Per Mertesacker är välkommen

Jag vet inte vad han kostar och vad skall ha i lön men Mertesacker är hjärtligt välkommen till Arsenal! Han är bara 26 år men har en mäktig rutin. Eller vad sägs om 75 landskamper för Tyskland, 221 ligamatcher för Hannover & Werder Bremen plus hela 53 europamatcher. Passligt att han är 198cm så har vi en till back som är stark i luften förutom Vermaelen. För en vecka sedan försökte jag tysta ner dem som skulle såga bort Arsenal ur tätstriden och de som ville spekulera alltför mycket innan transferfönstret var stängt. Det är svårt att få folk att lyssna ibland och ännu finns det 2h 40min i skrivande stund tills klockan är 23.59 i England. Någon Sneijder kommer knappast, mittfältet får lov att inte vara skadedrabbat eller så kanske någon av de nya kan överraska även på mittfältet. Jag tror inte att man byter spelidé eller uppställning från 4-3-3 trots alla nyförvärv. De verkar vara inköpta för att passa i den idé som redan finns. Park, Santos och Mertesacker blev de tre sista nyförvärven om inte Wenger överraskar än ikväll. Bendtner lär vara såld innan midnatt. Henri Lansbury lånas ut till West Ham tills vidare. Campbell och Sunu hittar man numera i Lorient men Campbell är endast på lån.

Passar säkert bra med landslagsuppehåll för att få ordning på laget. Låter dumt men redan att hinna sitta ner och fundera över nyförvärven och fylla dem med information är bättre än att ha en ligamatch nu på lördag. Mpnga spelare är borta på landskamper, hoppeligen skadar ingen sig! Jag fick en kommentar om Traore. Han fick väldigt mycket speltid i Juventus och det säger nog att han fungerade ganska bra där. Jag har inte sett mycket av honom där, det stämmer. Arsenal behöver utmärkta backar för att vara bland topplagen och dit har Traore en lång väg än...kanske för lång för att han skulle kunna vara kvar.

Jag har en del jobb att göra än ikväll så jag får lämna er med en bild av Mertesacker nu. En dag kanske han är kapten i The Gunners!

Milan får vara lika rädda som på bilden om vi möts i CL slutspelet.


Silly seasons sista dygn

Efter ikväll är det en enda dag kvar att värva spelare. Innan midnatt redan ikväll kan Arsenal vara rejält förstärkt. Det ryktas om 1-3 backar som blir klara och koreanen är redan klar verkar det som. Det som är mest överraskande efter imorgon är kanske att mittfältet inte blev förstärkt. Man har ändå Diaby, Wilshere, Song och Ramsey som skall klara av det och några utmanare efter det också. Något av de redan gjorda nyförvärven kanske kan spela på mittältet också. Vissa rykten säger att det kommer spelare från tyska klubbar, idag har det tyvärr varit väldigt tyst om Sneijder. Efter imorgon kan man börja spekulera och fundera över hur säsongen skall gå.

Själv gjorde jag 60min i en 3-0 vinstmath ikväll. Trodde på förhand att mina ben skulle vara sega men det kändes bra. Ingen kramp och inga skador på gång :) Jag råkade stå för årets sämsta filmning då jag föll i boxen i andra halvlek. Av reflex ropade jag till lite...och fick ett gult kort. Hade det hänt på mittplan hade det inte kommit någon varning. Ganska skämmande hursomhelst. Nu skall jag gå och sova. Finns en del att göra imorgon. Skall jobba, fixa lägenheten lite förhoppningsvis och dessutom coacha en match i en två år högre serie med mina juniorer. Resan till London och Manchester 19-23.10 är nu spikad. Blev att ta en dag ledigt från jobbet för att få passliga flyg att fungera. Vad gäller öppna träningar sade en bekant att de inte har sådant numera. En kontakt i Manchester sade däremot att Man City och Man United tränar i samma lilla by som ligger cirka 20min utanför stan och dit lär man nog kunna fara och se på träningar. Oj om någon skulle spendera tid på att följa ligalagens träningar i Finland :) Är nog riktigt dåligt med det även i Sverige.

Ta kontakt om någon vill köpa en Soccerwave fotbollsvägg så får ni ett bra pris!

Traore is out

Verkar som Traore köptes upp av QPR. De köpte även Joey Barton för någon dag sedan också. Traore klarade sig helt bra i Juventus ifjol och är bara 21 år men i Arsenal har han inte visat någonting som imponerar på mig. Vissa spelare fungerar bättre då de spelar i en annan klubb helt enkelt. Imorgon är sista dagen med transferfönstret öppet. få se om någon värvas kl.23.59 då.

Nu skall jag iväg på egen match och trötta ut mina ben!

Värvningar och funderingar


Brasiliens gåva till Arsenals vänsterbacksplats

André Santos är 1983-född och kommer från Fenerbache till Arsenal för cirka sju miljoner euro. Jag har inga klara fakta om killen men han är åtminstone inte ung och orutinerad och han lär vara en klar förstärkning som vänsterback. Han spelar även i Brasiliens landslag nu som då och lär vara bäst abacken i turkiska ligan. Han har väl inte namnet på pappret än men övergångssumman är klubbarna överens om. Sneijder lär man också ha varit överens om för cirka 35 miljoner euro vilket är ganska okej, men han försöker begära runt 100 000euro i veckan vilket Arsenal inte har accepterat och knappast accepterar om de inte känner att de måste. En mittfältare blir säkert klar de två dagar transferfönstret ännu är öppet, Sneijder eller Benayoun eller någon annan. Däremot undrar jag om man har någon anfallare på gång...kanske det. Koreanen Park You-Chung ser ut att bli klar för tre miljoner euro plus två miljoner euro i sign on bonus vilket ger en summa på fem miljoner euro totalt. Inga dyra värvningar på gång om inte Sneijder eller någon annan färdig storstjärna kommer över. Jag hoppas nästan att Sneijder blir klar och att han går med på en rimlig lön. Han kan behövas!

Arsenal bjuder de fans som fanns på läktarna igår på en kommande bortamatch som tack för stödet. Det har man nog råd att göra. Fin gest! Jag har funderat lite på hur gårdagens match sätter sig i huvudet på de som var med och förlorade. Arshavin, Rosicky och kanske någon till kommer nog att känna sig usla ett tag. De är gamla, har en viss rutin och deras karriär håller på och går åt skogen. De bättre spelarna tror jag att rycker på axlarna och tänker att "jag gjorde mitt men får jag inte bättre hjälp kan jag inte göra desto mer". Den nyare och yngre spelarna ser det kanske som att "jag fick spela en stor match, men jag var kanske inte riktigt redo än". då man möter Swansea, Dortmund och Blackburn blir det nog helt andra spelare på plan och ett helt annat tempo. Man skall kunna spela klart bättre än mot Udinese. Innan det kommer landslagsuppehåll.

