Skatorna kraschlandade

Arsenal slog Newcastle till slut i en match som blev onödigt jämn. På Emirates Stadium i måndags tror jag inte att någon var orolig för förlust då Newcastle gjorde 1-0. Mindre än en minut senare kvitterade RVP på pass från Walcott, ungefär så ser hälften av mina mål ut i Fifa12 :) Kameran hann knappt med i teve eftersom repriserna av 1-0 målet ännu visades. Vilket bakslag för skatorna i det skedet. Hatar själv då repriserna är ivägen för matchen, hände en gång i CL då Liverpool gjorde mål på Arsenal för kanske 6-7 år sedan. Var då med gymnastiklärarkollegor i fjällen och de minns att det var en arg Pese som inte ville gå och sova den kvällen. Nåja matchen i måndags dominerade Arsenal och skapade tillräckligt med chanser för att vinna. Hela tiden kändes det som att vi jobbade emot klockan och Krul och de andra försökte spela tid redan i första halvlek. Skatorna som de kallas gillar "maskar" enligt mig och till slut maskade de så mycket att de förtjänas att kallas för maskarna. Vår kamp mot klockan blev lyckad denna gång, Vermaelen tryckte in avgörande målet i 94:e minuten.

De som undrar hur det kan ha funnits fem tilläggsminuter bör nog se matchen en gång till! På sätt och vis kan man inte säga att Arsenal gjorde ett sent mål, undrar hur många aktiva minuter det fanns i andra halvleken. En gång i slutet fick Newcastle frispark och hade bollen i närheten, det tog 53sekunder innan frisparken slogs. Hemskt. Gervinho och Ramsey fick nöja sig med inhopp men de gjorde det bra och att ha en bra bänk är något vi inte är bortskämda med. Tre poäng rullade in och chansen till tredje platsen i ligan ökade. Tottenham är en poäng före och högt i toppen leder Manu oförtjänt med en poäng före City.

Vermalen är grym. Bara backlinjen och han slipper skador i fortsättningen kommer han att utvecklas till bästa mittbacken i PL snart.


Barca vann stort då Messi gjorde fem mål häromdagen. Basel krossades med 7-0 av Bayern Munchen igår, hemska resultat för att vara CL slutspelet. Inter åkte ut mot Marseille efter att ha släppt in ett avgörande mål på stopptid. Napoli slår väl ut Chelsea idag och då finns inga engelska lag kvar i CL. Barca tätt följt av Bayern borde vara de bästa lagen i CL i år. Steven Gerrard gjorde hattrick i Liverpool derbyt igår då Everton slogs med 3-0. Bra om hans form stiger nu inför EM i sommar. Hoppas att England kan gå långt. Wenger är omtalad som engelsk förbundskapten idag, kommer aldrig att hända. Hans styrka ligger i att bygga lag och fostra spelare, inte i att vinna viktiga enskilda matcher. Hoppas för Arsenals del att Walcott och Chambo kommer med i truppen.

Wilshere är ju inte med och spelar än så det skall ske ett mindre mirakel om han skall hinna med i laget. OS i England spelas ju också i sommar, där kanske Jack kan vara med istället. Podolski är inte helt klar för Gunners än och Hazard blir det hård dragkamp om av alla toppklubbar. Han kan vara nya Ronaldo enligt många. Jag undrar just. Har inte sett så mycket av honom men skall vi spela 4-3-3 nästa år är det nog smartare att välja en annan klubb, att komma som yttermittfältare till Gunners är inte någon dröm vad gäller speltid. Det har varit snack om Financial Fairplay nu igen, jag avvaktar lite tills allt är klart. Men det är förstås en bra tanke att klubbarna inte skall kunna göra vad som helst ekonomiskt. Länk här http://www.ftbpro.com/posts/jake.rothschild/16365/uefas-financial-fair-play-how-will-it-affect-us

En fråga i artikeln lyder: Will this affect my club?

Yes, this will affect all clubs! The only English club to walk away with a clean bill of health, if the rules took full effect today, would be Arsenal.

Med den här arenan som snart är avbetald ser framtiden ljus ut.


Har haft fördelen att stå ute i solen en fin marsdag som denna. Har varit skidtävlingsfunktionär. Igårkväll inleddes uteträningarna i fotboll för min del och idag är det mina juniorers tur. Före det skall jag på ett fotbollsmöte, äta middag med en kompis som jag ser för sällan och följa en hockeyfinal med det lokala laget som ser ut att ta sig till ligakval idag. Som ett obs har jag nu flera läsare som inte kan svenska, det är bara att välja språk uppe till vänster så byts det automatiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0