Speedcell efter div.3 träning



Är riktigt slutkörd efter rinkbandymatch två dagar i rad och nu en hård arbetsinsats på fotbollsträning ikväll. ni ser det mesta här ovanför och nu är det i kilometer och meter. Då jag klickar vidare kan jag se att spelet som vi hade på slutet var klart tyngst, kan även se att jag sprang mest eller hade högst intensitet i början av spelet. Kan vara intressant sedan i en riktig match att se om man inte orkar jobba med hög intensitet mer än i början av halvlekarna. Skorna kändes snabba och 26km/h som maxfart idag får vara godkänt då jag inte har sprungit vidare mycket under år 2012. Den som leder topplistan i speedcell nätverket har 39.7km/h som rekord och på plats nr.50 har en 36.6km/h. Jag är på plats 1699 just nu :) Måste låna ut skorna åt någon landslagsfriidrottare nån gång då de tränar i samma hall som mig ;) Nå nej. Nästa gång jag lägger upp en printscreen av speedcell blir nog efter att jag har spelat i någon match. Så det blir inte varje dag nu, tänker inte tråka ut er helt. Har varit 75 läsare i snitt och det är kul.

Rekommenderar jag detta åt just dig? Att köpa denna utrustning till din fotbollsko? Hmm om du faktiskt är intresserad av dylika fakta är det bra, man lever bara en gång och då skall man kosta på sig att ha bra utrustning om man är intresserad. Som tränare skulle jag vara intresserad av att få dessa fakta av alla spelare efter en match. Skulle vara intressant att kolla och jämföra med den bild man har i huvudet av spelarens match. Skall man börja ta in dessa fakta från träningar också så börjar man ha mycket jobb. Har inte hunnit se videofilmen från vår storförlust förra veckan ännu, åtta dagar sedan den spelades. Finns alltid mycket jobb om man bara orkar, så länge man inte är tränare på heltid har man dock begränsad tid för eget lag som man tränar. Finns lite annat att göra här i livet också. En sådan sak är att sticka på semester tre dagar till Estland, det gör jag imorgon. Hoppas på att få se Liverpool-Arsenal på någon sportbar på lördag kl.14.40 finsk och estnisk tid.

Van Persie startade mot England ikväll fast det ryktades om skada, han låg mycket på magen i första halvlek för han fick tacklingar och idsades inte riktigt stå emot med full kraft. Hoppas han blir utbytt i tid sen. Såg ut som att många på plan har i åtanke att det öär viktiga matcher på lördag i ligorna, Kanske andra halvlek blir bättre. Finland har problem med Österrike som håller i taktpinnen. Det blev 1-0 före halvtid men målet kom då Hradecky sköt i en motståndare så det var ett riktigt skitmål. Finland saknar väl några potentiella startspelare men så här dåligt borde det inte få se ut. De har 40min på sig ännu i skrivande stund. Oj där kom 2-0, en luftboll rakt över mittförsvaret som var samlat, anfallaren hinner före målvakten och backlinjen och nickar in bollen i mål. Inte så bra!

Mera speedcell användning


Juniorerna hade lätt träning idag, var med lite grann som uppvärmning för rinkbandymatch senare. Har tydligen spurtat 8 ggr, fanns 1-2 övningar där man kunde spurta fast det var lätt träning idag, då vi spelade hade vi "mål på pass i luften" så där kom kanske ingen spurt med. Enligt det här har jag rört mig 5 km ungefär om jag räknar rätt nu, låter som ganska mycket. Tror att jag hade på skorna 1h 35min högst men det är inte vad speedcellen säger. Ser iaf två intressanta saker då jag klickar vidare i programmet och det är a) att jag har haft hög intesitet under uppvärmningen, högst förutom vid spelet och det sägs att vi värmer upp för kort stund och för hårt i Finland. Var nog medveten om att uppvärmningen var med högre tempo idag men det var delvis för att resten av träningen inte skulle vara så hård och för att benen behvöde vara igång för långa hårda passningar. b) hög intensitet vid spelet visar kurvan också och spel ger mycket aktivitet och i sin tur kondition...finns lag som spelar helt istället för att springa utan boll, även lag i allsvenskan gör så. Jag tycker att det är en bra idé, men om man inte springer alls utan boll förlorar man en viss psykisk styrka då det gäller att kämpa med sin löpning.

Imorgon skall jag på riktig träning för första gången med nya skorna och speedcellen. Har varit allt möjligt annat nu och rinkbandyn fick ersätta fotbollen ikväll för sista gången i år. Skorna kändes bra idag fast vi tränade på gammalt hårt konstgräs. Kanske får jag skavsår på hälen imorgon om jag inte tejpar men försökte förebygga med bastu och fotbad ikväll.

Blött på bilden

Köpte F50 Adizero med speedcell



Adidas F50 Adizero finns även i den färg som dom först kom i, nämligen gulröda och en blåaktig variant lär vara på kommande. Kostade mig 55euro mer än jag någonsin har betalat för ett par fotbollsskor. De är riktigt lätta och borde vara snabba att använda. Vänstra skon har ett hål för en speedcell som hör till Adidas program "micoach". Finns mycket att säga om det men själv har jag mycket att lära mig ännu om programmet. Hade iallafall speedcellen på skridskorna idag då vi mötte serieledarna. Här ser ni en sorts printscreen av det, värdena verkar lite konstiga, men via iphonen t.ex. går det att gå in och se närmare på flera saker. Jag borde inte kommentera så mycket nu, för jag är ett stort frågetecken gällande många saker och tror inte att mycket av det som visas i programmet efter rinkbandymatchen stämmer. Får börja forska lite mer imorgon om allt detta.



Jag var inte på isen längre än 10min uppvärmning och 50min match plus 3min paus. Tiden stämmer alltså inte och att jag skulle ha gjort 0 vändningar låter ju lite konstigt då jag är center. Maxhastigheten är cirka 16km/h, kan väl inte stämma heller? Vet inte hur hård fart man får upp på skridskor men nog måste det väl vara hårdare än så..Att aktiva tiden skulle ha varit 31min kan stämma för jag spelade ungefär hälften och med uppvärmningen så kan det då alltså stämma. I telefonen kan jag klicka på aktiviteten och se diagram och se vilka minuter jag var som aktivast, det var i början av båda perioderna enligt programmet. Speedcellen går väl inte att sätta på eller av så vitt jag vet? När kommer den igång och hur vet den när passet är slut? Då man bär den i väskan rörs den också och när man kör bil är den ju också i rörelse. Får forska mer imorgon som sagt.



Dobbarna är triangelformade och ger ett passligt grepp känns det som då man använder dem. Bara väntar på att få använda skorna, skall coacha juniorer imorgon så då kanske dom åker på. Har rinkbandy imorgon som kanske behöver gå ut över egen fotis så får se om de blir använda på allvar först på onsdag isåfall. Matchen ikväll blev 6-6 och för egen del gjorde jag ingen höjdarmatch, blev att spela hårt och halvfult för att förstöra för deras bättre spelare gång på gång...och istället fick mina lagkamrater anfalla och det blev ju målrikt till slut. Det finns tre lag som har chans att vinna kommunmästerskapet nu, tyvärr är vi de med sämst chans av de tre lagen.