Barca med 71-29 i bollinnehav vann 5-0 ikväll. Fabregas satte 2-0 målet i 45 minuten. Hans tredje mål i Barca, han ser ut att bli stor redan i ett tidigt skede! Skall inte Villareal kunna prestera bättre än så här? Ligan kan bli tråkig eftersom Real vann 6-0 igår, det mesta är sig likt i La Liga.

Jag håller på och undersöker några saker kring min kommande Englands resa. Kan man besöka Man citys eller Man Uniteds träningar...orkar man se en league 2 match eller är det slöseri med tid...och hur mycket kostar en biljett till en bra plats på Emirates Stadium som har dyrast biljetter i landet...nåja mot Stoke borde det väl räcka med 150 euro högst?

I den viktiga juniormatchen ikväll blev det 2-0 efter att vi ledde 2-0 i halvtid. Vi saknade några spelare och tempot var svårt att hålla bl.a. då några halvskadade spelare måste spela nästan hela matchen. Kvitteringen kom med 3min kvar så det var lite störande men vi ägde 1/3 av matchen och de ägde 2/3 av matchen. Naturligtvis hade jag inte varit helt nöjd med vinst just därför. Med alla spelare friska och med idag hade vi vunnit och därför kan man tycka att vi förtjänade segern ändå för de verkade ha med alla spelare. Vi var väl föreberedda och jag hade extartränat en anfallare på defensivt mittfält för att det kunde behövas, den omändringen kom och hjälpte oss lite. En intressant grej var då en skadade sig och p.g.a. det bytte jag ut en annan samtidigt. De som spelar måste fungera och ha ett fungerande spel med varandra där fysiken spelar en viss roll i en hård match. Jag säger att vi har 60% chans att bli tredje bäst i regionen, vi kan inte påverka något mer men spelar lagen ungefär som väntat blir vi nöjda. Man vet aldrig hur det går. Säsongen har åtminstone blivit mer eller mindre en succé där vi har tagit 7p "mer" än tänkt i fem på förhand svåra matcher..blev en svår mening det där. Ser bra ut inför nästa säsong och att så småningom bli topp-10 i Finland, det kan inte vara helt omöjligt. Finns mycket jobb att göra ännu med spelarna och vi kommer att ha paus endast i november. Själv tar jag paus även två veckor vid julen för att vila upp mig på Gran Canaria.

Idag har jag slagit läsarrekord på bloggen med 131 unika träffar på en enda dag (29.8.2011). Totala träffarna var uppe vid 185 om jag minns rätt. Jag skall inte kommentera hur många läsare jag har men nu kunde jag inte låta bli. Intressant att så många vill följa det jag skriver, alla man känner gillar ju inte fotboll så det är extra kul på det viset. Avslutningsvis vill jag säga att det var en stor skandal då Bolt inte fick springa 100m p.g.a. en tjuvstart. En enda tjuvstart och världens snabbaste man blev diskad. Vad gäller reglerna, gör om gör rätt! Friidrott är väl ändå till för publiken till stor del? På fredag kl.5.10 på morgonen finsk tid är det 200meters final om jag minns rätt. FÅr banda in den via digibox då. Bolt är den enda som får mig att riktigt intressera mig för friidrott på teve förutom om någon idrottare från mina hemtrakter deltar.

Messi med två mål ikväll blev vald till Europas bästa spelare i veckan av journalisterna.


Fotbollen som köps sönder

Idag skall jag bidra med några länkar. Tiden utvisar om Man City har köpt sönder ligan eller inte. Risken finns verkligen. Som jag tidigare har sagt skall det vara någon måtta. Kul att se tidigare år då de inte riktigt lyckas eftersom det oftast inte går att köpa ihop ett lag och få det att fungera på kort tid. Vad som håller på att ske denna säsong med Man City vågar jag inte ens gissa, men då man ser vilka spelare de har lämnat kvar på bänken igår så har de lugnt sagt bredd. Det har varit 130 läsare sedan igår här på bloggen. Det är kul att många är intresserade av vad jag skriver. Allt kommer jag inte alltid på själv, det finns många från Britannien som diskuterar med mig och kommer in med fakta som jag använder mig av. Att få till största delen finländare att läsa en blogg om fotboll är inte lätt. Jag jobbar vidare och om två månader kommer jag att beöska både Manchester och London är det tänkt.

Länk nr.1 En krönika efter Tottenhams match om dagen då fotbollen dog. Läs även kommentarer som finns i kommentatorsfältet. De är bra formulerade och genomtänkta till stor del.

http://www.svenskafans.com/england/KRONIKA-Dagen-da-fotbollen-dog-414131.aspx

Länk nr.2 UEFA har på gång sin FFP alltså deras financial fairplay regler. Kanske kan de lägg tak på löner och spelarköp. Chelsea tidigare och Manchester City för tillfället köper sönder fotbollsvärlden som om den vore ett monopolspel.

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/protectingthegame/financialfairplay/news/newsid=1494481.html

Länk nr.3 Här en utredning för de som extremt intresserade. Jag varken orkade eller hann titta desto mer på den idag.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Publications/uefaorg/Publications/01/45/30/45/1453045_DOWNLOAD.pdf

Jag skall iväg och coacha en bortamatch nu snart. Med bara 2-3 pojkar på bänken blir det hårt att vinna. Vi ska göra vad vi kan för att ta brons i regionen trots att vi inte har bästa laget på benen. Imorgon skall mina ben också få spela lite fotboll. Det blir nog fotboll varje dag denna vecka, hoppas få lägenheten färdigrenoverad någon gång snart trots allt. Kanske man borde göra som det numera populära uttrycket "öppna plånboken" för att få det gjort snabbare :)

Dzeko som gjorde flera mål igår.

Efter Manu-Arsenal

Jag kom några minuter försenad till Arsenals match idag. Hade svårt att se vem alla som var i öppningselvan. Till att börja med undrade jag vem Francis Coquelin är. Aldrig hört om honom ens, han är tydligen en fransk 20 åring som hör till u-laget och har varit utlånad till Lorient. Han var inte alltför dålig trots att han debuterade idag. I försvaret saknades Sagna och Vermaelen som jag hade räknat med att spelar idag. Chockande men om Djourou gör en bra match kan det fungera, Djourou gjorde sin sämsta match i Arsenal idag. Skulle Jenkinson klara sig defensivt var en fråga, det gick lite för snabbt för honom ibland och han är inte van att vara offensiv syns det. Han har en del att utveckla men det är väl också meningen med honom. Jag trodde från början att han inte skulle synas någon annanstans än i cupmatcher. Traore kan bli ganska bra ännu men har mycket att lära. Koscielny gör sitt bästa, med en osäker Djourou bli hans spela sämre också. Sesny gjorde vad han kunde och kan inte belastas för speciellt mycket, men några detaljer gås säkert igenom med honom imorgon. Ramsey gör en ok match, RVP är också godkänd. Walcott gör ett mål men han bidrog med för lite idag. Arshavin och Rosicky skulle jag gärna ha sålt inför denna säsong, de är inte dåliga men de räcker inte till på denna nivå. De är spelare att använda i cuperna. Lansbury har jag inte sett mycket av varken idag eller tidigare då jag missade förra ligamatchen, Chamberlain verkade helt bra under sin halvtimme men de övriga hade slutat kämpa då han kom in. Sedan finns det två på bänken som jag inte ens har orkat googla som heter Gilles Sunu och Oguzhan Ozyakap.

