Inför Premier League 2010-2011

Välkomna tillbaka alla läsare, ni skall få se hela sluttabellen redan idag längst ner i detta inlägg.

Back in the blogg. Skall nog börja skriva en del nu som då. Bloggens layout blev aldrig fixad i april fast jobbet påbörjades. Vet inte om jag skall ha kvar bloggen på blogg.se heller. Skall försöka uppdatera bloggen direkt från en Nokia N8 (då den telefonen finns). Kan bli korta meddelanden här och där, även live från någon match jag ser på plats. Men det dröjer innan det blir aktuellt.

Premier league börjar IDAG. Det första jag vill redogöra för är att alla lag behöver ha åtta spelare som kommer ur de egna leden. Hur fungerar detta i praktiken? Lagen har uppgett en 25-manna trupp där åtta spelare är fostrade på så vis att de har hört till ”första laget” tre år innan de fyllde 21 år. Exempel på spelare som Arsenal kan använda är t.ex. Bendtner och Fabregas som egentligen inte blev proffs tack vare klubben utan kom som proffs och utvecklades ytterligare. Som alla förstår finns detta till för att engelska spelare skall få chans att ta sig in i PL.

Engelsk juniorfotboll håller ett högt tempo och ett par klubbar är bra på att få fram storspelare som kan säljas dyrt senare. MEN de flesta lag i Englands akademiserier lär spela en fotboll som påminner alltför mycket om den gamla engelska fotbollen (och även dagens league 1)där man slår långt, tacklar hårt och springer mycket. I PL spelar de bättre lagen en teknisk fotboll efter marken och så gör även bra lag i andra stora ligor. Finns vissa problem som sagt och engelska landslaget gör ett bedrövligt VM och spelare som Lampard som är en STOR i sin egen klubb försvinner då han har enbart engelska spelare runt sig.

Manchester City har handlat en hel del igen och David Silva är ett intressant namn där. Yaya toure är ett annat. Mancini som inte saknar självförtroende tror hårt på sitt lag också. Chelsea vinner ligan enligt de flesta, många tror att Man City kommer andra före Manu och Arsenal. Manu kan alltid gå hur långt som helst, Arsenal spelar fint (enligt så gott som alla journalister i världen) men varje gång de ser ut att vara bäst i ligan förlorar de onödiga poäng. Arsenal förlorade nio matcher ifjol, lika många som Everton. Jag tror också på Chelsea, sedan tror jag att Manu har bra chans att utmana och Arsenal har chansen om de har utvecklat målvakterna något otroligt i sommar eller om de köper en ny målvakt annars. Jag gissar att Mancini misslyckas med Man City och blir den första att få sparken i PL och det efter åtta omgångar. Få se.

Ser man på statistik från ifjol så tog samtliga klubbar utom Aston Villa betydligt fler poäng på hemmaplan än på bortaplan. Aston Villa tog 32p både hemma och borta. Något att tänka på för alla som tippar på matcher. I årets PL har Arsenal lägst medelålder med 23,7 år. Spelarna har växt upp lite grann i laget ändå och fansen kräver nog nästan en titel i år eftersom det senaste ligaguldet bärgades 2004. Svårt att leva på 49 unbeaten för alltid.

Sett ur finländskt perspektiv finns Jääskeläinen mellan Boltonstolparna och Lauri Dalla Valle har en liten chans att få speltid på våren om allt går bättre än hittills. Roy Hodgson tränar Liverpool som nu har Joe Cole på vänsterkanten. Jag tror att de slutar femte i årets PL före Tottenham och Aston Villa. Sist i PL kommer Blackpool, dit far engelsmän för att ligga på stranden eller för att ha svensexor. De har en alltför tunn trupp för att hållas i PL, flera klubbars bänk+reserver (utanför pappret) borde kunna slå Blackpool lätt i år. Åtminstone i teorin.

Skall iväg och kolla in matcher live runt om i stan på förmiddagen och senare till en krog och se PL.

 

1.Chelsea, om inte Abramovitj hoppar av

2. Arsenal, om de inte får många skador och om målvakterna är någolunda okej

3. Man United, aningen bättre än Man City, har flyt med mål i slutminuten och en bra mv

4. Man City, köper mer spelare om det inte går vägen på hösten

5. Liverpool, Cole gör succé men Torres/Gerrard är skadade emellanåt

6. Tottenham, laget byggs upp till något bra men är inte klart än

7. Aston Villa, starkt bortalag som tar poäng av de stora men ojämnheten placerar dem här

8. Birmingham, trevligt lag med en rolig spelstil och intressanta spelare

9. Everton, bredare trupp än de lag som jag placerar lägre

10.West Ham, Avram Grant och en ganska bred trupp med några guldkorn

11.Fulham, Mark Hughes och några halvbra stjärnor, kan bli åtta i ligan om det går riktigt bra

12. Sunderland, Inget speciellt med detta lag och de kommer max 12:fte

13. Stoke, att kasta inkast ända till straffområdet borde förbjudas sedan Stoke började med det

14. Blackburn, kan vinna svåra matcher med ganska bra spelare men saknar bredd helt

15.Bolton, gjorde ifjol sin sämsta säsong på länge, förstärkningarna är för dåliga.

16.Wigan, vet hur man tar poäng av storlagen då de jobbar hårt tillsammans, har dålig trupp

17. Newcastle, laget är under uppbyggnad, de äldre i laget är Sol Campbell, Nolan och Harper

18. West Bromwich, Ungt lag med 23,9 i medelålder, kvalité saknas helt och hållet

19. Wolverhampton, rutinerade Mick McCarthy klarar inte av att hjälpa detta gäng som coach.

20. Blackpool, fansen är glada att få se PL på hemmaplan och applåderar åt snygga mål av bortalaget

 

Skadas RVP igen eller vinner han kanske skytteligan?

Firar mål


RSS 2.0