Träning på gräs är skönt

En chansning som gick vägen ikväll.
Att riskera 65 cent är inte så farligt men helt tufft att vinna över 10e med så liten insats. Jag kände på mig att de allsvenska matcherna blir jämna. Att det blir vinst är bara flyt. Silkeborg vet jag inget om.
 
Hänt idag: jobb som vanligt, sedan hade jag tänkt ta en cykeltur men vädret var inte helt soligt så jag vilade och jobbade på datorn istället. Jobbet börjar bli slappt nu, med tio dagar kvar till sommarlovet kan man inte hålla några stora projekt. Ikväll var jag via en match och kollade 10 minuter innan det var dags att åka till juniorträningen. Blev nästan 2h på gräs ikväll. Idag var gräset klippt och det var lätt att känna att fotboll är den roligaste sporten som finns. Om man inte känner det annars så kommer det nog fram på en välklippt och jämn (tillräckligt jämn) gräsplan. Från att jag kom till träningen tills nu harjag tagit 13 00 steg och dagens stegmängd stannar på 20.2K.
 
Vi har övat extra mycket skott nu i två dagar. På konstgräs har vi gjort mycket annat och det känns vettigare att skjuta på gräs, foten kommer lättare rätt till bollen då det finns mer djup på något sätt. Märks bra på juniorer att de skjuter bättre på äkta gräs. Annars har vi jobbat extra med naturlig rörelse genom lite nya övningar som jag har hittat på. För att få en riktigt naturlig rörelse skall det gärna finnas ett alternativ som är att "lämna kvar på din plats" också ibland. Hur gör man en övning där man måste avgöra om man skall röra sig eller stå kvar, så att det kommer naturligt och ändå skall rörelsen stå i centrum för det mesta...sådana frågor funderar jag på ibland och sedan konstruerar jag en övning. Alla övningar behöver inte vara helt matchlika men det är bra om det man gör också kan användas konkret i en match.
 
Nu skall jag börja sova. Blir kanske gym imorgon på en håltimme, efter jobbet tänkte jag göra annat än träna. Kanske sitta i solen på en terass och dricka en cokis och snacka med kompisar. Om ni läsare vill läsa om något speciellt kan ni alltid lägga en (även anonym) kommentar rakt till blogginlägget.

Seger i FA cupen, jag sprang ett lopp, sommaren kommer

Åtta dagar sedan senaste inlägget. Jag skriver inte dagligen utan då jag har lust. Har varit mycket på gång även på sistone, svårt att förstå hur mycket tid det tar att sköta ett lag ordentligt. Ifjol då jag var med i två lag kunde jag komma då en träning började och fara iväg då den slutade. Visst fanns det tid till planering tidigare på dagen eller dagen innan då också. I år är jag ute i god tid oftast och det mesta sköts ännu bättre och vi tränar alltid minst 1h 45min-2h i stort sett. Jag har tagit lite mer kontroll över allt i år och försöker vara insatt mer i de detaljer som egentigen hör till lagledaren. Jag vill ha bra koll alltmer i år. Många bortamatcher har det varit på sistone och alla är på vardagar och tar minst 5h av en vardag. Det betyder att man knappt är hemma alls fast man är lärare och har kortare dagar än många andra. Äta, jobba, sova? Känns lite så ibland. Då det har varit som tyngst har jag åkt hem på en håltimme för att sova :) Men det har väl skett typ en gång. På 1,5h hinner man med ganska mycket mitt på dagen, ibland är jag i skolans gym också men oftast sitter jag och jobbar med lärarjobb.
 
I helgen var jag med i en stafett och löpte första sträckan som var 4,3 kilometer. Min laddning var inte den bästa. Lite söndertränad, ovan med sträckan, extrem värme för första gången i år och jobbig pollenallergi.
 
