En till helg passerade

Arsenal vände och vann sin match mot Aston Villa igår. I första halvleken spelade man ganska dåligt än en gång. Aston Villa backade hem ganska djupt och Arsenal rullade boll men kom inte mycket högre upp än mittlinjen med bollen under kontroll. Vi var som bäst alltid efter att vi bröt då de hade bollen. Ibland är ett lag som bäst utan boll, de farligaste chanserna kan uppstå genom brytningar. Astion Villa gjord ebåde 1-0 och 2-0 då de hade lite flyt och försvarsspelet var inte det bästa vid målen. Fabianski var inte dålig men han är såklart något annat än Sesny även vad gäller matchvana. Ändå bra att kunna använda reservmålvakten emellanåt också.

Känslan efter första halvlek var dålig, publiken buade och jag gick ut på en liten promenad i kylan, kom tillbaka och fick se Arsenal göra tre mål inom loppet av 7min. Äntligen visade laget lite mental styrka samtidigt som vi hade flyt och fick lite hjälp av domaren. Oxlade-Chamberlain var glödhet igen. Att en 18-åring med så lite matchvana kan se så där bra ut mot Aston Villa redan nu är mycket lovande för framtiden. Inte alls omäjligt att han tar plats i Englands EM lag med den här farten! Han ser minst lika snabb ut som Walcott, dessutom gör han många smarta saker plus att han skjuter! Ett av Arsenals problem har tidigare varit att det skjuts för lite. Nästa omgång i FA cupen spelas i mitten av februari. Antagligen möter man då Sunderland. Ryo Miyachi lär få börja spela i en annan engelsk klubb nu, det är för stor konkurrens på kanterna och han behöver få speltid i England, tycker Wenger. Jag antar att han hamnar i Championship. I övermorgon är det match mot Bolton, en match som man borde kunna vinna med flera mål. Jag hoppas verkligen att man skulle få minst en 3-0 seger nu och höja självförtroendet ytterligare. På sistone är det inte många minuter per match man har visat upp ett spel som räcker mot Milan i Champions League.

Manu föll ur FA cupen efter en förlust mot Liverpool. Liverpool är som bäst då de möter lag som ligger högt uppe i PL. Två Manchester skalper på en vecka är inte så dåligt! Manu har råkat ut för något ovanligt och det är att de saknar mängder av spelare, inte så hemskt vanlig situation för dem om man ser på tidigare år. Jag håller fast vid att Tottenham är mest stabila fortfarande i England, de förtjänar nog att vinna ligan i år fast det är väl så att Man City har köpt sönder den.

Min lördag var fullspäckad med aktiviteter. Höll 75min föreläsning och diskussion med vårt lag samt ledare på totalt 20 pers. Tog upp ämnen som fysträning, spelsystem, säsongsplan, motivation, drogers påverkan på kroppen och val kring mat, dryck, vila samt prioriteringar vad gäller olika aktiviteter i vardagen. Direkt efter det fick övriga laget sticka iväg på länk samt träning i vatten, något jag tror att är bra emellanåt för fotbollsspelare. Själv åt jag lunch och for iväg för att möta ett div.2 lag efter 50min i bil. Matchen var jämn spelmässigt och det fanns mycket bra i spelet fast det är januari. Själv orkade jag 35min, har inte tränat fotboll på över två veckor och vägen till en bra kondition kommer inte så snabbt via skrinning. Snart hinner jag skida lite mer och då höjs konditionen snabbt. Hoppas få lite mer tid för att träna fotboll själv också men det lyckas nog inte förrän mars tidigast skulle jag tro. Har inte bestämt hur högt jag skall spela fotboll i år heller. I en högre division hinner jag nog inte riktigt med att ta en regelbunden plats i öppningselvan denna säsong. Har inte så mycket emot att sitta på bänken i ett bra lag heller, men i ett sämre lag kan man spela hela tiden utan att hinna träna mer än en gång per vecka. Får se hur det blir, försöker vara ärlig mot de som har med mig att göra. Helgens insats gav mig en bra känsla iaf för det gick helt bra. Matchen slutade med en 5-1 förlust, siffrorna ljuger lite då vi borde ha gjort 2-1 i andra halvleken efter ett hårt tryck i en halvtimme men 2-1 målet gjordes av motståndarna istället. Sista 10min rasslade det i nätet 3ggr och det var väldigt onödigt. Då vi nu förlorade skulle det ha fått vara med högst ett mål sett till matchbilden. Men det är januari och det byts mycket så allt kan hända.

