Bollinnehav

Har inte länkat de två senaste inläggen någonstans. Så de som vill får ju bläddra ner och se om de har läst det senaste. Fortsättningen på pseudoefedrin historien är att många NHL spelare har använt ämnet genom åren för att bli piggare eller känna sig mer aggressiva inför match. Om det faktiskt hjälper eller om det bara är psykologiskt kan ingen riktigt svara på. Själva ämnet kanske kan göra en piggare men en Zyrtec gör som jag tidigare skrev att man känner sig mer dåsig och inte når 100% pigghet den dagen man tar den. Ämnet pseudoefedrin och tabletten Zyrtec som innehåller ämnet är två olika medel förstås. Den svenska spelaren gjorde en assist och hade 14-3 i tekningar mot Finland som jag håller på, han kunde ha varit avstängd redan då. Ändå tycker jag att det är synd om honom och att han kunde ha spelat även finalen med en varning som enda straff. Slutligen vill jag bara uppmana alla att inte ta något onödigt preparat, det finns något som kallas bieffekter och de vill man inte uppleva. Vanlig husmanskost räcker bra, precis så sade en svensk före detta NHL spelare i intervju denna vecka också.
 
Över till något helt annat. Bollinnehav i Premier League denna säsong. Skall jag nu måla upp hur mycket bollinnehav Arsenal har och hur stolt jag är över det? Nja, bollinnehav är inte allt men detkan vara bra till en viss gräns. En tanke är att "om vårt lag har bollen gör de andra inga mål". Problem uppstår om man har mycket boll och inte själv gör några mål. Jag tycker att man såklart skall vinna bollinnehavet alltid då det är möjligt, men man måste fundera hur mycket boll man ska ha. Får man fler måchanser om motståndarna har den? Om motståndarna anfaller med hela laget kanske det uppstår bra lägen att göra mål på? En match jag coachade för en tid sedan kändes lite jobbig för att vi inte fick det bollinnehav jag ville ha. Vi hade problem att komma ur pressen och moståndarna tryckte verkligen på med 10 spelare på vår planhalva. Slutresultatet blev 4-0 i en 30 minuters turneringsmatch...åt oss. Vi kontrade in alla mål och vi släppte inte till speciellt farliga lägen bakåt. Men vi hade problem att spela efter marken, hålla bollen och att ta oss över halva plan utan att spela i luften. Så får det vara och så behöver det vara ibland om motståndarna  är dumma nog att riskera allt för att ha trycket. I PL denna säsong är topp-5 med bollinnehav följande:
 
1 Swansea 60,1%. Swansea är på 12:fte plats i ligan och använder två defensiva mittfältare i deras 4-5-1 uppställning. Målskillnaden är -6 för Swansea och de borde nog se över antalet heta chanser framåt och bakåt och analysera varför det går som det går fast de har mycket boll.
 
2. Man City 58,4%. Man City är tredje i ligan eller på delad första plats om de hade spelat lika många matcher som Chelsea (och Arsenal). De har gjort 69 mål i år och flest mål i spelet (inte fasta stituationer) av alla. De passar ofta boll runt boxen om ett lag har backat hem men de är också snabba och vassa då de gör omställningar.
 
3. Southampton 58,4%. Har halkat ner till nionde plats i ligan efter att ha hängt med toppen. De lär inte få en CL plats som de kanske drömde om ett tag i år. Southampton har pressat alla lag högt i år. Mycket högt uppe och de har haft stort bollinnehav på offensiv planhalva.
 
