Mycket att skriva om

Det händer mycket intressant i fotbollseuropa just nu. Skall försöka fatta mig någolunda kort i förhållande till händelserna men det blir säkert ett långt inlägg då det är så många olika saker på gång.

Arsenal spelade 0-0 igår och det var de små marginalerna och flytet som gav Sunderland en poäng. Det fanns tillräckligt med chanser för att göra mer än ett mål. Och ett mål hade t.o.m. räckt. Inte så mycket att kommentera egentligen, Arsenal hade spelet och chanserna även om Sesny bl.a. fick göra en fin räddning mot slutet. Arshavin lär inte ha varit offside då han fick ett friläge, kanske kunde Arsenal ha haft en straff och Chamks nick i ribban kunde ha gått in emd lite flyt. Nu hade man inte det flytet, skulle RVP, Theo eller Cesc ha varit med skulle det nog ha kommit ett mål kan jag garantera. Song saknades p.g.a. skada men han skulle knappast ha tillfört så hemskt mycket igår. Det kommer nya matcher även om det hade suttit bra med två poäng till från matchen. Inför Barcamatchen som kommer nu i veckan lär Song och Cesc vara tillbaka plus att  Wilshere inte är skadad trots att han utgick igår. Theo är borta till slutet av månaden och RVP är borta minst lika länge. Barca kommer att sakna Puyol och de två bästa målvakterna. Blir säkert en anfallsglad match där Barca gör minst ett mål, frågan är om Arsenal lyckas sätta bollen i mål utan två av de ordinarie anfallarna? Det tror jag efter de skador Barca har ådragit sig. En gissning redan nu skulle vara 1-1 eller 2-2 som slutresultat. Arsenal kan knappast försvara sig till att gå vidare även om 0-0 skulle räcka. Finns väl ingen som tror att man försöker spela 0-0 med Barca på bortaplan...mer om den matchen imorgon eller på tisdag...

Spurs hade problem att försvara sig och Wolverhampton som ligger på nedflyttningsplats vann dessutom bollinnehavet med 55% idag. Resultatet 3-3 var underhållande för en som inte bryr sig, Tottenhamfansen är knappast nöjda men Wolves har en bra tränare som vet hur man skall spela mot topplagen. Bottenstriden är väldigt intressant, som det ser ut nu kan minst sju lag vara inblandade i bottenstriden...och varför inte fler, se på tabellen själv och fundera. Bale gjorde comeback och visade att han är på gång, gav bort en del av ansvaret idag men är säkert hetare mot Milan. Jag spolade igenom matchen och såg en hel del av den, Spurs hade inte kontroll över matchen trots att de ledde bl.a. i slutet.

Manchester United som var helt okej mot Chelsea spelmässigt hade nu möblerat om ordentligt i laget och det blev förlust med 3-1 som tack för det. Ferguson fick se sig besegrad för andra matchen i rad och det ännu mer rättvist än senast. Jag har diskuterat med folk i månader om att Manu inte är bättre än något annat topplag egentligen men att de bara lyckas få 3p väldigt ofta, nu har deras svacka kommit. Något om Uniteds spelare:
Att ha Scholes bredvid Giggs var kanske ingen höjdare, Giggs var enligt mig en av de bästa på plan medan Scholes var helt ute och surfade, Fletcher borde ha startat. Nani kom inte åt att göra mycket idag då Liverpool var aggressiva och krympte ytorna smart. Även om ytorna krymptes fanns det en del utrymme bredvid boxen och pressen var inte alls aggressiv så långt nere i banan, Nani hade aldrig bollen där ytorna och tiden fanns och där föll han ur matchen..för att inte tala om hans skada som kanske håller honom ur spel en längre tid. Rooney var för ensam idag, enda riktigt heta "chansen" i första halvlek fick Berba efter väggspel med Rooney efter en långboll av Evra, Berbas skott gick i utsidan av stolpen men hade nog räddats annars. Berba var mycket blek och visade att han inte är mycket mer än en avslutare. Carrick var väl ganska okej och backlinjen gjorde vad de kunde idag men utan Vidic är alla sämre. Van der Sar gjorde ett misstag då han bedömde att han skulle klistra bollen vid Suarez frispark vilket ledde till 3-0 av Kuyt på returen.

I första halvlek gjorde matchens lirare Suarez bort hela försvaret och målvakten likaså med en soloprestation på liten yta i boxen. Kuyt var ändå sist på bollen där och Kuyt gjorde även 2-0 senare i samma halvlek efter att Nani nickade åt fel håll då han borde ha rensat vid 16m linjen. Att Suarez har varit i Ajax är hemskt, slöseri med en så bra spelare i holländska ligan. Han stod för det mest kreativa framåt medan Kuyt pressade backarna stenhårt och resten av laget höll ihop tätt och var grymma i luften. Gerrard var en av de sämre i Pool men styrde bra och han spelade väl halvskadad fick jag höra i efterhand. Carroll gjorde debut men fick inte så mycket boll, men han blir en bra förstärkning för Pool som nu är riktigt starka. Hernandez fick göra ett tröstmål på tilläggstid vilket kan vara viktigt om ligan avgörs på målskillnad i år, nåja nio matcher kvar för United.

Chelsea och City kan komma att blanda sig i slutstriden ännu om det vill sig. Men City tycker jag att är för dåligt som lag ännu för att lyckas ta så många poäng. Chelsea vet man aldrig med men ingen av deras anfallare är speciellt het samtidigt som de nog släpper in en del mål. En hel del talar för att Arsenal skall kunna vinna ligan i år. Det som påverkar de engelska lagen mycket i egen liga och i Champions league är skadorna. Hur många skador har Real Madrid, Milan o.s.v. just nu? Inte många medan de engelska lagen har mängder av skador. Inför gårdagens match saknades 7-8 spelare i Arsenal som kunde tillhöra "bästa truppen". Domarna tillåter tuffare spel i England och det såg man i två situationer som endast gav varning i Liverpool matchen idag trots att de kunde ha gett rött.

Suarez påminner om Tevez lite grann men är smidigare då han dribblar

Kommentarer
Postat av: Jonathan

Som vanligt väljer du att skriva som du skriver. "Kunde ha gett rött". Hade det varit en Arsenal-spelare som blivit tacklad så hade du skrivit domarskandal. Pinsamt.

2011-03-07 @ 07:45:05
Postat av: Pese

Jag har inte kommenterat domarinsatserna speciellt mycket på sistone, de är som de är och vissa saker bör nämnas och vissa inte. Arshavin kunde ha haft både straff och friläge senast men det hjälper inte att gnälla i efterhand. Tycker inte jag brukar gnälla på domarna speciellt mycket varken på bloggen eller som spelare/tränare.

2011-03-07 @ 15:12:54
Postat av: Marcus

Märkligt va du modererar bort kommentarer i inlägg här under..

2011-03-07 @ 21:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0