Idag känner jag mig riktigt förkyld. Finns egentligen aldrig tid för en lärare och huvudtränare att vara sjuk. Man vill inte använda ersättare varken för jobb eller fotboll  om man inte måste och de är svåra att plocka in med kort varsel. Lite finrexin hoppas jag att räddar mig än en gång. Lärare är nog den yrkesgrupp som jobbar mest fast de är sjuka skulle jag tro. Många gånger har man sett kollegor i arbete fast de har stegring eller lite feber. Slutar ofta med att febern bryter ut ännu hårdare och det blir att stanna hemma någon dag efteråt istället. Just nu är det över 20 grader minus och värre kan det bli senare i veckan. Det är bara att kämpa vidare.

Här är jag på Gran Canaria och firar jul.

Cupkväll

Real får ta sig an Barcelona i cupen igen. Finns inget som talar för att Real tar sig vidare sett till lagens spel på sistone. Hur bra formen än är så känns Barca oslagbara för tillfället. De kanske inte har världens bästa bredd just nu men Messi är aldrig skadad och mittfältet räcker till hur bra som helst. Backlinjen och målvakten är också svåra att möta. Skall Real vidare behöver de göra mål på fasta situationer. Frisparkar av Ronaldo och hörnor där de får in på bollen på något sätt bara. Behövs ett jäkla flyt ikväll i Copa Del Rey om Real skall svänga 1-2 till avancemang på Camp Nou.

Skall Liverpool klara av Man City ikväll? Hur de olika cupomgångarna fungerar i England är alltså en riktig soppa som bör kollas upp inför varje match om man vill vara 100% säker på vad som gäller :) Liverpool har med sig 1-0 till Anfield inför mötet med City kl.21.45 finsk tid ikväll. Mål på bortaplan avgör så 2-1 räcker för City. Vinner City 1-0 blir det förlängning och straffar. Min gissning är att det blir 1-1 i en match som Liverpool tar ledningen i. Kämparviljan avgör en hel del i den här matchen och Liverpool kan visa upp mycket om Gerrard leder laget.

Fick två väntade certifikat på posten idag. Det ena är b-uefalicensen med blivande president Niinistös autograf på bl.a. och det andra är från kursen i fysisk träning. Blir inte mycket kurser detta år om ens en enda men 2013 hoppas jag få fixa a-licensen!


Här på hemmaplan är det -22 grader idag, eller det är lägsta temperaturen jag har hört om härifrån åtminstone. I de flesta skolor lider vinteridrotterna då de ställs in eller förkortas sådana här kalla dagar. Som tur hade jag ingen match på uteis idag..må-ti-to denna vecka och det är inte lika kallt de dagarna. Känns roligt att vara på isen och i skidspåren. Min motivation att träna och spela fotboll just nu är ganska låg då det finns tid för vinteridrotter bara 2mån per år. Motivationen att coacha fotboll är däremot enormt hög och det tror jag inte att ändras. Fotboll är en mycket intressant sport där man behöver vara listig för att vinna och bli bäst. Då jag var på en kurs tidigare i år förklarade en från Turkiet att Finland inte får fram så många bra spelare eftersom man har det för bra här.

