Nice

Fick den här häftiga länken igår. Footbonauten verkar cool. Dortmund har haft stor nytta av den bl.a. för spelare som är väg tillbaks efter skada. Vad den kostar vet jag inte men en så stor nätbur med konstgräs och en så avancerad maskin kostar nog minst 10 000euro.
 
http://www.101greatgoals.com/blog/the-future-of-football-training-borussia-dortmund-showcase-the-footbonaut/
 
 

Arsenals senaste matcher

Arsenal körde över Coventry med 6-1 i ligacupen igår. Cuperna är bra för då får avbytarna och inhopparna speltid inför stor publik i en a-lags match. Oxlade-Chamberlain visade sitt farliga skott och dundrade in bollen från 20m nättaket. Hans farliga skott har jag endast sett från träningsvideor tidigare, på direkt passning utanför boxn gör han mål med otroligt stor procent på träning. Målet igår var som hämtat från träningarna. Giroud gjorde sitt första mål i Arsenal då han chippade in 1-0 över målvakten. Han missade en straff också, eller den räddades snyggt kan man säga. Walcott sprang in två mål, det är inte lika lätt mot Chelsea på lördag kan jag säga. Arshavin gjorde 1+1 vilket är helt okej men vägen till speltid i a-laget är lång. Ändå har Wenger nu börjat spela med Arshavin bakom den centrala anfallaren och där passar han bättre eftersom han får problem då han hamnar att försvara mycket då han spelar på en kant. Intressant att se lite av de andra spelarna också. Skall därför kanske på en ligacupmatch till Emirates  Stadium 31.10 och följer isåfall upp det med Manu-Arsenal 3.11 på Old Trafford! Två matcher på en och samma resa vore ju helt okej! I ligacupen har Arsenal billigaste biljetterna av alla "kända" lag och då kostar det endast 20 pund. I Capital one cup möter Arsenal Reading i nästa omgång. Då möter Man United faktiskt Chelsea i samma omgång. Vad alla cuper heter och har för regler funderar jag mer på en annan gång, när är det returmöte och när är det inte, när har det sämre rankade laget hemmamatch då det är bara ett möte och när har de inte det...
 
Mot Man City gjorde Arsenal en fin första halvlek och var klart bättre. Bollen skall i mål också och Lescott nickade in en hörna då annars duktige Mannone var ute och surfade lite. I andra halvlek blev matchen jämnare, då Koscielny kvitterade efter en hörna var det bara vinst som gällde, tyckte jag. Arsenal borde ha vunnit den här matchen men då målen i stort sett uteblev backade man i slutminuterna och gjorde ett defensivt byte. Helt okej med en poäng borta mot man City på förhand sett men sett till matchbilden borde vi ha fått 3p. Man United har tagit två raka segrar i matcher där de spelmässigt har förtjänat högst en poäng, ingen kan säga något annat. Orkar inte ens förklara hur deras matcher har sett ut, finns alltför många liknande fall ifjol. De har långt kvar tills de har hittat sitt spel antar jag.
 
Skall nu iväg och köpa ett Playstation spel, ja ni kan gissa vilket! Skall också kolla lite skolfotbolls slutspel om jag riktigt kämpar mig iväg, det är nämligen regnigt och grått där ute. Nu har det dessutom börjat blåsa. Många är förkylda just nu så man skall passa sig lite :) Själv känner jag mig frisk men har någon sorts träningsvärk varje dag för jag går på gym ungefär fem gånger i veckan nu och kroppen är inte helt van med det än. På tal om gymträning har jag mycket att lära om styrketräning ännu. Fast jag borde veta en hel del i teorin är praktiken en annan, så försöker lyssna och lära av bekanta och obekanta. Imorgon fortsätter mina kvälls- och helgstudier med hälsokunskap. Så småningom skall hela tre kursers arbeten med mental träning börja avverkas, kurser jag har valt helt frivilligt. Fotbollssäsongen tog slut förra lördagen och jag  kunde inte spela ens med tejpning. Ledbanden i min ena fot behöver förstärkas. Jag kan springa över 11 km på en löpmaskin, men då det gäller gräs, fotbollsskor och allt det så har foten blivit i för dåligt skick igen. Kändes lite tårkigt eftersom jag hade lyckats göra två riktigt bra matcher från start innan foten vreds ytterligare en gång och då i ishallen. Nåja, bara att blicka framåt och nästa säsong spelar jag väl i div.4 eller lägre. Men man vet aldrig ;)
 
Den alltid rättsvängde Jack Wilshere är snart redo för inhopp.
 

