What´s up

Saker på gång just nu:
 
Välja tränaruppdrag till nästa år, tar ungefär en vecka till innan det är klart.
 
Fortsätta stärka foten så jag kan börja träna fotboll snart och välja ett lag att spela med nästa år.
 
Hälsokunskap cirka 25 studiepoäng kvar av 70 totalt, dit far bl.a. 9h av denna helg.
 
Idrottspsykologi 10 studiepoäng kvar av totalt 25.
 
Försöker få bollförbundet att fixa A-tränarkursen på svenska. Borde vara år 2001 den senast gick på svenska.
 
Övrigt: Lärarjobb några dagar i veckan+nytt jobb där mitt företag fixar iPhone bak- och framglas, födelsedagsfester med allt från 3-åringar till 27-åringar :), planera resa sportlovsresa till södern, gå på gym 4-5ggr i veckan, hjälpa andra med deras val i fotboll inför år 2013 och sist men inte minst koppla av och äta god mat.
 
I det här laget sitter ingen säkert. Ny coach Rafa Benitez och idag sparkades Mark Hughes från QPR.
 
Jag tyceker synd om Chelsea som hamnade att få en ny tränare igen. Kan inte vara roligt att byta coach hela tiden då man t.o.m. har vunnit Champions League med Di Matteo. Ligan har gått helt okej i år och i Champions League gruppen hade man hårt motstånd. Istället för att sparka coachen skulle Abramovitj ha köpt en anfallare. Torres har absolut inte räckt till. Drogba är saknad! Dagen innan QPR skall möta Man United nu så sparkas Hughes. QPR ligger sist så det känns kanske inte som ett helt dumt beslut.
 
Arsenal har spelat upp sig lite grann nu och Giroud har blivit ungefär den spelare fansen hoppades på. Wilsheres comeback har redan bidragit med mycket. Killen har passion som få andra, eller vad sägs om utskällningen av Bale och Adebayor senast i 5-2 segern? Och sedan gjorde han mål mot Montpellier. Bara backlinjen börjar sköta sitt och Mertesacker skärper sig kunde hela laget börja fungera. Sedan gillar jag inte att Vermaelen är vänsterback fast det har fungerat ganska bra för honom själv. Kos eller Per skall vara på bänken och en riktigt ytterback måste tvingas in på plan. Gibbs är väl snart tillbaka får vi hoppas. Mot Aston Villa imorgon saknas Walcott med en axelskada, synd för han har varit grym på sistone. Hoppas han skriver på nytt kontrakt! Min väntade öppning utan att läsa in mig desto mer skulle vara: Sesny, Sagna-Per-Kos-Verminator, Arteta-Santi-Jack, Poldi-Giroud-Chambo!
 
En extra souvenirbutik som är öppen i samband med matcher.

England oktober 2012, upplevelsernas resa

Höstens Englandsresa var lite annorlunda än ifjol. Budget för allt totalt var kanske 1100 euro. Här kommer storyn:
 
Dag1: Flyget lyfte från Vasa 06.20, jag och min polare fick skjuts till flyget av en schysst vän som var uppe hela natten. Vi flög till Köpenhamn och sedan vidare till Heathrow i London. Vi hade inte så bråttom till stan så vi tog tunnelbana istället för det snabba expresståget denna gång. Någonstans kan man ju spara in några pund. Det här var en onsdag och siktet var inställt på CL match med Arsenal-Schalke. Vi for iallafall till vårt hotell som var rätt uselt...men centralt och billigt :) Kostade 100e per person för två nätter. Det enda man gör på ett hotell i London är ändå sover, duschar och byter kläder i stort sett. Oftast är man ute på stan och går och går och går och åker tunnelbana hur mycket som helst. Vi for till Madame Tussauds eftersom vi hade bokat biljetter till tre aktiviteter och där fick vi ut biljetterna till allt. Vi tog oss igenom vaxkabinettet på 1,5h ungefär och tog foton med en massa kändisar i vax. Där fanns också en 4d show var väldigt häftig. Den handlade om Fantastic four eller vad de heter, Hulken, Spiderman och gänget...om det sprättade vatten i filmen kom det vatten på ens händer, flög de upp i luften blev det kallt då fläktar på väggarna kylde ner hela rummet, fällde någon ut knivar kom det en kniv i ryggen ur stolssätet och då det sprang kackerlackor smattrade något mellan vaderna på en så att det kändes verkligt.
 