Om ett ganska vanligt jobb ger mer betalt än att spela i högsta ligan är det inte många som kämpar för att nå ligan. Många i ligan spelar dessutom där för att försöka komma vidare utomlands. Då han själv växte upp och jobbade på fabrik i sitt hemland gav fotbollen 4ggr mer per månad än fabriksarbetet. Han hade ganska stor orsak att satsa allt på fotbollen och då han jo han nådde sin målsättning. Idag är han tränare i södra Finland.  Själv tror jag att Finland är på framåtmarsch och kommer att vara ännu bätte om 5-10 år. De som då är 20-25 år gamla har fått mycket bättre träning under bättre förhållanden än vad man fick tidigare. Då jag ser på flera av dagens ligaspelare och tänker tillbaka på när/var/hur de tränade i åldern 12-15 så får många av dagens juniorer minst dubbelt bättre träning med eget lag och olika sorts talanggrupper som var ytterst sällsynt förr. En talang kanske skapar sin egen framgång via egen träning och allt det där tjafset som är en lång diskussion, men visst hjälper det mycket om man lär sig spelet tillsammans med kunniga människor och smarta samt spelskickliga medspelare.

Dagens fotboll liknar inte andra grenar så mycket, en hockeyspelare får vissa egenskaper från ishockeyn men jämfört med tidigare har de inte alls lika stora nytta. Fotbollsspelarnas egenskaper i finsk fotboll buggde mer på fysik förr, enda tekniska spelaren i hela landet var ju Jari Litmanen. Då man tänker tillbaka på Finlands landslag på det tidiga 90-talet var det Litmanen och 10 andra som försökte hjälpa honom att få bollen...mer eller mindre.  Det som för övrigt drabbar finsk fotboll är vintrarna som försvårar fotbollstränandet på egen hand, alkoholkulturen och landets kultur som inte är så hemskt fotbollsinriktad. Bara i en svensk dagstidning där 30 000 hade röstat uppgav 58% att de helst läser om fotboll och siffran för ishockey var under 20%, det skulle aldrig hända i Finland. Rökning ser jag inte som något problem i Finland, det problemet börjar vara under kontroll men alkoholen drabbar nog idrotten på många sätt.

På tal om alkoholkultur. Finns det något annat land där de har stöd för pannan vid en pissoar?

Efter Arsenal-Manu

Den här säsongen blev det två förluster mot Man United. Ändå spelade vi bättre igår än vi gjorde då vi slog dem 1-0 förra våren. Första halvleken hade United mer av spelet utan att dominera alltför hårt. Giggs slog ett grymt inlägg som Valencia nickade in. Det var väldigt perfekt, både hårt och i en liten yta vid bakre delen av målet. Giggs brukar väl slå bra bollar ibland, man borde ha känt till det och gett honom mindre yta och tid. Situationen då målet kom var helt lugn annars, ingen farlig situation egentligen och alla fanns på rätt plats. I andra halvleken tog Arsenal över helt fårnsett en 5-10minuters svacka i mitten av halvleken. Van Persie missade en grym chans från 5meter ungefär och det fanns även andra lägen att göra mål. Istället gjorde Arsenal mål på en halvbra chans, RVP sköt in bollen efter fint förspel från matchens piggaste spelare Ox-Chamberlain. På sätt och vis trodde jag att vi skulle vinna eftersom vi hade ett tryck..å andra sidan brukar Arsenalspelarnas psyke och mognad inte vara den bästa. Skulle vi ha gjort 2-1 skulle vi väl knappast ha klarat av att hålla den ledningen.