4. Arsenal 57,3%. På plats två i ligtabellen. Det är överraskande att Arsenal bara är fjärde på denna lista men andra lag håller också bollen i sina matcher och procenten somskiljer mellan dessa topp-5 lag är inte så stor i minuter per match. Arsenal försöker dominera sina matcher med hjälp av bollinnehav och det är en stor del av taktiken. Oftast blir det inga mål i första halvlek men motståndarnas kondition och tålamod räcker inte till i andra halvlek och då börjar målen komma. Barcelona (speciellt tidigare) och dagens Bayern Mynchen använder liknande taktik men de gör det ännu mer intensivt och med fler passningar. Wilshere, Ramsey och Rosicky är experter på att svänga framåt från svåra lägen och det gör att det går framåt lite snabbare än för många andra. Cazorla, Özil, Arteta och flera andra är bra på att hålla bollen men de tar sig inte framåt lika smidigt, så här långt. Två fantastiska mål har passningsspelet skapat denna säsong, Wilsheres mot Norwich och Rosickys mot Sunderland.
 
5. Everton 56,2%. På plats sju i ligan.Martinez har fått laget att spela upp bollen med fler passningar än tidigare. De bygger spelet ända nerifrån och de har gjort en bra säsong så här långt. Konkurrensen är hård och utan Lukaku (tillbaka ungefär till helgen) är det svårt att få till det där lilla extra som krävs för att nå topp-4 i ligan.
 
Özil får lov att höja sin form om det ska bli en bra vår. Han lär jobba hårt för att pass in i den fysiska fotbollen i PL. I Spanien var inte de sämre lagens spelare uppe i ryggen direkt men i England är de ofta det. Alla Arsenalfans väntar på Ramseys comeback också. Då vi tävlar mot en oligark och en shejk i ligan behöver vi få ut det mesta av alla spelare vi har. Inget är omöjligt, det kan bli en titel eller två än i vår.
 

Löner i PL

Ännu en sak om dopingen i förra inlägget. Antagligen hade spelaren ingen bra vätskebalans då värdet for så högt av en tablett. Matchen var redan 12 på dagen och det inverkade ytterigare på värdena som antagligen hade varit annorlunda vid en kvällsmatch. Små marginaler med allt.
 
Topp-7 löner i Premier League efter att Rooney skrev på nytt kontrakt nu:
 
1. Rooney 300 000  (pund per vecka)
2. Van Persie 250 000
3. Y. Toure 240 000
4. Aguero 220 000
5. Suarez 220 000
6. Hazard 185 000
7. Özil 180 000
 
Noterbart är att Manu har de två dyraste spelarna i truppen och att City också har två av topp-7. Sedan har de tre titelutmanarana Liverpool, Chelsea och Arsenal varsin spelare där. De här lönerna är ganska galna då man börjar se vad de blir per månad. Rooney har alltså 1.2 miljoner före skatt och det är nog inte många i hela världen som kan mäta sig med det. Arsenal har till slut höjt sina löner åtminstone för några spelare. För två år sedan var RvP bäst betald i laget med 70 000 pund i veckan. Det ni!

Doping i OS

Vinter-OS tog slut igår och idag finns det inte så mycket sport att se på teve. Finland gjorde en bra turnering och fick brons. Kanada var bäst och Sverige fick silver. Efterspelet handlade dock inte så mycket om vem som vann utan desto mer om att en svensk spelare hade åkt fast för doping. Min första reaktion var bara: WHAT? Ishockey är den sista sporten där spelare brukar dopa sig. Orsaken är att ishockeyn bygger på sådana färdigheter och utmaningar där doping verkligen inte är vettigt. Man skall kunna skrinna och ha skicklighet inom den konsten, man skall kunna hantera klubban vilket är mycket krävande, sedan skall man också ha fysiken i skick men då ett byte är cirka en minut och spelarna tränar som proffs finns det inte direkt något medel som kan göra denna minut klart bättre eller sämre. Blir förstås många minuter för en bra spelare under en match men den fysiska biten är inte ett problem jämfört med alla andra färdigheter och taktiska delar i ishockeyn.
 