Inför Arsenals match

Väntad öppningselva mot Southampton kl.17 imorgon finsk tid:

                                          Szczesny
 Jenkinson - Mertesacker - Vermaelen - Gibbs
                             Ramsey - Arteta
                                         Cazorla 
               Chamberlain - Giroud - Podolski
 
Finns en del skador och småskador så bänken är lite svårtippad. Walcott kan antagligen hoppa in åtminstone, resten får vi se imorgon. Skönt att Premier League fortsätter nu efter landslagsuppehåll. Arsenalfansen tror överlag på storseger imorgon då det är hemmaplan, jag är nöjd om vi vinner. Då det snackas om 4-0 hänger jag inte riktigt med, okej vi gjorde två mål mot Liverpool men de försvarar inte så bra just nu. RvP skadade sig mot Ungern och kan tänkas frånvara två veckor nu. Lårskador är sällan långvariga om det inte är riktigt allvarligt och så borde det inte vara denna gång.
 
Det blev en liten snackis huruvida man får tycka om att en spelare skadar sig. Så långt jag har kollat runt är Arsenalfansen i England, Finland och i min hemstad överlag överens om att man självklart skall visa glädje över en svikares skada. Ingen ar egentligen svikit Arsenal på samma sätt som RvP. Då Rooney skadade sig var känslann ungefär att "okej bra de kan gott var utan honom en månad" och då RvP skadar sig är känslan "grattis till att ni har köpt en skadebenägen spelare och ger honom 250 000 pund i veckan" och samtidigt känner man en hämnd för sveket då han bytte klubb. Det han har gjort är oförlåtligt även om man inte kan känna till alla saker i detalj, det gör bara han och Wenger och kanske ägarna. Hoppas hårt på att Giroud öppnar målkontot imorgon och samtidigt om man byter kanal lär man få se ett United som spelar mer som ett lag och där varje spelare tar ansvar. Klarar man det kan skadorna vara bra inför fortsättningen, klarar man inte av läget blir det bara värre.
 
Här hemma lider säsongen mot sitt slut. Själv har jag gjort min sista hemmamatch i div.3 för i år och kanske för alltid som spelare. Nåja, det vet man aldrig, finns så mycket som kan ändras i livet i framtiden. Men som det känns nu tackar jag för mig i div.3. Att coacha är viktigare och då behöver jag trappa ner på eget spelande för att klara av vardagen. En match återstår ännu och jag skall försöka njuta av atmosfären kring den matchen lika mycket som jag har njutit av de två senaste matcherna.

 Då något håller på att ta slut gillar man det lite extra! -  Pese2012
 
Har följt massor av livefotboll för juniorer på sistone och kunde skriva säkert fem sidor om allt jag hinner tänka på. Det finns så många olika saker att ta intryck av. Lag som lånar spelare i för stor utsträckning gör bra matcher och leder men det räcker inte till slut. De saknar den 100 procentiga lagandan där alla talar, hjälps åt och brinner för att vinna tillsammans. Ett lag skulle så långt det går behöva vara ett lag, tror det var mer så förr i tiden. Nu skall det lånas spelare hit och dit mellan lag inom samma förening, inget fel med det men ett lag måste vara ett lag och stå på en egen stabil grund. Lånas det för mycket försvinner den stabila grunden. Man kan alltid försvara allting med att man sysslar med spelarutveckling, men utan stabil grund i ett lag och en äkta lagkänsla förlorar man mycket av det som fotboll går ut på.
 