Arsenal 5-2 Tottenham

Chelsea och City plockade sina poäng igår med 3-0 segrar. Både Manu och Arsenal var i behov av 3p för att hänga med de lag som är just före dem, alltså City i Uniteds fall och Chelsea m.fl. i Arsenals fall. United fick sin seger med ett sent mål vid bakstolpen av Giggs. Hann inte se mycket av Uniteds match men deras fans tyckte att de knappt förtjänade segern, så ingen höjdarmatch men 3p åt United kommer med deras flyt. Scholes gjorde det första m,ålet så det var inga ynglingar som scorade. Arsenals öppningselva var svår att gissa, formen har varit usel på sistone och Wenger hade allt att förlora inför dagens match hemma mot Tottenham. Sesny var ett klart val och han gjorde en bra match. Sagna helt utmärkt, Kos och Vermaelen som var helt bra och Gibbs hade han lagt i backlinjen. Song, Rosicky och Arteta gjorde en bra match sist och slutligen idag...varför finns inte alltid rörelsen, viljan och inställningen med?

Det drag jag är mest nöjd med är att Wenger tog in Benayoun med Walcott och RVP i anfallet. På så vis slapp laget diskussionen om vem av Gervinho och Chambo som skall spela plus att båda har sett slitna ut på sistone och kunde vara bra att ha som inhoppare istället. Benayoun klarade sig ok idag och det är fint för hela laget även om vi har fyra yttrar som lär gå in före honom vanligtvis. Chambo kom in men fick inte så hemskt mycket gjort, skapade inga klara målchanser precis men det behövdes inte i det skedet heller. Gervinho kom in med några min kvar och hann inte göra mer än att slå några passningar offensivt. Tottenham har inte en enda spelare skadad men startade inte med van der Vaart som kom in i halvtid.

Matchen började med ett tidigt mål av Saha. Ett derby är ett derby och första halvleken var väl spelarna lite nervösa. Bale fälldes till straff i första halvleken, eller föll iallafall och fick straff...såg inte ut att vara någon kontakt i det skedet när han föll. Adebayor smällde in 2-0 ganska oförtjänt och hade vi inte varit på emirates Stadium hade jag nog trott på förlust. Efter 2-0 var det färdigt för Tottenhams del, istället för att vika ner sig som mot Milan stod Arsenalspelarna upp och gjorde det som fansen kräver. Sagna visade vägen med ett nickmål i boxen på  pass från Sagna, ytterbackarna skall kunna ta sig in i boxen både med och utan boll nuförtiden! En kvittering skulle komma kort därefter när Robin van Persie snurrade lite utanför boxen och sköt ett otagbart skott med vänstern! VANTASTIC!

Inför andra halvlek var jag inte alls nervös, Arsenal hade fått fram en fighting spirit som man inte har sett på länge. Det tog bara sex minuter innan Rosicky drev bollen, spelade till Sagna och stormade mot första stolpen på enn låg hård passning av Sagna. Rocisky hann före Friedel och Walcott och där kom hans första mål sedan 2010 i PL med en liten beröring. Fjorton minuter senare drog van Persie på sig mycket bevakning som vanligt, denna gång på vänster kanten och ingen såg ut att vara med i anfallet men  efter att han lyckades hålla bollen en stund kom en blixtsnabb Walcott upp och sprang ifrån all bevakning på högerkanten. Då Walcott fick bollen blev beröringarna inte de bästa men han kan lirka in mål nuförtiden och någon sorts halvchip blev det vilekt betydde 4-2! Skulle Arsenal börja försvara och göra om de gamla misstagen att släppa in reduceringar och kvitteringar? Bale sköt tätt över målet från straffområdslinjen en gång men det var allt Tottenham visade upp. Arsenal hade bra rörlighet på mittfältet och det är ofta tack vare det man vinner matcher. Tre minuter senare spelar Song fram Walcott till 5-2 som smälldes in i Friedels högra hörn ganska otagbart. Tydligen hade Walcott hittat formed efter någon sämre insats på sistone. Walcott var väldigt nära att göra hattrick men nästa avslut gick 10cm utanför stolpen. Arsenal höll bollen inom laget och hade alla chanser i andra halvleken, Tottenham var totalt utspelat. Tycker lite synd om dem för de fick lika ordentligt med stryk idag som vi fick mot Milan. Spelar vi mot Tottenham 10ggr vinner vi en enda så här stort och likadant är det med Milan mot oss.

De flesta Arsenalfansen firar stort och hoppas att vi skall knappa in de sju poäng vi har upp till Tottenham. Jag är nöjd men laget har mycket att bevisa innan man kan komma tredje i ligan än. Spelarna visade idag att de kan spela toppfotboll, bara Song spelade som minst två man gör normalt i defensiv roll. Starkt av Song! Vi kan nog slå Milan hemma men vi tar inte in ett försprång på 4-0 om de inte får 4-5 skador innan dess. Tänk annars att Tottenham saknade skador helt som det sägs, om det stämmer? Antar att de 16 bästa var i skick åtminstone. Messi är ju aldrig skada och Ronaldo är nästan aldrig skada så visst kan man vara skadefri :) Jenkinson gjorde tt inhopp i slutet och verkade vara i skick. Hoppas verkligen att han väljer det finska landslaget även om det engelska inte är en omöjlighet i framtiden. Finland behöver honom, England har fler att välja mellan även i framtiden. Redknapps passivitet från bänken i andra halvlek talar nog för att han snarare tar över Färöarna än England om vi snackar landslagsfotboll.

Cardiff kämpade och gjorde en bra match mot Liverpool ikväll i Carling cup finalen. Den sista straffomgången avgjorde och Reina var bra med på de sista straffarna. Cardiff kan nog ta sig upp till PL snart, har varit nära i flera år och de såg riktigt bra ut idag fast Liverpool var bättre. Taktisk miss av Liverpool att försöka försvara sin 2-1 ledning med trötta ben och cirka 10min kvar av en finalmatch mot ett lag som är starka i luften. Bara väntade på 2-2 och det målet kom ganska snabbt.

De som har sett Song i verkligheten vet att hans biceps fungerar.


Lovtider här på hemmaplan och jag är ledig ännu i sju dagar. Många spelare är bortresta och i vår (läs min) juniorplanering är det här en lite lättare vecka än annars. Halvtråkigt då man kunde ha alla på plats och köra på extra hårt, men så här fungerar fotbollen just nu. Vad gäller rinkbandyn har vi inte guldet i egna händer vilket gör det svårt. Skall köpa nya fotisskor imorgon tror jag, har kollat in dem ett par gånger men avvaktat. Blir dyraste skorna jag någonsin har funderat på. Om jag köper dem lägger jag upp en bild här imorognkväll.