Loppet tog 19,05 för mig. Kurvan syns här via Polarloopen som var kopplad till pulsbälte med bluetooth. Min puls var hög, jag plågade mig på 173 i medelpuls. Pulsen påverkas av kondition jo, men även av dagsformen som påverkas av alla yttre förhållanden. Sedan är jag inte van att löpa på detta sätt. De som var bäst på min sträcka var 3,5min snabbare. Deras puls var säkert inte högre än min ändå. Jag är bra på att plåga mig, en kilometer gick det att njuta och tänka lite, sedan var det mest en plåga :) Pulsen blev bara högre och det fanns två uppförsbackar, en jobbig på slutet drog upp pulsen maximalt. Min puls var faktiskt upp och svängde till 189 och det är ungefär min maxpuls. Pulsen 220, minus åldern, blir 189 då jag fyller i början av juni. Det roliga var väl att träffa folk men även att testa lite vad man går för. Nästa gång skall jag vara bättre förberedd och då skall det vara mindre pollen i luften :)
 
Arsenal tog guld i FA Cupen och det har verkligen firats rejält. "Vi" låg under 2-0 efter åtta minuter, men jag var inte orolig. I förlängningen satte Ramsey 3-2 och dagen efter firade 250 000 människor laget i Norra London. Nästan lite överdrivet men det var första titeln på nästan nio år och FA Cupen är ganska respekterad i England även om en ligaseger är något helt annat. Då City vinner ligan känns det alltid som att ingen vann den, ingen jag känner håller på City riktigt på riktigt. En kul grej jag ännu måste näna var då den alltid så glade Podolski jagade Wenger och sprutade alkoholfritt öl över honom. Laget kastade upp honom i luften efter det och stämningen var galet rolig. På krogen där jag såg matchen var stämningen tuff också, finns många Arsenalfans här i trakten.
 
Wenger fick åter en titel efter många år med pengasparande.
 
Om 8h skall jag vara på jobb så det är väl dags att gå och sova nu. Har jobbat hårt på sistone men lärarjobbet har lugnat ner sig lite nu och om 11 dagar börjar sommarlovet. Ett sommarlov som för min del består av fotboll de flesta vardagar från morgon till kväll med vissa luckor nu som då. På helgerna finns det mer tid för annat. I juli skall jag utomlands, men vart får jag se först i juli lite beroende på vädret. En utlandsresa blir det på turnering med laget i juli också. Det är en ganska skön tid nu, hela sommaren finns framför en...

Premier League slutsummering

Augusti gissning                  Tabell efter serien              

1. Chelsea                           Man City

2. Man City                          Liverpool

3. Man U                             Chelsea

4. Arsenal                           Arsenal

5. Tottenham                      Everton

6. Everton                          Tottenham

__________________________________Spel i Europa ovanför
7. Liverpool                        Man U

8. Fulham                           Southampton

9. Swansea                         Stoke

10. Sunderland                    Newcastle

11. West Brom                    Crystal Palace

12. Newcastle                      Swansea

13. Cardiff                          West Ham

14. Norwich                         Sunderland

15. Aston Villa                      Aston Villa

16. West Ham                     Hull City

17. Southampton                West Brom

18. Hull City                         Norwich

19. Stoke                            Fulham

20. Crystal Palace                 Cardiff

 

Topp-7 är rätt men endast Arsenal som brukar komma på fjärde plats är på rätt plats av dem. Gällande Liverpool var det svårt att veta eftersom Suarez var osäker på en förlängning. Han valdes till ligans bästa spelare med sina 30 mål och var nära att föra sitt lag till ligaseger. Liverpools försvar höll inte så tätt kan jag tillägga. Chelsea som var favorittippade kom 4p efter City och minns jag rätt vann de båda dubbelmötena mot både City och Liverpool. Chelsea var grymma defensivt men saknade en del offensivt. De har ingen riktig anfallare som gör mängder med mål. Där behöver de förstärka till nästa år.

 

Everton och Tottenham kom på väntade placeringar. Lukaku var väl skillnaden mellan plats fem och sex för Everton. Tottenham hade en tung sista månad med dåligt spel enda till sista omgången. Manchester United var årets flopp med Moyes men en del av ansvaret skall också spelarna ta på sitt konto. RvP var skadad en del, Rooney var jättebra men de flesta underpresterade gång på gång.

 

Aston Villa kom på plats 15 som det stod i bloggen. Lagen ovanför och under dem var ganska väntade. Crystal Palace överraskade stort med sin 11 plats och har gjort enorma insatser senaste månaden bl.a. då de hämtade upp 0-3 mot Liverpool på 15 minuter och tog en poäng.

 

Norwich, Fulham och Cardiff sjönk. Inget av lagen skulle sjunka enligt bloggen. Stoke och Crystal Palace gjorde en jättebra säsong medan Hull inte sjönk eftersom de helt enkelt lyckades få lite mer poäng än de som sjönk, trots att de inte var bra. Cupfinalen mellan Hull och Arsenal spelas för övrigt på lördagkväll denna vecka. Premier League är ligan där allt kan hända. Det har bevisats än en gång med spännande och svårtippade matcher varje vecka. Då 114 poäng är det mesta man kan få så är 86 ganska bra av Man City men de har inte varit oslagbara på något vis alls och det samma gäller alla lag.

