Dagens spel plus fundering på PL:s slutskede.

Jag förlorade 10 euro på att Flora Tallinn inte lyckades vinna idag. Annars blev det en massa små vinster. Allt gick verkligen min väg idag. Var på plats vid en match som gärna fick sluta 2-0 och det gjorde den :) Nervöst speciellt på slutet. Många bäckar små...konstaterade att jag är medlem i fem bettingföretag och har inne pengar i tre av dem. Viktigt om man spelar är att ma gör det för nöjes skull och inte riskerar pengar som man inte har råd att bli av med. Det man går in med på kontot från början skall man vara beredd att förlora. Jag är totalt några hundra euro på vinst allt som allt på mitt spelande. Det tack vare mycket flyt i februari då jag dessutom var förkyld och kunde sätta mycket tid på spel. Som ett OBS vill jag inte få någon att börja spela för antagligen förlorar ni era pengar! :)
 
Everton gjorde två snygga nickmål idag men i eget mål. Det innebar seger med 2-0 åt Southampton  och bar chans på fjärde platsen för Arsenal. Liverpool-Chelsea väntar imorgon. Förhandssnacket handlar om att Mourinho skall spara spelare till CL matchen på onsdag mot Atletico Madrid. Han menar att klubben vill det. En klubb av Chelseas storlek borde nog kunna satsa på båda matcherna, dessutom har de ingen anfallare som måste spela. Ingen av Etóo, Torres eller Ba är bättre än Lukaku som är utlånad till Everton som ett exempel. De kan spela med vem som helst när som helst. Ingen av dem har gjort en riktigt lyckad säsong. Mourinhos utspel är en psykning mot Liverpool och tar bort press från Chelseas öppningselva imorgon som säkert innehåller någon överraskning fast det till 90% är de bästa som deltar. Kanske startar Ba som en "grym överraskning och försvagning", fast han bra kan vara bäst av de tre som spelar på topp. Om Sturridge spelar får vi se imorgon, för övrigt är Liverpool starka på alla sätt. Chelsea är grymma på att vinna enskilda matcher så det är svårt att gissa något inför imorgon. Kryss är mest trovärdigt eftersom Chelsea är bra på att försvara.
 
City har match imorgon och för de som har sett noggrant på tabellen har de bättre chans än Chelsea att komma ikapp Liverpool. Jag kan nästan garantera att Arsenal blir fjärde och vinner FA cupen medan Everton blir femma. Tottenham missar Europa League på målskillnad eller med någon ynka poäng och slutar sexa. City kommer antagligen tvåa och Chelsea trea. Om Chelsea eller City floppar lite extra tar Arsenal tredje platsen men det är ytterst osannolikt. Jag känner på mig att Fulham sjunker för de har det så dåligt ställt på alla sätt, resten av bottenstriden vill jag inte säga något om nu. Kan komma överraskningar. Arsenal spelar först på måndag mot Newcastle.
 
Igår missade jag en träning då ja var på begravning. Det är sällan jag missar en hel träning, någon gång kan en del av en träning krocka med något annat viktigt men det är inte så vanligt. Kändes bra att få koncentrera sig på lite annat viktigt och sätta lite perspektiv på livet. Idag har jag ändå sysslat med idrott genom att länka redan innan halv sju på morgonen, vara till ett vattenparadis och se två matcher i solskenet. Någon halvlek här och där hann jag se på teve också. Imorgon siktar jag på att träna ännu mer, kanske inleder dagen med ett långt cykelpass utomhus. Då det gäller cykling är det just långt som passet bör vara om det skall ge något. Att springa känns typ 100 gånger tyngre men kunde tänkas vara 3-4 gånger lättare då jag jämför mina länkar på asfalt med mina cykelpass. Asfalt är inte så bra men någon gång kan man ju springa på det underlaget ändå om det finns något man vill se i anslutning till asfaltvägar. Nu skall jag läsa lite Offside innan jag somnar. Fortsatt trevlig helg!

Real vann

Benzema gjorde semifinalernas enda mål. Första omgången är klar och nästa tisdag tar väl Real sig vidare. Bayern behöver flyt för att få bollen i mål, de skapar för få heta chanser även idag. Varken Arsenal eller United släppte till speciellt många chanser i straffområdet åt Bayern heller. Mot Arsenal spräckte Bayern nollan genom ett grymt skott i krysset från minst 16 meter. Real slår Chelsea i finalen står jag fast vid.