Arshavin på lån och löneuppgifter

Arshavin lär vara klar för Zenit, men dock bara på lån. De skall betala hans lön plus en miljon pund åt Arsenal. Är väl vettigt då vi har så många anfallare men kom ihåg att han spelade fram Henry till ett avgörande mål nyligen och han är bättre än Benayoun. I landslaget har han en ganska stor roll ännu och de ryska fansen tar nog emot honom bra. Då en så här gammal spelare lämnar en toppklubb på lån återvänder han ytterst sällan till laget. Tror vi har sett honom i Arsenal för sista gången, vad gäller öppningselvan är det nästan 100% säkert. Många ryska spelare har misslyckats i England, Arshavin är en av dem. Ändå minns vi hans fyra mål mot Livepool i 4-4 matchen för alltid! På twitter skrev arshavin just att "It´s done". Frimpong undrade då vad som är klart, maten eller? Hämta min ryska mat på måndag skrev Frimpong också. Twitter är en rolig grej.



Här under finns en lång copy paste på löneuppgifter som stämmer till nästan 100%. Tror att Wenger har sju miljoner pund per år i lön. Det intressanta med löner och kontrakt är att "sämre" spelare ofta har högre löner än "bättre" spelare. Pontus Wernbloom får väl 40 000 euro i veckan i Moskva och Rooney får väl 200 000pund i veckan i Manu om man vill jämföra lite med andra. Om man tycker att lönerna här under är höga kan man ändå konstatera att en hemmamatch inbringar dubbelt mer än en total veckolön för spelarna bara i inträdesavgifter. Det är ganska mycket annat som inbringar pengar vid en hemmamatch, framföallt teve-pengar. Nåja skall inte kommentera så mycket mer men om Arsenal har principer med att inte betala ut för höga löner skulle det vara kul att se vad övriga topp-7 i England betalar sina spelare. Bendtners om saknas borde ha enligt uppgifter ha runt 60 000pund/mån.


Goalkeepers:

Almunia – £60,000 PW = £3,120,000 PY
Fabianski – £50,000 PW = £2,600,000 PY
Mannone – £30,000 PW = £1,560,000 PY
Szczesny – £50,000 PW = £2,600,000 PY

Total Wage Bill Per Week = £190,000 PW
Total Wage Bill Per Year = £9,880,000 PY

Defenders:

Sagna – £60,000 PW = £3,120,000 PY
Santos – 50,000 PW = £2,600,000 PY
Gibbs – £40,000 PW = £2,080,000 PY
Jenkinson – £20,000 PW = £1,040,000 PY
Koscielny – £50,000 PW = £2,600,000 PY
Mertesacker – 60,000 PW = £3,120,000 PY
Vermaelen -£70,000 PW = £3,640,000 PY
Squillaci – £60,000 PW = £3,120,000 PY
Djourou – £50,000 PW = £2,600,000 PY

Total Wage Bill Per Week = £460,000 PW
Total Wage Bill Per Year = £23,920,000 PY

Midfielders:

Arteta – £70,000 PW = £3,640,000 PY
Wilshere – £55,000 PW = £2,860,000 PY
Ramsey –  £55,000 PW = £2,860,000 PY
Song – £55,000 PW = £2,860,000 PY
Benayoun – £70,000 PW (On Loan – Season) = £3,640,000 PY
Arshavin – £70,000 PW = £3,640,000 PY
Rosicky – £60,000 PW = £3,120,000 PY
Coquelin – £25,000 PW = £1,300,000 PY
Diaby – £50,000 PW = £2,600,000 PY

Total Wage Bill Per Week =£497,000 PW
Total Wage Bill Per Year = £26,520,000 PY

Strikers:

Van Persie – £90,000 PW – £4,680,000 PY
Chamakh – £60,000 PW = £3,120,000 PY
Gervinho – £55,000 PW = £2,860,000 PY
Walcott – £70,000 PW = £3,640,000 PY
Park – £40,000 PW = £2,080,000 PY
Miyaichi – £15,000 PW = £780,000 PY
Oxlade-Chamberlain PW – £20,000 PW = £1,040,000 PY
Henry –  £70,000 PW(On Loan – 2 Months) – £560,000 For The Loan

Total Wage Bill Per Week = £420,000 PW
Total Wage Bill Per Year = £18,760,000 PY

Squad Total Wage Bill Per Week = £1,567,000
Squad Total Wage Bill Per Year =  £79,080,000


Lite från min vardag

Känns som det är för mycket fotboll på teve just nu. Champions League, Europa League och en massa repriser av allt möjligt hela tiden också. Tacka vet jag de veckor då det kommer endast Premier League fotboll. Blev skidat 15km för min del idag, däremellan blev det lite handboll på skidor och fotboll med en skida på. Passar perfekt att spela vid ett träsk, man lägger stavar som hörnflaggor och öven som målstolpar. Tungt och roligt bara alla orkar koncentrera sig. I handboll brukar reglerna var att man inte får röra sig med bollen och att man inte får stjäla bollen ur famnen på någon och ser spelet slött ut kan man ha en regel som säger att bollen måste vidare inom fem sekunder.

Ibland gör även träsken nytta


Skulle ha lust att göra en video med en 2-åring som sparkar fotboll på samma nivå som en vanlig 6-åring minst. Har försökt filma lite ibland men det bästa kommer inte alltid på beställning :) Speciellt inte då man visar sig frånvarande. Båda hans föräldrar har varit helt okej på fotis och har bollsinne. Kanske kommer det med ett klipp i min nästa video. Har en del nyare fotismaterial och även en del riktigt gammalt som skall vara med i nästa video. Problemet med klippandet är att datorn har varit 2mån och 2 dagar på reparation nu fast den var nästan splitterny! Skall fara och klaga för tredje gången imorgon. Tror antiskaksystemet var obefintligt. Missade fotbollsträningen ikväll för jag behövde göra två mål i en framflyttad rinkbandymatch istället, vi vann 16-5 till slut. Hann även dra en fysträning ihop med mina tränarkollegor idag. Vi jobabde i tre olika grupper enligt vilken nivå spelarna ligger på. Det vet vi tack vare en massa tester vi gör regelbundet. Finns inte så många 98-födda som springer med pulsklockor m.m. i den här staden förutom mina juniorer. Hursomhelst var löpbanorna inte så trevliga varken för knän, hälar, lår eller något annat då det gäller maxfart. Nötte på något otroligt, kanske går det bara att springa fullt med spikskor om man skall träna sådant på sträckor som 100m och 200m. Blir nog att springa med lägre fart nästa vecka för de som skulle använda maxfart idag.

Här tröttade vi ut benen som om det inte skulle räcka med 15 km skidning för 11-12-åringar.