Ox blev utbytt (krampkänningar, sträckt vad, första starten i PL m.m.) mot Arshavin. Arshavin har fått höra glåord av sina fans på twitter och i verkligheten på sistone. Varför bytte man inte in Benayon eller någon istället? För att Arshavin var lite på g i en match för tre veckor sedan, har passat till två mål på sistone och för att han inte är en alltför billig spelare kanske? United skulle komma att få ett mål, det började med att Arshavin gick bort sig totalt utanför egen box som en div.6 spelare, de som täckte upp hann inte riktigt med och några studsar senare hade Man United använt sin tur och avgjort matchen. Arsenal hade sina lägen men det här var en dag då bollen inte gick i mål mer än en gång för de rödvita. Båda lagen saknar mängder av spelare så det är kanske lite svårt att säga vilket lag som är det bästa av de här två just nu då de MÖTS. En sak är iallafall klar, Arsenal var bättre spelmässigt och hade fler chanser på 90min medan Manu gjorde ett mål mer. Rooney var blek hela matchen igenom och han var väldigt osynlig. Jones och Nani kan vara borta ett tag med skador, den senare blev kapad av Koscielny ganska fult. Kos har för övrigt spelat upp sig rejält i år och han har nog stigit mycket i värde. Ox-Chamberlain var bättre än Walcott och det är svårt att hitta någon så bra 18-åring i PL just nu. Han är även kapten i Englands u-landslag där han brukar dominera. Undrar hur snabb han är i förhållande till Walcott? Ser minst lika snabb ut.

Denna vår får man som Arsenalsupporter hoppas på fjärdeplatsen i en liga där Man City sopar banan med alla. Suveräna Spurs höll på att få in 3-2 i slutet, men Bale passade en aning för hårt. Bales fel att det inte blev mål fast han gjorde allt annat rätt där i slutet. Balotelli avgjorde på straff någon minut efteråt och med sådana inhoppare är Man City ganska omöjliga att tävla med. Kanske kan Arsenal vinna några av de mindre viktiga cuperna och med lite flyt slår man ut Milan ur Champions League. Vi har sju ytterbackar borta varav flera är på kommande nu, Wilshere kommer att börja spela när som helst och kan han nå 80% av vad han presterade förra våren så är han en tillgång. Nu har man värvat mycket tills i år och byggt ett bra lag. Kan laget mogna lite och förstärkas med någon världsklass värvning är man hur bra som helst. En mittback av världsklass behövs, dessutom en anfallare till som kan backa upp RVP. Den anfallaren är inte Henry som för övrigt var skadad nu igen.

Hur länge skall man spara pengar? Pengar är det viktigaste i dagens toppfotboll. Med pengar vinner man titlar, alltså då man gör något annat med pengarna än sparar dem. Inte skall man kasta runt sig pengar hursomhelst, det är en väldig styrka att fungera som Arsenal gör. Men 1-2 stora stjärnor skulle man behöva och de kostar sjukt mycket, jo så är det tyvärr! Laget har nog lite för ung medelålder varje år nu för att nå de största titlarna. Hur bra vill man vara, det är styrelsens sak att bestämma det. Tror nog Wenger kan spendera pengar om ägarna vill det och då är det lättare att nå höga resultat idrottsligt.

Wenger kritiserad för bytet av Ox.

Skoförsäljning


Köp mina skor för 45 euro styck! Special price only for you my friend!

De är naturligtvis äkta. Mina fötter har inte kommit helt överens med Nike och det beror delvis på att jag har ganska krokiga tår. Personligen testar jag Adidas i år efter att ha haft Lotto i två år. Lotto har varit väldigt bekväma, ungefär som Copa Mundial.

Bloggleverans

Skriver inte så hemskt ofta här nu. Det går lite i vågor hur mykcet jag har lust med. Är inte som de (oftast tjejer) som måste uppdatera 2ggr per dag för att de vill ha sina 100-300 läsare att följa bloggen dagligen och inte tappa bort någon läsare. De är dessutom pressade att komma med något intressant och var de än är behöver de ha kameran framme. Min dator har varit på reparation snart en månad, använder min andra dator som egentligen bara är till för musik. Med nya datorn på plats kommer det säkert alltfler inlägg. Här kommer iallafall några tankar, funderingar och händelser från mitt liv.

