Transfers hit och dit, money money

Arsenal undanböjde att sälja Bendtner för 17 miljoner pund, han är värd mer då han endast är en 22-årig lovande spelare med erfarenhet från PL och CL. Han gör en hel del mål sett till den speltid han får. Andra som har varit i kontakt med Arsenal via rykten eller dylikt gick det så här med:

"Sunu joined Lorient on loan
Miyaichi joined Feyenoord on loan
Hoyte extended his loan with Lincoln City
Barazite signed on a free with Austria Wienn."

Torres verkar ha blivit Chelseaspelare, skulle gärna se namnet på kontraktet innan jag tror på det. Men nu kan man väl nästan säga att det är så :) Chelsea har råd med honom och visst kan han passa in bra i laget. Innan han kom till Liverpool ville jag ha honom till Arsenal och han var lite aktuell ett tag. Liverpool har gjort honom och hans rykte sämre då det har gått så dåligt för laget i år. Ändå är han en grym spelare då han är i form, frågan är hur ofta han är i bra form under säsongen varje år. Han är ofta skadad och han underpresterar ibland också. Men med Chelseas stjärnor runt sig kan han lyckas riktigt bra.

Kan bara säga grattis Chelsea till en bra spelare. Klubbens rykte blir dock inte bättre av att man köper in svindyra färdiga världsstjärnor i Man City stil. Men det är en annan femma. Många Arsenalfans tycker att det var bra att Torres for till Chelsea med tanke på denna säsong då vi redan har mött dem två gånger och Man United har båda Chelseamötena kvar. Här under en jämförelse i pengar mellan Torres och en grym Arsenalelva. Jag vet, man kan inte tro sina ögon.

"TORRES: £50 million. SZCZESNY, SAGNA, DJOUROU, VERMAELEN, CLICHY, NASRI, SONG, FABREGAS, WALCOTT, WILSHERE, VAN PERSIE: £44 million."

Vad Carroll och Suarez kommer att tillföra Liverpool just nu vet jag inte, men på sikt är det bra värvningar. Behövs bara en handfull stjärnor ännu i laget. Laget har varit uppbyggt  till för stor del kring Torres och Gerrard.

Torres kommer att göra sju mål i Premier League denna vår, gissar jag.


Vidare i cupen

Av spelarna i öppningselvan idag mot Hudds är det Koscielny och Nasri som har en chans att starta i Premier League vanligtvis nuförtiden. På tisdag mot Everton antar jag att båda startar. Resten har väldigt liten chans att starta nuförtiden och därför kan man säga att det var b-laget som slog Huddersfield idag. Arsenals c-lag kunde ha chans att slå dem men det blev ingen lätt match trots det. Arshavin visade pigga takter och får säkert hoppa in på tisdag, hans explosisivtet fanns med för första gången på länge och han skapade chanser. Bendtner gjorde första målet via en back och det blev klassat som självmål. Bendtner är lite klumpig och sumpade bra chanser i den här matchen. Hudds kom in i matchen p.g.a. en onödig utvisning på Squillaci. Han saknar matchtempo efter skada och han tog fel beslut då hans tängde en anfallare trots att Almunia skulle ha plockat upp bollen i vilket fall som helst. Okej Almunia syntes aldrig i tv-bilden men högst antagligen fanns han på rätt plats, skulle han ha stått fel skulle han nog ha hunnit ändå.

Hudds hade svårt att få bollen på mål, ett par skott smet ganska tätt utanför och det krävdes en hörna för att göra mål. Engelska spelare är erkänt bra i luften och inte ens Diabys närvaro i boxen hjälpte vid kvitteringsmålet. Arsenal hade ganska bra kontroll över spelet trots en spelare mindre men speciellt Denilson och delvis Rosicky gjorde ingen höjdarmatch idag heller. Song gjorde ett bra inhopp som mittback och med 20min kvar byttes frälsaren in på plan. Sättet Fabregas håller bollen på är magiskt, finns ingen i PL som kan hålla bollen på samma sätt och slå passningar vart som helst oberoende av vartåt han är svängd som Cesc. Två gånger skulle Bendtner bli frispelad av Fabregas med otroliga passningar, den första han en back emellan på och den andra hade han inte missat om han inte blivit fälld. Straffen satte Fabregas säkert i mål efter att ha stegat bort målvakten. En bra match? Inte speciellt men målet är så klart att gå vidare samtidigt som man sparar öppningselvan till tisdag så långt det är möjligt. Diaby är bra på gång redan, honom kommer vi att få se mycket mer av i vår. Talade med ett Arsenalfans för lite på en månad sedan och han skulle köpa en Eboue skjorta. Varför i hela friden undrade jag...det är verkligen ingen spelare man uppskattar som Arsenalfan. De gåmnger han lyckas dribbla en skall han dribbla en till och det lyckas aldrig. Defensivt är han helt okej, men det finns bättre spelare lugnt sagt. Almunia var okej men jag föredrar Sesny just nu.

Fabregas gula kort var horribelt, han skulle plocka upp bollen..antagligen för att fördröja spelet, kanske för att kasta den åt Hudds. Det fick vi aldrig veta då han blev fälld, hur i hela friden kan domaren då ge honom gult kort? Spelar ingen större roll just nu men knepigt domslut. På tisdag blir det en tuff match, förhoppningsvis sitter chanserna redan från början av matchen. Nu 2h kvar till Fulham-Tottenham men före det skall vi se om Notts County kan störa Man Citys planer på att gå vidare i cupen.

I mina ögon är han den bästa spanjoren, tror ingen annan spanjor skulle bli lika viktig för sitt lag i Premier League om de skulle byta till den bästa ligan och försöka. I finalen i somras hann han missa ett friläge innan han spelade fram till målet som avgjorde VM.


Mot Huddersfield


Okej Southampton är i league 1 men de lagen kämpar också stenhårt, detta som en rättelse till inlägget igår. Manu fick kämpa hårt och göra tre byten för att vända och vinna. Arsenals match mot Huddersfield i cupen börjar om 10min. Trodde den skulle vara senare. Blev en Fifa 11 kväll igår som slutade vid tolvtiden och det tog en stund innan man somnade så vissa har inte varit vakna länge än idag. Almunia och Diaby är tillbaka och lär starta idag. Båda kommer att göra en bra match om de är med. Resten av laget tror jag att inte är speciellt stjärnbetonat, man bör slå Huddersfield med b-laget och om två dagar är det everton i PL som gäller. Nu är det dags att streama, GO GUNNERS!


Cuphelg

Rätt svar på läsarfrågan var alternativ C. Han fick lov att jogga iväg och hitta en ny lugn plats att värma upp vid. då han joggade använde han extremt liten yta, joggade typ fyra meter åt ett håll bara innan han svängde. Då han kom in i matchen vände det, alla stannade upp och tittade på Litti fast han inte gjorde något speciellt och Benito m.fl. satte bollen i mål.

