Englands EM-trupp med mera

EM-trupperna börjar tas ut en efter en just nu. England var det stora samtalsämnet denna vecka. Rio Ferdinand som har försvarat sin bror i rasismfallet med Terry är inte uttagen. Hodgson menar att Rio har spelat för lite landskamper det senaste året. Cahill lär starta bredvid Terry precis som i Chelsea. Ytterbackar finns det gott om och den bästa och mest givna är väl Ashley Cole. På mittfältet Kan Gerrard och Lampard kanske spela ihop men skall man ha fyra på mitten lär inte en av de två spela defensivt. Då kan kanske Gerrard spela på en kant eller så är en av dem på bänken. Gerrard som är kapten är kanske inte tänkt att vara petad så mycket förstås. På kanterna kan man få mycket fart då man har både Walcott och Oxlade-Chamberlain i truppen. Men inget talar för att de spelar samtidigt. Speciellt Ox lär nog endast få några inhopp då han inte har spelat i landslaget tidigare. Nåja i U-21 landslaget är ju 18-åringen kapten men det här är något annat. Ashley Young från United har stor chans att få speltid på en kant. Det finns många spelare som man kan tycka att saknas. Lennon är skadad och Sturridge är reserv på hemmaplan. Rooney är given i anfallet, Welbeck är inget dåligt alternativ som partner där lite beroende på hur man skall spela. Hur kommer det att gå? England har en svår grupp och lär inte gå vidare om inte Rooney öser in mål. Försvarsspelet kommer inte att räcka till.

 

Unitedspelaren Carrick är petad från truppen och är inte heller reserv på hemmaplan. Han kunde ha varit reserv på hemmaplan åtminstone men han hade gjort klart att han som 30-åring vill ha en plats ungefär i öppningselvan om han skall komma med. Hodgson och gänget kunde inte se att han är bättre än någon av de fyra centrala spelarna de har tagit ut. Barry och Parker är uttagna för att de är bra defensivt och att peta Lampard eller Gerrard fixar han inte. Carrick har haft en grym passningsprocent i Premier League och gjort en bra vår. På hösten och en bit in på våren var han allt annat än omtyckt av Unitedfansen i England. Hemmafansen skrattade högt från läktaren då han fick bollen och på krogarna var han den spelare som Unitedfansen fick håna öppet och prata skit om. Vet inte om detta har ändrats mot april eller maj i vår men knappast. Inte alls omtyckt denna Carrick alltså och han har gjort endast två mål i år trots mycket speltid. Alla klubbar har egna spelare som man får tycka illa illa om på fansens krogar och på internet. Arsenal har Arshavin som lyckligtvis for på lån, förutom honom finns Bendtner som också är på lån. En som är på gränsen till detta är Eboue och han är också på lån. Livet som proffs är hårt ibland.

 

Bendtner kom för sent till sista matchen med Sunderland, missade bussen till stadion, petades och nu vill Sunderland inte köpa honom.


 

Den här helgen har jag tränat upp min form. Fast jag ibland springer långt över 10km på en match har jag ändå inte känt mig 100% i form alls. Man skall kunna göra annat än jogga på plan också. Ta extra spurter och extra löpningar även i andra halvlek, gå in och tackla mycket fast det är tungt, flytta sig snabbt på korta sträckor och reagera snabbt på småsaker under hela matchen. Efter att ha trampat snett två gånger på två veckor tvingades jag vila i över en vecka, missade en match och tränade endast i vatten plus lite gym för övre kroppen. Då jag kom tillbaka till fotbollsträning kändes det ovant först men jag var väldigt utvilad på något sätt och det kändes skönt att springa. Det suger verkligen att vara skadad om det så bara är en vecka, vill inte ens tänka på alla som har svåra skador...mycket frustrerande och jobbigt psykiskt för vem som helst. Inledde dagen med en länk på sågspånsbana och utegym. Vet inte hur långt jag sprang, både mitt chip och min pulsmätare strejkade. Det enda jag fick reda på var tiden jag höll på :) Vilade några timmar och såg Finland förlora semifinalen i ishockeyvm med 6-2 mot Ryssland och sedan for jag på fotbollsträning med ina juniorer. Hade bara ett stöd på foten nu, ingen tejpning och det kändes bra. Hade löpskor istället för fotbollsskor. Skulle ha varit trevligt att gå ut och se Champions League finalen i stan med en massa fotbollsintresserade människor, men ibland måste man bara vara hemma och ha fokus på kroppens bästa.

 

Maj blev den månad då jag bygger upp formen lite extra nu. Kan behövas inför sommaren då det brukar bli en del grillande med mera. Försöker skriva ut alla förkortningar här eftersom vissa använder google translate då de läser bloggen. Ser just nu på CL finalen alltså och det är svårt att föstå att Chelsea blev sjätte i Premier League. De kan vara så otroligt bra emellanåt och sedan Andres stack iväg har de inte floppat alls egentligen. Folk borde förstå att PL är en helt fantastisk liga, den är inte förutsägbar för det finns minst fyra lag som kan vinna varje säsong. Vem som helst kan vinna vem som helst när som helst och det händer också. Sedan kan man fundera på hur pengar används och det är lite si och så med det. Tänker varje dag på hur det skall bli med RVP för Arsenals del. Han hade väl 90 000 pund i veckan i år. Blev erbjuden kanske 130 000 med fem miljoner i bonus om han skriver på för  tre år framåt. Han lär vilja ha 240 000 pund i veckan. Det blir väl 36 miljoner pund på tre år plus bonusar plus sponsoravtal hit och dit. Behöver han faktiskt så mycket pengar?

 

Fotbollsspelarna har inte så hemskt långa karriärer och visst är det bra att dra in mycket pengar...man får ju knappt någon ränta alls på banken för sina miljoner nuförtiden ;) Man klarar inte alls av att leva ett lyxliv tills man är 100 år med RVP:s nuvarande ekonomi om man placerar lite ;) Nä det här med pengarna är ett problem. Det är iallafall ganska bra att vara kapten, bli legend och spela i en klubb där fansen och alla älskar en. Nasri for till City, är hatad av Arsenalfansen och har inte haft någon lyckad säsong förutom att han fick vinna ligan. Fabregas for till Barcelona och de kom andra i ligan och Chelsea slog ut dem ur CL. Han har åtminstone gjort jättemånga mål och haft en helt okej säsong, men tänk hur stor han var i Arsenal fast han spelade halvskadad oftast ifjol...men nåja han är spanjor och kanske vill han leva i Spanien. Tänkte just lite extra på bonusar, för då jag läser Magnus Hedmans bok så stod det att alla i VM-truppen 1994 fick 350 000 kronor i bonus. Gissa då vad RVP kan få lite här och där nu 18 år senare. Suck, den som har mest prylar när han dör så vinner. Nu skall jag följa andra halvleken och se om Bayern får hål på Cech snart.

 

Hör du dåligt Wenger, 240 000 i veckan! Nä, bilden är från den dummaste utvisningen i CL:s historia. Domaren borde ha stängts av från CL på livstid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0