Barca hade problem en stund mot Real igår men man såg att det skulle bli seger ändå. Ronaldo fick in en boll bakom en usel målvakt, men Barca fick kortpassningsspelet att fungera så småningom och man såg vart det skulle leda. Iniesta är grym och kan dribbla, Xavi och de andra är passningssäkra men utan Messi skulle man ha stora problem. Varför är han aldrig skadad? Ingen skillnad för mig vem som vinner en spansk cupomgång. Funderar bara varför Messi aldrig är borta med skador då han ändå får många smällar? Han är enormt vältränad, han är smidig och han faller säkert rätt men tycker ändå att det borde komma skador på honom. Kanske kommer de med åldern.

Just nu skulle jag kunna vara på fotbollsträning. Kunde ha varit och coachat tidigare idag också men lät de assisterande sköta det då det ändå var enorm spelarbrist idag p.g.a. talangträningar. Har fyra rinkbandymatcher bakom mig på fyra dagar. Seger i alla matcher och stenhårda kämparinsatser ligger bakom det hela. Jag har också skrinnat, skidat och coachat fotboll så min kropp sade nej idag. Hade jag gjort desto mer idag hade jag nog inte haft mycket till helg, väggen kommer emot förr eller senare. Vet inte hur bra min kondition har varit på sistone, men konstaterar att den duger för tillfället. Byggde upp den en månad men var två veckor i södern efter det. I tisdags skulle jag på match kl.19, brukar samlas kl.18.30 då. Jag var helt slut och sov från 17.40-18.20, vaknade upp halvt groggy och tog mig ända till isen en aning för sent. Mittiallt var jag inne i en formtopp och jag har aldrig haft sån fart och energi i en match på is tidigare. Ibland vet man inte var man har sin kropp. Ser många fotbollsseniorer som är i överraskande bra form redan nu. Okej spelar man i div.2 eller högre skall man alltid vara i bra form. De som är i alltför bra form nu i lägre divisioner brukar lida av det senare, deras kropp och huvud håller sällan säsongen igenom. Just nu är det 9mån kvar tills "de lägre" serierna slutar. Tungt på sitt sätt att ha en lång försäsong. Som tränare tycker man inte alls att försäsongen är lång men som spelare känns den för lång.

Arsenals insatser på sistone duger inte. Man har sitt fina spel stora delar av matcherna och man kan göra mål. Mot Swansea förlorade man bollinnehavet i matchen, men man gjorde ändå två mål. Bra så långt. Men försvarsmässigt är det katastrof då man släpper in tre mål. Om några veckor ska man möta Milan, skulle man spela så här då så...ojoj. Det här var egentligen första gången på länge som man såg att vi har sju(?) ytterbackar skadade. Nu höll man inte defensivt då inte ens Vermaelen är med och kan spela ytterback. Tidigare har ytterbackarna inte hållit offensivt alls men det har inte påverkat alltför mycket. Ramsey gjorde ingen bra match. Arshavin behöver byta klubb om han skall rädda det som är kvar av hans karriär. Okej han passar igen till ett mål, men det räcker inte för att spela i den klubb som Arsenal borde vara. Kommer man fjärde den här säsongen får man vara nöjda. Med alla spelare friska, ett dubbelt bättre psyke och en gnutta tur kunde man ha vunnit Premier League i år. Fast det är en lång liga finns det ingen chans på ligaseger i år, många spelare är nya och några världsklass värvningar har det inte blivit.

