Inför Arsenal-Chelsea och tränarutbildning

Helgen som gick vann topplagen överlag men City föll mot Chelsea med 2-1 efter att Hart ställde till det riktigt i slutet. Chelsea ser hetast ut i ligan förutom Arsenal som har haft ett ganska enkelt spelschema så här långt. Nu är det upp till bevis en tid. De kommande matcherna är Chelsea (cupmatch), Liverpool, Dortmund (i CL) och Man United. Mer om Arsenals trupp längre ner i detta inlägg.
 
Mourinho som är en av mina förebilder skapar framgång och stora rubriker med Chelsea i England igen.
 
 
Arsenal möter Chelsea i cupen ikväll. Serieledande Arsenal med 22 ligapoäng och ligatvåan Chelsea med 20 poäng drabbar altså samman. Chelsea i hetluften igen, ett Chelsea som med helt okej spel och en gnutta tur slog Man City i förrgår med 2-1 hemma. Mourinho menar att det är fel att matchen inte spelas på onsdag så att Chelsea hade haft två ordentliga vilodagar emellan. Han kan knappast matcha samma spelare som i söndags menar han men det får vi se! Arsenal har vilat måndag och tisdag och även tränat. Frågan är om ens Arsenal börjar nöta på sina bästa spelare för denna cupmatch? Skulle inte tro det men visst är varje cup en titelchans och i år skall Arsenal ta minst en titel av något slag. Wenger sade att han avgår om de inte tar någon titel. Skall man då satsa allt på en liten cup? Nja, det kan hända att Giroud, Özil, Ramsey och någon till sparas helt. Ett ganska trovärdigt förslag där man sparar på spelare är:

                             Fabianski
  Jenkinson - Koscielny - Vermaelen - Monreal 

                      Rosicky - Wilshere
                            Cazorla
                 Gnabry       -       Miyaichi
                             Bendtner
 
Wenger är nominerad till årets tränare som avgörs i december. Jag tror att Heynckes vinner, här är hela listan:
 
Arsène Wenger (Arsenal)
Carlo Ancelotti (PSG/Real Madrid)
Rafa Benitez (Chelsea/Napoli)
Antonio Conte (Juventus)
Vicente del Bosque (Spain)
Sir Alex Ferguson (Manchester United)
Jupp Heynckes (Bayern Munich)
Jurgen Klopp (Borussia Dortmund)
Jose Mourinho (Real Madrid/Chelsea)
Luiz Felipe Scolari (Brazil)
 
Att coacha och sköta dagens Arsenal måste vara ganska krävande. Det finns en bredd som inte har skådats sedan kanske år 2005. Några skador gör att de flesta bra spelare har fått speltid, i cupen ikväll kan "nya" spelare få speltid enligt min modell ovan, men mittiallt är Özil, Giroud och Ramsey på plan från start! Özil bör dock få vila för han har sett lite sämre ut nu med alla landskamper och matcher han har spelat. Det finns fina ersättare. Giroud kanske behöver sparas för ligan och kan hoppa in om Bendtner inte levererar. Ramsey som är glödhet kunde användas men blir väl inhoppare  nödfall. Det finns ingen garanti på att han gör det bättre än t.ex. Gnabry eller Wilshere. Allt är beroende av den taktik som skall användas med ett lite b-betonat lag. Ikväll vet vi mer. Funderingar kring hela truppen ännu...
 
På målvaktssidan är Sesny tillräckligt bra för Arsenal. Fabianski duger som andra målvakt och Viviano vet jag inte desto mer om.
 
Om vi ser på backlinjen är det Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs som har blivit startelvan i ligan i år. Vermaelen som brukade vara mittback nummer ett kanske led av att han behövde spela ytterback ibland och sedan var han skadad också. Från kapten till bänken för hans del. Men han är första back-up i mittförsvaret ändå, jag tror inte att Sagna går in centralt före honom. Jenkinson är back-up för Sagna och har hållit defensivt oftast men då Arsenal anfaller otroligt mycket med ytterbackarna är han förstås några steg ifrån öppningselvan.
 