Messi såg verklig ut, Pese också men inte Cristiano
 
Mycket häftig upplevelse i vaxkabinettet alltså. Hade varit där 1996 senast men nu var det aningen bättre. Lite shopping och en Sirloin Steak senare så for vi till hotellet och fixade oss i ordning för resans huvudmål. Vi var ute i god tid för matchen och kom till stadion minst 1,5h före kick off. Tunnelbanan var ganska full men gångarna upp och själva gatan var inte alltför full denna gång då man var tidig. Biljetterna som jag hade bokat för 36.50pund styck fick vi ut på en minut. Vi kollade på lite souvenirer, fanns allt möjligt man kunde ha köpt. Skor av Henry, autografer av spelare och tavlor och allt möjligt. Vi köpte ingenting :)
 
 
I det ögonblick jag såg stadion ryste det i kroppen. Den är så himla mäktig Emirates Stadium och jag hade inte sett den i mörkret förut.
 
Väl inne på stadionn var det ganska tomt. Schalke värmde upp och några tusen fans härjade på ganska bra. Pukki saknades  från öppningselvan men Afellay och Huntelaar var med. Arsenal hade Mannone i mål, Santos-Vermaelen-Mertesacker och Jenkinson i backlinjen. Coquelin, Arteta och Cazorla på mitten och Poldi-Gervinho-Ramsey på topp. Santos var inte bra defensivt och gick ofta bort sig enkelt, Ramsey är ingen anfallare och tillförde inte mycket. Schalke är ett bra lag som kan göra mål och det skulle visa sig så småningom. Arsenal hade jättemycket boll och rullade, slängde höjdbollar och höll den mycket inom laget. Men det mesta gick i sidled och det mesta gick inte så hemskt mycket framåt. Sista tredjedelen var ett problem. Det man ser i verkligheten på plats är att spelarna byter plats 10ggr mer än man skulle tro. Podolski var inne i plan hur mycket som helst och Gervinho eller någon annan kunde då vara på kanten. Det betydde dock inte att Poldi var i boxen, för där var han aldrig utan han var inne i plan lägre ner. Om Gervinho då är ute på kanten finns det alltså inte många i boxen...Sett till första halvleken så var Schalke farliga då de stack upp, mycket p.g.a. Santos placeringsförmåga och slappa hemåtjobb. Ändå hade en Arsenalledning inte varit orättvis, det fanns lägen men det sista lilla saknades. Sen kan man inte räkna skott på mål, för det här laget skjuter aldrig :) De skjuter bara om de vet att de gör mål. Lite tråkigt med så få skott då man sitter på rad 11 på kortsidan. Ändå är man väldigt med i en CL match, för til skillnad från PL så stiger alla upp direkt Arsenal börjarha ett anfall, direkt de kommer över halva plan med ens lite fart. Blev mycket motion, upp och ner :)
 
Zonförsvar på hörnor för Arsenal. Oftats har man bara en som vaktar framstolpen och ingen vid bakstolpen.
 
