Om RVP

"I am confident that you will see Robin van Persie next year in the Barclays Premier league and I am very confident that you will see him in red and white" - Arsene Wenger

Okej Van Persie stannar du blir du en älskad legend. Sticker du blir du inte hatad av fansen, men det är ändå "tack och hej vi hejar aldrig mer på dig"! Och det oberoende av vilken klubb du far till. Att flytta för att "vinna titlar" är det dummaste man kan göra, då är man ingen riktig "Gooner". Stanna kvar, se laget utvecklas och börja vinna titlar. Ekonomin är bra och blir bättre. Blir det en flytt för Van Persie ser jag endast Real och Barca som nya möjligheter för honom.

EM matchschema

Pese tipsar: jag googlade på fotbollsem spelprogram och hittade det som finns här under. Det har jag nu som bakgrundsbild på datorn. Lättöverskådligt ;) Obs svenska tider.

http://www.google.fi/imgres?q=fotbolls+em+spelprogram&um=1&hl=fi&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&biw=1920&bih=936&tbm=isch&tbnid=gI2e_nr-iDftuM:&imgrefurl=http://www.fotbollscentralen.se/euro2012.asp&docid=zrLn4WQVY04vCM&imgurl=http://www.fotbollscentralen.se/images/fotbolls-em2012-spelprogram.jpg&w=1200&h=835&ei=UZO-T5HgC-T54QSejtUg&zoom=1&iact=hc&vpx=377&vpy=153&dur=905&hovh=187&hovw=269&tx=187&ty=102&sig=101639701430330325447&page=1&tbnh=129&tbnw=186&start=0&ndsp=45&ved=1t:429,r:1,s:0,i:71



De senaste dagarna sägs det att Eden Hazard flyttar till Manchester och att United är klubben som kanske gäller. Just nu är det svårt att säga. Idag sägs det att Arsenal är med i tävlingen om honom igen. Det tror jag inte för han är säkert inte gratis...så att säga. Inget direkt fynd för han lär bli kostsam, fast det kanske kan betala av sig? Han gjorde hattrick i sin avskedsmatch förra veckan. Nya Ronaldo? För Arsenals del har dte varit mycket snack om M´Vila. Jag orkar inte riktigt med alla rykten, hoppas hårt på att RVP skriver på nu bara, men det ser ut att dröja.

Idag tränade jag första gången på gräs med laget. Juniorerna har varit på gräs två gånger redan. Fotboll ska spelas på gräs, fattar inte hur man i allsvenskan kan leva med att vara på konstgräs året runt i vissa lag. Usch fy fan säger jag bara, det är ett hån mot fotbollen! På lördag sticker jag iväg på finska mästerskapen för 14-åringar med ett stort gäng spelare och en stor tränarstab. Dit far två dagar helt till fotboll. Om jag orkar skall jag ta mig ut på morgonlänk på söndag, försöker träna hårt ungefär sju gånger i veckan nu för formen måste upp och vikten måste justeras. Bättre att jobba hårt i maj än i juni då sommaren är i full gång med all grillning och annat gott. Har endast ätit sallad med lite broiler i till middag i två dagar nu. Mycket gott ;) Så det kan jag rekommendera.

Englands EM-trupp med mera

EM-trupperna börjar tas ut en efter en just nu. England var det stora samtalsämnet denna vecka. Rio Ferdinand som har försvarat sin bror i rasismfallet med Terry är inte uttagen. Hodgson menar att Rio har spelat för lite landskamper det senaste året. Cahill lär starta bredvid Terry precis som i Chelsea. Ytterbackar finns det gott om och den bästa och mest givna är väl Ashley Cole. På mittfältet Kan Gerrard och Lampard kanske spela ihop men skall man ha fyra på mitten lär inte en av de två spela defensivt. Då kan kanske Gerrard spela på en kant eller så är en av dem på bänken. Gerrard som är kapten är kanske inte tänkt att vara petad så mycket förstås. På kanterna kan man få mycket fart då man har både Walcott och Oxlade-Chamberlain i truppen. Men inget talar för att de spelar samtidigt. Speciellt Ox lär nog endast få några inhopp då han inte har spelat i landslaget tidigare. Nåja i U-21 landslaget är ju 18-åringen kapten men det här är något annat. Ashley Young från United har stor chans att få speltid på en kant. Det finns många spelare som man kan tycka att saknas. Lennon är skadad och Sturridge är reserv på hemmaplan. Rooney är given i anfallet, Welbeck är inget dåligt alternativ som partner där lite beroende på hur man skall spela. Hur kommer det att gå? England har en svår grupp och lär inte gå vidare om inte Rooney öser in mål. Försvarsspelet kommer inte att räcka till.