Då man kommer till slutspelet i Champions League och mönstrar bästa laget på våren tror jag att det ser ut ungefär så här: Sesny, Gibbs/nån ny-Vermaelen-Djourou(i form)/nån ny-Sagna, Wilshere-Ramsey/Song-en ny stjärna, någon ny-RVP-Gervinho (bättre än någonsin). Avbytare: Koscielny (inte bättre än just nu), Walcott (bättre än just nu), Miyachi, Chamberlain (långt mer utvecklad än just nu), Fabianski (får en del speltid här och där och är ok som andra mv), Chamakh (i bättre form efter Afrikaturne), nån ny. Då ryms många som var i elvan idag inte på pappret (Arshavin, Rosicky m.fl) fast de har haft stor roll så här långt. Laget är under uppbyggnad, åtta skadade/avstängda gör läget hemskt. Det känns onödigt att släppa in åtta mål, men det var tre poäng på spel och det är allt man har förlorat i ett skede då laget inte är mer än 20% i skick. Av de jag tror att startar i de viktigaste matcherna i vår har vi cirka 3-4 på plan idag. Det är ingen panik, Wenger vet vad han gör. Dock kan det finnas problem på värvningsfronten, det verkar vara svårt att få nya spelare som passar in.

Något om matchen
Hur bra Manu var idag är svårt att säga, de gick inte in 100% speciellt ofta i den här matchen och det kändes som att de hade kunnat öka tempot och pressen om de inte hade fått sina mål. De verkar ha fått väldigt bra värvningar, scouterna kan tydligen sitt jobb. Varje år får de nya stjärnor från ingenstans som man inte har hört om och det mest intressanta är att de är ganska färdiga spelare som inte behöver 15 matcher för att vara redo. Bänken Manu hade idag är imponerande. Första halvleken är jämn och Manu sätter tre mål på cirka fem chanser. Det första är helt hemskt då Djourou klåpar tillsammans med Koscielny då de är två mot en att vinna en chippad boll. Att det blev mål är obegripligt. De två följande målen kan jag bara säga en sak om, varför skulle drömträffarna komma just idag? Att skjuta mål på en 195cm lång målvakt är inte lätt men idag var bollarna riktigt placerade varje gång. Arsenal hade sina lägen,  en straffmiss, en miss från 5m på en målvaktsretur och ett mål i slutminuten. Spelet med boll i första halvleken såg aningen bättre ut för Arsenal i mina ögon, skillnaden då Manu har bollen är att man ganska snabbt ger den åt t.ex. Nani som är så pass mycket bättre individuellt än de b-spelare han behövde möta idag...så att själva passningsspelet inte behöver vara så utdraget och välfungerande. Arsenal var lite slarviga redan i första halvleken med två saker, några gånger löpte inte t.ex. Ramsey ner då han borde ha gjort den från mittenmittfältet och det viktigaste var att man inte hade rätt täckning bakom de spelare som utmanades plus att det uppstod två mot en lägen för ofta p.g.a. dålig täckning/uppbackning. Lite lathet eller ovana kanske låg bakom de fenomenen.

Andra halvleken var något helt annat än den första halvleken då matchen borde ha varit typ 1-1 eller 2-2. En psykologisk effekt av att ha släppt in tre mål och missat en straff fanns någonstans i huvudet på Arsenalspelarna. Tankarna var nog att "det här får inte gå alltför dåligt" istället för att jobba stenhårt och tro på laget. Lite hopp fanns eftersom de tio första minuterna ägdes av Arsenal. Hoppet släcktes genom 4-1 målet som också det var ett skott där man kan tänka att "varför just denna träff idag" men då det var Rooney igen en gång kan man också tänka att han är en förbaskat bra skytt åtminstone just nu. Sesny trodde att den skulle gå över muren vilket kanske var lite dumt då den kom från "andra sidan" denna gång, att lägga den över muren därifrån är svårare för en högerskytt. Han sköt som en högerskytt kan göra i det läget och det räckte. Vi har alltså 4-1 av en chipp där vi har två mot ett läge och tre skott som skjuts utanför straffområdet. Suck. Onödiga frisparkar fanns det gott om idag, Djourou stod för den onödigaste fällningen. Senare kom ett skott som Sesny kanske kunde ha tagit men till hans försvar kom skottet mellan benen på en back. RVP hann stänka in ett fint volleyskott där emellan som ingen i hela världen firade. Arsenal spelade faktiskt och anföll hela tiden och hade 14 skott på mål idag. United sköt 17 skott på mål och fick in 8 av dem. Följande mål var en straff. Ett annat bakslag var Jenkinsons utvisning men han är inte den viktigaste spelaren i laget precis. Jag skall inte beskriva varenda mål här nu men det sista av Ashley Young symboliserade skotten idag, de var så välplacerade och hårda att 195cm inte räckte till. Med en bättre press hinner såklart bollhållaren inte ladda så bra, men det fanns så många problem i försvarsspelet idag att man inte kan fokusera på enskilda saker så mycket. De individuella prestationerna var bedrövliga och sista 30min såg det ut som att laget inte kämpade hela tiden, det har jag aldrig sett tidigare!

Matchens efterspel var ganska odramatiskt, såg ut som att någon Arsenalspelare skrattade halvt åt eländet. Rooney och Wenger har kommenterat ungefär att för många saknades i Arsenal idag, nåja Rooney uttryckte sig inte exakt så men nämnde den saken. Arsenalspelarna applåderade åt de fans som hade stått ut hela matchen och de applåderade tillbaka. Samma stämning såg jag tecken av i Vasa. det enda som förlorades idag var tre poäng. Detta kanske blir en väckarklocka även om man inte kan väcka spelare som inte skall möta Manu egentligen alltför mycket. Ägarna och lagledningen har två dagar på sig att spendera pengar. De som läser mina inlägg vet vad jag tycker. Man kan inte köpa sig ur läget, man kan fylla på med någon spelare men det är de som redan är med som skall göra jobbet. Och det kan dom, spelstilen finns där och spelarna finns också där även om de inte fanns idag. Två eller tre värvningar kanske görs och det kan räcka för att nå stora framgångar nu fram till januarifönstret.

