Bloggpaus två veckor


Supersöndag

Det här borde vara Elmanders mål som röstades fram till det finaste hittills i PL:s historia: http://www.youtube.com/watch?v=fYDImeM4M_8 Garanterat vår elva idag: Szczesny Djorou - Mertesacker - Koscielny - Vermaelen Arteta - Song - Ramsey Walcott - RvP - Gervinho Det går att slå City bara man spelar respektlöst och inte bli orolig fast man släpper in 1-0. Chelsea gjorde det bra och Arsenal kan göra det minst lika bra. Vinner man idag minskar avståndet till City till 6p, vid förlust far det till 12p och då är man illa ute med tanke på att vinna ligan. Den här matchen kan "make or break" hur bra ligasäsongen skall gå. Vi har inga riktiga ytterbackar nu då alla är skadade men mittbackarna klarar det defensiva bra även på kanten. Värre är det offensivt tyvärr. City kommer knappast att ha bollinnehavet idag och dom kan få en hård match fast dom har hemmaplan. Senaste cupmatchen lagen emellan talar lite för att Citys spelstil kan passa Arsenal utmärkt. Vi får hoppas att Hart inte har en alltför bra dag i målet idag. Tio över sex finsk tid är det som gäller! Innan det startar tre andra intressanta matcher också. Man United kan börja gå upp i ligaledning om allt går som jag tror nu. Som ett litet obs börjar jag inte spekulera kring Citys öppningselva, om Nasri spelar eller inte är svårt att säga. Antagligen inte men det beror på om Mancini vill ändra på något sedan förlusten mot Chelsea.

CL kvalet

Olympique Lyon–Apoel FC, Lyon har bättre spelare.

SSC Napoli–Chelsea, Chelsea är en större klubb med bättre spelare.

AC Milan–Arsenal, Arsenals mittförsvar måste hålla om man skall gå vidare. Det borde hålla nätt och jämt.

FC Basel–Bayern München, Bayern är grymma.

Bayer Leverkusen–FC Barcelona, Barca är för bra.

CSKA Moskva–Real Madrid, Real är för bra

Zenit St Petersburg–Benfica, Benfica känns som ett mer taktiskt lag som klarar av sutuationen bättre.

Olympique Marseille–Inter, Inter är just nu en stor klubb med bra spelare

 

Om matcherna går på detta vis har vi åtta ganska bra lag kvar som kan göra slutspelet intressant. Första slutspelsomgången är kanske inte så hemskt intressant om man ser till alla matcher. CL borde spelas med färre lag i gruppspelet men ändå kan man skämmas över att Manchesterlagen inte är med just nu. Hade blivit betydligt bättre matcher. Vet inte om de engelska lagen sätter tillräckligt stor koncentration på CL. Arsenal tog sig vidare genom bra satsning redan från början och det underlättades av att ligan började uselt så att man kunde satsa extra på CL matcherna. Nu börjar man ha någolunda koll även på ligan och en plats bland topp-4 skall det nog bli bara man får tag i en anfallare under januarifönstret.

 

Har varit på några möten idag och har även hämtat mina nya skrinnskor från vässning. Köpte dem igårkväll och nyaste nytt är tydligen att man istället för glidyta skall ha något som kallas "säde" på finska. Skall ge en bra effekt på skrinningen tydligen. Vi får väl se. Andra halvleken av Man City-Arsenal kanske jag måste se i efterhand för att hinna träna på is också. Har även hunnit gymma idag, bli väl runt 5ggr i veckan just nu. Formen är riktigt bra för tillfället, perfekt läge att sticka till södern  två veckor med andra ord :)

 

Tevez är van med rödsvart randiga spelskjortor. Kanske spelar han mot Arsenal i februari sen.


