Min tuffaste vecka på länge.

Försöker att skriva då jag har extra energi. Har varit väldigt ont om det på sistone. Varje gång jag är hemma i lägenheten måste jag ladda batterierna för att orka med min tuffa vardag. Veckan som passerade var den tuffaste på hela året hittills. Att leva på det sättet är otänkbart i längden men det går i fem dagar åtminstone. Blir skönt den dagen jag bara är med i ett lag, vissa tycker det är tungt att vara med i ETT fotbollslag. Kan inte annat än skratta åt dem :)

 

Måndag: uthyrd till ett fotbollslag som vill ha hjälp några gånger i sommar kl.10-11.45, lunch, powernap, skriva halv A4 om ett fotbollslag till en tidning, kolla film, kl.18-19.30 träning med laget jag spelar i, drar träningen och tränar själv tills jag stiger snett på min så långt friska höger fot, 19.30-21.00 juniorträning i byn bredvid dit jag kommer något försenad, hem till en kompis och grilla någon timme och sedan sova.

 

Tisdag: uthyrd igen kl.10-11.45 till samma lag, hem och äta och slappa ett par timmar, kl.17-18 besök vid en träning med ett väldigt duktigt tjejgäng F-01 som ingår i en artikel till en tidning, på kvällen till en villa för att grilla, åka båt och vattenskoter som skön rehabilitering :)

 

Onsdag: stort jippo som jag har ordnat med två fotbollsskolor samlade på kommunens bästa plan kl.10-13.30 med lunchpaus emellanåt, matchförberedande träning med laget jag spelar i kl.17.30-18.00, jag vilar fötterna, match med juniorerna hoppade jag över denna gång för det skulle bli för mycket då, den slutade med seger 5-3 men kunde ha varit 15-1 fick jag höra. Avslutar kvällen med grillning och matchen Brasilien-Uruguay där Brasilien vann 2-1 och gick till final i Federations cup.

 

Torsdag: fotbollsskolan blir inställd p.g.a. åskväder, äntligen hinner jag göra mina sysslor i lägenheten och se lite film med mera, matchsamling kl.17.30 med laget jag spelar i, jag far därifrån en timme för att coacha juniorerna i det som behövs ännu inför en kommande cup, kl.18.50 är jag tillbaka vid matchen och hinner växla några ord med spelarna innan matchen. Vi spelar riktigt bra samspel i första halvlek och gör kanske vår bästa match i år men vi förlorar 1-2 efter bl.a. en tveksam straff åt motståndarna samt många missade chanser. Vinsten var viktig för motståndarna som leder serien med många poäng och lär stiga tilll div.2. Ingen grillning denna kväll, däremot lite pizza och matchen Spanien-Italien som slutar mållöst efter 120min. Spanien vann på straffar med 7-6 efter sju straffar och det var välförtjänt eftersom Spanien spelar mer offensivt och intressant än tidigare.

 

Fredag: Fotbollsskola kl.10-12 men jag kör övertid minst en halvtimme. Brukar alltid ge en halvtimme extra av min tid åt de som orkar stanna längre. Fötterna känns bra igen, steg inte så hemskt snett i måndags trots allt. Kl.17.30-19.00 träning med eget lag och jag är med och lirar. Denna träning fullbordar cirka 19h fotboll för veckan, det blir ändå den roligaste stunden med bra stämning och många mål. Gjorde väl närmare 10 mål själv och visar att jag är att räkna med den dag fötterna håller ordentligt igen om konditionen då är lite bättre. Efter träningen ut till villan och äta paj samt slappa ordentligt.

 

En actionbild från en fantastisk plan med duktiga juniorer och en glad ledare.

 

 

Så kan en riktigt jobbig vecka se ut, tänk på all värme, alla resor mellan träningar och annat som krockar eller nästan krockar, allt material som skall släpas hit och dit, jag var dessutom materialare för eget lag denna vecka och på den nivån är materialet och ansvaret för nycklar och dylikt ganska krävande. Lugnt sagt krävande. Artikeln blev klar och den blev rätt lyckad tycker jag. Jag ordnar en cup 14.7 och nu har jag färdigställt reglerna och gjort reklam för den. Idag har jag kört båt med familjen, ätit på en restaurang vid havet och kört tillbaks alla till villan. Skall packa väskorna lite senare idag för imorgon far jag till Sverige på cup med juniorerna. Blir ju skönt att bara vara med ett lag. Satsar dock hårt på att göra mitt bästa och funderar på att videofilma matcherna (någon annan får filma) och analysera dem i datorn efteråt. Blir en skön vecka för mig som har haft mycket stress på sistone. Efter det kommer jag hem en vecka och tränar alla möjliga gäng och efter det siktar jag på utlandssemester cirka en vecka. Fortsatt trevlig sommar alla läsare!