Ramsey är bra på gång nu, men han har minst 20% att hämta ur sig själv ännu.


Inför Manu-Arsenal

Arsenal krossade Udinese förtjänt med 2-1 borta i  Italien senast. Totalt blev det 3-1 i klara siffror och en CL plats.

Imorgon är det ett stort klassiskt möte för Arsenal mot Manchester United borta på Old Trafford. Förutsättningarna inför matchen är riktigt usla och det enda som ser bra ut på förhand är de nya bortaskjortorna. Song, Frimpong och Gervinho är avstängda. Alla tre verkar vara i ganska bra form dessutom. Lägg till att Squillaci och Koscielny är skadade som altenativ till mittförsvaret, nåja Squillaci skulle knappast få hoppa in ens. Gibbs som är den nästbästa ytterbacken och lagets bästa mittfältare Wilshere är också skadade. Förutom alla de saknas Diaby som är lite av "min" favorit eftersom han kan hålla bollen mot alla lag i världen.  Inte bra läge då truppen inte är speciellt bred just nu.

Wenger talar om att plocka in en back, en mittfältare och anfallare. Chamakh och Gervinho skall spela i Afrika i januari så en anfallare behövs verkligen. Mittfältaren som kommer skulle egentligen behöva hålla världsklass precis som Fabregas gjorde. Får man Sneijder genom rimliga villkor kunde han vara den som verkligen behövs, han kan säkert anpassas till Arsenals spel och ändå behålla sin tuffhet. Han är nog den spelare jag helst vill ha av alla det talas om just nu. En back behövs, jag har inga önskemål men hoppas att man hittar en riktigt bra och tuff som gärna får vara engelsk. Någon målvakt behöver inte köpas då 90-födde Wojciech Szczesny numera håller världsklass. Han kom till Arsenal som 17-åring. Då han började få speltid ifjol 15-dubblades lönen direkt, jag tror inte att många känner till det men han hade bara 2000 pund i veckolön. Då jag ser honom spela brukar jag säga att det är en fördel att ha en lång målvakt och han är 195cm. Att vi till slut har en bra målvakt och inte har betalat 30 miljoner för honom är ytterligare ett bevis på en gratis spelare av världsklass. Jag vet att det stör många så otroligt att Arsenal fick fram både honom och Wilshere nu. Jag vågar inte gissa om nykomlingarna Ryo, Alex och Carl blir lika bra inom något år men det skulle inte förvåna om någon av dem blir en storstjärna. Carl Jenkinson är okej defensivt redan nu men försiktig offensivt, han är trots allt den bästa finska backen just nu om man kan räkna honom som finsk.

Manu har skador på Ferdinand, Valencia, Rafael, Vidic och Fletcher. Det gör att man är svagare defensivt, men truppen är bred och 3-0 mot Tottenham är tufft även om Spurs spelade uselt åtminstone i andra halvlek. Manu har just nu en blandning av yngre och äldre spelare, om det är en lyckad blandning får tiden utvisa. Det går att slå Manu i enskilda matcher precis som i maj, största problemet med Manu som konkurrent till PL titeln är att de lyckas slå de sämre lagen även när de spelar dåligt och ligger under i andra halvlek. Många gånger har man inte förstått hur de har kunnat vinna då de spelar så dåligt. Såklart spelar Arsenal dåligt och vinner about två gånger per år och då säger jag att jag skäms för de poängen...oftast tappar vi poängen då vi spelar dåligt. enligt mig har dom alltså många poäng att skämmas över per säsong, kanske uppemot 12p minst. Spelar man skitdåligt skall man skämmas om man vinner, det gör jag med alla mina lag i verkligheten både som spelare och tränare.


Karaktärerna "Alex" och "Ove Sundberg" från solsidan?

Matchens elvor skall jag inte försöka lista ut desto mer exakt nu för det är svårt att veta hur SAF och Wenger tänker inför en stor match. Arsenal har säkert ett liknande lag som mot Udinese, men åtminstone Rosicky och Arshavin kan lär ersätta två av de avstängda. Med det material man har på söndag skulle jag nog spela 4-4-2 då det är grym brist på centrala mittfältare. Manus elva är säkert en liknande som den dom hade mot Tottenham, kanske kryddas den med någon äldre spelare som Giggs eller Park. Oddsen 1.35 4.35 och 7.80 på finska veikkaus berättar lite om vem som är förhandsfavorit i matchen. Skulle Manu ha ett bättre odds skulle jag själv lägga en slant på dem för att skapa en win win situation. Alltså tappar Manu poäng förlorar jag gärna lite pengar, vinner Manu får jag iallafall lite vinstpengar som plåster på såren ;)

De andra matcherna i helgen som väcker intresse är framförallt Tottenham-Man City men även dagens Liverpoolmatch där Bolton har en helt okej chans till poäng. Norwich lär inte ha någon chans mot Chelsea. Övriga matcher kommenterar jag inte nu. De sämre lagen sätter jag energi på endast då de möter något bättre lag eller då jag har extremt mycket extra tid, vilket händer sällan. Tottenham har chansen mot City om Adebayor används...får han användas mot laget som äger hans rättigheter? Jag tror inte det. Transferfönstret borde stängas innan PL börjar, det är en stor soppa att hålla reda på vilka som spelar var just nu.
Och här emellan ett ordspråk som jag tycker att alla kan ha i minnet "äras den som äras bör".

Barca vann en ny onödig titel igår över Porto. Att få titlar från en enda match är löjligt. Vem vill ens att EL segraren skall möta CL segraren, det är två helt olika cuper och det finns mängder av lag i CL som skulle slå Porto galant. Okej jag såg ju på matchen och fotboll är fotboll men onödigt att de möts i en så kallad titelmatch. Fabregas kom in och visade sin skicklighet med ett riktigt fint mål efter en unik löpning, passningen var helt bra också. Efter matchen visade Fabregas sin storhet genom kommentaren "allt jag kan tänka på just nu är vad AFC har gjort för mig i min karriär". Sug på den ni.


En bild på 28 spelare som har lämnat Arsenal sedan 2004, snart blir Bendtner nummer 29 där.

Här kunde inlägget ha varit slut. En del läsare vill endast läsa det lilla extra i min blogg som handlar om fotbollen runt mig och några inblickar i mitt vardagliga liv. Just nu väntar jag på solen som är på kommande, det ska bli en het och fin dag på villan tillsammans me vänner och bekanta för min del. Mina ben är helt slutkörda av träning och imorgon blir det ett träningspass som spelare och ett som tränare. Inom loppet av en vecka har jag dragit på mig två skador men lyckats få bort dem inom ett dygn. Den första var att jag fick ett knä i en muskel bredvid mitt knä vilket förlamade mitt ben en god stund, med isbehandling gick det bort snabbt. Den andra var en lättare ryggskada efter att jag flygit/halkat in i en stolpe i onödigt hög fart med länkskor på..det skedde utanför föreningsfotbollen, emellanåt försöker jag träna ensam eller med andra med boll bara för att njuta av fotboll som den sport den egentligen är...allt du behöver är en boll och möjligen ett par skor.