Råkade kolla i en gammal tidning häromdagen


Tabelläget var ett annat den här tiden ifjol i PL lugnt sagt. Tycker att Arsenal har ett mycket bättre lag på pappret i år fast det går sämre. Men Wilshere var grym. Nasri gjorde en sämre vår och Cesc var nästan aldrig med så vet inte hur mycket man kan tänka på de två lirarna. Nu har Arsenal 43p på 25 matcher så det skiljer ändå inte så hemskt mycket. City har 60p , Manu 58, Spurs 53 och Chelsea 43 just nu. Manu har alltså mer poäng så här långt i år fast de var solklart bättre som lag ifjol, jag har ju sag att något är konstigt där! Chelsea klart sämre med över 10p mindre medan Tottenham har förbättrat cirka 10p. Skiljer en match mellan tabellerna så är inte helt exakt på poängen allt.

Mycket på gång

Denna onsdag blev riktigt bra. En enda rinkbandymatch drog upp mitt humör. I en hel vecka har dte varit idrottsliga motgångar som har avlöst varandra. Det började med att Milan slog Arsenal 4-0, det följdes upp av att Sunderland slog ut Arsenal ur FA cupen och förstörde enda titelchansen och efter det förlorade vi första rinkbandymatchen i år med uselt försvarsspel. Trodde inte att det kunde bli mycket värre så  coachade jag en fotbollsmatch och vi låg under 7-1 i halvtid och matchen slutade 9-1 efter 75 långa minuter. Så mötte vi serieledarna i rinkbandy ikväll i en match med högt tempo. Efter bra försvarsspel och tre hårda skott i krysset framåt fick vi med oss 3-3. Vi kunde t.o.m. ha vunnit. Bra känsla då man kan höja sitt spel efter en förlust och komma igen. Vi lär väl inte vinna serien men det är kul så länge hoppet finns kvar. Nu är det åtta år sedan vi vann serien och det är även åtta år sedan jag kom till laget och blev spelande tränare. Februari har varit en hård månad och är det fortfarande för mig. Två fotbollslag, ett rinkbandylag, en massa vinteridrotter på gymnastik, andra lektioner och det övriga vardagliga livet har tagit enormt mycket tid och har stulit sömn orch ork från mig en tid.

Kom till en fotbollsträning jag skulle dra idag bara 3min före start. En bekant frågade om jag hade slutat jobbet sent, men nej det var bara allt annat som man måste hinna med i det vardagliga livet som hade tagit tid. Behöver ta minst 30min powernap per dag för att orka med allt. I måndags blev det ett skidpass (3,5km) i skogen och en rinkbandyförlust, igår två skidpass och äran att coacha en bortamatch vilket tog 5h av kvällen, idag ett skridskopass och dra en träning och kryssa en stenhård rinkbandymatch, imorgon är den värsta dagen med skidning 10-12km och coacha en träning och spela en ganska hård rinkbandymatch och sedan sticka iväg på fotbollsträning direkt efteråt. Jag tar tre och en halv dag ledigt från egen idrott efter det här, idrott på teve och dylikt släpper jag inte. Så här tufft schema har jag sällan haft sedan jag studerade på heltid och det är ett tag sedan det. Då man sysslar med mycket får man snabbare en rutin inom idrotter och man får lättare att förstå hur olika spelare fungerar och varför de gör det. Skulle kunna berätta mycket mer men det får bli en annan gång, utan sömn blir resultaten sämre.

Basel slog Bayern Munchen ikväll, Inter föll mot Marseille med 1-0 också. Kanske är det bra att starta på hemmaplan! Såg att City slog Porto 4-0, det är stora siffror!

Att Ribery och hans lag nollades av Basel ikväll är knepigt.




Söndag

Februari är månaden då allt går åt skogen för Arsenal. Talar gärna om oflyt mot Sunderland med bl.a. en solklar straff som vi aldrig fick, ett skott som vi styrde in i eget mål, ett mål som vi springer in bollen till själva o.s.v. men å andra sidan är vi inte tillräckligt bra just nu. Skall vi klara av att behålla fjärde platsen i PL behövs Jack Wilshere omedelbart. Han kan vara lösningen till alla låsningar i mittfältets offensiva spel. Det finns så många brister i spelet just nu att jag inte orkar analysera dem. Wenger sade att man kan börja skylla saker på olika spelare men att det inte löns. Viktigt är att kämpa vidare nu bara.

Stevenage klarade 0-0 mot Tottenham. Bara att som div.3 spelare få möta Bale, Defoe och Saha måste ju kännas stort. Brighton håller i skrivande stund på och gör livet surt för Liverpool med Suarez och Gerrard på plan. Just nu 1-1 efter 41min. Nu i 43 minuten gjorde Liverpool mål, fin nedtagning av Suarez efter en hörna och hans skott bäddade för målet som kom direkt efter. Blev räknat som självmål till slut. Suarez är en grym spelare, mycket duktig...jag räknar inte med vad han gör för rasistiska påhopp och annat, jag ser på det han gör fotbollsmässigt. Förstår nog om han stängs av för saker som händer på plan ändå, rasism och dylikt skall man inte hålla på med på plan. Sen kunde jag inte bry mig mindre om vad spelare som Terry och Giggs gör på sin fritid, det har inget med deras spel på plan att göra. De är båda skickliga spelare och förtjänar respekt för sitt spel. Chelsea fick ju bara 1-1 igår i FA cupen, antar att det är mycket svårt att försöka tippa till sig pengar via spelbolagen då det gäller FA cupen. Allt kan hända lugnt sagt. De senaste dagarna har jag sett tre bra matcher från läktaren, det bästa sättet att följa fotboll. Har även följt tre träningar för att se lite vad andra "bra/ganska bra" tränare gör. Inget överraskande där inte, vissa drar en och samma skottövning i 40minuter, om det säger jag bara gäsp..


Chill

Slö kväll för ett Arsufan. Allt går skit i februari.


Då allt går åt skogen

Milan 4-0 Arsenal på San Siros fula gräsmatta. Den här kvällen fungerade inte mycket för ett helgult Arsenal. Spelet mot Sunderland var riktigt uselt i helgen, bollinnehav fanns till viss del men man skapade för lite chanser för att vinna...egentligen. Mertesacker skadade sig och Sunderland fick 1-0 gratis. En poäng var hade varit rättvist men inhopparna Ramsey och Henry ville annat. Henrys mål på tilläggstid på pass från Arshavin gav tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Just nu ligger man fjärde i Premier League.