Chelsea får visa borta mot Everton i cupen om de faktiskt är på gång nu. Tycker  att de har släppt till ganska många chanser bakåt trots att det har sett ljust ut annars. Manu får en ganska hård nöt att knäcka då det är Southampton borta senare ikväll. Championship lagen ger verkligen allt då de får möte topplag från PL. Southampton är en av de få engelska städer jag har varit i. Det finns en bra fotbollskultur där och laget har traditioner från PL och skall säkert upp dit och spela så småningom igen. Arsenal möter Huddesfield imorgon och det torde inte vara några problem att slå dem, förhoppningsvis kan man spara de största stjärnorna som Cesc och RVP till tisdagens ligamatch.

Jag skall se lite av Chelseamatchen och sen ta mig till gymmet för att direkt efteråt köra till Botniahallen och hålla träning. Kanske hinner jag se Manus match ikväll också med lite tur. Blir hårt gympass idag har jag på känn, får hoppas benen orkar med efter en ganska tung fysisk vecka.

Skulle vara kul att se då Henry tränar med Arsenal just nu.


The signing

Jari "Litti" Litmanen

Såg att Jari Litmanen satte in en straff idag. Undrar om han verkligen ska spela i div.1 i år? Måste väl finnas något annat att göra för den absolut största fotbollsspelaren från Finland någonsin. Tror inte att jag och många andra hade haft lika stort intresse att se fotboll på teve om det inte vore för Litti på 90-talet. Kanske vill han spela i ett klubblag i Finland för att kunna behålla en plats i landslaget, kanske tycker han så mycket om fotboll än idag att det är svårt att sluta. På en målvaktskurs för cirka tre år sedan bodde jag med en tränare från Littis moderförening Reipas från Lahti. Han hade spelat med Litti som ung, hans kommentar åt Litti på väg till Ajax var att "klart att du är mycket bättre än mig då du tränar tre gånger mer än jag gör". Han lär ha jobbat hårt och skippat alla kompisar och fester, träning betydde allt för Litti. Kanske är det så än idag, tycker ändå att han kunde börja jobba inom landslaget på någon post. Brukar inte sluta bra för finska idrottare som inte är sysselsatta efter karriären. Minns i somras då han värmde upp i halvtid i Vasa, mittiallt började världens mest störande sprinkler spruta vatten och så småningom närmade sig vattnet Litti som satt och stretchade. Helgens läsarfråga är, vad gjorde Litti?

A) Han joggade till motståndarnas materialare och klagade
B) Han fortsatte stretcha och blev halvblöt, solen sken trots allt.
C) Han joggade undan och fann en ny plats att fortsätta värma upp på.


Champions Legaue med Ajax-Milan på 90-talet, det var tider det!


Några spelare

Finns inga aktuella matcher att skriva om idag precis. Adebayor däremot är alltså klar för Real Madrid, klarade väl läkargranskningen igår om jag förstod saken rätt. Han är en av de bättre som har lämnat Arsenal. Problemet för honom där var att han hade enorma formtoppar och formsvackor vilket gjorde det svårt för tränarna att kunna använda honom ofta. Förutom det lär han vara en lite jobbig person att ha att göra med också men det är såklart svårt att veta om man inte har varit med på deras träningar. Då han är i form fysiskt och framförallt psykiskt skapar han nog oreda i vilket fösvar som helst om ha får lite hjälp. Han kan lyckas! Samtidigt påstås det att Mourinho har sagt att han vill till England, känns som han ger upp för lätt i Spanien. Månne Barcasegern tog på för hårt...han tyckte för övrigt att Premier League var "om inte den bästa åtminstone den bäst organiserade ligan".

Sagna hamnade på sjukhus efter smällen i semifinalen, förhoppningsvis går det över ganska snabbt. Song lär ha gått 12,8km från stadion runt jul då det var snökaos. Fanns inte många andra sätt att ta sig hem med bilköer och kaos...tog honom cirka 4h. Ganska tufft och nästa gång skall han sova på stadion om det händer. Inte vardagen i hemlandet Kamerun. Jag är på väg i säng just, bäst att sova ordentligt innan man jobbar i skolor, det känns nämligen psykiskt på ett annat sätt än fotbollsträning. Okej man blir trött av båda om man är aktiv men det ena känns kanske trots allt aningen roligare :) Säger inte vilket. En sista tanke idag är att det känns jobbigt att se en talang man känner gå till spillo. Bra om folk orkar kämpa trots motgångar och trots att det kan vara dåligt ekonomiskt sett att satsa på en idrottsgren i Finland. Det ger mycket livserfarenhet som är svår att få någonannastans ifrån.

Tänk att Vermaelen har missat nästan hela säsongen hittills.

You know I know how

Jaha, största läsarantalet på länge blev det efter gårdagens matcher. Har funnits mycket att fundera över kring Premier League med mera. Tänker inte diskutera de sakerna desto mera, jag har lagt fram mina åsikter och de som känner mig vet att jag har rätt oftast. Dock kan känslorna spela in ibland och ändra lite på den normala tankegången. Tycker ändå inte att Manu får onödigt mycket dålig kritik, ingen gnäller på spelarna utan mest på domsluten de får med sig. Jag kan erkänna att Arsenal fick fuskiga fördelar två gånger en säsong, domaren frågade Henry om frisparkar strax utanför straffområdet att "do you want to take it fast" och han nickade, utan att blåsa av spelet visade domaren att muren (som höll på att byggas) skall bakåt varpå Henry bredsidade in bollen i ena hörnet riktigt hårt. Målvakten stod vid en stolpe för att ställa muren i en match, i en annan match fanns han i mitten av målet men det blev för svårt när muren skickades bakåt utan att han hann ställa dem. Jag log och firade MEN erkände åt Chelseafansen som drabbades i den ena matchen att det så klart var väldigt fuskigt. Var är Manchster United fansens erkännande när de får fuskiga fördelar? Det kan ni svara på varenda en av er innan ni tycker att jag eller någon annan är bitter över domsluten den här säsongen.

Så klart kan det jämna ut sig med domslut under säsongen men det ser inte ut att gå så i år och varje trepoängare som fås delvis tack vare domarna kan vara avgörande i slutändan. Jag minns inte namnet på mannen i gråa rocken i den länkade videon i förra blogginlägget, men han har spelat i PL ännu för 10 år sedan och är utvald som PL expert i England. Han var upprörd över straffen och undrade hur länge de ska komma undan med dylikt, det blev lite bråttom för programledaren i studion att komma vidare i programmet...Jag tror att det var Times som gick ut på nätet igår med en rubrik som var ungefär "skandal att det inte blev straff", någon timme senare hade de fått order att ändra rubrik, antagligen av Premier League som inte vill ha skandaler på sitt samvete. Gissa om Manu blir granskade resten av säsongen, eller kanse är det kopplingen domarna-ferguson-förbundet som granskas mest. Det skulle inte förvåna mig om det kom fram något om en muthärva kring den här säsongen för Manu, det känns lite att ta i att spekulera i det redan men fortsätter det så här undrar jag nog.