Sochi är en stad som ligger på samma breddgrad som Milano men långt i öster nära Turkiet. Jag kan tänka mig att det finns en del växter som blommar på ett sätt som inte är normalt under ett vinter-OS. Den svenska spelaren var allergisk och had eanvänt sig av Zyrtec-D. Själv använder jag Zyrtec för att lindra allergi mot pollen, gråbo och annat som blommar under sommarmånaderna i Finland. Pälsdjur är en annan kategori som jag använder Zyrtec mot om jag får besvär. Finns även andnat än Zyrtec men det är en av de mest kända allergimedicinerna. Pseudoefedrin är ett medel man inte får ha för högt värde av eftersom det har missbrukats de år det saknades begränsning. För fyra år sedan blev det begränsat igen efter att ha varit obegränsat i sex år. Den tillåtna dosen blev 10 gånger högre än då den tidigare var begränsad. Från 15 nanogram per milliliter höjdes den till 150 och spelaren som blev avstängd nu hade 190. Av en enda tablett på matchdag kan tydligen värdet bli så högt som 190 om man skall tro det som står i svensk media. Läkarna skall ha koll på vad en spelare får i sig men det yttersta ansvaret bär spelaren själv.
 
Då en representant från dopingkommittén gav info åt oss fotbollstränare på den högsta fyskursen för fotbollstränare blev det också ganska klart att ishockey är en ovanlig sport för doping. Allergimedicin är ändå i den bättre ändan av det som klassas som doping, i den värre ändan finns anabola steroider och bloddoping. Personligen tycker jag att det hade räckt med en varning för den svenska spelaren och jag vill inte ens skriva ut hans namn för jag tycker att det bara är en olycklig historia. Allergimedicin som Zyrtec gör att man kan andas lättare då man har problem, själv känner jag att Zyrtec gör mig lite dåsig och tar bort lite aggressivitet från idrottandet. En dag då andningen är störd av något kommer man inte upp till 100% av det normala med hjälp av Zyrtec så man är på minus jämfört med icke allergiker fast man tar det. Förstår att det hade verkat dumt om spelaren hade gjort en jättebra match i finalen och avgjort den med de där värdena som faktiskt inte är lagliga. Det positiva provet togs efter en match tidigare i veckan men antar att det ännu var för högt. Tror dock inte att värdena hade spelat någon direkt roll för prestationen i finalen. Kan tillägga att jag själv har fått info och känner till vad som gäller då jag själv idrottade på högre nivå, läkarna sade det direkt. "En olycklig historia" är min slutkommentar om OS-ishockeyn dopingshändelse..

Inför Liverpool mötet

Arsenal
 
W. Szczesny

C. Jenkinson - P. Mertesacker - L. Koscielny.- K. Gibbs

                    M. Flamini - J. Wilshere
    T. Rosicky  -       M. Özil    -   Podolski
                            O. Giroud

Form: V-O-V-F-O

Liverpool
                        S. Mignolet

J. Flanagan - M. Skrtel - D. Agger - A. Cissokho

              J. Henderson - S. Gerrard
                        P. Coutinho

        D. Sturridge - L. Suárez - R. Sterling
 
Elvorna är från svenskafans.com och de är väl ganska trovärdiga. Cazorla och Sagna skulle vila isåfall vilas. Frågan är om inte Özil eller Wilshere vilas? Isåfall spelar Chamberlain från start. Bendtner är knappast aktuell att starta. Liverpool har ingen CL match på onsdag och kan matcha bästa laget. Wenger vill långt i FA cupen har han sagt och därför kan man tro på ett ganska starkt lag. Själv skulle jag låta Chambo och Gnabry starta och ha Podolski som center. Då har man kvickt lag framåt och kan vila viktiga spelare. Det är förstås tre dygn till nästa match så dagens match är inte alltför påfrestande. Redan att byta ut en spelare efter 60min ger honom bra vila inför onsdag. Mot Bayern behövs årets insats försvarsmässigt och en del flyt i anfallsspelet. Mer om det senare. Idag får vi hoppas att Liverpool är mänskliga igen och inte tror att de kan göra fyra mål första tjugo. Arsenal lär ha sett igenom senaste mötet med Liverpool och funderat ut hur man skall stoppa fasta situationerna. Lite mer fart på redan från början så kan det bli en bra dag.