Sett till de senaste veckorna hade man kunnat bygga öppningselvan på flera sätt. Jag vet inte i hurudan form Sagna och Gibbs är, de har just kommit tillbaka i spel och endast de som tränar med dem kan veta hur de exakt mår. Sett till kvällens match var Sagna en god bit ifrån 100% och Gibbvs var nog inte 100% heller. Rosicky har inte fått spela så mycket i år men har varit pigg på sistone, Ramsey har spelat mycket i år men har varit bänkad nu eftersom formen är dålig. Ett mål i inhopper i helgen är ju ok, men man kan absolut inte spela med Rosicky och Ramsey samtidigt på plan, ingen av dem kan försvara som det ser ut just nu, ingen av dem är speciellt snabb heller. Har man dessutom Arteta på plan så tycker jag att man mer eller mindre har tre spelare som borde konkurrera om den offensiva mittfältsplatsen på plan samtidigt! Song är given och någon måste ju spela bredvid honom då Wilshere är borta. Arteta skulle hålla sig på vänsterkanten i en anfallarposition, antar jag för man såg väldigt lite av den kanten i första halvlek på teve. Koscielny och Vermaelen kunde ha gjort en bra match fast Vermaelen har väl inte fått spela mittback sedan början av december. Då Koscielny skadar sig har man mittiallt två spelare som int har spelat i mittförsvaret på två månader...och det i CL mot Milan. Inte så bra.

Då magiska Alex Oxlade-Chamberlain kom in till slut då allt redan var kört så gör han det bra de gånger han får bollen. Han är toppklass, ingen back äger honom, ingen kan gå in och ta bollen ensam av honom och han slår hårda inlägg. Walcott var väl dålig tycker de flesta, med den roll han fick är han dålig mot vem som helst. Utan yta på kanten ganska stillatående eftersom hela mittfältet bara rullar boll och är allmänt orörliga utan boll. Med Chambo och Theo från start hade vi fått fart i anfallsspelet på två kanter. Ramsey hade jag vilat och Rosicky hade fått försöka spela bredvid Song. Ett alternativ med 4-4-2 hade varit Henry och RVP på topp med blixtsnabba yttrar som kunde kasta inlägg mot boxen. RVP var helt ensam i boxen hela första halvlek och Arsenal hade egentligen ingen målchans. Om inte feber eller småskador härjar i laget är det ett otroligt dåligt presternade av Wenger i den här matchen. Vi mötte inte Barcelona, vi fick ha bollen hur länge vi ville och hade man bara försökt anfalla modigt eller djärvt som Wenger sade i veckan så hade första halvleken sett annorlunda ut, nu var man rädda och anföll halvhjärtat för att försvara desto mer. Men okej det kunde ha gått att försvara sig ganska bra idag. Målen var som dom var, då Prince gör 1-0 gör han ett världsklassmål ribba in från inte alltför läge, mittbackarna gav lite extra yta för att han "inte skall göra" mål därifrån. Andra målet är högst antagligen offside på Zlatan och det avgör en stor del av en redan dålig match. Sagna borde ha agerat noggrannare då det ändå var Zlatan han hade emot sig. Några bra offsidebilder har jag inte fått se än.

Vi skapade alltså inga chanser i första halvleken, Milan skapade några. Tycker inte att 0-0 hade varit ett konstigt resultat så långt. I andra faller försvarsspelet ihop mer och mer, då Djourou byts in mot Koscielny borde man ha gått och sova. Han placerar sig fel som en e-junior vid 3-0 målet och Vermaelen faller omkull av sig själv, vilken jäkla cirkus alltså! Är spelarna mutade? Vid 4-0 har Djourou handen vid Zlatans hals då Zlatan ryckermot vänster, att Zlatan höjer handen mot Djourou först och faller sedan bryr sig inte domaren så mycket om. Den straffen hade domaren kunnat skippa, så farligt var det inte...men onödigt av Djourou ändå. Milan har någon chans till och RVP har ett skott som nästan blir mål, en nick som nästan blir mål och ett skott ur bra läge som inte är så hemskt farligt. Milankeepern gör fina räddningar.

Positivt var att Song visade åtminstone lite kämparglöd och fixade Zlatan ett par gånger, RVP var helt ok med tanke på hur lite hjälp han fick, Chambo var het sett till att han fick 0% hjälp och Henry var ok. Resten av det som hände idag var bedrövligt, Milan spelade inte speciellt bra och vann 4-0. Många fans har biljetter till returmötet, trevligt för dem det. Om Chelsea slår ut Napoli blir de enda engelska laget som går vidare till kvartsfinal. Engelska ligan är rankad som näst bäst i världen efter den spanska, men Champions League framgångarna uteblir totalt det här året. Matcherna i PL, matcherna i alla olika cuper och skadorna håller på att bli för mycket. I år har de flesta klubbar använt bästa laget i alla cuper bara för att kunna vinna titlar. Så har det överlag inte varit tidigare år. Det är ganska kallt i England och många lag spelar stenhårt, belastningen på spelarna blir stor.

Jack Wilshere var en av de bästa på plan mot Barcelona ifjol, oj så han saknas just nu! Borde vara tillbaka i spel om 5-6 veckor. Unge Chambo håller på att bli lika stor. Väntar på att få se båda på plan samtidigt!

Mot Milan

Abbiati
Mexes, Abate, Thiago Silva, Antonini
Van Bommel, Seedorf, Nocerino, Boateng
Zlatan, Robinho

Szczesny
Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs
Arteta, Ramsey, Song
Walcott, RVP, Rosicky

Vi har ingen lagdel som är svagare än Milans. Matchen kan bli jämn och bollinnehavet kan variera. Vet inte varför Chambo inte startar, han skulle nog ställa till mycket problem för Milan redan från start. Verkar konstigt att Rosicky skall spela på en kant, mycket konstigt för han har inte snabbheten för det. Trodde däremot att han skulle spela före Ramsey. Kanske finns det några mörkade småskador i truppen eller så spelar man med en ovan uppställning för att överraska? Blir intressant att se. Zlatan har vilat sedan han blev utvisad och han borde vara i form och ha viljan att visa vad han kan.

Har sett lite på Milan emellanåt i veckorna för att kunna veta något om deras form inför den här matchen. Tror att de vill få ner Arsenals höga tempo, om det finns ett högt tempo vill säga...Med Chambo hade vi fått samma snabbhet som Tottenham mördade Milan med ifjol. Nu är det Walcott som är den extremt snabba anfallaren medan resten spelar mer tekniskt med korta passningar. Gervinho är borta i och med den töntiga 48 timmars regeln. Snart kokar San Siro och man är smartare efter matchen, just nu är frågetecknen många.

Henrys sista match i Arsenal. Gör han mål då han hoppar in?

Helg igen

Elva:

Sesny

Sagna – Mertesacker – Koscielny – Vermaelen

Song–Rosicky-Arteta

Walcott – Van Persie – Chamberlain

Bänk: Fabianski, Djourou, Gibbs, Coquelin, Arshavin, Chamakh och Henry.

Öppningselvan borde vara ganska glasklar redan på förhand idag. Coquelin har spelat bra men lär ändå inte spela så mycket mer nu. Gibbs är tillbaka och kan säkert hoppa in i slutet. På onsdag är det match mot Milan på bortaplan i Champions League, därför kan man hoppas att det inte kommer skador idag plus att matchen inte blir alltför jobbig. Tror på en jämn match där vi vinner med uddamålet. Senast gjorde Sunderlands bästa spelare Larsson mål på frispark och just frisparkar nära mål är något vi bör undivka att orsaka idag. Får vi bara 3p är jag nöjd och skall vi vara med i CL nästa år behöver vi vinna så många matcher som möjligt nu!