Det minsta man kunde ha gjort nu var att ta in Podolski och en back på lån. Henry i all ära men han kan inte göra några underverk i det långa loppet, han är inte den han en gång var. Jack Wilshere är tillbaka i full träning nu om jag förstod saken rätt, ska man lyckas i Champions League behövs han i laget. Precis som i Fifa12 finns det ett lyxproblem med fyra bra mittfältare som skall dela på tre platser. Beroende på taktik och dagsform bör man snurra på mittfältsfyran. Jag talar om Song, Wilshere, Arteta och Ramsey. Jag kan inte välja bort någon, valet bör ske utgående från vem man möter på plan. I Fifa12 får Ramsey ofta lämna utanför då han har fem skicklighetspoäng mindre än  Wilshere och Arteta. Song behövs för defensiven. Ramsey har ändå sådana egenskaper att man kan få ut mer av honom än av någon annan. Nu låter det som att jag blandar ihop spel och verklighet, frånsett skicklighetspoängen är spelet så verkligt att det inte finns några direkta skillnader att prata om. Wilsher kan ändå kännas lite overklig i Fifa12 ibland, lite för dålig på något sätt. På söndag är det match mot Manu kl.18 finsk tid. Gunners har allt att vinna. Försvarsspelet avgör hur det går. Jag tror absolut att man gör ett mål eller två då Manus försvarsspel och målvaktsspel inte är lika bra som ifjol. Anfallsspelet har varit bra på sistone.

En förening här i Finland har värvat en ny utvecklingschef från England. Man blir imponerad av att se vilka förmågor en förening kan knyta till sig och man blir imponerad då man talar med personer från organisationen och ser hur de satsar på fotbollen. Ändå känns det lite sisådär att en klubb blir stor-större-störst tack vare bra resurser. Inte skall man väl vara avundsjuk på det heller, allt som är bra för fotboll borde man vara stolt över, det gynnar sporten som jag älskar. Ändå känner jag mig som ett "nja", har svårt att gilla det hela alltför mycket. På sätt och vis skulle jag kunna tänka mig att jobba i en klubb som har större resurser än alla andra, men nog är det bra mycket intressantare att göra något stort med mindre resurser. Då slipper man kommentarer som "min mormor skulle ha fått Barca att vinna Champions League".

Oroväckande då Arsenalspelarna låter så imponerade av Barcaspelarna på Twitter. Vi slog dem förra våren och vi kan göra det igen, fast de är bättre sett till helheten, just nu.

Match mot Swansea City

Elva:
Szczesny
Djourou-Mertesacker-Koscielny-Miquel
Ramsey-Song-Arteta
Walcott-van Persie-Arshavin

Bänk: Fabianski, Yennaris, Squillaci, Benayoun, Chamberlain, Park, Henry

Så här lär Arsenal starta idag. Jag räknar med att Henry kommer in senast i 75 minuten och byter med någon av de tre anfallarna. Har matchen gått bra kommer säkert RVP ut och annars Arshavin eller någon defensiv spelare. Kanske får Park chansen nu igen, han har säkert förtjänat den för i cuperna har han sett bra ut. Resten av bänken är inte så het men Yennaris såg ok ut senast och Benayoun kan spela fotboll. Chamberlain behöver mer rutin fast han har bra egenskaper. Squillaci undrar jag just vad han gör i en klubb som Arsenal, men okej det tyckte man kanske om Koscielny ifjol och nu är han helt okej. Vi har bästa mittfältet och ett bra anfall idag. Backlinjen borde hålla även om kantbackarna kan vara lite svåra att lita på.

Att spela i Wales på bortaplan kan vara tufft med tanke på publiken, men kanske är de bara glada att få se sin landslagskapten spela ut dem på mitten :) Jag räknar med att vi har bollinnehavet och sätter in en av de 10-15 chanser som skapas. Håller vi då också nollan kan vi vinna med tråkiga 1-0 vilket duger bra idag. Så småningom har vi tillbaka nästan alla spelare från skador. Wilshere och ytterbackarna är efterlängtade för att inte tala om Vermaelen. Det var endast Chamakh och Gervinho som for till Afrika, jag trodde tidigare att Song skulle dit men så var det inte.

