Inför Arsenal-Man City

Sesny, Sagna-Koscielny-Mertesacker-Gibbs, Flamini-Arteta-Rosicky, Chambo-Giroud-Podolski

Kan hända att Kos inte kan starta p.g.a. skada. Cazorla kan mycket väl starta. Själv skulle jag gärna se lite framfusighet på kanterna uppåt och använda de spelare ni ser ovan. Gnabry borde få hoppa in också. Källström gjorde bra ifrån sig senast men får knappast starta en så här stor match och är knappast i form för det heller.

Hemma mot City, det var så det kändes i Helsingfors också. Arsenal vann 3-1 i den bästa fotbollsmatchen jag har sett live. Eftersom vi saknar Wilshere, Ramsey och Özil får vi problem på mittfältet och allt annat än en förlust på hemmaplan får vi fans vara tacksamma för. Diaby är för övrigt tillbaka och tränar för fullt. I City saknas Aguero. Om våra mittfältare presterar 100% idag kan det bli en spännande match, annars vinner City med 3-0.

Skall se första halvlek med 19 juniorer och några ledare. Vi har faktiskt träning kl.21 ikväll så vi hinner väl se högst 10min av andra halvlek. Så kan det vara ibland :) SKall nu vara borta på läger i 30 timmar och en hel del idrottsutrusting är nedpackad men också en del tekniska hjälpmedel som dator, kamera, stativ och högtalare. Ha en bra helg alla läsare!

Full fart mot 31

Jag fyller år om lite på två månader. Det är vad rubriken handlar om. Det är inte åldern jag vill framhålla utan farten. Denna vecka får nog räknas som en av de mest fartfyllda trots att den är långt ifrån slut. Nästan allt jag gör följer ett strikt schema. Mina veckor har så mycket program ibland att det är sjukt och då spelar jag inte ens fotboll själv i år.
 
Måndag: Väckning 7.15 möte 8-8.30  jobb 9-15, fotbollsträning 15-17.15, träffa en vän för att se på teve och äta
Tisdag: Väckning 7.15 möte 8-8.30 jobb 9-14, gym+innebandy 17-18.30, träffa en annan vän
Onsdag: Väckning 7.00, jobb 8-15, fotbollsträning 15-17.15, gym 17.30-18.30, se film med en tredje vän
Torsdag: Väckning 9.00, jobb 10-14, gym 17-18, möte som träningschef 18.30-22.30, kvällsmat och planering av helgen
Fredag: Väckning 7.00, jobb 8-9, klippning 9-10, jobb 10-14, tandvård 14-15, fotbollsträning 15-17.15, besöka träning som träningschef 17.30-18.30, besöka föräldrarna
Lördag: Väckning 9.00, Avfärd till läger 10.00, fyra träningspass och en föreläsning, ledig tid 23.00-23.30 :)
Söndag: Väckning 8.30, lägret fortsätter med en träning, en föreläsning och en match, 18-19 rinkbandyträning
 
Lägg till allt som man gör då man har ett eget hem och bor ensam. Den här veckan som jag är mitt i är verkligen tung. Men med bra kondition och målmedvetenhet fungerar det. Att hitta tid att klippa håret är jättesvårt med mitt schema, det skall också passa med den frisör ja vill använda mig av. Som tur var fick jag en tid på min håltimme som lärare imorgon. Att vara klasslärare med gymnastik och ha allt det här på schemat är krävande. Förutom det som är uppräknat har jag gjort hur mycket som helst annat också lite här och där. Fast det skulle ta knappa fem minuter att gå till jobbet och jag gillar det kan jag konstatera (imorgon) att jag bara har hunnit göra det på måndag. Det är mycket jag borde göra men allt har sin tid. Som att se igenom juniorernas senaste match som skall gås igenom med laget på söndag, det får vänta. Jag bara måste vila då jag hinner, varje dag sover jag 30 minuter i något skede på eftermiddagen eller kvällen, utan den sömnen är jag för långt från 100% för att orka vara vaken. En kompis förstår sig inte på "powernap" fast han stiger upp tidigare än mig på morgnarna. För det första somnar han tidigare och för det andra innehåller hans liv inte lika många tider att passa som mitt liv gör. Vill man dessutom prestera bra på alla områden blir det riktigt tungt. Jag drog ingen speciellt bra träning igår, det gick ändå hyfsat, de andra gjorde bra ifrån sig. I helgen skall jag prestera maximalt hela tiden, bara att köra på. Nu behövs det sömn så jag skriver mer en annan dag.