I övermorgon spelas den sista viktiga juniormatchen som jag coachar i år, resten av matcherna i år är bara extra insatta matcher för att jobba vidare med utvecklingen av spelare. En seger på måndag borde betyda "tredje bäst i regionen". Två dagars allvarligt arbete kvar, sedan får man sätta sig ner och se igenom de nio månaderna som har gått och hur långt över målsättningarna allt gick. Jobbet slutar inte där, men det är en stor rastplats på en väldigt lång väg. Alla tränare som har någon form av ersättning bör göra sitt yttersta för att uppnå målsättningarna. Målen skall inte vara för höga från början för de kan höjas efterhand, men en utmanande målsättning bör man ha även från start utgående från det material och de ekonomiska ramar man har. Klarar man inte av sitt "jobb" bör man söka ett nytt senast då det finns en lämplig ersättare.

Obs, ingen listade ut svaret på min senaste fråga...jag följde uppspelen då jag satt bakom målet.

Inför Udinese-Arsenal

Elva:

Szczesny
Jenkinson – Vermaelen – Djourou– Sagna
Song – Ramsey
Rosicky
Walcott – van Persie – Gervinho

Bänk: Fabianski, Koscielny, Chamakh, Arshavin, Frimpong, Miyaichi, Oxlade-Chamberlain

 

Med Nasri mer eller mindre klar för ManC ser inte Arsenal speciellt starka ut denna säsong. Med en vecka kvar på transferfönstret har Wenger fullt upp antar jag. Vi behöver nog en riktigt het spelare ännu plus en till egentligen men jag tror att det bara kommer en förstärkning den kommande veckan. Kommer Tevez får vi vara nöjda. I kvällens match kan Koscielny starta istället för Djourou möjligtvis. Kanske får Arshavin starta istället för Walcott som var blek senast. Wilshere är skadad och lär vara borta ännu någon vecka, det är mycket störande eftersom han är den bästa mittfältaren i laget.

Ikväll blir det att se upp med Di Natale som är extremt snabb och man bör också vara beredd på Udineses kontringar. Bortaplansmål kan man gå vidare på ikväll och resultatet 2-1 tror jag inte att gör någon Gunner besviken. Wenger finns med eftersom Arsenal överklagade beslutet om hans avstängning och det inte hinner behandlas före Udinesematchen. Ganska bra för Arsenal, viktigast är att ta sig till CL nu och då man är i gruppspelet är inte tränaren lika viktig eftersom man oftast möter många svaga lag. Som jag har skrivit tidigare är augusti en yr månad där Arsenal inte kommer att lyckas speciellt bra. Matchen mot Manu inkommande helg är dömd att misslyckas. Men man vet aldrig. Försäljning av världsklasspelare, lite skador och coachen avstängd nu som då…ja inte har det börjat alltför bra. Men det reder nog upp sig, spelidén är bra och vi lirade ut Newcastle totalt nyligen även om det inte skapades tillräckligt med chanser för att vinna. Stundtals var Udinese också utspelat.

Igår tog mina juniorer en ny seger och nu är siktet inställt på att bli tredje bäst i regionen. Nästa måndag kan det ödet avgöras. Vi kan inte spela på resultat för vi är det enda laget som inte deltar i sista omgången. Vill vi vara säkra bör vi helt enkelt ta tre poäng, annars kan det gå lite hur som helst. Resan till matchen består av 1,5h i buss, något som spelarna är ovana med. Få se hur det går. Ikväll skall jag vara med i en bortamatch som spelas på en stadio med ganska ojämnt gräs. Jag har inte spelat bortamatch på snart två månader så det skall bli skönt att komma iväg och spela på annan ort som omväxling. Imorgonkväll skall HJK försöka slå ut Schalke i kvalet till Europaleague. Inför över 60 000 åskådare blir det hårt men med 2-0 i bagaget från hemmaplan kan det förstås lyckas. Min gissning är ändå tyvärr att Schalke vinner med 3-0.

En man med ett tufft arbete just nu.Arsene W


Sen kväll

Manu fick tre poäng på hemmaplan efter 3-0 mot Tottenham. Jag såg inte första halvleken p.g.a. sen träning. I andra halvleken var det jämnt ett tag, men försvarsspelet kom att avgöra matchen. Markeringarna i boxen och annars på plan ger Spurs backlinje lågt betyg. Mycket svagt försvarsspel i andra halvleken. De två försvarande mittfältarna släppte Manuspelare att komma rättvända på mitten alltför många gånger utan att de alls hade någon press på sig, helt oförståeligt. Mål framåt kunde ha kommit, några farliga skott och en volley i stolpen från närhåll hade Spurs bl.a. i i andra halvlek. Efter matchen måste jag gå in och kolla elvan via eurosports hemsida och de stora namnen fanns med offensivt. Vet som sagt inget om första halvleken men anfallen via kanterna var lite för slöa och besluten togs för sent och därför hann Manus backlinje ställa sig där de ville för det mesta.

På onsdag är det match mot Udinese borta i Italien för Arsenal. Wilshere är kanske med, om inte kan det bli hårt. En förlust med 2-1 räcker om man inte vill lägga ribban högre än så. Förhoppningsvis backar man inte hem och ser på resultat, slutade inte bra mot Barca på våren. Annars någon som såg Chicharitos skott efter avblåsning i slutet idag? Kom bra mycket senare än för RVP på våren men inget snack om varning vad jag såg. Wenger fick två matchers avstäning till av UEFA för att han var med och coachade från läktaren i Udinesematchen senast. Gör reglerna klara eller gräv ner er i sandlådan där ni redan leker. Vilket skämt att stänga av honom ytterligare...vad får han inte göra på läktaren? Han kunde exempelvis ha ett papper med olika "kroppstecken" som betyder olika saker, en assistent kunde ha ett motsvarande papper och se vad han visar genom tecknen...det går alltså att kommunicera hursomhelst så länge han får vara på plats. Några fingertecken, en hostning, att klia sig i nacken eller vad som helst kan man ha som tecken för att göra taktiska ändringar. Förbjud tränare att komma in på stadion om de inte får "coacha" från läktaren. Skämmer ju ut fotbollen som sport.