Silly season på g och midsommar på kommande

En tid sedan jag skrev här nu igen. Försöker att inte skriva om jag inte har ordentligt med energi. Är rätt trött nu också men skall ändå ge mina läsare lite text. Silly season håller på och ryktena är många, Higuain till Arsenal för 25 miljoner pund är ett rykte. Arshavin för 15 miljoner är det dyraste Arsenal har köpt tidigare men nu börjar stadion vara betald och vill man satsa behöver man använda ordentligt med pengar, de senaste åren har bevisat att dyra inköp och framförallt höga löner krävs för att vinna stora titlar. Ännu för ett eller två år sedan trodde jag och ville tro att det gick utan att "missbruka" pengar men det går inte, summorna behöver vara väldigt höga om man skall ha en så bred trupp att man kan tävla om t.ex. PL titeln idag. Higuain är en bra spelare och han kan göra mål, det kanske vore något? Rooney då? Nej, nej, och åter nej! Klart att vi skulle vara nöjda om han tillförde laget något positivt, men inte skall man ta över sina konkurrenters spelare, jag hoppas att han hamnar i PSG. Han är ManU i mina ögon resten av hans karriär oberoende av var han spelar.
 
Mourinho har varit Chelsea i mina ögon vad han än har gjort sedan han lämnade Chelsea. Det har aldrig funnits en annan tanek i mitt huvud när än jag har sett honom än "Chelsea". Chelsea och Manu kan bli riktigt tuffa nästa säsong och Man City vet man aldrig med, de måste hitta ett spelsystem också förutom alla stjärnspelare. Jag tippar att Chelsea och Man United har störst chans att vinna Premier League som det verkar nu. Arsenal behöver köpa en hel del spelare för att tävla om titeln. Eller möjligen få de yngre att gå framåt något otroligt under sommaren. Man måste hitta vinnarmentaliteten redan till hösten och inte starta dåligt för att reda upp CL platsen på våren. På tal om CL plats nästa år är det tre lag från PL som har chnas på PL. Plats nummer fyra är alltså ingen CL plats eller ens CL kvalplats våren 2014. De löns att satsa NU och det vet nog alla.
 
Än en gång har jag fått var amed då ett P-13 lag stiger från sin serie, har faktiskt aldrig varit i ett P-13 lag där vi inte stiger senast på hösten och nästan alltid har det skett redan på våren. Denna gång inget undantag. En 0-0 match fick vi vara nöjda med och en 0-1 förlust blev det också lite snöpligt. Annars har det varit ganska klara segrar och hösten blir mycket mer intressant än våren. Innan det skall vi till Sverige och spela cup, har tre norska lag i gruppen så då får vi visa att försäsongens fysikträning sköttes ordentligt. Norska lag brukar vara fysiska men inte alltid så spelskickliga. Skillnaden mellan denna cup och vår serie är att det i cupen spelas med 11 spelare på plan och i vår serie med endast nio spelare på plan ännu i år. De senaste åren har jag gillat att P-13 har spelat med 11 spelare men med det gäng jag har nu passar nio spelare bättre då alla är mångsidiga och tekniska. Har man spelare med bra teknik är mindre plan trevligt medan andra egenskaper kan komma bättre fram på större plan. Bollstorlek fyra är okej, men i Tyskland skulle man inte använda så små mål som vi gör. Där har man många olika modeller på målen för olika åldrar. Vår målvakt är lika lång som målet ungefär så höga skott är väl inget att rekommendera för motståndarna. Så gott som alltid har vi tränat med fullt stora mål denna säsong. Juniorfotbollen är oftast ärlig och härlig. Får en stor dos genom fotbollsskolorna också. Ändå tröttnar jag inte, vill spelare köra övertid ställer jag ofta upp i 10-30min efter en träning.
 