Så länge vissa yttrar saknas är ytterbackarna ännu viktigare i offensiven, så är det även i Fifa 14 där yttrarna ligger långt inne i plan och ytterbackarna måste stiga. Verkligt men inte så kul i ett spel där man kanske skulle vilja ha sina yttrar brett. Monreal är vänsterback i sin tur, har mer rutin än Jenkinson och har speat för spanska landslaget. wenger använder honom som inhoppare på yttermittfältet och han byts ofta in då en ledning skall bevakas. På försvarssidan är det solklart vilka fyra som skall spela just nu, skador kan orsaka stora problem senare denna säsong. Det borde köpas en hyfsad back vid januarifönstret.
 
Aaron Ramsey som jag skrev ett kort inlägg om nyligen har kanske varit ligans bästa spelare hittills.
 
 
Mittfältet har helt galet många spelare. Om jag nu räknar mittfältet som två på botten och en framför finns det mängder av spelare, men flera kan även spela i anfallet som ytter. Arteta och Flamini bakom Özil har varit något av Wengers trio hittills i år men då har anfallsyttrarna bestått av andra mittfältare måste man minnas. Inget fel på den trion. Özils roll kan backas upp av Cazorla och Rosicky utan större problem. Wilshere och Ramsey är två glödheta alternativ att spela istället för Arteta och Flamini. Sedan finns ännu skadade Diaby som kan vara hur bra som helst då han är i form. Frimpong och Zelalem har långt till startelvan och Kristian Olsson och andra från U-laget måste förstå att det krävs många år med mycket utveckling för att en dag spela med Arsenals första lag. Men allt är möjligt!
 
Diaby kan vara hur bra som helst då han är i form. Vägen till elvan är dock lång. Arsenals bredd i år är tuffare än på många år!
 
 
I anfallet som jag kallar det spelar man med en center och två yttrar. Giroud är given i mitten och har gjort fem mål i ligan på nio matcher. Sanogo skall kunna spela på samma plats men han har mestadels varit skadad sedan han kom till klubben. Bendtner har fått en nytändning och börjat göra mål i landslaget och spela helt okej i Arsenal de gånger han har fått chansen. Han är centeralternativ två nu, Podolski kan också spela center och Walcott har inget emot att göra det heller. Spelstilen är det som ändrar då Poldi eller Theo spelar där bara. Walcott och Podolski är de två mest givna kantspelarna då de är i skick och Walcott kan vara tillbaka redan på lördag. Chamberlain och Gnabry är två heta alternativ till kanterna. Båda är snabba och farliga för motståndarna, de påminner om varandra. Miyaichi och Park har i mina ögon väldigt långt till speltid i Arsenal om inte flera är skadade.
 
Jag vill tillägga att Djourou, Coquelin och Campbell är utlånade. Spelare som inte har nämnts är bl.a. Eisfeld och Yennaris från akademilaget. De har någon sorts chans att få minuter vid stort skadeläge i år. Nämnas bör ännu att Glen Kamara får speltid med akadmeilaget och gör helt bra insatser emellanåt och han spelar för finska juniorlandslaget. Han upptäcktes av Arsenal då han provspelade för Southend.
 
Om två dagar har oktober passerat. Jag kan med facit i hand säga att jag inte var frisk en enda dag. Två infektioner plus angina med penicillin har hållit mig lugn denna månad. Senaste veckan har jag knappt gått ut alls förutom en sväng i lördags. Nu känner jag mig bättre och bättre och skall börja coacha igen på fredag. Senaste dygnet har gått ut på att fylla i ansökan till UEFA A-tränarlicensen. Kursen går under nio månader år 2014 och jag hoppas att jag är med då. Att komma in på kursen är omständigt, först skall man fylla i alla kurser man har gått med datum och vitsord. Vitsord har jag bara från UEFA B-tränarlicensen. Sedan skall man ha tre bilagor, den första är spelarbakgrund, den andra är tränarbakgrund och den tredje har med kurser, jobb och utbildningar att göra. Då allt det åker in idag lär jag bli kallad på uttagning. Då skall jag någon av dagarna 4-5.12 antagligen hålla modellträning eller dylikt för att kunna bli vald till kursen.
 
Så här ser tränarstegen ut internationellt. Level 4 vore passlig utbildning för mig nu.
 