Med blandade känslor såg jag idag några av mina egna juniorer spela mot några andra juniorer som jag har talangtränat tidigare. Skicklighetsmässigt tror jag inte att skillnaden var så stor mellan spelarna, men den taktiska biten som föreningen och tränarteamet står bakom gjorde att skillnaden mellan lagen blev märkbar. Tränar man på fel sätt som lag blir det inte bra fast hur bra spelare man har. Fick en hård smäll på knäet ikväll själv då det började skymma. Låg ensam med en ispåse och några flugor och försökte få ner min höga puls. Då den äntligen sjönk kändes det bättre och det var mest på muskeln det hade träffat så jag borde vara i spelskick i övermorgon. Imorgon spelas nästsista matchen i regionserien, hoppas på vinst där så blir sista matchen någon sorts bronsmatch. Brons i regionserien och silver i distriktsserien är målen just nu, först var målet att hållas i serien men man skall ändra målen på vägen för att försöka prestera maximalt utan att ändå lägga upp dumdristiga mål.

En tävlingsfråga:
jag såg andra halvleken av en ligamatch igårkväll. Satt bakom ena målet högst uppe. Vad tror ni att jag följde med i spelet till största del då?

Fabregas gjorde mål i 5-0 segern över Napoli ikväll. Hans första match från start.

Infö Arsenal-Liverpool

Äntligen har jag lite extra tid och hinner skriva ett inlägg här. Renovering av min nyinköpta lägenhet plus skolstart som betyder jobb för mig, har tagit det mesta av min tid och energi. Nu sitter jag vid sommarstugan och ska äta frukost bara min kropp har vaknat till lite. Väntar jag en stund är det sol på terrassen så går det att äta där ute. Jag skall på en viktig lunch och fira en händelse med släktingar idag och det gör att jag missar åtminstone första halvleken av Arsenal-Liverpool som börjar kl.14.45 finsk tid. Imorgon fortsätter renoveringen av lägenheten så jag antar att ni får se Man City slå Bolton utan min närvaro.

Veckorna som har gått har inte riktigt visat var Arsenal står just nu. Det mesta beror på vem som är på plan. Träningsmatcherna var inte speciellt imponerande men det behöver dom förstås inte vara heller. I första ligamatchen mot Newcastle höll man bollen bra men hade problem att skapa chanser vilket gjorde att det blev en typisk 0-0 match. Mot Udinese i CL kvalet höll man boll bra i första halvleken och skapade chanser och gjorde mål men sedan tappade man det mesta av spelet i den andra halvleken. Udinese var snabba på spelomställningar och trivdes med att få kontra. Trots mängder av chanser fick de inte bollen i mål och Sesny storspelade i målet. Wenger satt högt uppe på läktaren och skickade ner direktiv via en assistent, något som Uefa inte verkade gilla och de ringde åt honom i halvtid och sade att han bör sluta coacha laget. Vad Wenger sade vet jag inte men han styrde antagligen alla byten. Så länge laget leder matchen behöver man inte ställa om taktiken fast det såg dåligt ut. Udinese förtjänade nog en poäng men man måste kunna göra mål för att vinna, Walcott brände en mycket het chans på tilläggstid dessutom eller räddningen höll världsklass kan man väl säga.

Varför fick Ferguson tala i en vit bordstelefon på läktaren då han var avstängd undrar många nu då Wenger fick skäll för att han talade med en assistent öga mot öga som ringde ner till bänken. I CL kval är det Uefa som är ansvariga medan det i England är Fifa och de tycker tydligen att det är okej. Hela grejen är lite löjlig, gör klara regler så vet alla vad som gäller. Man kan inte ringa i halvtid och säga att ”nu får du sluta med det där”.

Inför dagens ligamatch har vi Nasri på skadelistan, åtminstone är det så det heter officiellt. Gervinho är avstängd tre ligamatcher vilket är ganska hemskt med tanke på att det var Barton som slet upp honom i kragen från marken först. En lätt smätt i sidan av huvudet borde ge en matchs avstängning tycker jag med tanke på hela situationen. Men jag antar att ett proffs borde ha lite koll på vad som sker då du gör en viss sak på plan. Förstås bra om han inte hade filmat i läget innan, om det var en filmning. Gervinho är iallafall en pigg förstärkning som kommer att bli mycket viktig offensivt. Wilshere har ännu probem med sin ankel och kommer inte till spel. Song är avstängd efter att ha ”fixat” Barton i senaste match. Diaby är borta tills vidare men resten av spelarna har chans att vara med idag.

Öppningen kan bli följande:

Sesny

Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs

Frimpong- Rosicky-Ramsey

Walcott-RVP-Arshavin

Heta spelare i Liverpool borde vara Suarez och Carroll offensivt medan Reina, Carragher och Agger försöker täppa till bakåt. Matchen kan sluta precis hur som helst. Gibbs kan vara skadad och isåfall spelar Djourou i mittfösvaret och Vermaelen på kanten skulle jag tro. Oxlade Chamberlain kan få chansen idag med ett inhopp och Chamakh likaså. Övriga på bänken är Fabianski, Jenkinson, Traore, Squillaci, och Djourou. Alternativt är Bendtner med på bänken och någon annan saknas då.

Förutom Robin Van Persie finns det sett till dagens trupp mot Liverpool  ingen spelare som var med och vann Arsenals senaste titel. Laget har förnyats väldigt mycket genom åren, Arsenals trupp består inte endast av spelare som länge har varit med och jagat en titel. Säkert känns det för nya kaptenen Van Persie att det är länge sedan han höjde en buckla. Resten är ganska nya i klubben och deras hunger och tålamod är säkert bra ännu. Augusti blir som jag tidigare har sagt en konstig månad i och med att det talas mest om värvningar just nu och desto mindre om det som händer på plan.

Jag vill önska Fabregas lycka till i Barcelona. Han är en fantastisk fotbollsspelare och vi fick mycket pengar för honom och det kan komma ännu mer via klausuler. Han ville hem, hem till värmen och sin moderklubb. Jag hoppas att Nasri stannar och skriver på ett längre kontrakt utan att kräva för mycket betalt. Gör han det får han inget kontrakt och då kan han bara gå, hejdå! Hans vår var inte så bra att han kan kräva vad som helst. Arsenal behöver någon förstärkning till backlinjen än, helst en mittback som också kan spela ytterback eller så köper vi också en ytterback. Sesny klarar sig i målet och får uppbackning av Fabianski, annars kan man köpa en målvakt vid nästa transferfönster. Mittfältet kan vara lite tunt beroende på hur det går med Nasri och beroende på hur de mer otestade spelarna fungerar. Wilshere-Ramsey-Song är en het trio åtminstone.