Chelsea seger mot City

Chelsea gjorde det som krävdes av dem igår. De vann! City har problem med lag som inte backar hem...Chelsea visade ingen som helst respekt för sitt motstånd. Mina bekanta som flög till London igår valde precis rätt dag. Säkert härligt att se sitt lag slå ligaledarna. För mig personligen var matchen kanske ingen höjdare. Underhållningsvärdet var helt okej men inte var det någon jättebra match. En utvisning på Clichy bidrog starkt till Chelseas seger och andra saker som spelade in var att City inte fick en straff som såg ganska solklar ut samtidigt som Chelsea fick avgöra på straff. Chelseas straff var helt klar i och med en solklar hands. Förstås lite oflyt från Citys sida, man vet ju aldrig när domarna ser tillräckligt för att ge straff för hands och inte.

Då City gjorde 0-1 fanns det två tankegångar hos mig. Om mitt lag gör ett tidigt mål då jag själv spelar ser jag det som enbart positivt. Är jag tränare blir jag lite orolig då vi gör mål i första minuten, åtminstone mot ett bra lag kan det vara lite farligt. Man är i en position där man har tre poäng om man håller nollan. Att försvara sig genom matchen är ändå inte hållbart vilket gör att man måste anfalla och spela skärpt. Många spelare kan bli lite väl avslappnade då man leder. Vet inte hur det tidiga målet påverkade City men kanske hade det gynnat dem om de inte hade fått det där målet. Nu gjorde de ett mål men gick mållösa i över 90min och förlorade. Ibland har jag skrivit att City inte känns helt klart som lag, de är ihopplockade och har en stjärnglans som inte många av deras spelare är vana med. De känner av en press att vinna matcher och spelet kan bli lite låst ibland trots att de är bra och vinner de flesta matcher.

Några saker från matchen då...Balotellis mål i början av matchen var snyggt, han är en riktig lirare. Terry tveksam vid målet, borde ligga nära då han möter spelare som Balotelli. Chelseas kvitteringsmål var fint. Ett hårt inlägg och ett passligt avslut. Inhoppande Lampard dundrade in straffen i mitten av målet och det var iskallt gjort i det läget! Det straffade sig lite att City har trott så hårt på Clichy, hur bra är han egentligen? Två gula kort och inget speciellt bra spel igår. Chelsea lyckades som första lag i PL 11/12 slå Man City. De kan vinna vem som helst nu, men de kan också tappa lätta poäng för Drogba och gänget borde fungera ännu bättre för att prestera hela tiden.

Då jag skrev om African cup tidigare nämnde jag inte direkt att Gervinho också far förutom Song och Chamakh. Arshavin och Benayoun får det svettigt om inte Wenger förstärker vid januarifönstret. Att ge speltid pt Park och Miyachi och dylika spelare känns väl inte så hemskt aktuellt om man siktar på topp-4 i år. Våra tre ytterbackar är skadade och Santos är inte tillbaka förrän i mars. Kanske köps det en ytterback och bänkvärmarna får speltid i anfallet? Wenger sade att pengar finns men att det inte är så lätt att köpa en anfallare. De som har läst Zlatans bok har en uppfattning om hur komplicerat det är att köpa en bra spelare. Köper vi Podolski blir jag nöjd, men det finns såklart bättre spelare än honom också.

Jag hade tänkt fara till gymmet och träna idag men valde att ladda för att orka ge 100% och planera lite mer för juniorträning istället. En spelare som är mycket aktiv själv, har höga egna mål och "bara" tränar ett juniorlag på sidan om skulle ha agerat annorlunda. Jag satsar mer på coachandet än för egen fysisk form. Det är ett val jag har gjort. Hann ändå träna ordentligt 6ggr förra veckan. Skall snart åka iväg och coacha. Obs, bloggens design är inte helt klar än men blir det inom kort.

Lampard avgjorde igår och har bra chans i landslaget så länge Wilshere är skadad. Anelka får 225 000 euro i veckan i Kina numera.