 
Är jag motiverad att göra allt detta och gå kursen på finska som inte är mitt modersmål? Jag vill ha utbildningen är mitt snabba svar på den frågan. Jag känner att det finns mycket som behöver utvecklas för att vi skall få fram bra tränare från Finland och från svenskfinland. Kurserna får inte gå ut för mycket på att aspiranterna skall prestera hela tiden, kurserna behöver också gå ut på att lära ut saker ordentligt. På många kurser skall deltagarna hålla i det ena och andra och sedan sågas de genom negativ feedback och skall lära sig den vägen. Så klart skall man kunna få negativ feedback och uppbyggande feedback o.s.v. men vem orkar hålla på så i flera dagar? Mycket viktigt hur kursledarna sköter det där. Jag har suttit i ett rum där luften börjar ta slut och kursledarna sitter och försöker såga idéerna hos kursdeltagarna vid en övning,de i sin tur sitter och försvarar sig och säger emot :)
 
Jag hoppas på att klara kvalet och sedan skall jag peppa mig själv och göra mitt bästa år 2014 i nio månader som kursen pågår. Med lite tur kan jag hålla mina övningar på svenska men fast det skulle vara sagt så tror jag inte att det sker i verkligheten. Själv har jag inte problem med att hålla träningar och allt på finska i ett klubblag men åt ett okänt lag framför publik kan man väl säga att det vore aningen lättare på eget modersmål. Endast maj och juni är månader med paus från läger, annars kall jag sitta 3,5h i bil per väg till lägren. Detta som några insikter, att utbilda sig till tränare är inte alltid ett enkelt projekt i Finland just nu. Framtiden är förhoppningsvis ljusare.

Aaron Ramsey är kung

https://www.youtube.com/watch?v=YK1N7pR90W4
 
En video med Aaron Ramsey. Vid 2.48 tacklar han undan t.o.m. Yaya Toure. Bollen var ute för inkast enligt linjedomaren men båda tacklar ju så det var inget dåligt moment ändå. Han har haft en hemsk tid med sin skada och alla fans var trötta på honom och även jag hade slut på tålamodet. Han var en ytterligare faktor i våra motgångar med titlar. Men nu är han kung i Premier League. Wengers tålamod var lönsamt och Wenger ser honom dagligen och vet hur hårt han har jobbat! På footytube kan man ju kolla vad han gjorde då han hoppade in i helgen. Norwich spelarna är ännu "uppe på läktaren". Sjukt bra av Ramsey! Skriver mer en annan dag för jag är sjuk.

Säsongen 2013 flög iväg

Går det att sammanfatta säsongen som gick utan att få ovänner? Kanske nog :) Går det att sammanfatta säsongen här och nu utan att någon tycker sämre om mig? Knappast. Let´s give it a try.
 
Som spelare kom jag tll säsongen halvskadad i foten, ledbanden i yttre sidan av vänstern var svaga. Våren var en tid för mig att hitta tempot igen utan att förstöra foten. Efter en 6-0 seger i premiären mot mitt gamla lag där jag spelade 15min såg jag ljust på säsongen. Ljust både för lagets del och lite grann för egen del också fast jag var lite orolig för foten. I en cupmatch vann vi 10-0 på grus ganska tätt in på seriestarten. Jag startade matchen framför en trebackslinje och det mesta kändes bra och passningarna satt ungefär där de skulle. Efter en nickduell med kanske en halvtimme kvar av matchen landade jag snett på vänsterfoten, eller så vek den sig. Shit!!
 
Motståndaren fattade inte hur jag kunde filma så där, jag svor åt honom och muttrade något om min skada. Två veckor totalvila från att jogga blev det väl först och sedan började jag stärka foten med ett sorts gummiband. Att stärka foten med hjälp av balansbräde som vissa tipsar om verkar inte gå, för det gör bara mer ont då. Nej gummibandet var rätt grej kändes det som. De som vet mycket om skador är de som själva har prövat på dem, jag har nästan aldrig varit skadad så min rutin av skador är liten på det viset, men en hel del skadeproblematik har jag förstås studerat och kommit i kontakt med via medspelare.
 