Jag har kanske lämnat lite odiskuterade punkter sedan senaste inlägget, men detta skriver jag i word och försöker få upp via en nätsticka just. Andra tankar just nu är att Schalke nog tar revansch på HJK i kvalet och HJK får inte jubla på bortaplan, men bra att alla firar då det går bra. Att vinna 2-0 över Schalke på hemmaplan är fint för finsk fotboll. En annan sak är förstås att klubben inte riktigt kan mätas med andra finska klubbar då de har mycket mer pengar och köper bort de bästa spelarna ur andra klubbar bäst de vill. Blir intressant att se nästa match. I Premier League tog Manu en tre poängare trots uselt spel senast medan de andra ”toppklubbarna” spelade en bättre fotboll men inte lyckades få mer än en poäng. Typiskt Man United eller? I Spanien verkar spelarstrejk stoppa ligastarten och i Italien börjar ligan...jag har inte koll på det, spelar inte så hemskt stor roll. Milan, Inter,  Roma och Juventus kan jag se då de möts men den där ligan har för mycket filmningar och en förmåga att spela tid som inte tilltalar mitt fotbollsöga just nu.

Kanske Bendtner hoppar in idag?


Kort frånvaro

Jag köpte en lägenhet och utför renovering. Har inte hunnit skriva något därför. Jag återkommer kanske redan imorgon med några kommentarer från helgen. Nu i punktform lite kort om helgens händelser:

- Arsenal hade spelet speciellt i första halvleken helt men skapade aningen för lite chanser för att vinna.

- De Gea släppte ett lätt mål igen

- Jag spelade min första match på 1,5månader, känns som passligt tempo i div.3

- Jag missade två lokala matcher jag gärna skulle ha sett och jag lät hjälptränarna dra träning ist för mig idag

- Mina vänner gjorde en enorm insats i min lägenhet i tre dagar, renoveringen går utmärkt

- Malmö imponerade mot Milan i träningsmatch

- Jag har inte förberett mig inför jobbstarten på tisdag men hinner med det imorgon

Om Nasri far så

Om Nasri far så ska man åtminstone ha bra betalt. Om det rör sig kring 25 miljoner pund är det ganska okej, Nasri gjorde ingen bra vår. Han har bara ett år kvar på kontraktet, han verkar vilja jaga Citys pengar och 200 000euro i veckan lär han ska få där. Jag hoppas på sätt och vis att han stannar tills vidare eftersom han är en fantastisk spelare sina bästa dagar. Han håller Fabregasklass men på ett annat sätt och främst på kanten. Alla minns vi några av hans snyggaste mål ifjol. Bäst av allt skulle vara om han skriver på och inte jagar för stora pengar. Frankrikes förbundskapten lär ha sagt att han inte kommer att skriva på. Moget sagt! Kommer att leda till stridigheter med franska landslaget från Arsenals sida säkert. Jag vill ha ett slut på silly season och en säsongsstart på lördag! Få se om det blir någon  ligaomgång efter alla kravaller i London. Blir väl nog uppskjutna premiäromgångar i flera serier.

Nasri spelade utmärkt mot Malaysia XI nyligen.



Arsenal värvar nytt och ungt

Alex Chamberlain lär vara den nya Walcott enligt hans farsa åtminstone. Han gjorde åtta mål då de steg till Championship förra säsongen. I Southampton har han gjort 10 mål på 36 seniormatcher vilket är helt okej för en så ung spelare! Han har spelat fem U-landskamper varav en i U-21. Då han värvades idag skrev ingen att han fyller 18 år om en vecka så det är på sätt och vis en 18-åring man har värvat. Jag vet inte hur snabb han är men många anser att han skall spela på yttermittfältet. Han lär även vara bra i mitten men då i offensiv roll. På youtube ser han kvick ut och framförallt framfusig, han gör flera mål efter att ha pressat stenhårt och sedan avancerat med bollen efter det.

Säkert en bra värvning att bygga något av, dessutom är han engelsk och det är bra både för reglerna och för engelska landslaget. En fråga jag ställer mig är, betyder det här att Fabregas lämnar klubben? Vi börjar ha väldigt många offensiva spelare nu om ingen säljs!?! Jag antar att ingen målvakt värvas nu även om det ryktades om någon bättre som man hade försökt värva men missade p.g.a. förlorad budgivning. Sesny och Fabianski i toppform kan kanske hålla tillräckligt tätt, men jag tvivlar. Försvaret med Vermaelen och Koscielny har en viss chans, Djourou är inte helt dålig...men tänk på alla skador under en säsong. Nej utan en ny mittback bli det nog problem. Mittbackar bör vara rutinerade för att säkert tillföra något. Blir det någon ny? Nja knappast. Det blir att göra många mål i år för att ta många tre poängare med andra ord.

Chamberlain kommer att vara viktig för laget senast 2012.




Förlust mot Benfica 1-2, Fabregas fundering

Såg delar av Arsenals förlust mot Benfica igår. Man bytte cirka nio spelare i andra halvlek varav de flesta i halvtid. Man behöver alltså inte bry sig så hårt i att det blev förlust. Vermaelen var för klen/dålig vid första målet och Squillaci var för dålig vid det andra målet. Song och RVP hade en bra gemensam första halvlek där RVP kom till heta chanser men missade en aning. Gibbs spelade fram till RVP:s mål i första med en fin bakåtpassning i boxen. Något som Clichy sällan bidrog med i sina matcher. Det är snart dags att börja vinna matcher och spela med bästa laget. På lördag kl.19.25 finsk tid börjar allvaret för The Gunners i Premier League!

Är Fabregas skadad eller är han bara så attraktiv att man funderar på att sälja honom på allvar? Jag som Gunnersfan och person som följer med läget är aningen orolig att Cesc blir såld. Arsenal tänker säkert att de har väldigt många bra mittfältare utan honom och får man 40 miljoner euro är det tillräckligt bra affär för att släppa honom. Okej andra får isåfall stiga fram, vi har ramsey, Wilshere, Song och en av mina favoritoutsiders Diaby. Nasri kan också spela på mitten men jag tror inte att det är aktuellt. Jag vet inte heller om spelare som Frimpong är hårt på kommande mot öppningselvan? Utan Cesc vinner vi nog inga titlar denna säsong. Man kan inte göra sig av med de bästa då de dessutom har rutin. Han ligger bakom extremt många viktiga mål som ger poäng. Då han inte är skadad är han en av världens bästa mittfältare, han skulle nog anpassa sig i Barca och ta en plats snabbt där. En stor orsak till att inte sälja honom är att man tydligen inte lyckas med några stora värvningar och man vill aldrig sätta ut stora pengar på spelare. Bra tanke, men man måste kunna spendera emellanåt också. Fabregas är en stor njutning för alla fotbollsfans och jag hoppas att han inte lämnar världens bästa liga. Det förlorar vi alla på. Alla förlorade också på att Ronaldo for från ligan, men eftersom han mer eller mindre ensam avgjorde ligan för United kändes det inte helt hopplöst att han for :) Han kunde dock ha flyttat neråt till typ Everton och lämnat kvar i rätt liga.