I andra halvlek blev Schalke allt farligare då de stack upp och efter ett inspel åt Huntelaar svängde han snabbt och satte 1-0. Arsenal med många skador kämpade på men hade svårt att få något skapat i boxen, fanns nog ett par chanser men sett till hela matchen hade Schalke de farligaste chanserna. Då Arsenal flyttade upp alltmer kom 2-0 också. Gnabry var intressant att se i slutet, han är sjukt snabb och gjorde en teknisk fint som jag inte har sett live förr. Han är ung och har väl 10.60s på hundra meter. Kan bli tuff om något år men han är knappt 18 år än. Utan att säga desto mer om matchen så var Gervinho den enda pigga spelaren där uppe, Poldi var orörlig med tanke på vad som krävs. Ramsey behöver jag inte ens kommentera och han har ju inte spelat mycket nu på sistone. Cazorla var grym men spelarna förvaltade inte hans bollar så bra. Inga större fel på backlijen förutom Santos som tror att han är anfallare. Det blir för offensivt från hans sida, kunde istället bytas in när man ligger under. Arsenals fans har ett par bra sånger som jag hängde med i, de få gånger bortafansen behövde pikas för någon filmning så var jag också med och stod upp med några få :) Annars var det 100-0 till tyska fansen, England har inte sjungande organiserade hejarklackar på samma sätt alls. Sista 15min kom det en sång två ggr4 min "who the f--k is Arsenaaal, who the f--k is Arsenaaal" och så fortsatte det, många fans gick hem. Det var bara via spelet vi kunde ha vunnit tyska fansen och det hände inte. Vi satt kvar 20min efter matchen och hela Schalkes lag gick igenom sin publik på läktaren och high fivade!! Typ på lägsta plats på läktaren, men ändå ganska galet att vara inne i publiken. Kön till tunnelbanan var lång så vi åten hot dog och sökte upp Henrys staty, tog en god stund :) Och sedan kollade vi när Arsenal spelarna körde ut från arenan.
 
Min största idol i livet så här långt. Den mest fantastiska anfallaren genom tiderna enligt mig.
 
Innan matchen utanför fanshopen. We love you Arsenal we do, we love you Arsenal we do...We love you Arsenal we do, oh Arsenal we love you!!
Alltid lite lustigt att se att Arsenal bara är en stadsdel i norra London. Hur kan en finländare hålla på ett lag därifrån? Jag gör aldrig något i den stadsdelen förutom att se på matcher. Vet inte hurudana bilder ni vill se, arenan ser ni mer av i inläggen från ifjol men här kommer två bilder till från denna dag som avslutades med en sväng på stan i London.
 
Många polishästar i farten. Men det är verkligen lugnt utanför matcherna och ingen dricker egentligen alkohol där ute eftersom det kan ge 500 pund i böter. Där inne söäljs öl vanligtvis men inte under Champions League matcher.
Gräset är så fint att man inte förstår. men mer om gräset i fjolårets inlägg ;)
 
Dag2: frukost från en butik i handen och in i tunnelbanevagnen och iväg. Vi for till vår andra stadsaktivitet som var London Eye. Det började med en häftig 4d show inomhus och den här gången snöade det t.o.m. på oss :) I London Eye är man med många andra i en kabin och det tar en halvtimme att åka ett varv runt, de går väldigt sakt. Där inne finns pekskärmar som man kan klicka på för att se vad allt man ser är. London är fint, men kanske skulle det ha varit ännu finare på kvällen? I 4d showen fick vi se både kvällstema och snö. Nu var det halvregnigt och molnigt. Men en bra upplevelse. Häftigt.
 
Regndroppar vid de högre fönstren men klar utsikt vid de lägre fönstren om man ville ta bilder.
Big Ben invid Themsen
 
Direkt efter London Eye gick vi in på sista aktiviteten, London Sea Life Aquarium. Hela paketet var väl runt 50-60 pund om jag minns rätt. Pingvinerna var coola, hajarna och rockorna var okej men inte är akvariet alltför häftigt om man inte är väldigt intresserad av fiskar. Här fanns ingen 4d show.
 
Shopping på stan i mängder, en till Sirloin steak eller var det mixed grill denna gång och sedan lite nattliv blev det. Shoppingen tar tid då det finns så otroligt mycket att se som inte finns i Finland. Finns både billiga bra grejer och dyra väldigt bra grejer :)
 
Lite julgranar är aldrig fel :)
 
 
Dag3: Vi besökte Stamford Bridge, Harrods, Hyde Park och shoppinggatorna. Mot kvällen tog vi ett tåg till Manchester som räckte 2h10min. Det var dubbelt dyrare än ifjol men ganska fullsatt ändå, fredagkväll är kanske en populär dag att resa. Buss är billigt men tar 4-5h.
 
We are Chelsea FC we ain´t got any history ;)
 
Harrods, där vi inte köpte något alls :) för att ta den här bilden måste man vara snabb, for väldigt många röda bussar förbi lugnt sagt.
 