Henry spelar sin sista match på onsdag ifall att han får speltid då. Idag kan han nog räkna med ett inhopp, att ha haft honom i truppen har säkert betytt mycket för spelarna. Chambo lär ha fått många goda råd av honom och fast Henry själv har gjort två mål behövs han inte som spelare när Gervinho är tillbaka om ungefär en vecka. I New York blir de säkert glada att få ha Henry redan under försäsongen. Han kommer nog hem som en bättre spelare. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan han finns i bakgrunden i Arsenals organisation någonstans. Om man vill spara på Van Persie inför onsdag kanske Henry startar idag men det blir knappast så. Matchen kommer bl.a. från Sveriges tv3 idag kl.17 finsk tid. Vet inte varför tv3 sänder den?

Man United tar emot Liverpool idag i en match där allt kan hända. Den börjar kl.14.45 finsk tid och den sena matchen ikväll är Tottenham-Newcastle som också kan vara riktigt intressant. Nu skall jag ladda med kycklingsoppa och rostbröd inför en träningsmatch. Tror att min kondition har blivit bättre men det finns ingen garanti för det :) Mina juniorer är på futsal idag, en sport som jag inte har blandat mig i varken den här säsongen eller förra säsongen. Imorgonbitti är det träningsmatch för juniorerna och träning i ishallen för mig på kvällen så schemat denna helg är ganska fullpackat.

Nr #14 Henry-Walcott-Pese :)


Trött

Blir ett kort inlägg om dagen som börjar ta slut. Ser  på Barca-Valencia, Milan-Juve men framförallt Elfenbenskusten mot Mali där Gervinho har gjort enda målet och vi har en kvart kvar att spela. Zambia vann sin match idag. Drogba visade lite styrka och var nära att öka på ledningen just. Är för trött för att följa fotbollsmatcher ikväll och skall nog börja ta mig mot sängen och läsa lite om fotboll istället. Yaya toure och kalou börjar samspela alltmer nu, Ivory Coast har gott om stjärnor i laget. Vet inte riktigt om Eboue spelar idag, Keita kom in nu åtminstone. Med en bra backlinje och bra tränare kan nog det här laget börja imponera i VM en vacker dag. Mina trötta ögon hittade inte Cesc i Barcamatchen och då orkar jag inte se på den nu.

Har inte behövt jobba i klassrummet alls idag, blev däremot fixat ett rinkbandyguld! Kändes bra. Det har varit så kallt att vi inte har hunnit få något samspel som vi hade i fotboll och innebandy, men tack vare individuell skicklighet klarade vi oss. Som kortsiktig lösning försökte jag förbättra de bästa istället för att se till hela lagets utveckling, en spelare gjorde 18 mål på fyra matcher och det avgjorde. Ibland behöver man bara vinna vissa turneringar och då gör man det fast det sker på bekostnad av samspel. Bara att njuta av segern och det såg ut som att varendaste en gjorde det.

Har även hunnit hålla en fotbollsträning, äta och sedan skynda tillbaka till hallen för att se en 97-match. Har alltså varit en händelserik dag när jag stupar i säng. Två timmar skidning på morgonen kommer att kncäka min kropp, men jag tror att köldgränsen räddar mig :) Blir fotbollsträning sent på kvällen om temperaturen är bättre då. Hoppade in i spelet med fotbollsjuniorerna idag, brukar göra det ibland för då kan man "känna av" vem som är bra på vad på ett annat sätt än då man står på sidan och glor. Dessutom gav det mig lite motion och glädjen att göra några snygga mål hehe ;) Godnatt!

Efter Liverpool-Tottenham och en hel del annat

Då det återstod en halvtimme av Liverpool-Tottenham skrev jag på twitter att det blir 0-0. Det var en typisk 0-0 match där inget av lagen kom till speciellt många bra chanser. Båda lagen kom ändå att få varsin bra chans. Bale hade ett friläge från sidan och försökte tunnla Reina, Suarez fick ett nickläge från närhåll men nickade rakt i famnen på målvakten. För att vara en mållös match hände ganska mycket. Skrtel och Suarez låg på gränsen till rött kort och spelet var oftast avblåst under senare delen av matchen. Tottenham saknade bl.a. Van der Vaart, Kaboul och Lennon igår, med dem på plan hade det nog blivit 3p. Nu var det istället Liverpool som var bättre igår och Tottenham hade problem med anfallsspelet. Vet inte om idén var att kontra men isåfall var Bale alltför ensam och detsamma gällde Adebayor de gånger han fick bollen. Då Liverpool backar ner med hela laget är det svårt att skapa chanser mot dem just nu. Kontringar eller snabbare anfall åtminstone med bästa öppningselvan hade kunnat göra susen... med gårdagens manskap skulle nog inte Spurs ha vunnit fast man hade spelat en halvtimme till. En poäng får väl vara godkänt för deras del.

Andy Carroll var inte dålig men han är ingen storstjärna heller. Enda orsaken till att det diskuteras så mycket kring honom är att han kostade runt 35 miljoner pund. Han presterar ungefär vad man kan kräva av honom, några mål ännu kunde han göra men då krävs bättre framspelningar. Torres är kanske inte så bra som många Chelseafans hade hoppats men han tillför en hel del till spelet ändå. Några fina assists nu som då och en del grovjobb i anfallet. Han var stor i Liverpool och kostade mycket, därför talas det extra mycket om att han är en flopp. Han är helt okej men ingen världsstjärna i Chelsea. Skall Chelsea bli fjärde i år måste de få Drogba i användning då han återvänder från Afrika. Undrar just hur Abramovitj ser på nuvarande placering i ligan? Han är knappast nöjd. En bild på domare Webb:



Det kan hända att Manchester United får för mycket oförtjänt kritik både av mig och andra,men ingen rök utan eld. Jag har följt laget väldigt mycket under hela 2000-talet. Under flera säsonger var de Arsenals största och enda konkurrent om ligatiteln. Jag har kunnat beundra dem emellanåt då Ronaldo fanns i laget. Ville inte missa tv-matcher med Ronaldo på plan, han gjorde fruktansvärt många mål på egen hand och var hela skillnaden mellan att ta en titel och inte flera gånger. Han var fantastisk i United, kändes tråkigt att han for från engelsk fotboll på sätt och vis även om det var glädjande att United tappade en av världens bästa spelare. Beckham har väl de flesta följt, han var rolig att se på i United med fantastiska inlägg och lite finesser här och där. Van der Sar var ännu ifjol en riktig vägg som man inte kunde göra mål på om man inte dundrade in bollen ordentligt. Rooney har sina perioder då han är mycket sevärd också. Ifjol tyckte jag att United tog många poäng utan att spela bra mer en halvtimme per match. Känns inte rätt att de tog tre poäng många gånger då motståndarna var bättre i 60min och ledde. I år har tre poäng kommit väldigt oväntat många gånger på hösten också då man inte trodde att de skulle få mer än högst en poäng.