Silly season fortsätter. Jag tror att Arsenal jagar en bra målvakt och möjligen en bra mittback men knappast. Några andra värvningar förväntar jag mig inte. Undrar varför man inte har sålt fler spelare? Rosicky har väl för lågt värde just nu för att bli såld. Chamakh och Bendtner verkar man ha tålamod med. Kanske Bendtner blir såld i och med ett köp av en ny anfallare snart? Nja, knappast men inte omöjligt.

Nya bortaskjortan är så tuff!!! Jag vill också ha en!

Manus akilleshäl

Manus akilleshäl i år kan bli målvaktsspelet. David de Gea kommer inte att vara lika bra som Van der Sar i år. Såklart kan han vara riktigt bra ändå men Van der Sar låg bakom många räddade poäng själv ännu förra säsongen. Idag lär de Gea ha gjort en ganska dålig match i Community Shield. Trots att Manu låg under 0-2 i halvtid vann de förstås i 94:e och sista minuten med 3-2. Många hade börjat fundera på straffsparkar men Manu är ju som de är då det gäller övertid. Intressant var att Clichy var inblandad i ett missförstånd vid avgörande målet :) Nåja vi skall inte säga att Clichy är en som jagar pengar o.s.v. då han flyttade till City från Arsenal. Kan mycket väl ha varit så att Wenger insåg att det finns bättre backar. Clichys kvalité på inlägg har varit bedrövlig i några år nu. Dessutom gör han inga mål trots att lägen har funnits.

Bild från Umeå. Stolpar som håller uppe läktartak borde vara genomskinliga eller hur?


Då allt fungerar, en sällan skådad lerpott och en gräsöken



Ett lerigare hörn på en fotbollsplan har man sällan sett. Antar att en gräsklippartraktor har kört fast och därav hjulspåren. Hade bortamatch med juniorerna igår och planen var inte hemskt våt även om den här bilden kunde få en att tro det. Nä planen var helt okej. Vi skämtade före matchen om att man kan tackla omkull någon motståndare i lerhörnet, i slutet av matchen var det nära då en av mina anfallare tacklade en motståndare hårt men istället för att rikta "fallfarten" mot leran riktade han farten ut från plan och klarade sig undan :) Matchen vann vi 3-1 och det känns extra bra då förväntningarna inför matchen vara att det kanske inte blir seger...vissa dagar fungerar allt, pressen som gör att det varken uppstår utrymme eller tid, spelvändningar där motståndarna börjar se ut som koner och en fiilis som ger 3p!

På tal om gräs såg jag specifika konstgrässkor i Umeå nyligen då det var cup där. I butikerna såldes dessa skor som har en speciell yta på dobbarna och en speciell yta på själva skon. Kan inte förklara desto bättre men materialet fungerar bra med konstgräs helt enkelt och nöts inte på samma sätt. Jag kunde samtidigt blogga om sprinklersystem för nu har flera planers gräs blivit till hö då de inte har vattnats. Har själv fört fram en önskan om bevattning till den plan man ser här under för över en månad sedan...


En fin gräsplan som har förvandlats till öken


Som tur är har man förstått att börja bevattningen nu, bättre sent än aldrig. Jag kan inte så mycket om gräs i sig men för mycket sol utan något vatten alls är inte bra! Nåja det skall regna en vecka nu och regnet har öst ner i ett dygn snart. Denna bild är tagen samma dag som bilden ovan någr aminuter senare på ett ställe som har fått vatten.


Ännu finns det hopp

Som tack för att så många följer min blogg skall jag försöka uppdatera ofta nu. Att uppdatera varje dag med inlägg som är tre meningar långt är inte min grej och kommer knappast att bli det heller. Att uppdatera på sommaren är inte min grej heller men nu börjar sommaren vara förbi. Det som håller oss fotbollsmänniskor vid gott sinne hela hösten, vintern och våren då det är dåligt väder är nog fotboll på teve. Som jag längtar efter Premier League just nu :) Om fem dagar flyttar jag in i en helt egen lägenhet, det skall bli kul och senare i höst skall jag högst antagligen besöka Manchester för ett höstlov fyllt med fotboll. På jullovet blir det söderns sol i två veckor för att orka med min fartfyllda vardag hela våren.

Lottningen till CL och EL

Följerlottnigen på eurosport och aftonbladet. Arsenal hör till de seedade och bl.a. Odense hör till de oseedade lagen. Ju närmare Finland Arsenal spelar kvalmatch desto större chans att man skulle råka släpa sig iväg och se laget spela. Snart börjar kostymgubbarna lotta lagen. Giorgio Marchetti berättar något om lottningen och vilka lag som skall spela på tisdag eller på onsdag i kvalet. Jag har svårt att fatta att Arsenal behöver vara med här men slutet av säsongen spelade man bara bort med Vermaelen och Ramsey trots att de sällan var i bra form några längre stunder. Det som gäller matcherna i Europa League är jag inte så intresserad av. Svenskarna undrar mest vem Malmö skall möta. Omgångarna spelas 16/17 augusti med returer 23/24 augusti. Dinamo Zagreb blev det för Malmö och först amatchen spelas i Kroatien. Malmö har nog en chans etfersom HJK inte var helt borta mot dem heller. FC Köpenhamn hamnade mot Viktoria Plzen vem det nu än är. Ingen orsak att åka till Danmark för fotboll precis :)

Nu är det då snart dags att få veta något om de större klubbarna som skall kvala till CL. Ligastarten kan störas lite av dessa kvalmatcher vilket inte är så bra för Arsenal förstås. Odense mot Villareal blev det först tyvärr så inget Odense för The Gunners. Odense faller nog bort där. Benfica möter Twente och där tippar jag på Benfica. Nu Arsenal mot..........Udinese! Haha ett italienskt lag förstås! Dom måste vi slå ordentligt. Bayern Munchen mot Zurich är ett intressant möte som Bayern Munchen bör klara av. Lyon möter Rubin kazan och det skall väl Lyon klara av. Wilshere är skadad just nu men hinner kanske bli klar till ligan och kvalet.

Jag litar på att Vermaelen klarar av italienarna.


Bloggandet startar igen

Lite över en vecka tills Premier League startar och bloggandet återupptas då igen. Ni skall få veta om det har hänt något vettigt i sommar och ni skall också få ta del av taktiska ändringar bland Premier Leagues topplag. Det är främst topplagen jag följer och framförallt Arsenal. Jag vet inte om jag kommer att delta i Fantasy, brukar inte var med eftersom det tar en del extra tid av mig. Eftersom jag främst följer topplagen har jag inte alltför bra koll på en massa spelare här och där i PL. Spelare är inte det som intresserar mig mest, spelsystem är mer mitt område då det gäller att se på fotboll.

Nu skal ni njuta av Jari Litmanens Champions League säsong 1995. Jag minns stunderna som om de vore igår trots att jag var 12 år då.

http://www.youtube.com/watch?v=5jb0GeQgEI0&feature=related

RSS 2.0