Tätt med matcher

Manu fick på nöten igår och det var förtjänt. Chelsea blir allt bättre och de vågar gå framåt hårt och vinna svåra matcher. Ivanovic har man på plan för att kunna använda honom vid fasta situationer, han är inte speciellt bra på att stiga upp på kanten måste jag säga. Defensivt är han helt okej och väldigt stark. Drogba är Chelseas bästa anfallare, en fin lirare som de inte bör sälja. Några Chelsea spelare var dåliga igår och backarna slog lätta passningar upp i maghöjd bl.a. helt oväntat. I Manu var Rooney grym, mittfältet hade ett uselt samarbete och Vidic fick för mycket att göra vilket slutade med utvisning. Nani föll mycket och lätt...trots att domaren höll en "tuff linje". Han borde anpassa sig enligt domarens linje. Manu spelarna klagade väldigt mycket på domarna matchen igenom, tråkigt att se. Det var ändå en av de bättre matcher på våren, den innehöll lite av allt.

Van der Sar gjorde en grym räddning liggandes med armen uppe då Ivanovic skulle sätta bolllen i mål från 40cm. Rooney gjorde ett sjukt fint mål då presssen glömdes bort och Rooney såg inte upp på fyra sista stegen trots att han svängde ordentligt innan skottet från 18m. Funderade i efterhand på hur han visste var målet fanns för att få den exakt i hörnet på en skicklig målvakt. Rooney är förstås Rooney. Chanser fanns åt båda hållen men Chelsea  hade aningen vassare chanser och mer tryck speciellt i andra halvlek. Utdelningen kom förstås till slut efter en massa chanser och då det stod 1-1 blev Manu allt sämre. Avgörandet skulle komma förr eller senare och Drogba var på väg in.

Avgörandet kom på en straff som var 50-50 om den skulle vara, Manu backens fot rörde sig i sidled då den tog i Chelseaspelarens vilket gör att det inte var fel att döma straff. Ändå kan man tycka att straffen söktes lite grann av Chelseaspelaren, men utan straff hade han kommit till ett bra läge att göra mål också. Nä, värre saker att gnälla om har funnits för Chelsea hade gjort mål när som helst. Ingen fick bollen av Drogba och Manuspelarna fällde folk till höger och vänster. Rooney blev knäad i låret i en situation utan boll där mittbacken kunde ha fått sitt andra gula kort för kvällen men domaren missade det. Man kan spekulera kring många detaljer men segern var välförtjänt. Matchen var ganska jämn men Chelsea var bättre som lag. De röda startade ett uppspel då klockan var över 94min och det kom en minut Fergietime förgäves. Vet inte var domaren hittade en 95:te minut då det skulle vara endast 4min tilläggstid.

Ligan lever allt mer och Arsenals bänkvärmare visade upp ett bra spel i 5-0 segern över Leyton ikväll, Bendtner gjorde hattrick och lär starta i de kommande matcherna. Rosicky blev skadad, men han skall inte platsa i första elvan enligt mig. Vet inte hur Diaby spelade men förhoppningsvis var han bra. Nasri, Clichy och Wilshere fick spela en stund och visa vad de kan. Clichy satte sista målet och Nasri snurrade upp försvaret ganska bra. Wilshere gav en del boll åt Denilson på slutet men jag behöver knappast skriva hur det slutade. Suck! Sunderland i helgen och West Brom i slutet av månaden har Arsenal som motstånd i ligan i mars, det borde bli 6p och sedan kanske man inte har lika många skador då det kommer viktiga matcher...i ligan. I CL blir det hårt mot Barca som med nöd och näppe slog Valencia ikväll, kunde ha slutat dåligt för dem. I cupen möter man Man United nu efter kvällens storseger. RVP är åtminstone borta från matchen. Vermaelen skulle testas i b-laget nu men det sköts upp tills vidare. Chamakh gjorde mål ikväll för första gången sedan november och nu är det bara att hoppas att han kan börja göra bra inhopp i viktiga matcher också.

Idag har jag hållit en morgonträning, styrketränat så hårt att jag knappt kom mig ut från gymmet för att 6h senare träna fotboll 1,5h riktigt hårt och som avslutning på idrottandet såg jag Barcas match och lite av Arsenals match. Har börjat spela schack med en kompis emellanåt och idag inget undantag, intressant spel som variation till allt annat man sysslar med...går inte att spela Fifa varje dag :) Imorgon blir det kanske lite skidning om jag orkar men tanken är annars att vila upp mig inför nästa vecka.

Det sägs att en modern ytterback skall vara offensiv, det har ändrats ganska mycket till att det viktigaste är att de kan försvara riktigt bra. Ivanovic är bra på att stiga endast vid fasta situationer och han är svår att möta runda på kanten. Intressant spelare!



Kommentarer
Postat av: Untedfan

Ganska svårt att ta dig på allvar då du ibland skriver halva inlägg om hur manu har domarn me sig o sen en sån här matchen där domaren helt och hållet avgjorde matchen till chelseas fördel tycker att "tja de va väl kanske feldömt". Så du matchen så du att domarn va slandalöst dålig, så du int matchen- skriv int ett inlägg om den.

2011-03-03 @ 15:56:50
Postat av: Pese

Ett rött kort för lårkakan på Rooney skulle ha varit okej men det missade domaren. Straffen är okej men många skulle inte ha blåst där, en del av ansvaret ligger också på Chelseaspelaren som kanske sökte straff. Linjen var hård för att få frisparkar, Nani borde ha fattat det och slutat filma. Vet inte varför du tycker att domaren var dålig, jag tycker han var okej och han gav 1 min Fergietime.

2011-03-03 @ 17:11:17
Postat av: Unitedfan

Jo du tycker han va bra, men bara för att han dömt bort ManU så nu har arsenal en chans.

2011-03-05 @ 11:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0