Seniorfotbollen är väl också härlig? Tja, den har ju sin tjusning men de seniorspelare som aldrig upplever juniorfotboll går nog miste om något. Följer Confederations cup en stund varje kväll, är inte så hemskt imponerad av försvarsspelet i matcherna. Här på hemmaplan leder det lokala laget finska ligan. Trevligt men spelet är inte det finaste precis och därför undrar jag hur länge det kommer att hålla. Finns en del att jobba på. Att de leder ligan kanske berättar lite om kvalitén på de andra lagen också. Men det är bara att njuta så länge det går bra, men man skall minnas att ifårgasätta framgångar också. Laget jag spelar i har varit i serieledning ett par gånger i år också, visst har allt sett bra ut stundtals men i det stora hela finns det väldigt väldigt mycket att förbättra spelmässigt. De fina resultaten brukar stanna av så småningom om spelet inte är under kontroll. Man skall ifrågasätta och fundera igenom. Så är det med alla matcher, även vinster. Endast en juniormatch i år har jag kunnat stå och bara beundra spelet, allt fungerade och det fanns inte en sak att fundera på i den matchen. Taktiken satt 100%, prestationerna var 100%, allt vi har övat extra på satt 100% och saker vi har slutat träna på i år för att de är för svåra skedde också. Motståndet var förstås inte bra men det är ändå sällan det lyckas fullt ut. En match för två år sedan höll ungefär samma nivå med ett annat juniorlag jag tränade, minns den ännu riktigt bra. Vi vann 6-0 över ett helt bra lag och de rörde knappt bollen.
 
Mitt i en säsong funderar jag redan på framtiden, tankarna finns alltid där i bakhuvudet. Nästa år skall något av mina projekt bli större på något vis eller bytas ut mot ett annat. Inför nästa säsong blir ett viktigt beslut att fundera om jag skall spela i div.3 längre...ledbanden i vänsterfoten begränsar mina framåtryck, det tekniska fungerar men det är flera saker i spelet som saknas. Min framfusighet finns inte där på div.3 nivå just nu. Jag gick inte fram och sköt ett enda mål idag på träning fast möjligheterna fanns. Om foten blir i toppskick kanske jag fortsätter i trean något år till, ma har bara en "riktig" karriär och den är inte så lång, vissa fyllde just 30 år :)
Fotboll är en tuff sport, jag försöker komplettera träningen med cykling och allt möjligt men bäst på att orka spela fotboll och springa på plan blir du helt enkelt av att träna just fotboll! Man kan egentligen skippa ordet grundkondition helt, träna grenspecifikt så klarar du av grenen du sysslar med! Det är en teori jag har börjat tro allt mer på. Muskelstyrka behöver dock tränas utan boll till stor del. Gjorde filmklipp på en passningsbana på en fotbollsskola idag. Om jag orkar klippa ihop mitt eget utförande skall jag länka det i ett inlägg här än ikväll, chansen är 50% :) Slutligen vill jag be er att ställa frågor här på bloggen om det är något ni vill veta mer om så skall jag försöka svara. Så passa på och testa ;) Kan förstås inte skriva vad som helst eller svara på vad som helst här men gör ett försök! :) Får såklart vara anonymt.
 
Då jag var liten bestod mina kalas alltid av en fotbollsmatch på gräsmattan bredvid huset. Då jag fyllde 30 år bad jag ina vänner pkus ett gäng från min hemby att ställa upp på en match 2X25min på liten plan. Det blev 4-4 och jag gjorde två mål :) Mycket rolig match.
 
 

Fyller år

Finns mycket fotboll från min vardag att beskriva och fundera kring. Skall göra det någon dag då jag inte är slutkörd av all fotboll. Har haft så mycket på g att jag bl.a inte har sett en enda finsk ligamatch än i vår. Arsenal-City i Helsingfors finns i mina tankar. Arsenal fansen tänker infinna sig på norra läktaren. Bra känsla där säkert men jag vill se matchen från bästa plats på långsidan denna gång. Blir att boka biljetter på måndagmorgon kl.9. Nu skall jag sova, en intensiv födelsedag väntar och dagen efter blir det mer fest med fotboll, grillning, bastu vid villan och kvällsfest vid en nattklubb. Ha en bra sommar alla läsare!


RSS 2.0