En träning avklarad idag och en himla massa annat också för den delen. Många bra diskussioner med spelare och tränare har jag hunnit med innan det blev dags att se kvällens CL match. Såg den på sportbar med två britter och jag fick höra en del intressant eftersom de har sett så mycket fotboll live jämfört med mig då det gäller toppnivå. Om åtta dygn börjar juniorserien och mitt lag är redo, allt ser bra ut nu. Finns saker att jobba med så varje träning kan man ta vara på och göra något vettigt fast spelidén sitter som den ska på alla sätt.

Ser att en del har läst mitt inlägg från igår fast jag inte har länkat det någonstans än. Inlägget kändes lite personligt och jag använder bloggen som en dagbok ibland också. Ändå tror jag att det fanns sådant som andra kan ha nytta av att läsa och som folk tycker att är intressant. Nu blir det mindre än sju timmar sömn än en gång, godnatt :)

Atletico visade sig vara starka, galet schema.

Chelsea har just försvarat sig till 0-0 mot Atletico Madrid på bortaplan. Bättre än att förlora helt klart men att inte få med något mål från bortaplan är inte så bra heller. Några chanser uppstod för Chelsea genom frisparkar men inte så mycket mer, Torres fixade fram dem och det var allt han gjorde idag. Atletico höll mycket boll men försökte hela tiden komma framåt, deras sätt att spela påminner inte direkt om något annat topplag i Europa. Deras passningar skiljer sig en de från andras idéer och de verkar vilja komma till sista tredjedelen eller åtminstone sista fjärdedelen ganska snabbt. Det var intressant, sedan fick de inga mål trots några nickförsök och en del farliga skott. Returmötet blir tufft tack vare att det spelas i London. Imorgon möts Real och Bayern i Madrid så det blir tuffa matcher i den staden två dagar i rad. Ronaldo borde vara tillbaka och det är väl han som kan vara skillnaden mellan lagen, om det inte blir Bale som är skillnaden. Ett klassmål efter en mäktig löpning av Bale mot Barcelona senast avgjorde spanska cupen. Hans frisparkar och skott är inte heller att leka med. Blir intressant, i mina ögon vinner Real finalen och det blir antagligen mot Chelsea eftersom Mourinho är en expert på att ta sina lag vidare i cuper.
 
All respekt åt Atletico som ser ut att vinna ligan och har chans att vinna CL. Atletico fick 120 miljoner i sponsoravtal från tevekanalerna ifjol samtidigt som Real och Barca fick 600 miljoner. Spanien har ungdomsarbetslösheten på 50% just nu och det är ekonomisk kris i landet. Få se vad som sker med landets ekonomi och hur det påverkar fotbollen. Att köpa Bale för 100 miljoner låter inte som någon hållbar utveckling om landets ekonomi är ansträngd. Han kunde ha floppat dessutom fast han just nu ser riktigt bra ut.
 
Arsenal visade med Ramsey och Özil i helgen varför det gick så bra på hösten. De två passar så bra ihop och Ramsey har på sätt och vis varit säsongens bästa spelare i Premier League och åtminstone årets mittfältare men hans skador sätter lite stopp för sådana utmärkelser. Podolski gjorde två mål och visade att han är vass än en gång. Arsenal har som vanligt haft en säsong fylld av skador, fast det har funnits bredd så har den bredden inte varit bättre än att man kommer topp-4 ungefär. Utan överlägset mest skador av topplagen än en gång skulle det nog ha funnits minst 10 poäng till på kontot. Premier League i England är en tuff miljö att spela i, något fel antar jag att görs med spelarna i Arsenal vad gäller att förebygga skador. Eller så har man för skadebenägna spelare som inte är tillräckligt tuffa, jag vet inte.
 
På grekisk restaurang i Sverige i fredags med en polare. Jag älskar Gyros med tzatzikisås. Att bo på lyxhotell och äta pepparbiffar eller Gyros och dylikt är ganska avkopplande. Viktigast är nog att komma bort från hemtrakten ibland för att säkert kunna ladda batterierna psykiskt.
 
 
Jag har just haft påsklov och varit tre dagar utomlands. Lite avkoppling behövs ibland. Denna gång blev det bara en Sverigeresa utan några direkta programpunkter så det var riktigt chill. De senaste 5-6 veckorna har varit riktigt fulla med allt möjligt. Mitt huvud blir slutkört av tunga dagar, jag orkar inte göra allt som jag skulle vilja. Som exempel: jag har inte hunnit se mina juniorers två senaste matcher på datorn än i sin helhet. Den andra av dem spelades för övrigt igår som en avslutning på lovet. Vi förlorade 3-1 mot ett bra lag. Möter vi dem i serien på hösten slår vi dem nog med ett mål :) Jag har jobbat fulltid som lärare i snart en månad och att kombinera det med all fotboll jag har går nätt och jämt. Eller det går så länge jag är i bra form. Inga problem så långt.
 