 

Unitedspelaren Carrick är petad från truppen och är inte heller reserv på hemmaplan. Han kunde ha varit reserv på hemmaplan åtminstone men han hade gjort klart att han som 30-åring vill ha en plats ungefär i öppningselvan om han skall komma med. Hodgson och gänget kunde inte se att han är bättre än någon av de fyra centrala spelarna de har tagit ut. Barry och Parker är uttagna för att de är bra defensivt och att peta Lampard eller Gerrard fixar han inte. Carrick har haft en grym passningsprocent i Premier League och gjort en bra vår. På hösten och en bit in på våren var han allt annat än omtyckt av Unitedfansen i England. Hemmafansen skrattade högt från läktaren då han fick bollen och på krogarna var han den spelare som Unitedfansen fick håna öppet och prata skit om. Vet inte om detta har ändrats mot april eller maj i vår men knappast. Inte alls omtyckt denna Carrick alltså och han har gjort endast två mål i år trots mycket speltid. Alla klubbar har egna spelare som man får tycka illa illa om på fansens krogar och på internet. Arsenal har Arshavin som lyckligtvis for på lån, förutom honom finns Bendtner som också är på lån. En som är på gränsen till detta är Eboue och han är också på lån. Livet som proffs är hårt ibland.

 

Bendtner kom för sent till sista matchen med Sunderland, missade bussen till stadion, petades och nu vill Sunderland inte köpa honom.


 

Den här helgen har jag tränat upp min form. Fast jag ibland springer långt över 10km på en match har jag ändå inte känt mig 100% i form alls. Man skall kunna göra annat än jogga på plan också. Ta extra spurter och extra löpningar även i andra halvlek, gå in och tackla mycket fast det är tungt, flytta sig snabbt på korta sträckor och reagera snabbt på småsaker under hela matchen. Efter att ha trampat snett två gånger på två veckor tvingades jag vila i över en vecka, missade en match och tränade endast i vatten plus lite gym för övre kroppen. Då jag kom tillbaka till fotbollsträning kändes det ovant först men jag var väldigt utvilad på något sätt och det kändes skönt att springa. Det suger verkligen att vara skadad om det så bara är en vecka, vill inte ens tänka på alla som har svåra skador...mycket frustrerande och jobbigt psykiskt för vem som helst. Inledde dagen med en länk på sågspånsbana och utegym. Vet inte hur långt jag sprang, både mitt chip och min pulsmätare strejkade. Det enda jag fick reda på var tiden jag höll på :) Vilade några timmar och såg Finland förlora semifinalen i ishockeyvm med 6-2 mot Ryssland och sedan for jag på fotbollsträning med ina juniorer. Hade bara ett stöd på foten nu, ingen tejpning och det kändes bra. Hade löpskor istället för fotbollsskor. Skulle ha varit trevligt att gå ut och se Champions League finalen i stan med en massa fotbollsintresserade människor, men ibland måste man bara vara hemma och ha fokus på kroppens bästa.

 

Maj blev den månad då jag bygger upp formen lite extra nu. Kan behövas inför sommaren då det brukar bli en del grillande med mera. Försöker skriva ut alla förkortningar här eftersom vissa använder google translate då de läser bloggen. Ser just nu på CL finalen alltså och det är svårt att föstå att Chelsea blev sjätte i Premier League. De kan vara så otroligt bra emellanåt och sedan Andres stack iväg har de inte floppat alls egentligen. Folk borde förstå att PL är en helt fantastisk liga, den är inte förutsägbar för det finns minst fyra lag som kan vinna varje säsong. Vem som helst kan vinna vem som helst när som helst och det händer också. Sedan kan man fundera på hur pengar används och det är lite si och så med det. Tänker varje dag på hur det skall bli med RVP för Arsenals del. Han hade väl 90 000 pund i veckan i år. Blev erbjuden kanske 130 000 med fem miljoner i bonus om han skriver på för  tre år framåt. Han lär vilja ha 240 000 pund i veckan. Det blir väl 36 miljoner pund på tre år plus bonusar plus sponsoravtal hit och dit. Behöver han faktiskt så mycket pengar?