Hemmamatch mot Manu

                            W. Szczesny

B. Sagna - P. Mertesacker - L. Koscielny.- K. Gibbs

                    M. Arteta- J. Wilshere
    A. Oxlade-Chamberlain - M. Özil - S.. Cazorla

                                O. Giroud

 

och

 

                          De Gea

Rafel - C. Smalling - N. Vidic - P. Evra

  A. Januzaj -J. Mata - R. Giggs - S. Kagawa

             W. Rooney - R. van Persie

 

Elvorna direkt från svenskafans.com denna gång. De är väl ganska trovärdiga, jag bytte plats på januzaj och Mata...Frågan är väl om Kagawa spelar på en kant, är väl inte riktigt hans grej mot snabba ytterbackar. Rooney lär jobba hem en hel del och ligga klart lägre än RvP.

 

Fabregas är älskad av Arsenals fans. RvP buas ut rejält även idag vid varje bollkontakt, det sker även i andra matcher han spelar. Finns rykten om att han skall tillbaka till Arsenal. Wenger fick frågan inför denna match och svarade "let´s not talk about that".

 

De flesta känner till Arsenals skandal med 4-0 på 20min mot Liverpool senast och 5-1 efter fulltid. I mina ögon berodde storförlusten på flera saker. Liverpool var jättebra och fick två tidiga mål som Skrtel gjorde med huvudet. Mer analys av den matchen efter att ha fått se matchen mot United ikväll. Men rörelsen var bedrövlig och ingen jobbade bra förutom Wilshere och Sesny. United spelade lika med Fulham som ligger sist i PL så det var ingen höjdarmatch heller. Det är två revanschsugna lag som möts ikväll och båda har en hel del att förlora vid en förlust. Tre sätt om hur matchen kan utvecklas:

 

1. Båda lagen backar hem och det blir tråkigt som senast då Manu vann 1-0. Mycket spel på mitten och chansfattigt. Usel match ur alla fans synvinkel.

2. Arsenal säkrar hemåt men bara första 10-15min, senast efter det börjar en storoffensiv där man kommer åt att göra minst två mål idag. Spelarna visar hjärta efter den tama insatsen senast. Att Manu kommer med en storoffensiv på bortaplan förväntar jag mig inte. Tror och hoppas på detta.

3. Chanser i båda ändorna och inget spel på mitten desto mer. Knappast blir det så.

 

Man kan minnas mötena med United på Emirates de senaste åren och konstatera att 1-0 eller 1-1 inte är omöjligt. Uniteds form i år är dock usel och skall Arsenal någonsin vinna United är det idag!!!


Inför Anfield Road

                               Szczesny

Sagna - Mertesacker - Koscielny - Gibbs

                       Arteta - Chamberlain

   Cazorla         -          Özil        -       Wilshere

                                  Giroud

Bänk: Fabianski, Jenkinson, Monreal, Rosicky, Podolski, Gnabry, Bendtner
 
Vad talar för Arsenal? Vinst 2-0 i senaste mötet och Liverpools anfallare kom i princip ingenstans. Matchen var stabil från Arsenals sida och inte speciellt svår. Öppningselvan är stark och bänken är inte dålig alls. Känns som att jag helst skulle byta plats på Wishsere och Chambo i elvan ovan. Okej Wilshere har varit skadad men han är grym, Chambo har inte så mycket rutin av stora matcher än. Han gjorde två mål senast och kunde väl göra dem från kanten också...Podolski tror jag inte att får starta för han kan bättre än vad han har visat på sistone. Som inhoppare är han ganska farlig med sina skott. Rosicky kan komma in och ge balans i passningsspelet om det är problem. Ramsey kan vara tillbaka om tre veckor, Vermaelen börjar vara i skick, Flamini är ännu avstängd och de långtidsskadade är inte på väg tillbaka ännu på en tid. Som ett obs kan Gibbs vara bänkad till förmån för Monreal.
 