James Bond tema vid Harrods
Hyde Park är en sjukt stort park. Londons lungor.
Fanns många feta ekorrar som kom fram till en. De klättrade på folk också.
 
I Manchester bodde vi hos min kusin. Rent fotbollsmässigt såg vi Man City-Middlesbrough U-18, en amatörmatch och ett par matcher på teve. Riktiga City mot Swansea skulle ha kostat 50 pund. Vi skippade det. Famous Burger har bäst burgare i världen för bara 6.20 pund (utan pommes). Baren är i Charlie Sheen anda. Man kan beställa Tiger Blood om man är 18 år men vet inte om jag rekommenderar det ;) På tal om tigrar finns ju storafantastiska nattklubben Tiger Tiger i stan. Tror inte att Balotelli var där denna helg :) Vi var i Manchester från fredag till söndag och flög hem från london på måndag. Avslutar resan med en liten bildbomb här på slutet. Hoppas ni gillade inlägget, fjolårets inlägg har ännu mitt besökarrekord på långt över 100 :)
 
Patrick Vieira där borta i mitten, tog länge innan vi visste om det var han. I halvtid gick vi bakom honom men vågade inte ta autograf. På Arlanda tog vi inte autograf av världens bästa back Karlsson med Filppula och J.Ruutu. Sånt händer :)
Sportbar i Manchester där man kan spela golf och allt möjligt. Vi såg mest på fotboll där. Nice ställe!
Manchester är sjukt fint ibland.
Manchester första kvällen på väg ut och kolla läget.
 
Den här bilden tog jag efter amatörmatchen. Varför gräset högre på plan än utanför plan, gissningar?
Etihad Stadium från taket där vi bodde.
Utanför Heathrow. Bodde billigt på Holiday Inn denna natt och steg upp 4.30.

Filmlänk

http://www.dailymotion.com/video/xv1oeo_old-and-new-clips_sport

Filmen

Verkar vara problem att se filmen då musiken inte är min egen, skall lösa problemet ;)

Klippa utan sax

Ett av mina intressen är att klippa film, vet inte hur många filmer det har blivit de senaste fem åren men kanske över tio. Eller så många finns på nätet, jag har filmat och klippt film i över tio år. Gymnastiklektioner, rinkbandymatcher, fotbollsmatcher, bröllop, släktfester och allt möjligt har filmats. Det kanske roligaste är att inspirera juniorer med fotbollsklipp, idag blev min femte (?) fotbollsfilm klar:

http://www.youtube.com/watch?v=GcZ8iVTg8qY&list=UUbk3hhSU5F7N71cwVmfGZMw&index=1&feature=plcp

Se framåt

De som väntar på något från Englandresan får vänta lite ännu. har jobb och studier i mängder och försöker också hinna med gymträning. Så det tar en stund än. Arsenal tog ett steg framåt mot Schalke i veckan i CL. Början och slutet var trögt medan mittersta delen av matchen var godkänd. Walcott tog med fart till anfallet och man kunde gå upp i en ledning med 2-0. Att man tappar till 2-2 är inte så överraskande, försvarsspelet stämmer inte riktigt just nu och man gjorde ännu ett självmål, borde vara minst fem självmål redan i år utan att räkna desto mer!!

Mot United var Arsenal lite tröga, men vad kan man förvänta sig av Ramsey-Giroud-Podolski i anfallet? Poldi var pigg mot Schalke men mot United var han riktigt slö ännu och Giroud och Ramsey är inte kända för sin rörelse och snabbhet precis. United spelar alltid jättebra mot Arsenal på hösten och man kan inte kritisera dem denna gång heller direkt. Att de nästan förlorar mot Braga sedan är ju en annan femma. Nåja de vann ju den matchen också, de får alltid en straff per match nuförtiden. Som tur var missade Rooney straffen mot Arsenal. Målen som kom var onödiga ändå, det första klåpade Verminator till då han istället för att rensa fällde bollen mot RvP som sköt mellan benen på honom i mål. Det andra målet kom efter en hörna som kom från ett friläge i klar offisde. Cazorla pangade in ett mål men lite väl sent. Giroud hade två heta chanser också men United hade klart fler.

