Arshavin, matchtaktik Pool-Ars, tabelläget

Arshavin skall nog stavas med H tycker jag fast vissa stavar hans namn med J. Han var ganska osynlig mot Pool men det avgörande målet höll bra klass, men inte så bra klass som media får det att låta som. Arsenal spelade bra endast i andra halvlek och visst var det intressant att Wenger hade varit arg och skällt på spelarna ordentligt nu en gång i halvtid. Liverpool var bra i första halvlek och med Torres i laget kommer poängen att börja rulla in snart. Han är helt grym fast han just kom tillbaks från skada. Liverpool hade några straffsituationer i matchen, men matchläget var sådant att situationerna inte räckte till för att domaren skulle peka på punkten. Arsenal har bra häng även på Chelsea nu, Wolves ligger under med 0-2 mot Manu i halvtid nu så Manu plockar lite nya poäng, men då matchantalet jämnar ut sig skall vi minst vara ikapp Manu. Liverpool är ett intressant lag speciellt då Torres är med, deras anfallsspel innehåller mycket intressanta moment. Sen i försvarsspelet fanns det denna gång en hel del intressant också. Då Arsenal anföll med 3 mot 5 eller 4-6 så lämnade Liverpool en mot en och en mot en i boxen (totalt 2 mot 2) och resten flyttade över mot bollen och de närmaste passningsalternativen. Det var ingen bra lösning mot Arsenal som ändå aldrig skjuter fast det finns läge utanför boxen. Arshavins mål kom på en dylik situation och självmålet var inte helt olikt detta heller.

Arsenal hade många usla inlägg och uppspel speciellt efter kanterna. Ytan fanns högt uppe på kanterna och det gick inte att rulla bollen till kanten vid mittlinjen, nej de lyckade bollarna kom 20m högre upp. Rulla boll är ett ganska dåligt uttryck annars, passningar skall gå med hård fart. Sagnas inlägg och andra inlägg av Arsenalspelarna var oftast dåliga då Liverpoolspelarna hann ställa sig i boxen innan inlägget kom och de krävde ingen kroppsförflyttning. Kommer inläggen då spelarna är i rörelse mot eget mål så är det riktigt svårt att svänga om och göra riktningsförändring och kommer inlägget på sidan mot målet blir det bråttom och det kan ofta sluta med t.ex. hörna eller självmål.

Chelsea spelade 3-3i helgen. En osäker Cech och oflyt i eget straffområde ställde till det. Drogba var glödhet som vanligt och kan mycket väl vara världens bästa anfallare just nu. Men alla lag har olika spelstilar så det är svårt att säga för mycket om den saken och vad krävs egentligen för att kallas "världens bästa anfallare"? Det lämnar jag nu som veckans fråga åt er läsare! Ingen har svarat via bloggen på spekulationerna om Usa i sommarens VM..genom diskussioner har jag ändå förstått att de flesta tror precis som jag att England vinner gruppen före Usa. England kan överraska i sommar och gå riktigt långt för första gången sedan jag började följa fotboll på allvar. Runt julen blir det mycket fotboll som vanligt på tv. Jag skall se matcherna på uteterasser på Gran Canaria. Har också tänkt vara ute och länka med min nya Ipod Nano. Två veckor i solen betyder att bloggen blir lika kall som vädret är i Finland just nu. Önskar er en god jul och ett gott nytt år redan nu ifall jag inte skriver mer innan jag reser iväg. God jul och gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0