Att dra träningar åt eget lag när jag var skadad kändes helt okej. Kul att vara med fast jag inte kunde vara med :) Lättare att dra övningar då man inte behöver delta själv för då hinner man inte se lika mycket. Spelande tränare är lite si och så i mina ögon. Man skall nog inte delta i så många moment på en träning om man är spelande tränare och i matcher skall man nog inte komma in förrän i andra halvlek om man skall ha en övergripande bild av vad som händer. Kan ju gå bra för laget ändå förstås men det är en annan sak. Laget körde på helt bra och vann det mesta, någon förlust här och där kom det ändå. Det här blev en säsong utan ett enda kryss. Kan nästan garantera at jag inte har varit med i ett lag som inte har kryssat en match på en hel säsong! Tror jag håller på ett lag som inte fölorade en enda seriematch men det är en annan sak :) En match kryssade vi, det var då vi föll ur cupen mot ett lag från en lägre division. Kryss och förlust i förlängning på konstgräs på bortaplan. Det var kanske då jag gjorde min comeback, jag spelade förlängningen men det gick inte speciellt bra på yttermittfältet som inte är min riktiga plats.
 
Jag fortsatte att träna fotboll men undvek att belasta vänsterfoten med skott. På kvällarna jobbade jag med gummibandet och någon gång ibland i vatten i simhall eller i havet och ledbanden blev starkare och starkare. Så småningom kunde jag starta en match, bortaplan på gräs var det och inte så hemskt höga förväntningar från andra spelare kanske. Då matchen startade tänkte jag att strunt samma om jag har missat 10-15 matcher för med min rutin skall jag fixa det om jag bara hänger med i löpningarna. Fötterna och benen fungerade, vi vann matchen och jag dominerade ganska ordentligt enda gången på hela säsongen. Skulle ranka mig själv som topp-3 bäst på plan vilket alla kompisar inte gillade fast de inte kan säga vem som annars var bättre. Skönt då egna uppgifter fungerar och även en del annat som inte hör till rollen, då blir det högt betyg.
 
Simning i poolen på Mallorca då det var matchuppehåll i slutet av juli.
 
 
Några starter och fulla matcher blev det den närmaste tiden men inte i exakt samma roll och förutsättningarna var ofta andra än i den beskrivna matchen p.g.a. många taktikfel och brist på kunskap hos andra. Inga höjdarmatcher från min sida senare under säsongen men ett par okej insatser och laget hade svackor och problem med spelare på slutet av säsongen. Tredje platsen såg iallafall ut att bli vår, vi var solklart det tredje bästa laget i serien. Ettan var klart bäst och enda poängena de tappade på hela säsongen var då vi slog dem på deras hemmaplan med hård vilja och en del flyt. Jag kommer inte att glömma den matchen eftersom jag sista 45min både spelade fram till motståndarnas 1-1 mål och vårt 2-1 mål på tilläggstid. Jag kände frustration över misstaget vid 1-1 men det var inte bara mitt fel. Jag borde ha fått spela mer i de matcher vi hade haft på sistone men det alla tränare tänker inte på nyttan med att göra byten i matcher även med tanke på framtiden.  Att hoppa in på fel plats är inte tacksamt i svåra matcher heller. Lite öga, lite känsla vid en lång passning och mycket flyt räddade den dagen. I sista omgången veckan därpå skulle vi säkra tredjeplatsen, vi förlorade mot ett dåligt lag efter uselt spel, jag och flera andra bra spelare var aldrig inne på plan under matchen och vi slutade femma i tabellen med maximal otur i andra matcher som spelades samma omgång. Sett till helheten var vi tredje bäst i serien men genom att alla inte kommer överens och gör sitt bästa för laget lyckades vi tappa placeringen. I årets div.3 har jag lärt mig mycket om hur man inte skall göra. Jag gjorde mitt och höll mitt humör uppe. Om jag fortsätter med samma gäng? Nej. I samma förening? Inte en omöjlig sak med andra omständigheter.
 
Avkoppling med en av mina bästa vänner. "Vi dansade i Magaluf".
 