Min älskade mormor gick bort förra veckan och jag spenderade mycket tid på sjukhus den sista tiden hon hade kvar, en fin tid på sitt sätt. Så har jag gjort klart all hälsokunskap som återstod, det innebar tre dagar på universitet i samband med en helg och ett arbete som jag gjorde bort innan min resa. Ett läger var vi på med juniorerna som jag säkert har berättat om tidigare. Mitt i allt detta hade jag ett förhållande på gång som hade varat i över en månad, ett förhållande som avslutades förra veckan. Om man skall bli ihop med mig är det nog bäst att bli det i juli, oktober, november eller i december. Endast då finns det tillräckligt med tid för att kunna bygga något starkt som mitt liv fungerar nu. Och då är det störst chans att jag kan planera om saker så att de passar en gemensam kommande framtid. Man kan säga att jag var med och avslutade ett förhållande med en bra tjej för att satsa på mina fotbollsprojekt och det var inte första gången. En del släktingar och vänner tycker väl att jag är galen, jo det tycker dom nog. Många vänner gifter sig eller har gift sig och en del har barn. För mig har de senaste åren inneburit tuffa scheman men samtidigt har jag fått mångsidig utbildning och erfarenhet som mina vänner inte har fått. Att leva med grymt fullspäckade scheman ger mycket och hittar man lite balans kan man klara av det helt bra. Att bli en bra tränare kräver en rejäl utveckling av hela personen, jag känner att jag har gjort så gott som allt fast jag inte kom in på a-kursen i år. det blir ett nytt försök inför nästa säsong. Jag är mer erfaren och ännu tuffare då jag kommer på kval nästa gång.
 
En vecka i mars kunde lätt se ut som jag visar här under. Lägg till extra matcher, rinkbandyns tränaruppdrag/ekonomiuppdrag och bokningar m.m. kring det, studier på univeristet, studiearbeten på dator och hinna träffa andra människor än de som ingår i schemalagda aktiviteter.
 
Måndag: jobb 8-14, möte/sjukhusbesök, hämta spelare och iväg till träning 15.15-17.15, kvällsaktiviteter/fotbollsprojekt
 
Tisdag: jobb 8-14, möte/sjukhusbesök, 17.30-18.30 innebandy
 
Onsdag jobb 8-14, möte/sjukhusbesök, hämta spelare och iväg till träning 15.15-17.15, kvällsaktiviteter/fotbollsprojekt
 
Torsdag: jobb 8-14, möte/sjukhusbesök, 17.30-19.00 gym, kvällsaktiviteter/fotbollsprojekt
 
Fredag : jobb 8-14, möte/sjukhusbesök, 15.15-17.15 grusträning, kvällsaktiviteter/fotbollsprojekt
 
Lördag: Match som tar upp tid t.ex. 12-16-30
 
Söndag: Rinkabndy 18-19
 
Jag brukar säga åt en av mina vänner att "du skulle klara av att leva med mitt schema i fyra dagar". Kan bli jobbigt att hinna med vardagliga saker ibland som måste prickas in, tandläkarbesök, klippning, byta däck på bilen, besikta bilen, tvätta bilen, egen tid i soffan framför teven, läsa mina böcker och tidningen Offside (suck vad sällan det blir), skapa nya fotbollsprojekt och bygga vidare på gamla, handla, sköta lägenheten, laga ordentlig mat i uppemot en halvtimme och så vidare men de som blir stressade bara av att läsa det här så behöver inte vara oroliga för mig.
 
Jag klarar detta eftersom jag inte spelar fotboll själv nuförtiden. Det skulle faktiskt ha varit för mycket denna vår isåfall! Då skulle jag ha fått något fel eller inte klarat av något av mina uppdrag. Det mesta försöker jag att sköta till 100%, sedan finns det lägen där det räcker med mindre. Jag behöver inte toppbetyg i hälsokunskapskurser för att nämna något. En person i min närhet som såg mitt schema och tog del av mitt liv ibland i mars blev stressad bara av att veta hur schemat såg ut. Schemat som jag rekommenderar åt andra är 8h jobb, 8h fritid och 8h sömn. Nu skall jag försöka hinna sova lite på 6h :) Ibland  får bloggen ta upp en del av min sömntid. Hoppas att ni läsare inte upplever detta inlägg som skrytsamt, det är ett sätt att leva sitt liv. Det ger en hel del men det tar också jättemycket av mig som andra har och framförallt hinner ha istället.

RSS 2.0