Koscielny och försvaret måste fungera utmärkt idag. Då kan det bli en ny 2-0 seger.
 
Vad talar för Liverpool? Hemmaplanen och hemmafansen är det som alla nämner just nu. Oddsen hos spelbolagen säger att Liverpool vinner. Nu skall vi inte glömma att Liverpool spelade 1-1 borta mot West Bromwich förra helgen och att Arsenal inte har förlorat sedan mitten på december. Suarez och gänget lyckades inte mot Arsenal senast och Gerrard har inte varit så het på sistone. Sturridge har en hel del att bevisa idag och med Suarez hjälp kan han lyckas. Backlinjen är ojämn och det är svårt att veta hur de presterar just idag. Sahko är skadad men för övrigt saknas väl ingen bra spelare. Risken för Liverpool är att de förlorar mittfältet om de spelar med två anfallare idag. Spelar de med fem mittfältare och klarar den kampen blir det tufft med bara tre backar. Om en anfallare spelar lägre kanske de får mest stabilitet i spelet. Kontringar kanbli Liverpools bästa anfallsvapen idag.

Tisdagkväll

Transferfönstret gick fast. United fick Mata som har levererat två fina assist på två matcher. Manu är ändå inte speciellt bra och har en lång väg till en CL plats just nu. Chelsea sålde Mata dyrt till United, en spelare som dom kanske skulle ha nytta av om det uppstår några skador. En viss risk men ett steg i rätt riktning vad gäller financial fair play. Dessutom en förstärkning åt ett lag som kan ta poäng av toppkonkurrenterna. Man kan tycka vad man vill om den saken, i Chelseas position som klubb i fotbollseuropa spelar det ingen direkt roll. Själv gillar jag inte då bra spelare byter till rivaliserande klubbar i Premier League. United är kanske inte med i titelracet i år men det är bara en tidsfråga innan en så stor klubb är uppe i toppen igen. Senast nästa säsong, annars bör någon person på någon ledarposition lämna klubben. Arsenal värvade inget kan man säga. Källström är tillgänglig om sex veckor (för att göra en lång historia kort) och kan då hoppa in en del kanske. Draxler skulle ha kostat 37 miljoner och 20-åringen har ett halvår kvar på kontraktet. Att köpa in en 20-åring i det här skedet för en sådan summa skulle nog ha satt världens press på både coachen och spelaren. Knappast lyckat eftersom det brukar ta tid att anpassa sig till livet i PL och England. Bra beslut. Berbetov stack till Monaco där Falcao är skadad. Något riktigt stort hände inte direkt.
 
Liverpool är fjärde och Arsenal leder ligan med två poäng före City som föll 1-0 mot Chelsea igår. Chelsea är på samma poäng som City. City saknade Fernandinho, Nasri och Aguero för att nämna några som hade gett Citys anfall det som saknades igår. Därför skall Chelseafansen inte vara alltför stora på sig efter segern. Men visst var Chelsea suveräna igår på alla sätt. De vann mittemittfältet och kunde hålla boll på offensiv planhalva och skapa heta chanser. Tillräckligt med chanser för att göra fyra mål i princip. Men Chelsea är inte pricksäkra just nu. City skapade också chanser men var uddlösa och jag tycker att deras anfallare hade en dålig dag, Negredo brukar vara mycket bättre. Silva var lite ensam med att kunna gör kreativa saker. Hazard höll egen klass igår och dribblade bort en spelare nästan varje gång han hade bollen. De som inte har sett matchen borde se höjdpunkterna på footytube. Det var väl den häftigaste matchen i år fast det bara blev ett mål. Mourinho parkerade inte bussen utan hade spelarna att jobba föredömligt åt båda hållen istället. Att Ivanovic som är back gjorde målet säger en del eftersom det inte var efter en fast situation.
 