Helgens storförlust

Giroud är nära att ge Arsenal ledningen på pass från Rosicky i början av matchen. Bra löpning i en lucka och perfekt boll. Fin räddning av Cech. Sedan var det färdigt. Chelsea gjorde sex mål.

 

 Mål ett, mittfältet borta, mittbackarna kunde haft en var. Etoó gjorde det bra och prickade exakt utanför Sesnys långa räckvidd. Mål två, Cazorla tappar boll likt Özil tidigare i år, Chelsea har igen endast två mot två läge men gör mål med ett skott från nästan samma ställe som första målet. Det går mellan benen på Koscielny och Sesny är chanslös. Torres byttes in mot en skadad Etoó. Chambo och Cazorla fumlar bort bollen tillsammans, Chelsea anfaller och efter att Torres spelar bakåt åt Hazard räddar Chambo med handen utanför mål totalt i onödan. Gibbs visas ut eftersom domaren inte har sett att det var hands. Via mikrofonen får han höra om det hela av någon, av vem är frågan och är det lagligt att få den infon av t.ex. fjärde domaren? Blev fel man som utvisades dessutom. Solklar straff och utvsning i onödan av Chambo men frågan är om inte domaren missade det hela och då skulle det endast ha varit hörna. Själv var jag säker på att han tog den med huvudet, men visst var det hands enligt reprisen.

 

Resten är bara kosmetika, att ha en utvisning mot Chelsea med den där chocköppningen med två snabba mål är inte trevligt. Straffen sköt Hazard i mitten av målet och 3-0 var ett faktum. Oscar styrde in 4-0 i nättaket från närhåll på en bra passning där mittbackarna tydligen inte var med. Oscar skjuter in 5-0 men klurig studs, ett mål som Sesny får ta på sitt konto. Och 6-0 kommer från en misslyckad offsidefälla där Chelsea får friläge och inhopparen Salah gör mål.

 

Wenger fick en tung 1000:nde match. Han gick in med en offensiv elva. Okej detvar tråkigt mot Tottenham då man vann 1-0. Men denna offensiv skulle han nog inte ha försökt med förrän tidigast i andra halvlek. Spelarna borde ändå ha tagit mer ansvar.

 

 

Arsenal hade ett par lägen under matchen. Chelsea hade enormt flyt med de två första målen som nästan dödar matchen. Samtidigt kan man vara skeptisk till Wengers laguttagning med ingen defensiv mittfältare som typ Flamini. Arteta skulle spel på botten ensam vilket inte fungerade alls. Det fanns ännu hopp då Oxlade-Chamberlain förstörde allting med sin idiotiska hands. Två stora matcher har vi förstört med röda kort på sistone. Mot Bayern först och nu mot Chelsea. Matchen gjorde att det blev diskussion om de pengar Chelsea spenderar och att de köper dyra stjärnor även till bänken. Inget Arsenal har ens funderat på än som klubb. Men faktum är Arsenal ställde till allting själva och gjorde Wengers match nummer 1000 till en katastrof. Nu har man förlorat stort tre gånger denna säsong mot City, Liverpool och Chelsea. Det är inte okej och fansen har rätt att vara upprörda. Wenger tog förlusten på sig och det får han göra till viss del eftersom mittfältet saknade en spelare som kan försvara. Resten får Chambo och gänget ta på sig. Skadorna gör det inte lättare men så här dåligt får det inte se ut. Ny chans till upprättelse på tisdag mot Sunderland.