Att tro att Arsenal är dåligt spelmässigt utgående från skottstatistik är sedan det dummaste man kan göra. Det finns ingen taktik just nu som heter skott för Arsenal. Skjuter gör man endast om man vet att det blir mål, annars passas bollen. Så är det bara. Därför är det kul att se t.ex. Chelsea som omväxling för där skjuts det nästan för mycket. Olika taktiker för olika lag. Det som var bra för Arsenal var att man spelade sig ur Uniteds press och att man kunde hålla bollen. Med ens någon ur trion Gervinho-Chambo-Theo skulle man ha haft mer fart från början och det syntes då Teho kom in, han är för övrigt den enda ur trion som är frisk. Backlinjen har problem och det lär inte räcka med att Gibbs kommer tillbaka. Vermaelen måste bli bättre, för han skall vara bäst där!

Santos bytte skjorta med RvP innan paus och det skapade stora rubriker i media. Wenger tyckte inte att det var bra och fansen rasade mot beslutet. Jag bryr mig inte, spelarna är vänner sedan tidigare och Santos sade att det inte ändrades i och med klubbytet. Santos är brasilianare, han fungerar inte som alla andra. Det finns större problem att fundera på, exempelvis hur man skall börja vinna matcher! Giroud håller väl på att bli en målmaskin, men han behöver få de rätta bollarna. Tålamodet med hans anpassning har kostat många poäng i år, kanske börjar det betala sig nu. Wilsheres comeback är ett stort plus och domaren gjorde ett misstag då han visade ut honom mot United. Visst hängde en utvisning i luften men den hade nog fått hänga en stund till! Hans vilja och hans spel ser lovande ut, en bra förebild för alla andra.

På hemmaplan är gräset grönt i en novembermånad som knappt har inneburit några minusgrader alls så här långt. Jag vet inte var jag ska jobba på våren, jag vet inte var jag skall spela på våren och jag vet inte var jag skall coacha på våren. Mycket som är öppet just nu alltså.

Sällan måldomarna gör något på matcherna, de känns väldigt onödiga. Målkameror efterlyses.

Inför Manu-Arsenal

Det kommer ett blogginlägg om Englandsresan snart men inte idag och knappast imorgon. Just nu är det en match man behöver koncentrera sig på och det är morgondagens möte mellan Manchester United och Arsenal FC! Det är svårt att beskriva formen för lagen just nu för båda har varit ojämna på sätt och vis.
 
Arsenal har fyra intressanta matcher bakom sig, okej alla var inte så intressanta att se. Först en usel 0-1 förlust i ligan och senare en 1-0 vinst i ligan utan att imponera och båda dessa matcher mot (på pappret sett) dåliga lag. Schalke 04 är inget dåligt lag och utan desto bättre form är det svårt att slå dem. Arsenal spelade ändå bra med boll och flyttade den lite hur de ville, tyvärr var ingen anfallare på gång och sista tredjedelen blev problematisk. Att skjuta lite mer hade åtminstone hjälpt. Men 0-2 på hemmaplan där var inte så bra. Sedan spelar man med b-laget mot Reading och ligger under med 4-0 i slutet av första halvlek. Inte så bra med tanke på att de som spelade skall kunna hoppa in i seriematcherna. Desto bättre var iallafall att man fick gjort 7 mål på 120 min eller på 85min om man ser när första målet kom. Walcott var grym med 3+3 (eller 2+3 om Jenkinson fick hans sista mål som nog var inne). Arshavin och Giroud var helt okej också och Chamakh gjorde två mål utan att imponera desto mer. Av de som deltog i matchen lär Walcott vara aktuell för startelvan imorgon och resten är knappast det.
 
De fem mål man släppte in såg ut som föjande: 1, Koscielny missar markering totalt uselt 2. Samme Kos gör ett hemskt självmål där alla spelare annars var på rätt plats och situationen skulle inte ha behövt bli farlig 3. Martinson skall göra en ganska fin räddning men misslyckas, hans fel och inte så farligt att skytten kom åt att skjuta där ändå 4. Jenkisons markeringsmiss och mittenmittfältet var ganska slappa med att jobba hem kan tilläggas 5. Vet inte vad två backar gör där så nära varandra, offisdefälla eller något annat klåperi...
 