Det är förstås en viss styrka att ta poäng då man spelar dåligt, men någonstans tycker jag att man skall kunna briljera mot dåliga lag hela matchera igenom och inte plocka tre poäng gång på gång med en hård slutspurt och en massa flyt. Hur stabila och värda Premier League titeln är man om man ligger under mot ett halvdåligt Chelsea med 3-0 efter 50min? United har haft skador i år, det försvarar dem till en viss del. Jag tycker inte att United gnäller "hela tiden" i år men är det något lag som signalerar efter straff i alla lägen så är det faktiskt de som gör det. Har City match mot ett lag från sämre halvan av tabellen samtidigt som United har det ser jag i princip alltid på United. Deras matcher är mer intressanta i år för de lever inte lika mycket på individuella spelares skicklighet som City gör. Ligan är väl sönderköpt av City i år, men deras spel står inte på någon alltför stadig grund. Det går att rubba dem i varje match för varje lag. Tottenham med alla stjärnor på plan är på sätt och vis det lag som jag fortfarande tycker att inte har gjort bort sig eller visat sig svagt den här säsongen alls.

Frimpong som just fyllde 20 år är knäskadad och borta 6-9 månader



Här på hemmaplan håller sig temperaturen runt -20 grader nu. I den snabba och roliga sporten rinkbandy har laget jag tränar och spelar i plockat 13 poäng av 14 möjliga så här långt. De svåraste matcherna återstår men man skall njuta så länge det går bra, det brukar jag säga åt mina adepter i alla idrotter också. Vad gäller vintersporter så dominerar istiden just nu och tiden i skidspåren kommer att öka så småningom. Vilken gren hjälper fotbollen bättre månne? Förr var det nog snabbt spel med boll på is som gjorde mig väl förberedd för fotboll. Nu tror jag däremot att skidning skulle vara bättre för min kondition är inte tillräckligt uthållig för att kunna spela fotboll ordentligt längre än kanske en halvlek.

Ungefär tre månader kvar tills fotbollssäsongen 2012 börjar i Finland i de lägre divisionerna. Jag känner ingen panik som spelare, formen går att fixa till snabbt då man tar tag i saken i den här åldern. Rutinen finns och man blir inte mycket bättre eller sämre av olika sorters träning. Vill jag ha en viss sorts träning kan jag bara hoppa in i de grupper som jag själv tränar, fungerar utmärkt. Dagens juniorer är så smarta då de går i högstadiet att man kan spela hur bra fotboll som helst med dem. Finns även 7-åringar som bara har det där lilla extra också förstås, de kan ge en boll i steget, löpa in i en lucka och förvänta sig att få bollen (åtminstone av mig) precis i en viss yta för att kunna avsluta ett anfall. Ganska häftigt då riktigt unga spelare klarar av att tänka ett steg längre än man förväntar sig.

De snabbtänkta har ofta lärt sig av äldre syskon, tror det är svårt för föräldrar att få små barn att lyssna noggrant på dem då det gäller fotboll. Syskon kan ofta vara deras idoler på ett annat sätt och då gör de allt för att härma dem och spela deras typ av fotboll. Skulle kunna skriva mycket mer idag om bl.a. gener och fundera varför enstaka 2-åringar kan sparka en boll bättre än 80% av de 5-åringar jag har sett, men det är dags för mig att göra klart lite planering inför en juniorträning som börjar om en timme. Ju mer man lär sig om fotboll då man går kurser, desto mindre tid känns det som att man har på försäsongen :) Jalla jalla!

Arsenal gjorde sju mål

Arsenals helg blev perfekt. Jag hoppades att det skulle bli minst tre mål gjorda mot Blackburn. Ettan kom tidigt men då Blackburn kvitterade på en snygg frispark blev man aningen orolig att det skulle bli en tråkig 1-1 match där vi inte får in bollen. Två snabba mål med betoning på snabba då speciellt Chambo sprang ifrån en back på det ena gav oss 3-1 innan halvtid. Blackburn hade en viss chans att klara 1-1 men de spelade fult vilket ledde till frisparkar, gula kort och även ett rött kort. Med en man mindre på plan blev det nu hela 7-1 denna gång! Positivt var att 18-årige Ox-Chambo eller vad man nu vill kalla honom gjorde en fin instas igen. Förutom två mål visade han prov på snabbhet och hårda skott igen. Han är definitivt en spelare som England behöver till EM. Han köptes för 12miljoner pund av Southampton. Idag tror jag inte att han skulle säljas för mindre än 35 miljoner pund. Oj så bra han kan bli! Walcott var pigg med 0+3 och lär nu skriva på ett fyra års kontrakt. Enda andra klubben jag kan se honom i är lokalkonkurrenten Tottenham, där skulle han passa in då de vill ha snabba yttrar som en stor del av sitt anfallsvapen.

Henry hoppade in och gjorde mål, det är alltid fint. Då Gervinho kommer tillbaks tror jag inte att Henry behövs alls. Vi har redan en bra anfallare för mycket då. Sen behöver nog Park och de andra få vara inhoppare nr 2 o.s.v. i anfallet. Vi har chans mot Milan efter att ha visat upp en del bra saker nu, ytterbackar och Diaby är på väg in i truppen. Vi behöver rejält med flyt speciellt på bortaplan och frågan är hur många minuter av 180 vi lyckas spela bra. Fjärde platsen i PL går att ta, Chelsea är inte bättre än oss och Liverpool, Newcastle och de andra kommer inte att vara lika bra som Chelsea i slutändan. Tottenham och Manchesterlagen klåpar knappast bort sina platser fast det är cirka 14 matcher kvar. Bra drag av Wenger att vila Ramsey igår, det inger hopp för att han vet vad han gör och ser vad som händer på plan. Robin van Persie gjorde hattrick igår och har nu gjort 22 mål på 24 matcher i ligan. Han behöver göra 13 mål på 14 matcher för att vara bäst i Premier League någonsin. Shearer har det gamla rekordet.

Imorgon blir det spännande då Tottenham och Liverpool drabbar samman, kan hända precis vad som helst. Blir säkert underhållande och jag tippar på minst tre mål i den matchen. En annan underhållande match var dagens möte mellan Chelsea och Manu. Chelsea var aningen bättre matchen igenom och hade aningen mer av spelet. Manu hade inte lika många chanser som Chelsea och låg mittiallt under med 3-0 i matchminut 50. I det skedet sade jag att Manu når högst till 3-2 idag. De fick 3-3 med sig till slut. I första halvlek kunde Manu ha haft frispark vid 17m eller straff då en fick sig på benen. Webb friade, kanske för att det har varit filmande och gnäll i boxen från Manus sida på sistone och så även i denna match. Där gjorde han väl fel då.