 

Liverpool hade problem med Cardiff i första halvlek men sin vana trogen gjorde de många mål och vann med 6-3 till slut. United vann 2-0 efter två mål av Rooney varav ett  var från halva plan. City vann 5-0. Everton tog också tre poäng och idag kunde Tottenham slå Southampton med 3-2 på tilläggstid fast de låg under med 0-2 i första halvlek. Tung helg för The Gunners lugnt sagt och jag hoppas att klubbledningen funderar på vad de håller på med, alla fans visste att det behöver köpas något i januarifönstret men en skadad Källström var allt som kom in. Alla misslyckanden genom åren beror till 90% på klubbledningen och 10% på tränarna. Man har sålt bort bra spelare istället för att bygga ännu starkare lag. Om ekonomin faktiskt är stark nu behöver man satsa lite mer för att vinna mer. Spelare som Draxler är inte alltför dyra, det är bara att få in tillräckligt med bra spelare i varje lagdel.

 

Arsene Wenger finns som staty inne i Emirates Stadium. In Wenger we trust! De som hånar honom efter dylika förluster förstår sig inte på världsfotbollen och hans sunda filosofi.

 

 

Igår såg jag en halvlek damfotboll i finska cupen. Ville gärna se lite av den matchen så lät Arsenal släppa in de två sista målen utan mig. Damfotboll är trevligt att se på, inga filmningar och sällan något onödigt gnäll. Sent på kvällen hade mina juniorer match och tog en fin 2-1 seger efter mycket hårt och noggrant jobb. Det var möjligen den bästa matchen vi har spelat hittills sedan jag kom in i bilden. Veckan som kommer väntar olika tester och ett tungt läger med två träningar på konstgräs, två pass i gymnastiksal, en träning i vatten och en träningsmatch som avslutning. Serien börjar först i maj så det finns mycket tid att jobba med svagheterna än. Själv har jag en slitningsskada i foten så det har blivit lite paus i träningen på gräs och på löparbanor. Det känns tråkigt men lite gym, cykling och rinkbandy har det blivit istället. Från en händelserik helg är det bara att sätta fart rakt in i en ny vecka med mycket jobb och fotboll. Om jag inte hade mycket att göra från förr så är jag nu också juniorträningschef och har ett ännu värre schema. Jag sparar åtmisntone tid på att jag inte spelar i något lag själv. Det känns inte aktuellt nu heller med vissa fotproblem, men visst kunde det tänkas att jag kan spela på lägre nivå än division tre i sommar bara jag inte behöver träna så mycket med laget.


Inför Chelsea-Arsenal

Kl.14.45 finsk tid drabbar de samman på Stamford Bridge idag. Lagen som har allt att vinna och en hel del att  förlora också sett till tabelläget. Mourinhos kommentar om Arsenal nu:
 
"They are a very good defensive team. They defend well and quite a lot. They were happy to control the game against Tottenham with the lines very far back and very low. This is not the Arsenal of last year, two years ago or three years ago. They are a completely different side, for better, going a bit against their ideas of attacking football. It's about controlling the game. At this moment, they are like that, a good team, and that's why they are where they are: top four comfortably and in good conditions to fight for the title."
 
Det är helt sant att Arsenal är som ett annat lag i år jämfört med de senaste säsongerna. Den stora skillnaden ligger i förmågan att försvara sig. Om man leder lyckas man ofta försvara tillräckligt bra för att ta tre poäng. Tidigare var det mer så att bollinnehavet hjälpte försvarsspelet plus att man försökte göra fler mål och punktera matcherna. Årets taktik har varit lite tråkigare och fegare ibland, men den har varit lönsam sett till tabelläget. Tar man ledningen mot Chelsea idag lär det försvaras en hel del, jag tror dock att Chelsea gör mål om det backas hem för mycket i andra halvlek. Dagens match kan bli fartfylld stundtals. Jag tror att Arsenal backar hem ganska mycket första 20min och satsar på kontringar. Ju längre matchen lider, desto mer anfallspel kan det bli. Man kan räkna med att Chelsea är exakt en poäng bättre i ligan så här långt i år och då det inte är alltför många omgångar kvar är en förlust det värsta som kan ske. Båda lagen är säkert nöjda med kryss och en vinst vore något att glädjas ordentligt åt.
 
Wengers match nummer 1000 med Arsenal idag. Han är känd som mannen som revolutionerade engelsk fotboll genom att få spelarna att äta och dricka rätt. Dessutom fick han Arsenal att vinna år 2004 utan att förlora en enda match, totalt blev det 49 matcher i rad utan förlust. Hans sätt att att (inte) använda pengar har gett klubben en stark ekonomi och de som har använt lika lite pengar har aldrig kunnat tävla med honom. De som har använt mer pengar har tagit fler titlar de senaste åtta åren, vilket inte är så konstigt.
 