 

Fotbollsspelarna har inte så hemskt långa karriärer och visst är det bra att dra in mycket pengar...man får ju knappt någon ränta alls på banken för sina miljoner nuförtiden ;) Man klarar inte alls av att leva ett lyxliv tills man är 100 år med RVP:s nuvarande ekonomi om man placerar lite ;) Nä det här med pengarna är ett problem. Det är iallafall ganska bra att vara kapten, bli legend och spela i en klubb där fansen och alla älskar en. Nasri for till City, är hatad av Arsenalfansen och har inte haft någon lyckad säsong förutom att han fick vinna ligan. Fabregas for till Barcelona och de kom andra i ligan och Chelsea slog ut dem ur CL. Han har åtminstone gjort jättemånga mål och haft en helt okej säsong, men tänk hur stor han var i Arsenal fast han spelade halvskadad oftast ifjol...men nåja han är spanjor och kanske vill han leva i Spanien. Tänkte just lite extra på bonusar, för då jag läser Magnus Hedmans bok så stod det att alla i VM-truppen 1994 fick 350 000 kronor i bonus. Gissa då vad RVP kan få lite här och där nu 18 år senare. Suck, den som har mest prylar när han dör så vinner. Nu skall jag följa andra halvleken och se om Bayern får hål på Cech snart.

 

Hör du dåligt Wenger, 240 000 i veckan! Nä, bilden är från den dummaste utvisningen i CL:s historia. Domaren borde ha stängts av från CL på livstid.


Inför CL finalen

Bänkarna:

Bayern München:
Butt, van Buyten, Petersen, Olic, Rafinha, Usami, Pranjic.

Chelsea: Turnbull, Essien, Romeu, Torres, Malouda, Ferreira, Sturridge.

Elvorna:

Bayern München:

Neuer – Lahm, Boateng, Tymoshchuk, Contento – Ribéry, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Muller – Gomez.

Chelsea:

Cech – Bosingwa, Cahill, Luiz, Cole – Mikel, Lampard – Kalou, Mata, Bertrand – Drogba.



Chelsea har en riktigt bra öppningselva. Jag trodde att Cahill skulle vara borta men skada men han är tydligen med igen. Bertrand är en stor överraskning i deras öppning. Bänken är hur bra som helst offensivt och det mesta talar för att Chelsea kan göra mål ikväll. Frågan är bara hur många de släpper in? Försvaret är också den svagaste lagdelen för Bayern skulle jag påstå då det ser helt bra ut framåt. Kanske blir det 3-2 till Bayern ikväll. Jag tror inte att något av lagen backar hem desto mer och därför kan det bli en öppen och helgalen match med flera mål. Något som är ovanligt för att vara en final. Okej matchen startar säkert lite försiktigt och ingen vågar anfalla med för många spelare men det lär ändras snabbt. Gomez och Drogba kommer att sätta något mål var ikväll.

I min kristallkula ser jag ett lågt inlägg som går förbi Chelseaförsvaret och Gomez gör mål!

Premier League klappad och klar för denna gång

Vad gäller spelarinköp och spelarföräljning i 19 år fram till år 2010 kan man se min länk från i höst:

http://pesewriting.blogg.se/2011/october/chelsea-slaktat-och-en-tabell-over-spelarinko.html

Manchester City har varit ganska galna sedan den där tabellen gjordes. De har gjort av med mycket pengar på spelare varje år och de lär knappast ta det mycket lugnare i fortsättningen fast de vann ligan nu. Att de vann ligan startade många diskussioner om huruvida det är okej att spendera pengar och om financial fair play alls går att tillämpa? Det går att pumpa in pengar på "andra sätt" för ägarna ifall att det uppstår regler om hur ekonomin sköts i klubbarna, diskuteras det. Tänk att en klubb kan sköta ekonomin helt åt skogen vad gäller typ allt...och sedan har man en ägare som bara fyller igen hålen med sina oljepengar...låter som ett dataspel. Hur jag vill att allt skall fungera vet jag inte, känner bara att City och Chelsea kanske borde begränsas på något sätt. Kanske borde det finnas ett lönetak för spelarna också. Ryktena säger att Arsenal tänker höja RVP:s veckolön till 130 000pund från 90 000 pund samtidigt som City erbjuder 250 000pund i veckan. Rykten säger också att RVP får fem miljoner om han skriver på ett nytt 3-års kontrakt för Arsenal, City vill köpa honom för 25 miljoner och jag antar att han får några miljoner för en sådan övergång också. Jag tänker inte ge mina åsikter till varför han absolut borde stanna just nu, det får ske senare.