Då Manu får straff och gör 1-3 är det helt okej att döma straff. Ganska intressant situation ändå, verkade onödigt riskigt av Chelseaspelaren att gå in och försöka ta bollen. Fanns ett ställe att gå in på den men stället stängdes lagom tills kontakten kom, då blir det straff. Men sen kom den stora tavlan som så småningom skulle ge Manu chansen till en poäng. Ivanovic rör sig i boxen och jag vet inte om han skulle försöka bryta men hans fart tar slut och han är stillastående då en Manuspelare hakar in sig i honom och faller, om hans ens klarade av att komma in i Ivanovic, kan hände att det blev nästan 0% kontakt också. Värsta man har sett på länge och med galna bortafans på läktarna fick man Chelseas självförtroende lite i gungning. Giggs slog ett fint inlägg än en gång och inhopparen Chicarito som alltid borde starta före Welbeck gjorde 3-3. De Gea gjorde en bra match och tog grymma frisparkar m.m. så Manu får delvis tacka honom för 1p och delvis Welbeck. Chelsea var en aning bättre idag och borde ha fått behålla sina 3p. Men detta var klart bättre för Arsenal i kampen om en CL plats.


De Gea gjorde en grym räddning på en hård frispark i slutet. Han tog två snabba sidosteg just innan frisparken slogs, det gjorde räddningen möjlig.



Godmorgon

Är uppe med tuppen idag. Det stod -31 grader på min termometer och jag har tänkt ägna denna dag åt forskning och planering kring fotboll. Man måste ibland stanna upp lite och fundera kring saker och inte bara träna och hålla tester utan att alls tänka efter. Nästan alla spelare i Finland tycker att försäsongen är för lång, som tränare tycker man inte det.

Arsenal möter Blackburn idag och seger är ett måste. Det här året har börjat bedrövligt resultatmässigt trots att spelet stundtals har varit riktigt bra. Nu behöver man spela bra i 90min och visa var skåpet skall stå. Allt annat än en seger är katastrof idag, fansen är otåliga och det har gått rykten om att det skall visas på stadion idag. Hoppas att det inte stämmer men ett rykte säger att de tomma sittplatserna på Emirates skulle dras över med något svart av fansen för att visa missnöjet med resultaten. Att det inte blev några stora värvningar vid transferfönstret har upprört många också. Jag är glad att det inte blev några värvningar nu, någon bra mittback hade man knappast fått tag i. Bara man får tillbaka fler ytterbackar får Koscielny, Mertesacker och framförallt Vermaelen slåss om de två platser som finns. Men man borde ha en mittbacksklippa till om man vill vara riktigt bra. Mittförsvaret är lagets akilleshäl i år också.

Nu kan man inte skylla allt på mittförsvaret ändå, de flesta baklängesmål har kommit då hela laget har spelat dåligt försvarsspel. Mittfältet har haft vissa problem både offensivt och defensivt. Ramsey har tappat formen och självförtroendet ser det ut som. Arteta är tillbaka från skada och ser ok ut men kan höja sig. Song är bra men kan bättre. Att inte Wilshere kommer tillbaks är riktitgt dåligt för Arsenal. Ifjol var han en av de bästa i hela ligan på mittfältet. Anfallet med RVP i mitten har vad som krävs men behöver bättre hjälp av mittfältet. Walcott och småskadade Chamberlain på kanterna ger laget en enorm hastighet framåt och vad som helst kan hända bara de får de rätta bollarna. När Gervinho kommer tillbaka tror jag att han går in i öppningen och Walcott får agera inhoppare till att börja med. Vissa tror att Arshavin får starta idag, vet inte vad jag skall säga om honom. Väldigt många ryska spelare har misslyckats i England och han har blivit en av dem. De är bra då de kommer men livet i England verkar inte passa dem. Såg en lång utredning om det häromdagen. Benayoun och Park kan få några inhopp. Det viktigaste inför CL mötet med Milan är nog att få Ramsey i skick, annars kan det hända att Rosicky får spela och en Ramsey i form är bättre än Rosicky sju dagar i veckan. Oddsen inför mötena med Milan är nog att vi faller ur CL. Man vet aldrig ändå fast formen är som den är.

Premier League lagen har ekonomiska problem ryktas det om. Spelarlönerna är skyhöga och många klubbar går på minus varje år. Ingen gjorde något stort inköp vid det här transferfönstret. Arsenal går på vinst varje år och tidigare har det varit med stor stolthet. Experter säger att de är imponerade av Arsenals sätt att fungera, men att numera går det inte att vinna PL utan att spendera stora summor på spelare. Vissa tror nu att Arsenal inte har de pengar som det talas om att de har. Wenger säger att han har pengar men att det inte finns skäl att spendera stort om man inte får tag i någon riktigt bra spelare. Avbetalningarna för Emirates Stadium skulle vara klara år 2015 och där lär man ligga långt före. Försäljning av bostäder vid gamla Highbury och försäljning av bostäder i området kring nya stadion drar in stora summor åt Arsenal. Ändå ryktas det att man inte har alltför mycket pengar nu, eller så är det ägarna/styrelsen som inte tillåter stora inköp.

Löneprinciperna kan också vara något som stoppar vissa värvningar. Wenger talar om att det är lågkonjunktur och att något borde göras i England då många klubbar har stora skulder. Förra sommaren lär Arsenal ha haft en stor spelare på gång, men man fick inte sålt Fabregas tillräckligt tidigt för att hinna köpa honom. Berättar det att det inte finns stora pengar i klubben? Vem vet. Rykten säger att spelaren kan ha varit Mata, som Chelsea värvade. Av de spelare som det har ryktats om stämmer fyra in med min önskelista...Cahill, Sneijder, Schweinsteiger och Podolski. Av dem tror jag att endast Podolski kan tänkas bli värvad i sommar. Schweinsteiger behövs inte nu då Thomas Eisfeld har värvats. Den 19-årige tysken påminner om honom enligt rapporter från en reservlagsmatch mot Swansea. Matchen slutade 2-0 och det första målet kommer efter retur från Eisfelds skott. Det andra målet kom efter att han hade varit med i passningsspel en god stund innan bollen sattes i nät. Swansea lär ha varit usla. Eisfeld hoppade iallafall in i halvtid.

RVP har fått igång sin hemsida på adressen www.robinvanpersie.com och sidan är värt ett besök. För övrigt tycker jag att personers hemsidor är lite "out", duger bra med facebooksidor och twittersidor enligt mig. Mot Blackburn idag hoppas jag att Oxlade-Chamberlain kan spela, vissa tror att Arshavin tar hans plats om han inte kan spela p.g.a. skada. Kan hända att Ramsey får vila från start idag. Väntad öppningselva:

Sesny
Sagna-Mertesacker-Koscielny-Vermaelen
Arteta-Song-Rosicky
Walcott-RVP-Chamberlain

Vi saknar Wilshere! Engelsk kampvilja blandat med ett utmärkt spelsinne.

RSS 2.0