 
I senaste mötet var det Chelsea som backade mest och jag var sur för att vi inte lyckades vinna. Matchen var ändå ganska långt 50-50 men jag tyckte att Arsenal hade lite hetare chanser och lite mer av spelet. Diaby, Walcott, Wilshere, Özil och Ramsey saknas. Ramsey ser vi nog på plan innan mitten av april. Men man kan alltså konstatera att FYRA spelare från höstens öppningselva saknas. Rosickys medverkan är dessutom osäker. Cole, Ramires och Willian saknas i Chelsea.
 
Möjliga elvor:

Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Flamini; Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski; Giroud

Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Matic, Lampard; Schürrle, Oscar, Hazard; Eto’o
 
Sett till elvorna har Chelsea mer fart att komma med i anfallen. Arsenal kan blixtra till de gånger ytterbackarna eller The Ox tar en löpning. Podolski kan möjligen bjuda på några ryck också men svårt att säga. Det som talar för Chelsea är att man har ett bra försvar med en bra målvakt och dessutom har man Hazard som kan avgöra matcher helt själv en bra dag, åtminstone mot dåliga lag. För Arsenal talar främst målvaktsspelet och försvarsspelet, vilket är ovanligt att nämna i mina "inför rapporter". Framåt förväntar jag mig inga enskilda stordåd, men som lag kan det bli ett bra anfallsspel eller ett bra kontringsspel under vissa delar av matchen. Som Arsenalsupporter får man nog vara nöjd med ett kryss idag. Med ens två av de fyra skadade spelarna från öppningselvan kunde man förvänta sig tre poäng.

CL ikväll

Chelsea gjorde en riktigt bra match och slog ut Galatasaray igår med en klar 2-0 vinst. Chelsea var aldrig hotade. Real tog sig vdare med 9-2 totalt mot Schalke och där var det aldrig spännande heller. Manu har chans till upprättelse idag men måste på Old Trafford vända 0-2 i Grekland till avancemang. Dortmund vann 4-2 över Zenit borta och har det bra ställt inför returen hemma ikväll. Antagligen är Chelsea enda laget från PL som går vidare.
 
Blev ganska stressad efter träningen idag. Det C-14 pojklag vi sköter och driver är antagligen det mest satsande i hela kommunen. Vi har inte samma ekonomiska resurser som en klubb i division 3 kanske men vi fungerar ändå på en klart högre nivå på alla plan. Vi satsar och gör allt man kan med de resurser vi har. Vi tränar på konstgräs fyra gånger i veckan plus att vi spelar matcher och turneringar ibland. Vi lär stiga till högsta serien nu på våren, fast vi steg även förra våren (till nuvarande serie). Det som vi inte hinner träna så mycket är fysträning. Vi har inga sådana tider eftersom vi har så mycket grästider. Det betyder att vi sköter all styrketräning efter fotbollsträningarna. Jag vet att man rent fysiologiskt inte skall träna styrka då man är trött men det handlar ändå om små mängder och utan vikter i den där åldern.
 
Vi tränar även moment av fysträning med boll eller utan boll på konstgräset ibland. Man skall iallafall utnyttja plantiden med boll till 99% tycker jag. Vanligtvis kör vi vår styrka utanför planerna på en hård yta i 10-15min och sedan joggar vi ner ett varv runt hallen på löparbanorna. Stretchingen sköts oftast hemma för det hela tar mycket tid och ork direkt efter skoldagen av gänget ändå. På onsdagar brukar vi lämna på gräset och göra styrketräning. Vissa andra dagar kan vi köra lite spurter på gräset om jag via diskussion och samarbete med andra lag får en liten yta att använda. brukar fungera utmärkt, har vi den minsta yta över sista 15min så går jag alltid personligen och bjuder in följande lag att börja värma upp på vår tid. Man ger...och då får man kanske något tillbaka. Vi kan ibland få spela 5min längre för att vi har släppt in dem på vår yta. Ibland är 1/3 av hallen mer än någon behöver för vissa moment. Samarbete gynnar alla? Det tycker åtminstone jag. Sedan är det lätt för mig att få kontakt med andra lag eftersom jag känner så otroligt många folk i olika föreningar och även har hjälpt många föreningar genom skolning och annat.
 
