Tränardagarna avklarade

Bild från tränardagarna i Helsingfors. Jag sitter ungefär på rad 7.
 
Förra helgen 10-11.10 var det tränardagarna i Helsingfors som stod på schemat för min del. Bra att delta där både för utbildningen och för 10 poäng till UEFA licensen så att den hålls i kraft tre år till för min del. Väckning blev det kl.5.20 på fredag och efter det en bilresa som räckte nästan 5h. Det var knappt någon trafik alls så resan gick snabbare än väntat. Efter att till slut ha fått plats med bilen i P-Kluuvi sökte jag mig till hotell Arthur som låg alldeles nära. Redan halv två inleddes tränarskolningen som bestod av finska föreläsare plus Jeglertz som talade engelska istället för svenska så att alla skulle förstå. Efter en tung dag blev det pizza på stan med en kompis från Esbo. Köpte en blus från Stockmann innan det var dags att gå till hotellet och sova.
 
På lördag var det Marcel Lucassens tur att föreläsa och dra modellträning. Han var hela tiden nere på detaljnivå och tog ut situationer från matcher i mindre perspektiv och gick igenom dem grundligt. Det var nog det mest imponerande jag har upplevt hittills vad gäller tränarskolning. Vi åt lunch vid Finnair Stadium och sedan fick några andra föreläsa om allt möjligt från spelarutveckling till huvudskador till hur volleybollandslaget och volleybollen i Finland har byggts upp. Tunga dagar och luften i föreläsningssalen tog nästan slut emellanåt kändes det som. Landslagets andra tränare gav oss en del att tänka på inför Greklandmatchen och sedan blev det att gå till hotellet för vila och mat. Jag var rejält trött i kroppen och tog en spårvagn till Olympiastadion. På D-sektionen hade vi riktigt bra utsikt över matchen som blev 1-1.
 
På söndag åt jag frukost ganska tidigt och for till Ikea i Tammerfors och sedan hem för att hinna och skrinna på kvällen. En händelserik helg var det och imorgon far jag tre dagar till Umeå.

Özil skadad

Özil är nu knäskadad och Arsenals fysteam får kritik igen. Skadorna är många än en gång. Jag tycker inte att Özil har gjort en enda toppenmatch i år trots att han gjorde 1+1 i en match. Han borde kunna ännu bättre och han borde prestera bättre mot Chelsea också. Han borde kämpa hårdare om han skall spela i England. Att jobba hem är viktigt i Premier League.

I Finland är det regnigt och höstlikt med många gula löv som blåser runt. Mina veckor just nu består av gymnastik på dagarna och mycket egen träning på kvällarna. Efter säsongens första övrekropps pass på gymmet blev det fem dagar paus p.g.a. träningsvärk :) Ett fel som är svårt att undvika då man inte vet hur mycket man borde träna första gången på länge. Skall iväg på tränardagarna till Helsingfors på fredagmorgon. Hade lyckan att bli invald tillsammans med 99 andra tränare från hela landet. Holländaren jag nämnde tidigare heter Marcel Lucassen och det är hans tankar jag ser mest framemot att ta del av. Efter det väntar några jobbdagar som klasslärare och sedan är det höstlov och jag sticker iväg utomlands.

Passlig årstid för träning

Förbereder en avslutning för juniorerna imorgon. Det mesta börjar vara klart men inte allt. I mitt förra inlägg skrev jag att det var en tysk som varit med och utvecklat Ronaldo. Det var en holländare som har jobbat med tyska landslag efter det.

Är nu inne i en tung träningsperiod. Har tränat 10 pass den här veckan (som slutar idag). Styrkan, konditionen och fettprocenten går åt rätt håll. Känner mig motiverad och kommer i allt bättre form. Bra att träna ordentligt då fotbollssäsongen är slut för egen del. Det kommer kalla dagar med förkylningar och snö än i år då man inte tränar så varför inte passa på just nu.

RSS 2.0