Alla lag behöver snabba explosiva spelare. Chelsea kändes explosivt igår jämfört med tröga City. Chambo är explosiv som få. Skulle gärna se honom på kanten igen där han kan utmana och spela fram till mål eller varför inte göra mål... Snabba spelare är alltid viktiga i jämna matcher.
 
Arsenals match mot Crystal Palace kändes lite tråkig. Det är så lätt att hålla bollen och spela ut Crystal Palace och trötta ut dem. Man vet att det kommer mål i andra halvlek och att vi vinner med ett eller högst tre mål. Denna gång blev det två av Alex Oxlade-Chamberlain. Visst kan man njuta av Arsenals passningsspel oftast men lite fler chanser och skott i första halvlek skulle inte göra fotbollen mindre publikvänlig. Intressant att The Ox spelar på mitten och att det kanske är tänkt som hans plats, två mål är inte dåligt av en spelare som har varit skadad. På kanten skulle man komma runt lättare med hans fart men nu gjorde han ändå löpningar framåt så man kan väl inte klaga för mycket. Podolski borde prestera bättre. Gnabry fick inte speltid. Några mittfältare är skadade. På lördag väntar match mot Liverpool tidigt på dagen och jag hoppas att Giroud är extra mycket på gång samtidigt som resten också är skärpta. Försvaret har varit jättebra i år och borde kunna avväpna Liverpool precis som senast, om botten på mittfältet gör sitt jobb. Gissar att Chambo är en av de som startar där men inget är helt säkert. Några dagar kvar till helgen.
 
Hade turnering med juniorerna i helgen. Det som skulle klicka och måste klicka var försvarsspelet. Allt annat är lite av en bonus om det fungerar. Vi vann matcherna 4-0, 1-0 och 1-0 mot lag som var på samma nivå eller på högre nivå på rankingen. Ranking enligt förra säsongens tabeller. Ny säsong nya möjligheter, ibland får ett lag mest synlig effekt av att få mig som tränare redan första året, det här laget verkar få mer effekt det andra året. Då det går bra för laget och det vi har jobbat extra med fungerar känns det fint, eftersom man sällan är helt säker på hur läget är då man bara tränar och inte spelar träningsmatcher. Lång mening :) Många tränare vill ha regelbundna matcher, kanske för att få kolla lite var laget står hela tiden. Beroende på nivå måste man göra det men med juniorer är det inte alltid nödvändigt. Jag fick iallafall de svar jag behövde i helgen, inte enbart för att vi vann utan för att jag har analyserat sättet det skedde på och diskuterat det med laget. Jag vet hur allt skall fortsätta nu, vad vi gör i två månader och vad vi gör då vi kommer ut på större ytor. Jag känner också på mig vilka mål som är realistiska inför säsongen. Några månader kvar till säsongen än och man får inte slappa. Ett exempel på det kan jag ta från ifjol då vi vann en match och motståndarna packade ihop och for hem. Vi gjorde styrketräning och höll en lång nedjogggning innan vi for hem fast det var lördag. Fast vi hade vunnit fanns det mer att göra för att hålla fokus på det som är viktigt. Vi gör inte alltid allt exakt "rätt" men en hel del, skulle jag tro.
 
En orsak att jag ibland ifrågasätter det jag håller på med lite extra är de erfarenheter jag har från spelarkarriären. Många tränare har hållit på och coachat på ett visst sätt en längre tid och då matcherna kommer visar det sig att saker har gjorts på fel sätt. Flera delområden man har tränat mycket på fungerar inte alls. Då är man ute på hal is! Ibland har det inte blivit någon lösning eller klar förbättring på hela säsongen och det är såklart ett misslyckande. Jag har väl inte floppat med något lag ännu men jag har heller inte tagit för stora steg. De kommande åren kan bli intressanta och risken för motgångar kan öka. Sådan är fotbollen. Mängder av tränare tränar på för hög nivå för deras eget bästa i Finland. Och det finns ofta bättre alternativ dessutom.
 