Så idag var det ett lag som hade en tredjedel och inte använde mer än halva ytan. Vi fick vara där en stund på deras yta sade coachen, men inte alltför länge. Vi höll oss långt ifrån dem ändå och lämnade 20 meter avstånd, vi körde bara styrka ändå. På sista tredjedelen tränade ett lag också, möjligen var några av våra spelare ganska nära skarvet där deras tredjedel börjar. De hade en sjättedels plan idag, men det de gjorde krävde inte nära på det ens. Okej låt oss säga att någon spelare låg vid skarvet, mer än fem meter från deras passningsövning. Som inte hade någon direkt riktning mot vårt håll ens. Såklart kan det påverka lite att se andra lag då man håller på med en övning men ingen uppträdde störande heller. Så då vi är klara med våra moment och nedjoggningen också....kommer coachen för laget och säger att det stör att ha något gäng i periferin då man skall ha en övning. Jaha? Blablabla...."vår förening bokar alltid 15minuter före och efter träningen på löparbanorna..." blablabla för det är en principsak att man gör så, man är inte inne på någon annans plan efter egen träningstur bla bla bla. Innan det skulle ha kokat över desto mer för min andra coach eller mig själv sade jag att "nå det är bara en vecka kvar nu så det är som det är". Herregud, vi var till att börja med inte på deras yta, för det andra hade vi lov av de andra för att vi är smarta nog att samarbeta med andra, även över föreningsgränser för att alla skall få det bästa ur allt.
 
Varför skall vi boka löparbanor då vi skall jobba med egen kropp genom styrka? Om det stör att någon är i "periferin" blir det nog väldigt störande moment att spela match med motståndare och publik för att inte nämna eventuella fåglar som kan flyga runt, tåg, flygplan, bilar och annat som finns utomhus. Suck, ni fattar vad jag menar. Sen behöver man inte lägga ut sin övning närmast löparbanorna och ändan där skyddsnäten inte räcker till att skydda felpass. TÄNK igenom eget arbetssätt och fundera vad alla vinner mest på! Att boka löparbanor fyra gånger extra per vecka, i fyra månader, är kanske inte den utgift ett lag här i trakten behöver med tanke på redan höga hallhyror. Ganska lustigt att personen dessutom har fått skolning av bl.a. mig genom åren och själv befinner sig i en förening som bara har börjat bygga på negativa tankar om hur jobbigt allt är och bara går åt ett enda håll...! Vill ännu tillägga att det ungerar utmärkt att jobba med de festa i kommunen och varför inte över kommungränserna. Och om man en gång skall klaga borde man fundera om man gör det åt ett lag där jag är med, för vem jobbar hårdare för fotbollsutvecklingen i hela kommunen än jag? Menar inte att jag är enda som gör det men de som är lika ivriga och sätter ner lika mycket tid på fotboll kan man nog räkna på högst en hand.
 
Ha det bra alla läsare och jobba noggrant, men smart...och använd spelögat!

Arsenal youth på Eurosport ikväll

Bra blogg om unga svenska stjärnor, denna gång om Kris Olsson som han kallas i London.
 
http://bloggar.expressen.se/talangbloggen/2014/03/16/spelarportratt-kristoffer-olsson-mitt-bland-alla-varldsstjarnorna/
 
Trevlig läsning om Kristoffer Olsson. Han verkar vara riktigt bra på gång. Jag har följt honom en hel del sedan han kom till klubben från Norrköpings juniorer. I UEFA Youth league möter Arsenal Barcelona på bortaplan klockan 19 idag och matchen sänds på Eurosport! Det är alltså U-21 som gäller åldersmässigt om jag har förstått allt rätt. Gnabry är det hetaste namnet i Arsenals trupp ikväll. Enjoy! Själv missar jag en del av första halvlek p.g.a. innebandy. För övrigt har jag tippat en del pengar på Galatasaray ikväll och även på kryss i deras match mot Chelsea.