En Fulhamback jonglerade in bollen i eget mål med 3-4 beröringar liggandes mot Liverpool ikväll, måste vara det roligaste självmålet i år. Jag håller på Liverpool då dom spelar, hoppas att dom skall komma upp mot topp-5 igen nästa säsong. Gymmade så hårt jag orkade idag men vilade foten från fotboll. Håller på med uppdelningar i trupperna i alla fotbollslag jag är med i så det är mycket att fundera kring. Just nu ser det ut som allt skall kunna gå bra säsongen 2011. Det man saknar värvar man :) Och ett extra omnämnade till Martin Norrgård som ställde upp och tvättade västarna efter dagens träning, det var verkligen på tiden. Fotbollsvärlden behöver folk som ställer upp och den dag man kan skall man belöna dem på något sätt. Nu skall jag sova knappa 7h för det är lärarjobb som gäller i två dagar för mig. Blir att knyta skridskor imorgon tills fingrarna är blåa.

De som har spelat fotboll med mig vet att jag oftast har rätt. Gör som jag säger så sparar du tid för du kommer ändå inte till en lika bra lösning, sade jag åt en god vän och lagkamrat för två år sedan. Kanske är det därför han tog mellanår från fotboll nu :)

Straff eller inte? Vem vinner ligan?

Straff eller inte för Blackpool igår? Den fart som backen springer och tacklar anfallaren med får man nätt och jämt använda i ishockey. Han var inte ens nära bollen då han gick in i situationen. Räknar man det som en vanlig axel mot axel tackling skall det inte vara straff, men med den där farten är det mer att springa fullt in i spelaren. Ni kan se på länken under vad experten i studion säger som verkar trött på Manus fördelar "how much more are they gonna get away with?". Diskussionen höll på att bli het så programledaren fick lov att gå vidare i programmet ganska snabbt. Alla förstår betydelsen av ett 3-0 mål där, det kunde ha stängt matchen. Och JO det är klart att vi alla (utom Unitedfansen) hackar på United då de är oslagna i ligan och får de fördelar de får hela tiden. Förutom det har dom såklart ett flyt som sällan skådats vilket inte är spelarnas fel men man tycker ju att det är orättvist då de tar en himla massa poäng med dåligt spel alltför ofta.

http://www.footytube.com/video/blackpool-v-manchester-united-71346

Jag tror ändå inte att United tar hem ligan i år. Rooney i toppform och Rio i toppform behövs isåfall och det har dom inte nu. Spelprogrammet som återstår är tufft för Manu och förutom det finns CL att sätta energi på. Det spelar sällan så stor roll för mig vem som vinner ligan (även om jag håller på ett lag såklart), bara inte den tas oförtjänt och därför höll jag på Chelsea i slutet ifjol. I år är det Arsenal som för första gången på sju år förtjänar ligabucklan mest. Varför? Bra spel, resultat och matcher mot alla topplag förutom mot Manu där båda spelade uselt av någon oförklarlig orsak. Blev 1-0 efter att Park gjorde mål med ansiktet i den matchen, RVP-CESC-THEO kom från skada direkt till den matchen. Förutom det har man spelat ut de sämre lagen totalt i cirka 90% av matcherna.

Nu skall jag ta en matbit och skynda mig iväg till en träning som börjar om 70min. Får en ny spelare på test, trodde inte han skulle komma men tydligen är vår satsning bra på att locka duktiga spelare. Senare blir det gym och riktigt sent blir det fotbollsträning om foten så vill.

Gå i pension så blir domarna bättre. Sen kan United skaffa en tränare som får laget att spela en finare och ärligare fotboll igen.Hårda ord men idag reagerar en stor del av England.

Vidare på ett snyggt sätt

För en tid sen spökade Ipswich och även Leeds för Arsenal i cuperna. Båda höll på att kunna slå ut Arsenal. Faktum är nog att ett så bra lag som Arsenal vinner om de vill. Hade man inte fått två och senare även ett tredje mål mot Ipswich i god tid hade Walcott och Nasri kommit in tidigare. Det är trots allt två av de bättre offensiva spelarna i PL. Ipswich får vara nöjda med 0-0 i halvtid, det var mycket nära att bli mål flera gånger. RVP var på hugget men bl.a. ribban var i vägen. Bendtner får kanske inte så högt betyg men hans mål var viktigt. Arshavins form är inte så usel som man trodde på förhand men han har en bit till öppningselvan just nu. Denilson håller inte speciellt hög klass och kan/får inte ta något stort ansvar vad gäller avgörande passningar och dribblingar. Fabregas är otroligt viktig för laget och det var fint att han fick göra ett mål. Backlinjen fungerade ganska felfritt och förhoppningsvis är Sagna tillbaks ganska snabbt efter smällen i huvudet.

Första halvleken granskade jag och analyserade ganska grundligt för att plocka ut några bitar som jag skall visa åt bekanta tränare sen. Otroligt bra med en bandande digibox då man kan spola fram och tillbaka smidigt och pausa och köra i slow motion och...U NAME IT :) Djourou börjar växa till en stor Arsenalprofil och Clichy var outstanding som Glenn Hysén skulle uttrycka det. Så himla bra och modern ytterback, håll ögonen på nr 22 nästa tisdag mot Everton. Förstår att stjärnorna fick speltid idag då det är en vecka till nästa match, annars hade inte Theo och Nasri behövt hoppa in.

Manu vände 2-0 till 3-2 mot Blackpool på bortaplan. Jag har inte sett matchen men jag har talat i telefon med en som såg den. Blackpool lär ha haft en solklar straff som hade inneburit 3-0 om den satts i mål och dessutom lär ManU ha fått flytta fram frispark(ar?) till klart bättre lägen. Okej många klagar bara på ManU och dom har tur o.s.v. inte är det bara tur, Hernandez lär ha gjort bra prestationer idag. Men Blackpool lär ha ägt matchen till största del och ManU tog ännu en seger på ett sätt som inte uppskattas det minsta av andra som ser på PL. Vinner de 5-0 som senast med ganska ärligt spel säger ingen något, har de domarna på sin sida vid avgörande detaljer kan det bli den känslan som jag fick höra i telefon att "man kan snart inte se på PL mer då ManU verkar ha betalat domarna", det var 2-1 i det skedet och blev 2-2 under samtalet. Såg just att de for iväg med alla tre poängen.

Jag skall kanske börja träna fotboll redan imorgon fast jag tänkte vara borta hela veckan, tycker foten känns bättre och skall testa den lite imorgon. Om inte så får det duga med gymträning. Dags att vila nu, varje människa behöver vila för att behålla den psykiska balansen i livet...för mig behövs den för att jag varje dag skall stiga upp med viljan att lyckas med det jag satsar på. uttrycket "älska att vinna hata att förlora" fick jag lära mig i Halmstad en gång i tiden och det är något som är bra att komma ihåg om man sysslar med tävlingsidrott.