I förhållande till hur man använder pengar till värvningar och löner i förhållande till framgång, finns det nog inte många i världsfotbollen som kan mäta sig med Wenger. Inga titlar på flera år? De andra klubbtränarna skulle aldrig få ett engelskt lag till Champions League med samma ekonomiska medel. Och Arsenal är faktiskt alltid med i Champions League kan man säga.
 
Idag har jag spelat rinkbandy som så många gånger tidigare denna vinter. Det är en rolig sport med passligt mycket taktik, fart och spänning. Det värsta är om folk blir ovänner på grund av en idrott, vare sig det är fotboll eller annat. Det som sker på plan sker där och det skall stanna där. Utanför är det glömt om nu ingen har gjort något helgalet utan orsak och med flit. Det som sker utanför plan som behandlas i styrelser som gäller lag, vad som helst gällande regler, tränaruppdrag eller något annat skall inte tas personligt. De som jobbar för att regler följs i en serie, jobbar för något i en förening eller i en styrelse gör väl sitt bästa enligt det de anser att är rätt - alltså bäst för helheten. Man skall inte (och man har ingen rätt att) vara arg på dem som enskilda personer. Fast man blir besviken på beslut sparar man tid på att inte grubbla för mycket på något man inte kan ändra för tillfället. "Jag går vidare min väg istället och du/ni kommer att se att jag är helt awesome", tänk så och lyckas bättre. Då ett problem uppstår skall man inte lämna och grubbla på det, tänk istället "hur kommer jag vidare härifrån", "hur kan jag lösa denna situation på bäst sätt".
 
Däremot kan man vara missnöjd med ett beslut som tas av de högsta bestämmande någonstans. Har en enskild person stor påverkan där kan man vara missnöjd med den personen, men man har fortfarande ingen rätt att gå runt och vara arg på den personen, tycker jag. Tycker man något är fel får man jobba på rätt sätt och på framförallt på ett ärligt sätt för att få det bättre. Alla människor har inte fått en trygg uppväxt med tillräckligt viktiga lärdomar och klarar inte av att fungera som finländska medborgare förväntas göra. Om en domare dömer dåligt en match eller flera matcher går jag absolut inte runt och är arg på den personen. Om en person inom idrott försöker påverka något så att det blir til nackdel för mitt lag eller för mig är jag inte heller arg på den personen. "Vad kan jag göra bättre själv" bör vi alla fråga oss. Som ett exempel kan jag fråga mig själv: hur kan jag få den där domaren att döma bättre? Genom diskussion kanske man kan få domaren själv att förstå att det vore dags att döma matcher på lägre nivå ett tag, vanligt är också att folk pratar med domargranskarna för att få till en ändring i t.ex. fotboll. Jag går inte runt och tänker på domare som har dömt bort mina lag en eller flera gånger. Viktigare är att göra något ännu bättre med laget och har man tur kan det ske någon ändring även på domarfronten om man har påpekat vad man tyckte.
 
Mitt tränande blir bättre och bättre. Foten är i funktion för tillfället och det mesta känns okej. Hade inte tappat styrka alls på 45 dagar utan att lyfta tyngder. Har lite grann med egen kropp istället. En bekant var inne på samma linje, man tappar inte mycket råstyrka på bara någon månad. Kondition är det annat med. Jag försöker peppa mig att så snabbt som möjligt träna lite mer, leva lite hälsosammare och nå en bättre form på så vis. Min form är inte dålig men många kamrater tror kanske lite mer om mig var jag än rör mig just nu och jo jag skall ta mig upp till den nivån igen. Jag är en envis jäkel. Så envis att jag letade fram fyra bortskjutna rinkbandybollar ikväll bland lerhögar och diken. De halvklena ledbanden i foten och andra människor påverkar min motivation att träna mer.
 
Njut av livet, lämna negativa tankar och sök vettiga lösningar på problem.

RSS 2.0