Ligatoppen i PL

1 Chelsea 30 20 6 4 56 23 33 66
2 Liverpool 29 19 5 5 76 35 41 62
3 Arsenal 29 19 5 5 53 28 25 62
4 ManCity 27 19 3 5 71 27 44 60

Tabelltoppen är jämn, vi har fyra lag som ser ut att slåss om titeln. City är väl favorit men de har 11 matcher kvar att spela också. Ibland brukar de ha små svackor, kanske en är på kommande? Vet inte varför det skulle komma en men det brukar ske några gånger per säsong. Arsenal har en galen skadelista, vad sägs om Ramsey, Walcott, Özil och Wilshere? Det är ganska avgörande då det gäller titeln tyvärr. Walcott och Ramsey skulle absolut behövas nu. Chambo, Gnabry och Källström måste kliva fram den kommande månaden och göra mer än någonsin framåt om det ska gå att strida om titeln. Försvarsspelet verkar bra åtminstone.

Chelsea hade domarna emot sig igår kan man väl säga, de slåss om titeln men har lite problem om man ser på gårdagen. Liverpool är grymma framåt fortsättningsvis, men United bjöd inte på något vidare motstånd. United hade knappt en målchans och Liverpoolspelarna både sprang och slet mycket hårdare än United. Det minsta United spelarna kunde göra just nu är att jobba hårt.

Arsenal har ett tufft schema på kommande med Chelsea (borta), Swansea, City (hemma) och Everton på kommande. Skadorna kan faktiskt ställa till det rejält. Mot Tottenham var det bra att vinna 1-0 och jag förstår att man spelar på resultat. Men det fanns alltför lite vilja framåt, för att jag skall kunna tro på några kommande stordåd. FA cupen borde vi åtminstone vinna med två matcher kvar och inga höjdarlag att vänta. Wembley nästa i cupen.

Inför Bayern Mynchen

Arsenals elva ikväll:
 
Fabianski
Sagna - Koscielny - Mertesacker - Monreal
Arteta- Flamini
Oxlade-Chamberlain - Özil - Cazorla
Giroud
 
Bayerns elva ikväll:
 
Neuer
Rafinha-Boateng-Dante-Alaba
Lahm
Ribery-Kroos-Thiago-Robben
Mandzukic
 
Jag har läst en hel del "inför matchen reportage" speciellt på Bayernsidor och kan konstatera att favoriten ikväll är Bayern. I en jämförelse mellan elva spelplatser har Arsenal Sagna och Özil som skall vara bäst på sina platser medan Bayern har bättre spelare på nio platser. Dessutom tror de flesta på i stort sett 70-30 i bollinnehav åt Bayern ikväll. Guardiola har fått Bayern att passa allt mer i speluppbyggnaden och de är vana med stort bollinnehav. I Bundesliga gör de vad de vill med motståndet och vinner stort hela tiden. I helgen blev det 6-1. Med Ribery tillbaka ikväll är Bayern riktigt starka.
 
Arsenal har Fabianski i mål ikväll och han släpper ibland mål som Sesny skulle ta. Frånsett det är han en riktigt bra målvakt. Sesny har rankats som bäst i PL i år i de brittiska fotbollsprogrammen på teve. Ramsey och Walcott hör till topp-4 eller topp-5 i Arsenal vad gäller både mål och assists så de skulle såklart behövas i så här stora matcher. Tyvärr är de inte tillgängliga. Även Wilshere är skadad. Arsenal såg bra ut mot Bayern senast innan Sesnys utvisning förstörde kvällen. Özil missade en straff och det visades upp mycket pigga takter. Oxlade-Chamberlain var på gång. Ikväll förväntar jag mig att hans explosivitet ger oss chanser och minst ett mål. Özil måste leverera. I helgen var han tillbaka efter att ha fått vila, han var bra och gjorde ett av fyra mål på Everton. Att det gjordes fyra mål på Everton bådar gott in för kvällens match. Att hålla nollan är nästan omöjligt ikväll vilket betyder att det krävs fyra mål framåt. Det lär inte ske så Arsenals fans skall inte hoppas på att gå vidare alltför mycket. Det jag hoppas mest på som faktiskt kan hända är att vi trots allt lyckas vinna 2-0 med hjälp av ett otroligt bra försvarsspel och tillräckligt med skicklighet och flyt att göra två mål framåt. Det skulle ge oss förlängning där vi har mål på bortaplansregeln med oss, den sjukaste och mest orättvisa regeln i fotboll av alla.
 