 
På sidan om det ovannämnda laget som egentligen inte har tagit upp ens halva min fotbollssäsong och sommar har jag hunnit med en del annat. För 11 år sedan ungefär så kände jag att jag måste bli tränare så småningom. Kärleken till fotbollen var nästan för stor för att bara vara spelare. Då jag var på kryckor tre månader deppade jag nästan ihop helt emellanåt. Denna säsong steg vi till div.1 med juniorerna på våren, gjorde grymma resultat i Östersunds cupen utan att nå semifinal ändå och vi hölls i div.1 utan problem. Säsongen gick i vågor resultatmässigt och eftersom alla får spela ungefär lika mycket får alla vara nöjda med sin insats. Att tävla med landets bästa lag är inte aktuellt för juniorlaget i det här skedet. Fokus är på utveckling som spelare och lag plus att de flesta har spelat i två serier då de hjälpte det äldre laget hela säsongen i tur och ordning. Bäst är det med bara en match per vecka och så blir det nästa år.
 
Mer träning och lite mindre matcher är den rätta vägen då de blir 14 år. Jag har mer eller mindre lovat att fortsätta och nästa säsongs träning är redan igång. Ifjol kom juniorerna lite grann i andra hand efter det andra laget jag var med i. Det skedde fler krockar i schemat än det brukar för mig, visst har jag varit med mycket men det fanns en del som lämnade ibland och det känns inte bra. Jag känner att det inte är aktuellt att höra till ett seniorlag innan tidigast april nästa år. Att sluta med fotboll är onödigt. Ordet sluta är ett starkt ord, att spela oldboys fotboll en gång i veckan eller lira med ett byalag kan man väl göra än då man är 50 år...min karriär i fotbollsdivisionerna är knappast slut än men säsongen 2014 blir den första utan en "riktig" försäsong sedan jag började spela fotboll i lag som 11-12 åring. Juniorerna har haft möjlighet till mycket träning och matcher denna säsong och fotbollsskolor är ack så viktiga och  även den möjligheten har de haft i sommar.
 
Nästa säsong skall de få ännu mer träning med laget, men fyra gånger i veckan är nog det mesta man kan ha i stort sett. Eller "skall ha" kanske det borde heta. De behöver ha tid att träna på egen hand, ha gymnastik och annat gällande skolans idrott ordentligt, återhämta sig, gå i fotbollsskola och träna annat än fotboll. Jag har hunnit diskutera talang de senaste dagarna med väldigt insatta människor och det är så otroligt mycket fast i spelarnas egen vilja och intensitet varje dag. Ingen skillnad hur bra tränare du har då du är äldre än 14 år, han eller hon kan inte göra dig till någonting utan att du själv har viljan, glädjen och det lilla extra som krävs av en spelare. Jag såg tre dvd-filmer med träning från bl.a. Australien och Japan igårkväll. Bra övningar till stor del men jag kom att tänka på en 9-åring då jag såg övningarna. Man måste börja i tid och ha det där lilla extra, känner nog till en 14-åring som verkligen har det lilla extra, han kan de där övningarna redan. Förutom den spelaren är det nästan en 9-åring jag kommer att tänka på, att bli en fulländad fotbollsspelare är tungt och viljan skall vara enorm. Vissa klarar sig förstås med bara någon enskild egenskap och det är också en del av fotbollen.
 
Avkoppling från fotboll är extremt viktigt för att orka med mitt liv. Här med en annan av mina bästa vänner. Att äta grillat vid villan en solig sommarkväll är oslagbart. De flesta av de jag umgås med på fritiden spelar inte fotboll.
 
Jag har lärt mig en hel del av denna säsong, på sidan av plan lär man sig mer än på plan i den här åldern. Domarna är som de är oberoende av om man gillar dem eller ej och man måste lära sig att leva med dem. Ett tips åt alla domare är att om de har en dålig dag på gång, är det sista de skall göra att döma straff eller ge en utvisning om de bara är 99% säkra på sin sak. Allt annat går att acceptera och avgör sällan en jämn match i onödan. Det viktigaste då man dömer är att synas så lite som möjligt men att synas då det behövs. Då jag såg en match i en lägre division på slutet av säsongen såg jag en domare som vill synas i onödan och det är aldrig bra. Sammanfattning av allt flummande; var nöjd med domarna för du borde ha annat att tänka på. Alla ligalags säsong är inte klar än och ligakvalet och div.1 kvalet är inte klart ännu i Finland. Nu skall jag dunka in några bilder i detta långa inlägg. På torsdag drar jag på utlandssemester i fyra dagar och kopplar av på spahotell. Hoppas ni fick ut något av läsningen.