Har följt mycket flickfotboll på sistone också. Spelarna förstår mycket bara tränarna leder dem rätt. Det svåra, eller snarare det viktiga är att hitta rätt taktik och taktiska finesser åt ett lag. Utan att skryta, eller okej kanske jag skryter nu...så hade jag hittat rätt "nycklar" åt lag i minst tre av fyra matcher för att få ett lag att vinna då de har kryssat. Då ett flicklag kan försvara sig bra kör ofta det andra laget fast totalt fast de dominerar och har bollen på offensiv planhalva 90% av matchen. Spelarna saknar samma tyngd som pojkspelare och skotten är aningen lösare därför. Med en snabb och bra flickmålvakt kommer man väldigt långt i försvarsspelet vill jag påstå. En bra pojkmålvakt är också guld värd, men då de flesta pojkar kan skjuta väldigt hårt kommer ändå ett tillräckligt hårt (ens lite svårt) skott att gå in så småningom i en match där laget dominerar. Lite svårt att förklara hela situationen. Ett exempel från en innebandyturnering för nio år sedan för 11-12 åriga flickor kan vara ett exempel istället, jag såg fem matcher och ett mål! Målvakterna var helt okej, i princip ingen i turneringen kunde skjuta ordentligt eller i luften ens så därav blev det fyra 0-0 matcher.
 
Menar inte att det vore något fel på flickfotboll, tvärtom är den ibland mer intressant än pojkarnas fotboll. Men den är annorlunda och målskyttet sker troligtvis på juniornivå oftast inifrån straffområdet då skotten inte är spelarnas bästa egenskap normalt sett. Lyckas man hålla ett bättre dominerande lag utanför straffområdet samtidigt som man har en bra målvakt är det alltså stor chans att håla nollan enligt mig. Och att hålla motståndarna utanför straffområdet går bra även med ett sämre lag, vad sägs om uppställningen 4-6-0? Jaa fotboll är intressant som jag avslutningsvis sade åt en man i 40-års åldern som jag snackade ihjäl i 20min häromdagen :) Två nycklar i en match jag såg hade åtminstone varit att a) mata olika sorters inlägg från båda kanterna men ännu bättre b) att försöka komma runt på en kant vid kortlinjen och spela in snett bakåt. Alternativ B har jag haft som huvudingrediens i en match med egna juniorer tidigare i år i en match där jag visste att vi skulle dominera men att det kunde bli svårt att komma in i straffområdet hur man än försökte.
 
Nu skall jag sova. Är domare i tre matcher imorgon i en cup, måste hjälpa till med lite talkojobb. Har läst in mig på reglerna, vid frispark skall muren vara 9,15m ifrån bollen och är målvakten högt uppe fungerar ju offsideregeln enligt näst sista försvararen så att säga...lite sådant jag kollade upp. Det bästa man kan göra som domare är att inte synas i onödan, spelarna skall spela och behövs det domarbeslut så finns man där och tar dem.
 
Zlatan målade för PSG ikväll och fick nyligen en platta till kändisgatan i Malmö.


Fifa13 demo

Vad är bättre i Fifa13 än i föregångarna? Bättre grafik lugnt sagt, lite smartare spelare som inte löper i offside lika klumpigt och de löper också mer mångsidigt offensivt. Hela spelet har en finare grafik och det känns nytt och fräscht. I min första match slog jag Man City med 1-0, Gervinho avgjorde efter att ha väntat ut en löpning (inte gå i offside som tidigare). Sedan finns det en roliga nya grejer man kan spela och fixa med, onlineligor m.m. I det stora hela är det bara en liten justering av Fifa 12, känslan är bara lite förnyad och förbättrad. Arsenals "skills" är anfall 80, mittfält 79, försvar 79. Kan bli lite hårt att spela mot Barca om inte laget förbättras via uppdateringar senare :) Milan är iallafall sämre liksom Dortmund medan City och Juve är lite bättre. Medeltalet för City är ungefär 84 och för Juve 82,5. Ett stort plus får spelet för roliga övningar/tävlingar innan matcherna ska börja, handlar om prickskytte och annat. Roligt med nytt spel, men man skall gilla Fifa för att byta upp sig!

RSS 2.0