Det blir en tuff kväll, Bayern har tillbaka Ribery och 2-0 att gå på samtidigt som man är överlägsna i ligan som är avgjord. Ifjol gjorde iallafall Giroud mål i första minuten och Koscielny satt ett till. Det räckte inte den gången då Bayern ahde vunnit med 3-1 på bortaplan. Skall Arsenal vidare krävs det att nästan varje spelare i elvan gör sin en av sina bästa matcher denna säsong, sedan skall man ha flyt med avsluten också. Det är bara att njuta av matchen och hoppas på det bästa. Favorit att vinna CL är i mina ögon Real Madrid.
 
 
 
Annat... Ramsey väntas vara tillbaka till helgens match mot Tottenham. Hoppas på att hans fina spel på hösten kommer att fungera på samma sätt nu och att han hjälper Arsenal att vinna FA cupen samt att slåss om PL titeln. Chelsea har ett försprång. City som slogs ut ur FA cupen av Wigan i helgen är hårda i ligan. Liverpool är uppe och blandar sig i också på samma poäng som Arsenal. City har det bästa laget men inte alltid det bästa spelet. Chelsea har det bästa försvaret och har haft en hel del flyt med 3-poängare trots att de inte har någon anfallare som har öst in mål regelbundet. Liverpool har ett bra anfall, ett hyfsat mittfält och ett halvdåligt försvar. Anfallets framgångar har kompenserat backlinjens stundtals dåliga spel. Att vinna 4-3 ger också tre poäng helt klart.
 
I Finland har vi haft den sämsta vintern jag kan minnas i mitt 30-åriga liv. Våren är på gång och snart kan man spela fotboll utomhus. Vädret är inget att klaga på om man vill vara ute nu, men skidning och skrinning blev det inte mycket av jämfört med förra vintern. På tränarfronten har jag inkasserat två förluster på två försök under februari-mars. Vi har mött mycket bra lag från högre serier och ändå haft chans på kryss, men man måste sätta chanserna isåfall. Dessutom har laget inte toppats speciellt mycket utan alla har fått spela. Allt går enligt planerna och allt är under kontroll. Vi steg till näst högsta serien förra våren och denna vår skall vi stiga till den högsta serien. Efter detfar vi på cup utomlands och på hösten får vi tuffa matcher. Så ser säsongen ut i mitt hvuud i stort sett. Finns mycket att skriva om men jag hinner inte desto mer just nu. Tränar hårt och kommer i allt bättre form. Har dock inte tränat fotboll med något seniorlag än i år. Jag har fått jobb som träningschef i min förening så jag vet inte hur mycket tid det finns för att träna med något seniorlag i år. Spela matcher nu som då kanske kunde gå. Har hållit mig i ganska bra form även för fotboll eftersom jag tränar med egena juniorer en hel del. Fotboll är trots allt skitkul och ger bra kondition!

Hands eller inte?

http://footdribbler.com/koscielny-hand-ball-stoke/
 
Koscielny måste kunna hoppa utan att ha handen så där högt. Så tyvärr straff i mina ögon. Rätt dömt. Det som jag förstår att folk klagar över är att Stokespelaren buffar omkull Koscielny efteråt och att det inte var speciellt bra läge att göra mål. Men reglerna är ganska tydliga med var man kan ha sina händer och inte. Jag har inte sett Arsenals andra halvlek men man borde göra minst två mål på ett lag som Stoke. Första halvleken var slö och Stoke hade 51% bollinnehav, då matchen slutade hade Arsenal 53% totalt. Bred trupp men inget bättre än noll poäng från Stoke. Ibland saknas en riktigt giftig anfallare som gör närmare 30 mål per säsong. Men det är bara ett sätt att sköta ett anfallsspel på, det går också att klara sig utan en superstjärna i anfallet fast man saknar dem vissa dagar.
 
Liverpool och Chelsea tog 3p i helgen och ligatoppen är jämn och spännande fortsättningvis. Allt är öppet tills vidare, på lördag väntar Everton i cupen för Arsenals del och veckan efter det väntar Bayern Mynchen borta 11.3.

RSS 2.0