Förkylning, landslagsuppehåll, en bra egenskap

Förkyld för elfte dagen i rad. Många andra som är förkylda nu också och har feber så det kan inte bara bero på att fotbollssäsongen tog slut. Förändringar kan ge förkylning och feber säger vissa källor. Mina tre veckor med väldigt hård träning tog slut och den förändringen kan nog ha satt sina spår också. Mina dagar går i vågor, ibland är jag pigg och ibland inte. I tisdags drog jag lite crossfit här hemma i i 45minuter, på onsdag deltog jag i en kompismatch i fotboll men igår och idag var och är jag inte lika pigg alls. Får hoppas det svänger efter helgen för det blir att fara utomlands torsdag till söndag nästa vecka på semester. Imorgonbitti kör juniorerna igång igen efter två veckor paus. Blir träning tre dagar i rad direkt.
 
Min spelarkarriär är satt på is tills vidare. Min plan är att åtminstone inte ha någon riktig försäsong 2014. Jag kan tänka mig att träna med något seniorlag ibland någon gång men först i slutet av april tror jag att jag väljer en klubb att spela för. Om jag ens gör det...nåja en klubb på riktigt låg nivå om inget annat. Jag håller nog mig själv i form och touchen får jag av att träna och spela med juniorer emellanåt. Rinkbandy är en viktig gren för mig så det skall jag försöka hinna med ordentligt januari-mars i år. Kanske hinner jag skida lite mer också utan eget fotbollsspelande. Om jag kommer in på a-tränarkursen och väljer att gå den blir det läger varje månad så dit far en del tid också. Kan bli hur fullspäckat schema som helst. Just nu försöker jag göra klart det sista av hälsokunskapen på hösten och dessutom är jag klar med en grundkurs i spanska om två månader. Alltid  skall det vara något på gång förstås... därför har jag också ett fotbollsläger för deltagarna i mina fotbollsskolor under planering nu. Lägret blir 15-16.11 ifall allt går enligt planerna. Chansen just nu är väl 50% men den kan öka :)
 
Landslagsuppehåll på gång i Europa och i övriga delar av världen. Sverige-Österrike vore kul att se ikväll bl.a. men jag är inte speciellt brydd i landskamperna idag. På tisdag möter Finland ett ganska tufft Frankrike i Paris och det kan bli intressant. Ändå känns det som att Premier League aldrig kommer igång på allvar då det hela tiden är landslagspaus eller cupmatcher på gång. Arsenal leder iallafall ligan och det gör vi ju en längre tid om det är uppehåll :) Ett skämt om Manchester United i veckan var med en bild på Moyes och en text "bra med landslagsuppehåll, då kan vi inte tappa några poäng". Typ så. United kommer nog igen så småningom och Januzaj gjorde ju två mål senast och får kanske igång de andra spelarna lite. Hur bra Januzaj är och blir återstår att se, han är 18 år och det är fint att göra två mål men inget av målen var speciellt svåra att göra. En bit kvar tills han kan kallas nya Ronaldo. Som Arsenal supporter får man sitta och vänta på att få tillbaka fler anfallare i truppen, det visade sig senast att Ramsey och Wilshere inte kan spela på kanterna i alla matcher. Gnabry hade varit bättre på en kant.
 
Sommaren som gick var härlig på många sätt. Skall försöka sammanfatta den då jag hinner.
 
Jag skall ännu till slut beskriva en viktig egenskap som jag har tänkt extra mycket på då jag såg en dokumentär på teve och läste Pia Sundhages bok i somras. Att som ledare våga göra bort sig inför sin grupp är otroligt viktigt. Skall man hela tiden vara den perfekta personen som inte har några brister och inte kan roa sig och bjuda på sig blir det ingen bra stämning. Såg en person häromdagen som har en ledarroll, hade inte sett honom på länge men det slog mig direkt att det är ju detta han saknar mest av allt. Om ens föräldrar bara berömmer en enligt bra prestationer kan man säkert formas enligt att alltid prestera och visa sig oslagbar. Ingen är det så lika bra att köra på det som både Sundhage och jag har gjort i åratal - bjuda på sig själv. Skönt att läsa andras teorier om sådant som man själv har tänkt på i många år utan at veta om andra tänker så.
 