Nu en summering av några klubbars säsong...

Ligan avgjordes alltså och City vann på målskillnad. Avgörande matchen såg jag hemma i soffan och QPR såg ut att ha sitt livs tur och t.o.m. vinna över City. Ödet ville annat och två mål på övertid gav City tre poäng och det var väl det mest dramatiska jag har sett i en liga någonsin. Manu vann sin match med 1-0 men det räckte inte, ett bättre svar på deras vändning mot Bayern Munchen 1999 än så här kan inte komma. För första gången på 13 år avgörs en stor titel med två mål på tilläggstid, lika galet varje gång. Märkte att många fans för andra klubbar höll på City i den här matchen, det gällde också de flesta Arsenalfans från Finland som jag känner. Lite annat än i norra London och i Arsenals trupp där man inte höll på City då de har köpt sönder vår klubb tilll viss del plus att de har Nasri som hånar Arsenal i media. Själv jublade jag framför tvn då det blev 3-2. Manu har vunnit sitt och det var bra med ett nytt lag som inte har vunnit ligan på årtionden. Skulle ha känts lite dumt om Manu hade vunnit ligan då City har vunnit över dem med 6-1 och 1-0 denna säsong.

Sett till hela säsongen är det helgalet att Arsenal kom tredje. Säsongen inleddes på sämsta sätt sedan 1899 eller hur det var och man låg sjuttonde i ligan ett tag. Man hann också förlora 8-2 mot Manu. Man hade nästan alla mittbackar skadade en lång tid och sedan hade man i princip alla ytterbackar skadade, ytterbackarnas skador ledde till sämre anfallsspel och det gick så långt att Vermaelen är på ytterbacksplats i Fifa 12 än idag trots många uppdateringar av spelet :) Vad gäller anfallarna har skadeläget varit bra hela säsongen, däremot var Gervinho i Afrika och spelade. Många trodde att det bara var en tidsfråga innan RVP skulle skada sig, det har inte varit något problem och han har matchats otroligt hårt! Fast man har varit i klar ledning som t.ex. 3-0 med stabilt spel har han inte bytts ut en enda gång i stort sett. Många som inte gillar Arsenal sade i höstas att Arsenal inte kommer att ta sig till Champions League till nästa säsong. Jag var ganska arg på deras dumma uttalanden då transferfönstret inte ens var stängt i det skedet och värvningarna sista kvällen blev många men ändå helt vettiga sett till klubbens filosofi. Cahill, Sneijder och tidigare Mata var intressanta namn men de spelade denn säsong i klubbar som använder pengar tilll veckolön på ett annat sätt. Visst kunde säsongen ha gått åt skogen med Fabregas-Nasri-Wilshere totalt out. De flesta som ser mycket fotboll lär känna spelare av att se mycket fotboll, de jag har hårda diskussioner med uppfattar spelare rätt och förstår spelarnas egenskaper i allmänhet. Deras åsikter stämmer oftast överens med mina och även med många proffstränares åsikter. Vad de däremot inte förstår sig på är sättet att spela och spelsystem i fotboll...för att förstå hur Arsenal kan bli tredje utan den nyss  nämnda trion som var heta ifjol måste man förstå lite mer än hur spelare fungerar, spelstilen och filosofin i Arsenal FC är det som har gett laget en tredje plats i PL plus att Robin van Persie var ligans bästa anfallare.

