Arsenals trupp


Jaa vad skall man säga, Wenger har verkligen värvat nya spelare denna sommar. Podolski och Giroud kan vara starka offensivt och får vi Cazorla helt klar inom någon dag så har vi en grym offensiv mittfältare också. Frågan är då om Robin van Persie skall göra den u-sväng som det talas om i media? Juventus skulle antagligen ha köpt bort honom redan men då tränaren var inblandad i en mutskandal fick det hela en vändning. Att han i detta skede skulle välja Manchester United känns inte klokt då de knappast har lika bra lag som Arsenal. Att han skulle gå till Man City tror inte de britter jag har talat med under veckan, de menar att han endast skulle fara utomlands om han byter klubb. Okej i Man City kan han vinna titlar och få en hög lön. Tror dock att han kan få nästan samma sak i Arsenal förutom lite mindre pengar, men måste han bada i pengar får väl agenten fixa fram lite fler sponsorkontrakt, lär väl inte vara så svårfixat! Cazorla kan annars bli Arsenals dyraste inköp någonsin om han kostar närmare 20 miljoner euro, Arshavin var dyrast med cirka 16 miljoner tidigare. Veckolönen kan också bli onormalt hög för att gälla Arsenal. Enligt Malagas lagkapten är Cazorla redan såld.

Det ryktas att Song skall lämna Arsenal, Song gjorde en fin säsong senast och han har varit bra defensivt med sin starka övrekropp och jag minns då han fixade Yaya Toure på våren...dessutom slog han direkt avgörande passningar från mittfältet till anfallet som gav mål flera gånger under säsongen. Svårt att säga vem som kunde ersätta honom, möter man Stoke borta en regnig vinterdag behövs sådana som honom. Diaby och Wilshere kanske är skadade mycket i år också så det kan vara riskigt att kasta bort Song. På tal om skador får vi se om RVP hålls skadefri i år. För övrigt kan jag säga att det känns onödigt att spekulera kring Arsenals öppningselva fast många vill göra det. Man vet inte ens om samma uppställning som ifjol kommer att användas. Men det mesta tyder nog på det vad gäller nya spelartyper. Det som kan bli nytt för årets Arsenal förutom lite bättre spelare är att bänken kan börja bli tuff också, ifjol var det nästan bara Chambos inhopp som gav något extra medan övriga byten inte gav annat än en fräsch spelare som inte tillförde något desto mer.

Den elva jag använder i Fifa 12 är alltid:

Sesny, Sagna-Vermaelen-Koscielny-Gibbs, Wilshere-Song-Arteta, Walcott-RVP-Gervinho

Den öppningselvan känns bra också i verkligheten, i backlinjen finns det inte så mycket att ändra sett till truppen. Santos kan spela ytterback istället för Gibbs och då får man någon lite starkare och mer offensiv som kan skjuta. Gibbs är däremot kvickare och det kan vara viktigt. Mertesacker övertygade inte ifjol och behövs bäst i de matcher där motståndarna slår höjdbollar och i de matcherna där det är svårt att skapa chanser för då kan han vara med i luftrummet på fasta situationer. På mittfältet och i anfallet lär öppningselvan inte se ut som jag har den speciellt ofta, antar att de nya killarna kommer att användas ganska flitigt. Wilshere, Giroud och Podolski lär missa säsongsöppningen p.g.a. skador. Kanske kommer det något nyförvärv ännu och kanske kommer en Real Madrid spelare på lån, truppen börjar bli så bred att någon måste bort. Bendtner och Arshavin kunde säljas illa kvickt. Nu skall jag chilla vidare här vid sommarstugan, har en helt ledig dag på gång utan några direkta måsten. Ändå fixar jag både det ena och det andra via datorn. Sista semesterveckan har börjat.

Kommentarer
Postat av: Anonym

cazorla e klar :) http://www.arsenal.com/home

2012-08-07 @ 14:54:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0