Nu skall jag kila vidare, blir middag i stan och lite chill framför teven sedan. Trevlig helg!

Champions League igår och idag

En situation som många funderade på inatt då Milan kvitterade mot Ajax i minut 92:
 
http://www.youtube.com/watch?v=YEglLJJvWSo
 
Dumt att hålla i skjortan och därför kunde det bli straff. Men varför i hela världen lägger sig Balotelli? Kan tänka mig att Ajaxspelaren ville ha Balotelli typ nära sig eller veta var han fanns för att inte bli knuffad i ryggen vid en eventuell nickduell. Svårt att säga att domaren gör fel då han håller i skjortan så tydligt men Balotelli hade ingen orsak att lägga sig ner. Knepig situation som tar bort en del av respekten för Balotelli samtidigt som backen måste vara lite smartare.
 
Arsenals första 20 min igår beskrev någon som de 20 bästa minuterna i Europa denna säsong! Tempot var grymt och att spela ut Napoli kan ju inte vara lätt? De har ändå 16 av 18 poäng i Serie A. Dödens grupp som den kallades, tja det beror väl på vad Napoli kommer med i resten av matcherna. Dortmund och Arsenal ser ut att ta sig vidare men det är fyra matcher kvar. Özil var fantastisk och fick göra 1+1 igår. Hans första mål i The Gunners, stort grattis till målet! Giroud var kung i luftrummet, påminner om Drogba men bättre nästan på att få ner bollen och hålla den. Han hamnade ut på kanten mycket igår men det var inget som störde. Wilshere och Ramsey var annars yttrar på slutet då Rosicky hade bytt med Wilshere. Många i ovana positioner, många halvskadade och skadade som var tillbaka i laget. Fortfarande saknades ändå många bra spelare, en hel anfallstrio som kan starta tillsammans i vilken match som helst (frånsett att Giroud är så bra som han är just nu) plus Cazorla och Diaby med flera.
 
Någon som saknar Robin van Persie just nu? Skulle inte tro det.
 
Milan klarade alltså 1-1 mot Ajax igår efter att Balotelli lade sig ner. Barca fixade Celtic nätt och jämt i Glasgow efter mål av Fabregas som nickade i bortre hörnet på ett inlägg. Idag spelas desto bättre matcher. Skulle gärna se att Galatasaray gör en bra match mot Juve. Kommer att följa Man City mot Bayern Mynchen i första hand dock. Jag har två bekanta på den matchen, bra plats mitt på läktaren kostade 65 pund. Biljetterna har gått upp på Etihad Stadium i år annars och City har endast haft fulla läktare på derbyt mot Manu. Då kostade en bra plats i mitten ungefär samma som ikväll om inte tio pund billigare. Dyrt är det väl inte då man jämför med Arsenal precis. På Old Trafford var de billigaste biljetterna till Liverpool matchen i cupen 15 pund! Lika billigt som finsk fotboll typ. Månne man skulle ha gått in för det priset utan att ens fundera? Arsenals läktare blev lite tomma i slutet av matchen igår, så att det märktes åtminstone. Jag vet hur långa köerna till tunnelbanan blir och skall man hem med ungarna tid eller bort tidigt av annan orsak är det tyvärr nästan bara att sticka innan matchen är klar. Vad kan man vänta sig av kvällens match? En match där Bayern har dominerat i sin liga som vanligt och där City har 4-1 mot Manu som en av sina fina prestationer på sistone...dock ett Manu i obalans med en coach som inte har fått desto mer att fungera än. Jag väntar mig en tuff match med mycket kämpande men jag tror att Bayern gör minst två mål och att City får problem med målskyttet. Så tysk seger förväntar jag mig trots bortaplan!
 
Själv är jag lite förkyld och har skött en massa pappersjobb vid skrivbordet i två dagar. Har lite lärarjobb också men då man slutar kl.12 eller tidigare ibland så hinner man med annat också. Mina tränarskolningar har jag kommit lite framåt med i materialväg, men behöver ännu kämpa vidare för att kunna prata tillräckligt om allt. Man glömmer saker man skall säga då det är flera år mellan föreläsningar och nya saker skall förstås in också. Skulle gärna skriva in en del efter säsongen hit nu men det blir senare.

RSS 2.0