 

För Arsenals del har säsongen varit konstig. Man ledde ligan länge men tappade den då Walcott och Ramsey skadades. I slutändan skiljer det bara sju poäng upp till City. Arsenal vann över Liverpool men förlorade en gång, kryssade med Chelsea men förlorade en gång och båda mötena med Man City förlorade man. Lägg till att man tog 1p av ManU och 3p av Everton så har det inte gått så bra mot lag högre upp i tabellen i år. Våren var lite si och så kan man lugnt säga. Med Ramsey på plan har man vunnit de fem sista matcherna och han gjorde ett nytt drömmål igår. Skadorna orsakade att Arsenal inte nådde ligabucklan denna säsong. Annars kunde 7p ha varit ganska lite poäng eftersom man inte behöver ta dem av topplagen.


Premier League närmar sig slutet

Kände att det var dag satt skriva ett blogginlägg igen. Väntar jag för länge så dör ju bloggen snart ut. Har varit väldigt fullt upp som vanligt och ordentlig semester tar jag nog inte förrän i juli någon gång. Blir säkert en resa till typ Sverige eller något om vädret är bra då. Annars längre bort :) Vore kanske kul att åka längre bort även denna sommar, men juli är så himla varmt så det är lite si och så med den saken.
 
I Premier League har Liverpool nog slarvat bort sina chanser. Att förlora 2-0 mot Chelsea var onödigt, bara Gerrards misstag som fällde dem där. Att leda 3-0 mot Crystal Palace som har varit heta på sistone var tufft, att fortsätta anfalla och göra offensiva byten med trötta spelare var inte smart. Crystal Palace kom ikapp till 3-3 innan matchen var slut och Suarez drog blusen över huvudet efter matchen då han inte ville visa sina tårar åt publiken. Liverpool och Rodgers har gjort en säsong över förväntningarna speciellt offensivt. Defensivt har de inte varit tillräckligt bra för att komma före City. Rodgers borde helt klart ha säkrat de viktiga poängen senast och parkerat bussen senast då Crystal Palace fick första målet. Chelsea har saknat en riktig anfallare och målskytt och får nöja sig med en tredje plats trots ligans bästa försvarsspel. Tänk om Chelsea hade haft Suarez (och Sturridge).
 
Arsenal kommer på fjärde plats som vanligt. Mittfältet är kanske det bästa i ligan då det är skadefritt, så lägg det mittfältet med Chelseas försvar och Liverpools anfall så har ni ett suveränt lag! City är bra på allt men kanske inte allra bäst på något. Men deras nivå på varje lagdel gör att de är bäst denna säsong. Vem som har bäst målvakt kan diskuteras. Sesny ser ut att få pris för flest nollor före Cech med en mer om han håller nollan i sista matchen. Özil-Ramsey-Wilshere är bara en del av Arsenals grymma mittfältare där även Rosicky har hållit toppnivå emellanåt och chamberlain har hållit toppnivå några få matcher också. Ingen lag matchar det centrala mittfältet i PL i år.
 
Everton har gjort en grym säsong med Lukaku, Mirallas, Coleman och ett stabilt lagspel. De ser ut att komma före Tottenham som faktiskt har varit dåliga speciellt på våren. Man United kommer förhoppningsvis sjunde. Jag tycker inte att de har förtjänat plats sex som faktiskt ger en Europa League plats detta år. Resten av ligan skall jag inte nämna å mycket men Southampton gjorde en bra höst precis som Arsenal fast deras våromgång räcker bara till plats åtta. Cardiff och Fulham åker ur serien, Cardiff som var ganska bra ifjol och Fulham som har två svenskar. Tredje sist blir antagligen Norwich och de förtjänar att åka ur. De möter Arsenal på söndag kl.17 finsk tid då alla lag spelar samtidigt. Innan det skall City slå Aston Villa ikväll. På söndag möter City Londonlaget West Ham. Liverpool möter Newcastle. Citys målskillnad är så bra att det räcker med kryss på söndag, förutsatt att de vinner ikväll. Aguero saknas men laget är väldigt starkt med Yaya Toure som mittenmittfältare.
 
Wenger stannar minst en säsong till.
 

RSS 2.0