna - Djourou - Koscielny - Clichy
Denilson - Wilshere
Diaby
Nasri - Bendtner - Arshavin

Bänk: Almunia, Gibbs, Eboue, Ramsey, Henderson, Rosicky, Chamakh.

Elva
Mignolet, Bardsley, Bramble, Mensah, Ferdinand, Muntari, Elmohamady, Henderson, Richardson, Sessegnon, Gyan.

Jag hoppas att Denilson är skärpt för det blir en tuff match. Presterar Arsenlas anfallare så vinner man matchen lätt. Tror inte att man lyckas hålla nollan idag. Tre poäng vore viktigt

Trick


Kul video med Laul och Seb Larsson, två sköna lirare som testar Ronaldinhos trick.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article8651473.ab

Tätt med matcher

Manu fick på nöten igår och det var förtjänt. Chelsea blir allt bättre och de vågar gå framåt hårt och vinna svåra matcher. Ivanovic har man på plan för att kunna använda honom vid fasta situationer, han är inte speciellt bra på att stiga upp på kanten måste jag säga. Defensivt är han helt okej och väldigt stark. Drogba är Chelseas bästa anfallare, en fin lirare som de inte bör sälja. Några Chelsea spelare var dåliga igår och backarna slog lätta passningar upp i maghöjd bl.a. helt oväntat. I Manu var Rooney grym, mittfältet hade ett uselt samarbete och Vidic fick för mycket att göra vilket slutade med utvisning. Nani föll mycket och lätt...trots att domaren höll en "tuff linje". Han borde anpassa sig enligt domarens linje. Manu spelarna klagade väldigt mycket på domarna matchen igenom, tråkigt att se. Det var ändå en av de bättre matcher på våren, den innehöll lite av allt.

Van der Sar gjorde en grym räddning liggandes med armen uppe då Ivanovic skulle sätta bolllen i mål från 40cm. Rooney gjorde ett sjukt fint mål då presssen glömdes bort och Rooney såg inte upp på fyra sista stegen trots att han svängde ordentligt innan skottet från 18m. Funderade i efterhand på hur han visste var målet fanns för att få den exakt i hörnet på en skicklig målvakt. Rooney är förstås Rooney. Chanser fanns åt båda hållen men Chelsea  hade aningen vassare chanser och mer tryck speciellt i andra halvlek. Utdelningen kom förstås till slut efter en massa chanser och då det stod 1-1 blev Manu allt sämre. Avgörandet skulle komma förr eller senare och Drogba var på väg in.

Avgörandet kom på en straff som var 50-50 om den skulle vara, Manu backens fot rörde sig i sidled då den tog i Chelseaspelarens vilket gör att det inte var fel att döma straff. Ändå kan man tycka att straffen söktes lite grann av Chelseaspelaren, men utan straff hade han kommit till ett bra läge att göra mål också. Nä, värre saker att gnälla om har funnits för Chelsea hade gjort mål när som helst. Ingen fick bollen av Drogba och Manuspelarna fällde folk till höger och vänster. Rooney blev knäad i låret i en situation utan boll där mittbacken kunde ha fått sitt andra gula kort för kvällen men domaren missade det. Man kan spekulera kring många detaljer men segern var välförtjänt. Matchen var ganska jämn men Chelsea var bättre som lag. De röda startade ett uppspel då klockan var över 94min och det kom en minut Fergietime förgäves. Vet inte var domaren hittade en 95:te minut då det skulle vara endast 4min tilläggstid.

Ligan lever allt mer och Arsenals bänkvärmare visade upp ett bra spel i 5-0 segern över Leyton ikväll, Bendtner gjorde hattrick och lär starta i de kommande matcherna. Rosicky blev skadad, men han skall inte platsa i första elvan enligt mig. Vet inte hur Diaby spelade men förhoppningsvis var han bra. Nasri, Clichy och Wilshere fick spela en stund och visa vad de kan. Clichy satte sista målet och Nasri snurrade upp försvaret ganska bra. Wilshere gav en del boll åt Denilson på slutet men jag behöver knappast skriva hur det slutade. Suck! Sunderland i helgen och West Brom i slutet av månaden har Arsenal som motstånd i ligan i mars, det borde bli 6p och sedan kanske man inte har lika många skador då det kommer viktiga matcher...i ligan. I CL blir det hårt mot Barca som med nöd och näppe slog Valencia ikväll, kunde ha slutat dåligt för dem. I cupen möter man Man United nu efter kvällens storseger. RVP är åtminstone borta från matchen. Vermaelen skulle testas i b-laget nu men det sköts upp tills vidare. Chamakh gjorde mål ikväll för första gången sedan november och nu är det bara att hoppas att han kan börja göra bra inhopp i viktiga matcher också.