Ikväll spelas även italienska derbyt i Milano. Inter har Sneijder i dålig form efter skada, Milan har Zlatan som är hetare än någonsin, det kan vara skillnaden! Newcastle har just tråkat sig fram till en 1-0 seger över QPR, en match man skulle ha klarat sig utan att se idag. Undrar om ordet "tråkat" fungerar i google translate för de som översätter min blogg med redskapet till vänster..hehe.

Här på hemmaplan är det full vinter med kallt och mycket snö. Vintersporterna tar fart på allvar nu både i skolor och på fritiden. Veckan som gick har varit tung, igår vilade jag nästan hela dagen förutom en kvällsträning. Veckan som kommer består av rinkbandy ggr 4, coacha fotis ggr 4, träna fotis och styrka ggr 2-3 kanske och sist men inte minst undervisa vintersporter ggr 6. Skulle jag vara sjuk hela veckan skulle jag missa 16 tillfällen. Man ska se till att man inte är sjuk :) Nu är det en halvtimme kvar tills Swansea skall krossas. Hoppas på mål av Van Persie idag. Förväntar mig inte så mycket av Henry, han är en bra målskytt men så mycket annat åstadkom han inte senast heller om man ska vara ärlig.

Sällan någon kramar Wenger men här är en bild från då Henry avgjorde mot Leeds.

Lite smått och gott

Oj om jag kunde skriva ner lite fler tankar varje vecka än vad jag gör för tillfället. Allt jag tänker kan jag förstås inte skrivas ner, det skulle såra folk och göra folk upprörda. Så gott det går är jag ärlig och går ut med den information jag har då det diskuteras fotbollsfrågor. De som känner mig litar på mig, de vet att jag gör allt för fotbollens bästa. Finns många andra som gör bra saker för fotboll också. Ibland tycker folk att fotbollsledarna "tror att de är något", kanske kommer den tanken då vissa har betalt för det jobb de gör för fotboll. Avundsjuka kan lätt uppstå. Ändå är det så i dagens samhälle att de som satsar mycket på fotboll och dessutom har utbildat sig inom idrott eller bara inom fotboll inte kan göra alla saker gratis. Vissa gånger kan man ställa upp gratis, men överlag behöver fotboll kosta. Det är inte så billigt att leva i Finland då dagens bensinpris är 1,62 euro för en futtig liter 95:an. Saker som jag gör helt gratis inom fotboll utanför de huvuduppdrag jag har är: möten, planering, hjälpa bekanta spelare och tränare med deras problem, bakgrundsarbete för cuper, träning med nära släktingar förutsatt att de själva vill och sist men inte minst skriver jag denna blogg gratis fast jag blev erbjuden att få betalt 0,1 cent per besökare på en annan bloggsida på nätet :) Skulle ge mig otroliga inkomster hehe, not.

På söndag kl.18 finsk tid möter Arsenal Swansea. Det blir ingen enkel match men det lär bli tre poäng. Jag hoppas att vi får se en liknande bild till den som jag har till vänster här på bloggen. Van Persie och Henry som firar tillsammans. Om jag förstod rätt nu i efterhand så var inte City ute ur Caling cup för det är returmöte också. Satt samma kväll med en kompis och såg via wikipedia vad som händer om det blir kryss i olika cuper. I FA cupen blir det förlängning och straffar medan det i Carling cupen blir omspel, men det gällde alltså oberoende av hur det gick :) Lite dålig förklaring på sidan. Blir det jämnt totalt efter två matcher så blir det förstås förlängning och straffar i Carling cup. En himla cirkus att hålla reda på dessa cuper. ***Se rättelse även av detta längre ner. Dessa cuper är såklart inte värda lika mycket som PL och CL men ändå har de blivit viktigare, många stora klubblag försöker att vinna de här cuperna nu medan det för några år sedan inte spelade någon roll och man vilade hela ordinarie öppningselvan. Skulle nästan våga påstå att av topp 6 i ligan har Arsenal använt överlägset mest avbytare och läktarspelare av alla. Spelet har ändå sett bra ut i cuperna fast det har varit målsnålt. Snart händer det mycket inom europeisk fotboll, januarifönstrets nyförvärv presenteras, afrikanerna sticker iväg till sin cup och CL kör igång med de första mötena.