Arsene Wenger hade mycket att fundera på skrev jag efter de två cupmisslyckandena, han fixade allt på ett bra sätt. Det har blivit segrar hela tiden i ligan och cuperna nu. Slår vi ut Barca ur CL blir han verkligen hyllad.



Mot Ipswich i cupen

Möjlig elva
Szczesny
Sagna – Djourou – Koscielny – Gibbs
Song-Fabregas-Wilshere
Bendtner - Chamakh - Arshavin

Bänk

Shea, Sagna, Clichy, Denilson, Nasri, Walcott, van Persie.

Dagens trupp är svårtippad. Självklart vill Arsenal vinna ordentligt och ta sig vidare mot en cuptitel. Frågan är vilka spelare man kan vila utan att det skall gå helt åt skogen? Arshavin har fixat urdålig form på sistone och jag vet inte heller om Bendtner och Chamakh kommer att prestera ikväll mot Ipswich som är 19:de i Championship. Denilson vill jag inte ens tala om, men han kan överraska om ahn får speltid ikväll. Skadade är Almunia, Fabianski, Sébastien Squillaci, Vermaelen...Diaby och Rosicky tränar men är inte i skick idag. Squillaci kan vara i truppen till helgen.

Jag jobbar inte med något annat än min dator idag. Finns en del att reda upp som vanligt. Säsongen börjar om lite på tre månader. Mycket skall hända innan det. Veckorna och helgerna blir alltmer bokade. Skall försöka få igång Soccerwave försäljningen snart igen efter att ha legat på latsidan där ett tag. Fotbollsskolans förstoring skall jag också försöka få en lösning till snart. Förutom allt detta är det städning, pappersjobb kring min nuvarande arbetssituation, planering av träningar och bastukvällar samt en del kring rinkbandy som finns att jobba med.



Chelseas match, klubblagstränare


Chelsea gjorde en bra match med 4-0 på bortaplan, men jag måste säga att ingen i Bolton fick godkänt för sin insats. Inte Jääskeläinen inte Elmander...ingen. Vid två mål hade Bolton riktigt oflyt men förutom det gav man alltför mycket utrymme i straffområdet, jag har nästan aldrig sett någon ligga så långt ifrån Chelseas spelare i boxen någonsin. Vanligtvis upphör all zonmarkering där straffområdet börjar (och neråt) idag vet jag inte vad Bolton höll på med. Inspelen från kortlinjen hamnade ofta vid samma ställe och då bör man kunna ställa sig taktiskt enligt det vilket man inte gjorde alls. Kul att Chelsea är med i ligan igen men man kunde ha släppt in ett par mål vilket tyder på att man har en del att jobba med ännu.

Idag har jag jobbat vidare med värvningar här och där. Har diskuterat fotboll med många tränare, bättre och sämre sådana men alla har de något vettigt att komma med, man kan lära sig något av alla. I värsta fall lär man sig vad man inte skall göra :) Flera har kommit med förslag till vad jag kan göra inom fotboll de kommande åren för att lättare få jobba nästan heltid med den sport jag gillar mest. Mitt svar just nu är dock att jag är född till att vara klubblagstränare, det är väldigt svårt att vara det eftersom man skall få så mycket att fungera och dessutom skall man hålla kontakt med många spelare och följa deras livssituationer för att få ut allt av dem inom fotboll. Att jobba med samma gäng flera dagar i veckan ger en möjlighet att se utveckling även på kort tid och man lär sig vad som fungerar bra och mindre bra med olika spelare i olika situationer i olika åldrar. Idag såg jag klara skillnader i koordinationen hos några av mina spelare, tre som har haft problem med de svårare grejerna för två veckor sedan har nu börjat få det att fungera. Jag har inte gett extra hjälp åt dem utan de har lyssnat och lärt sig tack vare deras egen vilja att lära sig. Kul att se även om det är en bisak i det stora hela.

Snart vill jag börja med det stora hela som att coacha matcher, vinna matcher, förbättra spelet och göra laget så bra som möjligt oberoende av hur mycket arbete som krävs. Just nu tränar vi bara 4,5h per vecka med mina juniorer..3,5h på konstgräs och cirka 1h löpning och styrka per vecka. Vi har aldrig endast löpning och styrka utan det sker i samband med fotbollsträningarna. Bra om det finns något roligt på varje träning och det mindre roliga skall man också försöka göra roligt. Jag tror att många tränare glömmer en sak ibland, om det jobbiga känns roligt så kommer man att klara det jobbiga lättare...vilket garanterat leder till bra prestationer.

Den feedback eller taktik man inte hinner med på 3min kan man skippa, ingen junior lyssnar ordentligt  längre än så. Bild från b-tränarkursen i december.





Ny vecka nya möjligheter

Veckan som kommer skall jag försöka få uträttat en hel del. Stora ord av en som har problem me foten :) Fick en spark i dobbarna för en vecka sedan och foten vreds lite, skall inte springa alls på en vecka nu tänkte jag. Det går nog men bättre att vila foten i skick. Istället skall jag satsa ännu mer på mina tränaruppdrag och alla mina projekt. Då veckan är slut skall följande saker ha blivit gjorda:

Cirka 5h träning med 98-or med bra fart, rinkbandytröjorna skall tryckas och jag ska hjälpa mitt lag att fortsätta leda den fartfyllda serien på uteis, jag ska hjälpa till att coacha mitt fotbollslag som jag spelar i och jag skall även hoppa in och coacha vårt andra lag som inte har fått någon tränare ännu plus att jag skall fixa en ingravering i en av lagets vandringspokaler, jag skall försöka få igenom några värvningar lite här och där, möjligen skall jag jobba med gymnastik några dagar, jag skall dela med mig av mina erfarenheter och min kunskap på en tränarskolning, jag skall träna på gym cirka fem gånger, jag skall se Arsenal slå Ipswich och blogga om den matchen och slutligen skall jag fundera vidare på ett projekt som går ut på att min fotbollsskola skall växa.

Igår blev det 10 rätt på stryktipset, gav otroliga 3,80euro i utdelning om jag fick rätt information av min kusin. Swansea och Tottenham svek mig rejält. Det var första gången jag spelade på stryktipset på cirka ett år, använde fyra halvgarderingar. Det var ingen bra omgång igår på så vis att matcherna gick ungefär som de flesta trodde och då behöver man nästan ha allt rätt för att vinna mycket pengar. Tidigare i veckan spelade jag på lången för första gången sedan fotbolls vm och det blev 18 euro i vinst. Det roliga med den historien var då jag löste ut vinsten på den lokala bybutiken och kassatjejerna undrade om jag skulle spela vidare med vinsten...jag svarade att "nej jag spelar bara då jag vet hur matcherna skall gå". De trodde att det var en omöjlig sak att veta men jag förklarade att ibland vet jag bara helt enkelt, men det sker inte ofta. Nu ser jag framemot att komma dit med en ny vinst även om den blev pinsamt liten. Jag tycker egentligen inte om att spela så mycket, blir ofta att man koncentrerar sig på fel saker inom idrott då plus att det inte känns rätt att hålla på rivalerna i PL bara för tippandets skull.