Idag har jag hållit en morgonträning, styrketränat så hårt att jag knappt kom mig ut från gymmet för att 6h senare träna fotboll 1,5h riktigt hårt och som avslutning på idrottandet såg jag Barcas match och lite av Arsenals match. Har börjat spela schack med en kompis emellanåt och idag inget undantag, intressant spel som variation till allt annat man sysslar med...går inte att spela Fifa varje dag :) Imorgon blir det kanske lite skidning om jag orkar men tanken är annars att vila upp mig inför nästa vecka.

Det sägs att en modern ytterback skall vara offensiv, det har ändrats ganska mycket till att det viktigaste är att de kan försvara riktigt bra. Ivanovic är bra på att stiga endast vid fasta situationer och han är svår att möta runda på kanten. Intressant spelare!



Chelsea-Manu i uppskjuten match ikväll

Något om Arsenal-Birmingham...Arsenal matchade inte bästa laget, Rosicky gör spelet långsamt, många underpresterade, Sesny inblandad i båda målen men vid det andra kunde Koscielny ha sparkat undan bollen om han var osäker, Foster och Zigic var problematiska för Arsenal, chanser fanns för att vinna matchen men Birmingham vann inte oförtjänt trots allt och slutligen skulle en seger där ha firats stort medan en förlust bör glömmas snabbt för att sätta koncentration på de viktiga matcherna som kommer. Gunners är väldigt beroende av att ha med sina bästa spelare i varje match.

Idag gäller det för Chelsea hemma mot Manu kl.21.45 finsk tid. Drogba lär endast få hoppa in och Rio Ferdinand är skadad. Chelsea kämpar för en plats i CL samtidigt som vissa drömmer om att de vinner ligan ännu, det kommer inte att hända för de tappar poäng mot dåliga lag nu som då. Men ikväll kan vem som helst vinna, Tottenham vågade inte vinna över Manu trots att de kunnat för en tid sedan. Chelsea vågar men matchen kan gå precis hur som helst. Jag litar mer på Van der Sar än på Cech just nu men båda två kommer att spela stora roller i kvällens match. Många varningar och målrikt med 2-2 gissar jag.

Elva
Chelski 4-3-3

Cech, Cole-Terry-Luiz-Ivanovic, Lampard-Essien-Ramires, Malouda-Torres-Anelka

Elva
Manu 4-5-1

Van der Sar, Evra-Vidic-Smalling-Gibson, Rooney-Scholes-Fletcher-Carrick-Nani, Berbatov


En radiorapport om inför matchen:
http://radio02.dobb.se/110301_chelsea_manchester_united.mp3

Man City kryssade i helgen vilket än en gång säger att de inte riktigt vill vara med och slåss om titeln. De är inte tillräckligt bra. Stoke och West Brom kryssade 1-1 igår i en fartfylld intressant match. Jag såg en hel del av Milan-Napoli och Pato var het och gjorde ett snyggt mål. Napoli var inte speciellt bra och 3-0 säger en del. Italienska ligan känns trög trots allt, ser ut som gräset inte skulle vara i toppskick ibland och annars vet jag inte varför det går så långsamt. Barcelona har bra form i ligan, se på tabellen och det är riktigt tråkigt där med Barca på 68p, Real på 61p och följande lag på 51p ungefär. Man vet alltid vem som vinner och vem som blir andra i La liga medan resten är ganska ointressant. Dortmund är däremot ett lag som är intressant att följa och nu slog de självaste Bayern Munchen. Kan bli guld i Bundesliga för Dortmund.

Manu blir sämre utan Van der Sar nästa år oberoende av vem som ersätter honom

RSS 2.0