Tottenham på fjärde plats hade en grym höst och såg glödheta ut då, man trodde att de skulle kunna tävla om titeln. Skador förstörde en hel del för dem och våren blev inte så bra fast Adebayor har gjort enormt mycket offensivt för dem. Bale och Lennon har inte alls kunnat vara med och leverera något på slutet. Nu återstår det att se vad de tappar för spelare till nästa säsong och vilka nya som kommer in i truppen. Deras spelsystem var bra och de kom med de snabbaste anfallen i ligan i sina bästa matcher. Newcastle kom femte och det var en enorm prestation, tur att de inte kom högre för de är klart sämre än de fyra lag som finns ovanför dem i tabellen. En bra säsong av dem speciellt försvarsmässigt och Cisse var grym på slutet, ett bra inköp. Chelsea kom sjätte men jag rankar dem klart högre än Newcastle. De har haft svackor nu som då denna säsong och tränarkarusellen är det som drabbar laget hårdast. Blir det ny tränare till nästa säsong? Vinner de CL tror jag inte det men annars vet man aldrig trots att de har gjort allt bra nu på våren. Det som Andre Villas-Boas inte förstod var att man inte kan göra vad som helst med Lampard och Terry som "är laget". Det kan man se i vilket lag som helst också i Finland då en ny tränare kommer in och skall köra sitt system och visa de "gamla" spelarna att här har ni ingen säker plats i öppningselvan...brukar inte sluta bra då de klara ledarna blir frustrerade och ingen annan riktigt vågar stiga fram och ta hand om laget på och utanför plan.

Resten av klubbarna skall jag inte kommentera desto mer men Liverpool behöver köpa flera grymma spelare om de skall bli slagkraftiga. Att komma 18p efter Arsenal som inte hade någon bra säsong är ganska hemskt för dem och attt everton knep sjunde platsen med fyra poängs marginal kan inte heller kännas bra. Dalglish fick sparken igår och förändringar är att vänta. Bolton, Blackburn och Wolves sjönk helt förtjänt. Det roliga med PL, eller det intressanta är väl att QPR, Aston Villa och Wigan som var de tre sämsta lagen förutom de som sjönk faktiskt kan ta poäng och vinna mot alla de främsta lagen i ligan vilken dag som helst. Det är inte likadant i Spanien och Italien, det är ytterst sällan tre "skräplag" sett till lagen skulle förlora med mindre än två mål mot de främsta lagen. I England är det vardag, det finns inga helt säkra matcher, varje match behöver man ha tillgång till de bästa spelarna och göra en 100%:ig insats om man vill vinna med säkerhet.

Slutligen en länk till Robin van Persies 27 mål, viden är bara 2min lång så blinka inte :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VycVcYSAz2U

Captain Vantastic måste stanna i Arsenal! Han blev vald till årets spelare och fick pris för årets målkung (the golden boot). Arsenals lag från 2003/2004 blev valt till alla tiders lag i Premier League nu vid ligans 20-års jubileum.

Hallå där

Bloggandet återupptas kanske redan 16.5 och jag vet att det har gått slött här nu. Någon sommarpaus är inte aktuell i år dock. Har mycket att skriva om men det får vänta lite just nu p.g.a. allt annat viktigt.

Tankar och funderingar

Har inte hunnit med mycket extra på sistone. Jobb och allt kring fotis har tagit upp min tid. Att vara fotbollstränare i dagens läge handlar om så mycket mer än att dra träningar. Ibland känns det som att träningarna och matcherna är 40% av det man gör, vet att många andra satsande tränare känner likadant. Man skall svara på en massa mejl hela tiden hit och dit för att bestämma saker som ligger i framtiden. Man måste ligga lite före systemet hela tiden om allt skall fungera bra. Man behöver få spelarna att gå ihop med varandra i vått och torrt vilket kan vara krävande då det man egentligen helst gör har med bollen att göra. Tiden är dessutom begränsad, om en träning är 1,5h kan man inte dra ut hur mycket som helst i början och slutet då folk har så mycket annat program nuförtiden. Gäller inte alla människor förstås. Men många som sysslar med fotboll vill se andra matcher och tiden blir bara väldigt knapp ibland.