Okej nu det som ni har väntat på ;) Arsenal lirade ut Wigan totalt igår! De chanser som brändes i första halvlek kan man inte vara nöjd med men bra att chanserna skapades iallafall. Jag tror att RVP börjar komma i toppform och han är redo att göra mål även på Barca nu. Tyvärr sköt han straffen precis som jag själv gjorde för snart två veckor sedan. För mycket fot under bollen gör att den stiger över ribban trots att man är framåtlutad. Det var en underhållande match och Fabregas stod för några läckra passningar igen, vilken känsla han har i fötterna! Walcott är den tredje kreatören i gänget som blir viktig mot Barca senare även om han tar dåliga beslut ibland. Nasri håller hög klass och kan göra mycket på egen hand, många tycker säkert att han är bäst förutom Cesc. Jag vet inte riktigt, alla fyra är ljuvliga på sitt sätt.

Vad har en enda annan klubb att bjuda på i uppvisningväg jämfört med de här fyra Arsenalspelarna på en gång? Vilket gäng, man borde absolut få se dem live nu på Emirates Stadium. Okej Barca kan också bjuda på en del vissa dagar men jag tycker att de är klart tråkigare just nu. Van Persies hattrick igår var hans första i England. ManU vann 5-0 igår och Berba fick visa sin förmåga att avsluta. Jag har hela tiden sagt att ManC inte är speciellt bra och att de inte fungerar som ett lag ska göra än, igår vann Aston Villa 1-0 över dem. Tottenham är bra men kryssade 1-1 igår tack vare ett mål i sista minuten. Ser man på ligatabellen kan man nog säga att det är de två bästa lagen som är topp-2 just nu. ManU leder och Arsenal jagar dem hårt, spelprogrammet som återstår är solklart jobbigare för ManU. Det är dock onödigt att spekulera om slutet redan nu. Läget är mer intressant än på flera år, det är säkert.

Jag har förbättrat mina talanger i Fifa 11 på PS3, efter mina två titlar i Vasa i somras kan jag nu både kryssa och slå Finlands nummer 16 i spelet nu som då. Man blir bra på spelet av online och livematcher mot andra, att spela mot datorn gör en inte mycket bättre i längden. Någon dag skall ni få se en blus jag just fick i pris från den ena turneringen i juni, det står Fifa10Champ på den :) Sen kan man diskutera hur många bra spelare från staden som inte var med, men det är nästan omöjligt att göra mål på mig kan jag intyga ;) Nu skall jag lämna bloggen för att kolla igenom tre andra bloggar och...städa lite grann faktiskt.

RVP skjuter otroligt bra med höger fot också!


Vidare i FA Cupen

Såg ut som Walcott inte användes idag och Fabregas hoppade endast in. Såg knappt hela andra halvlek så jag kan inte säga om RVP spelade från start. Men i princip använde man det bästa gänget man har för tillfället. Arsenal verkade ha ganska bra kontroll över Leeds på så vis att de inte kom till heta chanser. Bollinnehavet var stort men Leeds är aggressiva och inte så lätta att ha att göra med. Det smällde ganska hårt nu som då och ett par gula kort hann jag se. Bendtners boll till RVP:s 3-1 mål höll bra klass! Desto mer kan jag inte säga om matchen, men det är skönt att vara vidare med tanke på hur det såg ut senast mot Leeds.

Arsenals reservmålvakt för tillfället är James Shea som fyller 20 år i juni.



Inför returen mot Leeds

Arsenal har två dåliga cupmatcher bakom sig men även en lyckad ligamatch. I kvällens returmöte med Leeds behöver man kunna sätta bollen i målet då chanserna dyker upp. Själv kommer jag att missa första halvlek p.g.a. träning. Tur att Sesny finns nu då de andra målvakterna är skadade. Vermaelen opereras vid Umeå universitetssjukhus och förhoppningsvis börjar han vara i skick om fyra veckor. Squillaci är borta med skada och Diaby är utanför truppen trots att han är i skick nu.

Antagligen försöker man inleda med bästa elvan ikväll och då ser laget ut så här:

Szczesny
Sagna – Djourou – Koscielny – Clichy
Song – Wilshere
Walcott – Fabregas – Nasri
van Persie

Bänk
Shea, Eboue, Gibbs, Denílson, Arshavin, Bendtner, Chamakh.

Spurs-Manu och dagen som gick


ManU höll nollan än en gång. Då de skall förlora kryssar dom, då de skall kryssa vinner dom. Kanske är det så man vinner ligan i år då inget lag har imponerat jättemycket sett till helheten. Tottenham hade svårt att skapa riktigt bra chanser igår, Crouch i första halvlek med en boll 1m utanför stolpen och en tröjdragning som kunde ha gett straff var de två bästa möjligheterna. Annars fanns det en del halvchanser. Manu hade några halvchanser också, men matchen ägdes tveklöst av Tottenham. Rafael är en riktigt dålig ytterback och det röda kortet satt vi och väntade på igår. Mittförsvaret i Manu är grymt bra och Vidic är nog en av världens bästa mittbackar, jag har sett honom spela mot Finland i Helsingfors en gång, han var väldigt felfri även då. Bale blixtrade till ett par gånger, men Manu gjorde det svårt att spela boll till honom och då försökte Spurs oftast på andra sätt. Kanske kunde man ha tvingat bollen till hans kant oftare, för han var överlägsen där. Kanske skulle Defoe och Pavlychenko ha startat på topp igår? Tycker inte anfallarna var speciellt bra. Hörnor och frisparkar fanns det gott om för Spurs men Van der Sar höll nollan matchen ut.

Mitt läsarantal har ökat igen, det tackar jag för och det motiverar mig att skriva mer och oftare. Idag har jag tränat på gym närmare 2h, coachat juniorer 1,5h och avslutat kvällen med 1,5h fotbollsträning där jag kände mig halvskadad. Har lite ont i revbenen på ena sidan, vet inte om det har med musklerna att göra. Två saker åstadkom jag idag 1. Fixade seniorernas material i skick till träningen, fyllde vattenflaskor m.m. och det jag är nöjdast över: ordnade lagets koner enligt färg i "behållaren" :) haha, spdan service får man inte överallt. 2. Fintade förbi två täckande mittfältare i ett trängt läge genom att lyfta bollen mellan dem och trycka mig igenom luckan för att avsluta med en bra passning :) händer inte varje dag ens på träning. Det viktigaste i finsk fotboll just nu är lagbyggena.