*** Rättar cupsnacket ännu ganska ordentligt med att säga att ett kryss i FA cupen ger omspel. I Carling cup blir det förlängning och straffar vid oavgjorda resultat ända fram till semifinalerna. Semifinalerna är två till antalet och då gäller bortamålsregeln. City är inte utslaget då det var semifinal mot Liverpool nu senast. Suck, vem kan hålla reda på allt detta? Kanske vi kan det nu. I CL slutspelet är det alltid dubbelmöten ända fram till finalen och nu hoppas jag att det stämmer också, borde vara 100% säkert!

En länk om Nasri som blev uppretad i trafiken av ett gäng Liverpool supportrar efter förlusten. Tycker inte att fansens agerande var så farligt men Nasri är dum som öppnar rutan och börjar argumentera.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gaNDKK_HGxY

Henry är väl en av få som ännu är aktiv spelare då han får en staty.
Jag tycker inte att ansiktet på denna staty liknar hans så mycket tyvärr.


Två matcher ikväll

Tottenham-Everton i en uppskjuten Premier League match är väl bättre än Carling cup med City-Liverpool? Njaa, svårt att säga. Blir att kolla igenom laguppställningarna först. Tottenham är egentligen det mest stabila laget i hela Premier League i år. De har inte gjort bort sig desto mer i år. Så klart har de tappat poäng men de har ändå sett stabila ut. Resten av topplagen har nog gjort många dåliga matcher i år då de har tappat poäng. Även Man City har sett dåliga ut i år i vissa matcher. Förhandstipset ikväll från mig är att Tottenham vinner 3-1 och Man City vinner 2-1.

Thierry Henry #12

Henrys inhopp mot Leeds blev precis så som han säkert har drömt om de senaste veckorna. Att komma in och avgöra FA-cupmatchen med kvällens enda mål måste kännas otroligt bra. Han såg så otroligt glad ut, fansen älskar honom och han firade länge och väl då matchen tog slut. Man ska njuta då det går bra så det är vad Henry skall göra ikväll! Arsenals spel var helt bra ikväll, men vi saknar målskyttar. Chamberlain och Arshavin hade hur många lägen som helst men det sista lilla saknas. Henry behövde bara en chans för att göra mål. Den chansen var ändå matchens bästa, han fanns mittiallt i en lucka och Song hittade honom perfekt. Hans beröringar såg lika bra ut som förr i tiden. Kvällens lag var väldigt blandat, mittenmittfältet var det bästa vi har utan Wilshere medan resten av laget bestod av avbytare och sådana som sitter på läktaren normalt. Leeds var fruktansvärt dåliga framåt och hade väl egentligen ingen målchans. I nästa omgång möter Gunners Aston Villa. Henry gjorde ett fint inhopp idag men vi får se hur många matcher han startar fast Gervinho far till Afrika. Chamberlain är på gång och det finns Arshavin, Benayoun och kanske Rosicky också att använda som anfallare. Van Persie lär hålla sin centerposition och dagens Henry är inte så hemskt snabb så att spela på kanten är kanske inte så hemskt aktuellt. Då Henry for från Arsenal var det rätt tillfälle, han höll på att bli långsammare och sämre. I Barca var han okej men han behövde hitta nya sätt att glänsa på då snabbheten blev sämre. Vet inte om han lyckades alltför bra. Nu kanske han har mer rutin av att spela utan att vara blixtsnabb. Vi får se hur han anpassar sig till Premier League, tempot är aningen högre än i USA. Jag har sett de flesta PL matcherna under julen. Har haft många långa stunder med fotbollssnack på Gran Canaria. Mer om det en annan dag. Nu behövs sömn för att orka med jobb och träningar.

RSS 2.0