Om Arsenal klarar av att hålla bollen och styra spelet imorgon kan de vinna. Ferguson sade att Arsenal är försvarsmässigt bättre och mer fysiska nu. Jag tycker att anfallsspelet har haltat rejält. Gervinho är skadad nu och han har slocknat lite på sistone, eller så beror det på att han inte får någon hjälp av de andra anfallarna. Podolski har varit slapp, alltför slapp och tagit för lite ansvar på sistone. Giroud är ojämn och räcker knappast till mot United om han startar. Backlinjen och mittfältet kan vara helt ok trots en del skador.
 
Mannone
Sagna-Vermaelen-Mertesacker-Santos
Arteta-Wilshere
Walcott-Cazorla-Podolski
 
Inhopp: vågar inte riktigt spekulera, men Chambo kan tänkas hoppa in om han inte startar. Santos skulle jag helst inte spela med från start men finns väl ingen bättre. Offensivt är han bra men defensivt räcker han inte just nu.
 
Det gäller att vara organiserade imorgon! Det är snart 1,5 år sedan Arsenal slog United senast.
 
Manchester United har många segrar i bagaget i år fast man förlorade mot Spurs. Stundtals har man imponerat och i en match spelade man fantastiskt bra i ligan. Till stor del har man levt på Van Persie då det har sett mörkt ut med målskyttet. Det har varit berg- och dalbana med spelet i matcherna, men åtminstone en match klarade man av att spela bra 90min. Det är flera veckor sedan och mot Chelsea förra helgen var man bra så länge Chelsea inte var bra. Chelsea var otroligt dåliga vid Uniteds mål, obegripligt dåligt agerande på RvP:s mål som ett exempel. Vid 2-0 ledning för United tog Chelsea sig i kragen och kom ikapp och kunde ha vunnit men då fick domarna fnatt som vanligt. Två röda kort och ett offsidemål senare hade United 3p.
 
United och domarna har fått stora rubriker i veckan p.g.a. domsluten så att ge United straff imorgon eller Arsenal utvisning borde kräva en hel del. Vad som hände i onsdags mot Chelsea är inte lika viktigt då många stjärnor vilades, men åtminstone fick många United spelare känna på hur det är att förlora och Chelsea var det bättre och piggare laget. Förstår inte bara hur Chelsea släpper så enkla mål, förutom det har de varit grymma. Robin van Persie lär nog starta då det är hemmplan mot Arsenal och han kommer att få det hett om öronen. Inga fans kommer att lyssna på Wengers ord om att respektera RvP som har gjort mycket för Arsenal. Det finns två orsaker: att han var skadad största delen av sina åtta år och lämnar klubben direkt han har gjort en toppensäsong hos klubben och tränaren som trodde på honom och för det andra fanns det ingen värre klubb i hela världen att gå till än Manchester United. Uniteds öppningselva? Svårtippad i detalj men Kagawa och Vidic saknas. Rooney och RvP kommer att sätta press högt mot Arsenal och kan Arsenal spela sig ur den pressen får United problem. Kantspelare finns det gott om i United men vilka som används är svårt att tippa. De Gea, Rafael, Scholes och Ferdinand lär starta tveklöst åtminstone.
 
Skall Arsenal vinna måste man vara fokuserade i 90min och inte släppa för enkla mål. Självförtroendet måste ha kommit in i klubben efter onsdagssegern. Man måste få fart på anfallarna, kanske en orsak att starta både med Theo och the Ox? Om Cazorla, Arteta och Wilshere har en bra dag finns det inget mittfält i England som kan stoppa dem. Wilsheres form är lite osäker ännu dock.
 
Skall United vinna krävs ett bra försvarsspel för målllösa blir de knappast. De har två grymma anfallare som kan göra lite vad som helst även med ett dåligt läge.

Avbytarna kan få spela en stor roll imorgon. För matchen lär bli jämn.

RSS 2.0