Zlatan kan dribbla på många olika sätt!



Premier League helgen som pågår


Arsenal
spelade ut Hammers totalt igår och det blev nästan tråkigt i andra halvlek när Hammers inte ens försökte kontra ordentligt. Trion som jag brukar tala om RVP-Cesc-Theo höll bra show. Nasri är bäst av resten och ibland bäst i laget också. Sesny är helt bra men plockar inte alltför många luftbollar än så länge. viktiga poäng i ligan och ett bra besked för de som har tvivlat på laget eftr två usla cupinsatser. Viktigt är att det kom mål redan i första halvlek. Flera av Fabregas passningar hade igen en sådan känsla som jag undrar om någon i Barca skulle klara av att slå liknande..? Van Persie had ebara gjort ett mål inför matchen så bra med två nya mål där, han är inte speciellt självisk längre, det såg man på hans passning åt Song i boxen igår i första halvlek. Walcott är väldigt bra på sin kant.

För de som inte märker så mycket taktiskt, notera följande detalj: Arsenal har de senaste åren (cirka två säsonger) anfallit och försvarat med 4-3-3. Centern har pressat mittbackarna ensam medan yttrarna har haft ansvar för varsin ytterback. Denna säsong kommer Fabregas upp bredvid centern och man försvarar med 4-4-2 vilket har bidragit till ett bättre försvarsspel där motståndarna inte lika lätt kommer åt ytan mellan mittfältet och försvaret.

Chelsea är på väg uppåt med en 2-0 seger och Man City vann 4-3 i deras match.

Tottenham
har allas ögon på sig idag, på hemmaplan har de chansen att ge Man United deras första poängförlust i ligan i år. Utan att ha läst in mig desto mer antar jag att Tottenham kommer via kanterna med full fart och slår hårda inlägg av alla dess slag. Kan bli underhållande. Vem skall hjälpa ytterbackarna för Manu? Ensam klarar ingen sig mot Bale, kommer en mittback som stöd eller kommer en mittenmittfältare eller yttermittfältare till undsättning? Blir nog en mittback antar jag, vilket gör dem svagare i boxen om det kommer ett inlägg ändå. ManU kan spela ett ganska bra passningsspel emellanåt och den väntade matchbilden från min sida är att de har ganska mycket boll i inledningen av matchen och Tottenham kontrar livsfarligt. Spurs bör vinna idag, de har material för det men Manu kan räddas av sin tur. Tänk er att det kommer en lätt dömd straff, en utvisning eller ett turmål redan första 15min för United. Det är inte så svårt att vända matchbilden för det, men det tar på hårt psykiskt då sådana mål kommer. Dagens match kan bli den bästa i ligan 2010-2011 hittills.

Bale släckte Inter, idag släcks Manu åtminstone för stunden!


Elvan imorgon

Hammers får stryk av följande elva imorgon:

Szczesny
Eboue – Djourou – Koscielny – Clichy
Song – Fabregas - Wilshere
Walcott– van Persie – Nasri

Bänk:

Shea, Gibbs, Ramsey, Arshavin, Rosicky, Bendtner, Chamakh.

Come back!


Magic, dribblingar, planering

Sällan får vi se det lilla extra i fotboll, men ibland händer det och då är det trevligt. Stokes långa inkast är roliga att se och ett år spelade vi mot en som har tävlat i bollkastning, han kastade också i luften till bakstolpen utan problem. Jag har faktiskt klagat på Stokes inkast för att de orsakar så mycket farligt mot topplagen vilket gör att det blir för mycket inkast och för lite fotboll i vissa matcher. Kul grej ändå. Känner åtminstone två som kan kasta inkast med volt, har en film på den ena men skall inte lägga upp den på nätet. Den andra såg ja på en bild idag på fb som jag stal :) Lägger in den här under, tror inte han misstycker eftersom jag har tränat honom.

Cykelsparkar är såklart roliga att se också men det sker väldigt sällan i de matcher man ser live. Igår var jag väldigt trött i vår match och försökte förlänga en dålig utspark med en cykelspark, jag missade och fick bollen på handem. Domaren orkade inte blåsa, tyckte väl synd om mig haha. Oftast är det invandrare och de allra mest tekniska spelarna som njuter av fotboll, som vågar göra konstsparkar.

En annan kind of magic är dribblingarna, tyvärr är kanten nästan det enda stället där fina dribblingar sker nuförtiden. Det är förstås lättast där eftersom försvararen inte vet vilken väg man kommer att gå plus att det inte gör speciellt mycket om man tappar bollen där. Zlatan har inte dribblat mycket de senaste åren och det beror på att han sällan är ute på kanterna eller utanför boxen i dribblingsläge. Messi söker yta från kanten ofta, men hans dribblingar består mest av löpande med hård fart, bra balans och kvicka riktningsförändringar. Zlatan i Malmö, Zlatan i landslaget förr och Zlatan i Ajax är väldigt njutbart att se på t.ex. youtube. En del av mitt dribblingsregister och de finter som jag lär ut har jag tagit av Zlatan genom att pausa och gå igenom detaljerna i hans finter. Tempoväxling och förhållandet (avståndet, reaktionerna) till motståndaren är viktigt då det gäller finter på kanten.

Man måste också ha klart för sig vad man vill uppnå, skall man förbi backen eller vill man komma åt att slå inlägg eller göra något annat...kanske få en hörna efter en kontring. Fotboll är en mågsidig gren, under en säsong kan man träna på otroligt många olika saker om man bara vill och orkar planera allt. Igår planerade jag tre träningar på en halvtimme in i minsta detalj. Handlar totalt om 15 olika skeden i träningar. Var skall coacherna vara, var skall spelarna vara, vad kan gå fel, hur blir det bäst är några av frågorna jag funderar på vid min planering. Om cirka en vecka skall jag hjälpa några bekanta tränare med deras fortsatta tränande, blir en liten taktikgenomgång och en genomgång av övningar som är användbara för deras lag. Fotboll är invecklat kan man lugnt säga :)

Voltinkast!


Kvällens händelser

Arsenal pressade Ipswich hårt idag men de stack upp fräckt många gånger. Ipswich spelade fysiskt hårt och kämpade 100% i försvarsspelet. Mål på en kontring räckte då Arsenal inte fick in sina 3-4 heta chanser. retur på Emirates stadium blir det. Efter dagens match är jag aningen orolig förläget i laget, men förlusten beror väl delvis på att det är fel ytterbackar och att Denilson, Arshavin och vissa andra anfallare inte är i form. Det finns helt enkelt inte bredd som håller kvalité just nu. Nasri och RVP får stora roller på lördag mot West ham kl.19.30 finsk tid. Fabregas pass åt Walcott på vänstra kanten i boxen höll världsklass, vilken känsla att få den exakt rätt där, tyvärr blev det inte mål. Sesny var riktigt bra.

