Fergies straff och CL

Alex Fergusons straff var väldigt hårt. Det är allmänt känt att man inte får kritisera domare hur som helst efter en match hur dåligt de än har dömt men tre matchers avstängning känns lite väl hårt för det nu. Dessutom hade han två villkorliga från tidigare vilket gör att han är borta fem matcher och de börjar efter denna helg som kommer nu. Som jag har skrivit tidigare fanns det kontakt då Chelseaspelaren fälldes till straff och man kan inte kritisera domaren alltför mycket för det, många domare skulle inte ha blåst straff där men många skulle nog ha gjort det också.

Inom någon dag skall jag spekulera i hur slutet av toppstriden i Premier League kommer att gå. Idag gör jag inte så mycket, har paus från det mesta som heter idrott idag då jag råkade ha en helt ledig eftermiddag och kväll.

Manu, Chelsea och Real gick vidare i CL som väntat. Inter borde ha fallit ut mot ett suveränt Bayern Munchen, i den mest underhållande matchen hittills 2011. Chanser fanns det gott om och Bayern borde ha gjort minst fem mål. Etoó gjorde Inters första mål i offside vilket stör en aning men det är inget man kommer ihåg från den matchen med tanke på alla chanser som fanns. Inter spelade med ganska lågt tempo första 60min och lade in en otrolig slutspurt sista 30min vilket räckte för att vinna och gå vidare till slut. Imponerande av Inter och Bayern får skylla sig själva då de släpper in tre mål. Ribery som är en topppklasspelare imponerade stort och Robben med flera stod för underhållande spel också. Planen såg smal ut på teve och det var för att spelet var snabbt med hårda passningar och löpningar. Inter backade hem rejält men hade farliga kontringar mot ett osäkert försvar. Att hålla lågt tempo och öka mot slutet av matchen på Inters sätt är väldigt sällsynt i dagens fotboll, känns inte helt olikt vissa matcher i italienska ligan där tempot är väldigt lågt stundtals för att ökas då det verkligen behövs. I Premier League är det avbytarna som kan höja tempot i en match men de som spelar från start håller högt tempo hela matcherna och det är inte speciellt lätt att öka tempot mot slutet av matchen oberoende av vad det är för ställning.

Ribery är 27 år och har det bästa kvar av sin karriär verkar det som.


Kommentarer
Postat av: Jonathan

Återigen skjuter du ju dig själv i foten och visar hur korkad du är.



Det var ju inte straffen som föranledde SAF:s frustration, utan situationen före, då Rooney fälldes. Sedan är nog inte Bayern suveräna om de gör mål på två försvarsmissar och släpper in tre mål hemma. Det är det nog bara du som kan tycka.

2011-03-18 @ 08:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0