Mot Sunderland idag

http://www.svenskafans.com/england/The-7-questions-del-3-van-Persie-451928.aspx?tnl336Click=england&tnl336Tab=ArtPop

En bra artikel av ett Manufan på svenskafans. Han förstår en hel del av dagens fotboll sett till ekonomi och status. Fick just veta att RvP:s lön är 250 000pund i veckan, precis samma som Rooney har sedan två år tillbaka.

Szczesny; Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs; Arteta, Song, Cazorla; Walcott, Podolski, Gervinho är den väntade öppningselvan idag men Wenger kan överraska. Kanske får Giroud starta, kanske skall Song inte spela ifall han är på väg till Barca. Roligt är att Diaby har tränat som en skadefri man hela sommaren, jag har sett många matcher på teve då ingen kan ta bollen av honom. Kos och Chambo fick lätta skador i Kölnmatchen och är kanske borta idag. Sagna, Wilshere, Frimpong och Rosicky spelar inte idag heller. Tänk att Jenkinson, halvfinnen får starta i Arsenal FC, man kan inte förstå det. Han skulle tillföra Finland mycket men jag tror inte att han väljer Finlands landslag som det ser ut just nu. Vägen till engelska laget är lång nu men långt ifrån omöjlig. Igår såldes för övrigt Kyle Bartley för en miljon pund, hans utveckling var inte på rätt väg tydligen.

Mignolet; O'Shea, Bramble, Cuellar, Richardson; Larsson, Cattermole, Colback, McClean, Sessegnon; Saha lär bli Sunderlands öppningselva. Saha bytte just klubb och vi kan får problem med honom och även med Larssons frisparkar. För övrigt skall vi klara av att spela ut dem och vinna matchen.

Säsongen som påbörjas idag blir intressant, känns lite som ett dataspel att RvP mittiallt är i Manchester United. Chelsea har värvat dyrt och bra med bl.a. Hazard, City har bara köpt en spelare men har kvar sin otroliga bredd, Tottenham har Verthongen i backlinjen nu men tappar kanske Modric, Liverpool har inte värvat något som får dem att bli bättre, Kagawa blir intressant att se i Manu. Arsenals viktigaste nyförvärv är Cazorla, kan inte påstå att jag har sett så mycket av honom men jag har hört en hel del fint. Giroud kommer till en ny liga där det inte är lika enkelt att vara målskytt, men med tiden kanske det lyckas. Podolski bör ta ett stort ansvar redan idag, lika bra som RvP lär han inte lyckas men man vet aldrig. Arsenal spelar knappast likadant i år som ifjol. Bara wilshere är tillbaka får vi ett tufft mittfält. Anfallarna skall nog klara sig med även Chambo på bänken senare. Backlinjen kunde förstärkas ännu. Finns nästan två veckor kvar att förstärka och lite pengar har ju rullat in nu igen. Förra hösten var förskräcklig, bättre än så blir det garanterat. Manchesterlagen är favoriter till titeln i år, men Chelsea kan utmana med sina nyförvärv, Arsenal slår ur underläge med sina ekoomiska principer pch Liverpool, Tottenham och Newcastle räcker inte till för en titel hur bra det än skulle gå i de 25 första matcherna.

In Wenger we trust, men litar vi på Carl idag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0