För mig själv slutade kvällen inte så hemskt bra, jag var den sista som rörde i bollen i finska cupmatchen och det var då jag sköt över vår femte straff vilket innebar förlust med 3-2 på straffar. Ja ska inte lägga någon straff på hela 2011 om det inte blir i någon skämtturnering  med sju spelare på plan. Då jag var junior satte jag nästan 100% av straffarna, kan bero på att jag tränade på allt möjligt på egen hand flera timmar per vecka. Nuförtiden blir det inte mycket med boll på egen fritid. För övrigt var matchen ganska intressant, vi gick upp till 2-0 ledning efter 8min och jag trodde att vi skulle dra ifrån rejält. Domaren dömde frispark då vi hade en tredje boll i målet, tror att han tog fel beslut för att det just hade kommit två mål. Konditionen tog dock slut för oss snabbt och det blev 65 minuters försvarande med trötta krampande ben. Ett galet självmål och ett spelmål bäddade för straffar. Största skillnaden mellan lagen idag var att vi har tränat 4,5h och de har tränat garanterat 10ggr mer minst :) Sällan har man blivit så utspelad, men trots det måste jag säga att skulle vi mötas i juni finns det inte en chans att vi skulle tappa poäng mot dem.

Vad annat har hänt idag? Messi gjorde hat trick i spanska cupen i en 5-0 seger mot Real Betis. Snacket om vem som är det bästa "Pool" fick man svar på ikväll då Blackpool vann 2-1 hemma. Nu ska jag gå och sova, känner mig övertränad med 11 pass på 10 dar, har vilat endast i fredags.

Wenger har mycket att jobba med just nu.


Röstning

Finska Canal+ hemsida har en röstning som gäller vem som vinner Premier League. De som har besökt sidan har lagt Liverpool på fel plats men annars ser det inte så hemskt dåligt ut :)

64,9% Liverpool

17,3% Man U

7,6% Arsenal

3,5% Man City

2,8% Tottenham

1,5% Chelsea

1,1% Newcastle

1% Stoke

0,3% Bolton

0,1% Sunderland

 

Match imorgonkväll i cupen och före det jobb 10.30-15.00. Bara att gå och sov nudå. Håller tummarna för Arsenal mot Ipswich imorgon i Carling cup (tror det var den cupen denna gång). Hinner knappast göra ett inför reportage men laget lär vara b-betonat och Arshavin, Bendtner, Chamakh, Rosicky och gänget får höja sig rejält. Godnatt!


Sent inlägg

Borde egentligen sova, skall skriva kontrakt som tränare om 10h men har dygnsrytmen ganska sen efter ett långt jullov. En orsak till att jag är uppe sent är för att hinna göra en massa grejer som jag inte hinner då det sätts så mycket tid på idrott varje dag. Idag var en typisk dag" just nu", gym 1,5, coacha fotboll 1,5h och träna med eget lag 1,5. Det tar ganska mycket tid och ork då man dessutom skall hinna köra mellan olika ställen och dessutom äta något smått här och där. Känns som jag har balans och kontroll över allt som pågår, med god organisation och kommunikation fungerar allt bra. Man skall ha bra kontakter om man jobbar med idrott och på det viset är det lätt att fungera här där alla känner varandra mer eller mindre i idrottskretsarna. Fint att det kan vara så, i större städer är det helt annat.

Imorgonbitti skall jag plocka upp en "munkjacka" eller "hoppare" eller vad man vill kalla det. Vet inte hur den ser ut men faktum är att jag vann två Fifa 10 tureneringar i somras och i den senare var priset detta som jag nu skall få ett halvår försent :) Hoodie är väl den bästa benämningen. Såg just ett avsnitt av Entourage, man tröttnar aldrig på den serien. På sätt och vis kan fotbollsbranschen vara lite lik filmvärlden, kontakter skall skötas här och där och spelare och agenter skall inblandas hit och dit. Agenter för fotbollen i Finland kan vara lite vem som helst, alltså inte agenter men sådana som har koll på olika spelare, tränare och annat och kan hjälpa till där det behövs.

På fredag blir det att jobba med lite annat än fotboll, skall nämligen hoppa in och hålla gymnastik och hälsokunskap i ett högstadium. Känns bra att jobba i skolor emellanåt så jag inte tappar den biten av mitt liv fast jag helst skulle jobba med enbart fotboll. Innan det skall jag hinna med en  match på is och en på konstgräs. Håller på och överbelastar kroppen lite just nu och några skador känns av lite grann. På tal om skador har jag inte varit skadad på tio år nu..hoppas det håller i sig.

Diskuterade Uniteds straff lite idag, det var lite kontakt i situationen och spelaren lägger sig. Svårt för domaren att inte döma straff. Men med facit i hand och ett videoband så borde man nästan kunna stänga av spelaren en match för filmning. Gerrards utvisning var väl okej men det kändes överraskande då det inte hade varit fult spel och många varningar innan den situationen uppstod.

Liverpool är uppbyggt kring två duktiga spelare, synd att det krävs nio till för att lyckas bra...



Cuphelgen

Leeds gjorde en bra insats mot Arsenal i helgen och kunde ha vunnit, men 1-1 får ses som rättvist ändå med tanke på spelet och chanserna. Djourou och Sesny spelade bra men resten av öppningselvan underpresterade. Hemskt att b-laget inte kan spela bättre trots att det är stora stjärnor det handlar om. Tacka vet jag dagens a-lag. Vinnaren i cupens returmöte om två veckor möter Huddersfield. Arsenals öppningselva var inte riktigt den väntade och det beror delvis på att Wenger vill vila bättre spelare och dels på att han tydligen tror hårt på avbytarna.

Chelsea kanske är på gång efter 7-0 och Manu har flyt som vanligt, straff i första minuten och Gerrard utvisad i första halvlek avgjorde matchen mot usla Liverpool. City är inte speciellt bra egentligen, man använder t.o.m. Tevez mot Leicester men får bara 2-2! Tottenham vidare med 3-0, inget att anmärka på där.

Skall jobba vidare på en artikel och planera en träning som börjar om 3,5h. Har en väldigt stor taktivtavla här hemma nu, rolig leksak ;)

Svar åt den som kommenterade att Arsenal slår 36 passningar i rad utanför boxen och sedan släpper in ett mål bakåt:
visst har det känts så vissa år och även ifjol, men just nu skapar man chanser i varje anfall då det går som bäst och bollen är inne i boxen en hel del. Chanser skapas på varierande sätt, mest genom korta passningar men också genom snabba kontringar och även genom snabba låga inlägg i ytan mellan backlinjen och målvakten. Det sätt man verkar undvika att skapa chanser på är genom inlägg i luften då försvaret är samlat, med Chamakh eller Bendtner i boxen kan det fungera men aldrig annars. Taktiken och spelidén känns som den bästa på sju år om du frågar mig.