Varje vecka behöver man planera med den övriga lagledningen för att få att fungera smidigt, matchtider och träningstider finns färdigt utsatta efter att man har bokat och kommit överens om dem, men sedan flyttas de hit och dit på grund av andras matcher, dubbelbokningar, väderförhållanden och vem vet vad... Så behöver man allltid ha ett öga på spelarmarknaden som i juniorsammanhang är väldigt begränsad och det är inte precis så att man kan kalla den för marknad. I stort sett har jag kartlagt alla potentiella spelare jag kan känna till oftast, sedan finns det spelare som jag bara kan nå genom andra för att de befinner sig utanför mitt nät. Mer detaljer om det skall jag inte ge. Det värsta för en tränare är nog enligt mig då en spelare vill sluta eller trappa ner till ett lag på lägre nivå. Känns inte bra men ändå bör man förstå att det ofta blir så med många förr eller senare. Jag föredrar "senare" men såklart kommer spelare tillbaka till satsande fotboll tack vare att de i ett visst skede inte var kvar i satsande fotboll. Ibland tänker jag på varför tränare som har slagit mitt lag tvåsiffrigt inte ler och ser glada ut...men jag vet samtidigt att jag inte själv alltid gör det heller då vi har vunnit tvåsiffrigt, det finns så mycket på kommande som man behöver ha fokus på och känslan blir att detta bara "var en dag på jobbet" typ. Ibland säger jag åt andra att man ska njuta då det går bra. Det gör jag nog själv ibland också för den delen, vissa segrar ger en bra "kick" åt en. Just nu är det kämpigt på tränarfronten, mycket händer och sker. Hoppas det blir ordning på allt så snabbt som möjligt för det blir automatiskt det enda man tänker på.

Skall coacha en match om 2h. Försöker att vara så laddad som möjligt även om jag inte skall spela, allt man säger och gör inverkar på matcherna. Imorgon har jag egen match, är lite osäker på formen för den har varit bra stundtals men att spela match på vardagar (som är jobbdagar) kan vara tungt ibland. Folk kanske tycker att lärare har korta dagar men det finns inte många yrken som kan få en så psykiskt utmattad varje dag, jag har hunnit pröva på flera olika jobb medan jag studerade men inte ens inom telekommunikationsbranschen blir man så trött i huvudet som en lärare kan bli. Arbetsmiljön och alla tankar som behöver tänkas och vidarebefordras tar på mer än man tror. Detta botas ofta med powernaps för min del. Sedan har jag en förmåga att stänga bort jobbet då jag vill, hur jobbig en dag än har varit kan jag stänga bort den till 100% då jag kommer hem. Så har jag också skapat ett filter för vad man behöver lyssna noggrant på och inte, fungerar även utmärkt på vissa fotbollsmatcher då kompisar skall berätta en massa om ett lag som jag inte orkar höra på hahaha...kan hända att någon känner sig träffad. Det här blir mitt första inlägg med min nya dator. Datorn som är enorm och som skall klara av filmklippning utan problem.

I CL försvarade Chelsea sönder Barca och hade flyt med två snygga mål. Bayern Munchen slog ut Real på straffar och kändes fint. De spanska lagen kom inte till final denna gång. Barca som enligt mig har för lite fart vinner inte ligan heller. I Premier League vet man ännu ingenting om vem som vinner ligan, vem som kommer tredje och så vidare. Då City gjorde 1-0 jublade jag stort i helgen, inte för att Man Citys snabbköpta lag skulle behöva vinna ligan utan för att Manu inte är så bra som många tror. De är inte överlägset dominerande spelmässigt i de flesta matcherna och då målen inte kommer enkelt så förlorar de precis som mot City som visserligen bara fick in en hörna. En annan orsak till mitt jubel var att jag hade spelat på att City skulle vinna med ett mål och det rann in lite pengar.

Yaya Toure in action



Yaya Toure var riktigt grym på mitten och en stor orsak till segern. Arsenal spelade ju ut City totalt nyligen, det kan Arsenal göra en bra dag mot de flesta men att Yaya Toure skadades tidigt var en viktig orsak till speldominansen då. Arsenal med många skador släppte in 1-0 av Peter Crouch i helgen, hur skall någon kunna stoppa honom då han nickar på hans högsta höjd? Alla var bra placerade och hoppade i duell mot honom...vettigare vore att stoppa medspelarna från att hinna slå exakta inlägg åt honom. RVP kvitterade och 1-1 fick duga då Newcastle föll med 4-0 mot Wigan. Några lag har ännu chans att ta Arsenals tredje plats om vi inte lyckas de två sista matcherna. CL platsen kan bli till kvalplats om Chelsea skulle råka slå Bayern i CL final, men det skall vi väl ändå inte tro med de avstängningar de har. Ikväll är det Chelsea mot Newcastle som gäller. Ett kryss vore perfekt i mina ögon. I toppen har City och Manu två matcher kvar, samma poäng och City har åtta mål fler gjorda. Min tippning är nog att City fixar detta, men man har Newcastle borta ännu vilket kan vara svårt. Manu kanske vinner sina två sista matcher men i årets PL är det svårt att veta något för vem som helst kan tappa poäng när som helst.

RSS 2.0