Mot Leeds

Elvan

Szczesny
Eboue – Djourou – Squillaci – Gibbs
Fabregas – Song – Denílson
Walcott – Chamakh - Rosicky


Bänk

Fabianski, Clichy, Koscielny, Ramsey, Arshavin, Vela, Bendtner.

Wenger vill säkert vinna matchen mot Leeds och öka chansen att ta minst en titel i år. Håller man bara farten i skick så lär det bli en enkel seger. Elvan här ovanför kunde innehålla både Arshavin och Bendtner men jag tror att de hoppar in istället. Matchen sänds kl.14.40 på Viasat finsk tid.

Fina tider


Det är synd (som Arsenalfans) att Man United tar så mycket poäng nu trots att de inte spelar speciellt bra. Självklart skall de vinna över de sämre lagen i ligan men de gör det oftast med ett mål som kommer sent i matchen. Lite grann kan man kalla det flyt att de har så många poäng som de har. Jag tror ändå att de kommer att tappa flera poäng och åka på sin första förlust ganska snart. Spelet är inte i toppskick på något vis och det är oftast enskilda spelare som stiger fram och avgör mittiallt då det inte har funnits så mycket chanser på en stund.

Tottenham
spelar en sorts fotboll som de flesta gillar, de har runt 50m mellan yttrarna då de anfaller och kontrar. Spelet går med fart och inläggen är hårda och ofta låga. Dessutom kommer de mellan målvakten och backlinjen i den yta som är väldigt besvärlig att försvara i p.g.a. att man kommer vänd mot sitt eget mål i hög fart. Ändå har laget problem med försvarsspelet och Bale håller på att bli alltför viktig för lagets framgångar. Tottenham kan slå vem som helst men de förlorade mot Everton.

Chelsea
har spelat upp sig men har svårt att göra mål sett till antalet chanser och de släpper in mål i varje match. Ett tränarbyte börjar väl vara klart där.

Arsenal spelar stundtals en fantastisk fotboll som jag tycker att slår Barcelonas spelstil vilken dag som helst. Om någon inte har tyckt om matcherna mot Chelsea och Man City...alltså genom att se det fotbollsmässiga så då tycker man inte om fotboll heller. Så fint, vilka passningar, vilka löpningar, vilka ytor man skapar från ingenstans och vilken respekt man har fått av två topplag som försvarar sig som ett div.1 lag skulle göra. Problemen med de senaste poängförlusterna var att man efter Chelsea matchen bytte 8 spelare vilket ledde till osäkert försvarsspel... även om man gjorde mål och skapade en hel del chanser. Man City matchen hade man fyra ramträffar och en hel del chanser som ligans bästa keeper just nu räddade på något konstigt sätt. För första gången på 6-7 år är Arsenal det bästa laget i ligan tveklöst, just nu alltså. Skadorna på Diaby och Vermaelen märks inte speciellt mycket och trion Walcott-RVP-Cesc är det bästa man har och kommer att ha på många år. Alla hoppade in mot United i skräpmatchen men de var inte matchvana riktigt då än och inhopp är ger inte samma tid att prestera lika bra som då de startar en match.

Man City kan göra mål även om de inte rådde på Gunners försvar alls. Tevez höll bollen utan problem på mittfältet fast han hade flera motståndare runt sig, imponerande. Laget har inget speciellt bra försvarsspel men de har ligans för tillfället bästa målvakt vilket hjälper dem att ta allt fler poäng. Laget är bra på att vinna sämre lag och det kommer man långt på trots att man lär få stryk av de bättre lagen på våren.

Så vem vinner ligan?
Skador, Champions League och formsvackor spelar in, det är långt kvara av ligan men av de big five skulle jag nästan våga räkna ut Chelsea redan nu. Tottenham vinner knappast ligan medan de tre övriga har alla chanser i världen att vinna.

Här på hemmaplan är det varmare idag medan snödjupet är uppskattningsvis minst 30cm. Jag jobbar på med fotbollen och går på gym så mycket jag hinner. Försöker att få mina spelare att tänka själva alltmer, kan inte ge alla svar för då fastnar ingenting i deras huvud. Finns flera knep att få spelarna att tänka själva som tur är. Skall göra en artikel för en fotbollstidning och kilar nu vidare för att få den klar. Imorgon möts Arsenal och Leeds cupen, hoppas att Wenger inte vilar för många bra spelare.

THEO


Inför Arsenal-Man City

Elvan:
Fabianski
Sagna – Djourou – Koscielny – Clichy
Fabregas – Song – Wilshere
Nasri – van Persie - Walcott

Bänken:
Szczesny, Eboue, Squillaci, Denílson, Rosicky, Arshavin, Bendtner

Laget som slog Chelsea var starkt och spelade bra fotboll mot ett topplag. Många tror att Arshavin skall starta idag och att Walcott är bänkad samtidigt som Wilshere är i anfallet och Nasri på mittfältet. Jag tror och hoppas på att Walcott startar, snabbhet behövs alltid som en extra krydda och kontringar är ett bra anfallsvapen mot ett topplag som Man City. Alltså bör Theo få starta! Squillaci är mittiallt tredje back och jag måste hålla med om saken trots atthan såg ut att vara bästa backen tidigare i år. Nu räknade jag inte med Vermaelen som är skadad, han är tveklöst bästa mittbacken då han är med. Diaby och Almunia är inte i spelskick idag. En viktig del av matchen avgörs genom att stoppa Tevez från att få boll så att han kan svänga, Djourou stoppade Drogba, då kan han även stoppa Tevez.

Sett till de senaste matcherna så har poängen rullat in fint med undantag för 2-2 matchen direkt efter mötet med Chelsea. Då bytte man åtta spelare i öppningselvan och det var för många med tanke på försvarsspelet. Vill uppmana alla att njuta av Arsenals matcher nu, spelet har varit fint och effektivt.

ManU vann 2-1 igår rättvist över ett dåligt Stoke. Stoke hade en liten chans på kryss trots att man var riktigt usla i passningsspelet. Nani var het och United spelade snabbt passningsspel emellanåt, men jag undrar hur bra ManU faktiskt är just nu? En värdemätare skulle behövas nu snart. Chelsea har match mot Wolves borta, borde komma seger. Tottenham hade grymma problem med Everton senast men nu är man i bra form och lär vinna med minst två mål på bortaplan. Eller så har man liknande problem som senast och då kan det konstateras att Evertons spelstil inte passar för Tottenham.

På hemmplan är det -23 grader utomhus och vintersporternas tävlingsmoment inhiberas både här och där. Som tur är kan man träna inomhus på konstgräs och gå på gym. Själv är det just gym och konstgräs som gäller för mig dagligen i januari. I februari siktar jag på att ta in simning som ett komplement till gym och fotboll. Det är nu alla stora steg tas inför det som om fem månader skall bli SÄSONGEN 2011!

Arshavin ska hoppa in ikväll om jag får bestämma!


RSS 2.0