Inför Chelsea-Man City

Ikväll är det en riktigt häftig match på gång. Två av de rikaste lagen i världen möts och allt kan hända. De flesta tror säkert att Man City kommer att vinna. Jag tror att Chelsea klarar minst kryss då de har hemmaplan. Matchbilden blir antagligen 50-50 i bollinnehav för jag tror inte att något lag kommer att backa hem och jag tror inte att något av lagen är hemskt intresserade av att ha ett stort bollinnehav. Snabba anfall där backarna får mycket att göra är en väntad matchbild från min sida. Balotelli lär ha varit ute längre än kl.1 i lördags i Manchester trots att de inte fick vara ute 48h före match. Han lär inte ha misskött sin hälsa på något annat sätt än att vara ute sent, men ändå lär det bli böter och endast ett inhopp ikväll. Mancini får väl ta ett snack med honom igen, han är dock bara 21 år och han är en sådan person som inte kommer att börja sköta sig till 100% redan den här säsongen. Jag känner folk från Finland som hoppade på planet idagmorse för att se matchen. Vet inte vad de betalade för biljetterna men garanterat långt över 100 euro.

Väntade elvor:


Cech
Bosingwa Ivanovic John Terry Cole
Ramires Romeu Lampard
Sturridge Drogba Mata

Aktuella för inhopp: Mikel och Meireles. Skador: Essien, McEachran. Portade från spel är Anelka och Alex och avstängd är David Luiz.

Hart
Richards Kompany Lescott Clichy
Y.Toure Barry
Milner Aguero Silva
Dzeko

Aktuella för inhopp: Balotelli, Nasri. Skadad: Kolarov

Helgen som gick spelade Arsenal bra redan från början i 125-års jubileums matchen mot Everton. Målskyttet haltade lugnt sagt. Det borde ha varit 4-0 i halvtid. Istället blev det så att RVP fick göra matchens enda mål på en fin långboll av Song. RVP klippte till direkt med vänstra vristen och det blev antagligen PL omgångens finaste mål. Inga stora överraskningar annars i lördags, Manu vann 4-1 efter två mål var av Rooney och Nani. Tottenham fick se sig besegrade av Stoke igår med 2-1 och det var på tiden att Spurs tappade poäng. Det är många lag som håller sig i toppen av ligan och egentligen är det väl bara Man City som har varit lite omöjliga så här långt. Av alla fans jag träffar i stan är det endast Man United fans som allvarligt tror att de skall vinna ligan före Man City just nu. Så klart kan man tro och hoppas att ens lag vinner ligan, det gör jag också. Men då folk helt allvarligt är övertygade om att deras Manu skall vinna ligan med det spel de har uppvisat så här långt i år blir man bara stressad på dem. Manu har spelat skitdåligt jämfört med ifjol och fått många trepoängare med turliga uddamål. De behöver höja sig minst 30% till våromgången för att vinna ligan. Afrikanska mästerskapen drabbar många lag hårt på våren, det är väl det enda som talar för Manu nu.

Song kommer att saknas i Arsenal under mästerskapen, Diaby kan säkert ersätta honom och Wilshere kommer väl tillbaka i något skede då också. Chamakh har fått ytterst lite speltid, hans enda start i ligan är mot Stoke då undertecknad var på plats. Han spelade helt okej då men man kan inte påstå att vi har det bar ställt om RVP skadas. Det är ett hett diskussionsämne just nu och många fans hoppas att Henry skall vara inhoppare för RVP under de afrikanska mästerskapen. Vet inte vad jag tycker om den saken, han har gjort en fantastisk insats för Arsenal och skulle han komma tillbaka nu har han allt att förlora. Känns ändå som att det behöver plockas in en bra anfallare då januarifönstret öppnar. Podolski eller någon liknande vore helt bra att få in i laget.

Balotelli är en superstjärna och det vet han om!

Adizero f50

Kolla in nya adidasskon som har ett chip som man kan ha kopplat till miCoach

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gzHU8Wq8fP0#!

Tekniken går framåt och nu finns det då alltså ett chip i skon som ger oss möjligheter att få veta mer om hur vi rör oss. Priset borde ligga runt 200 euro i Finland nu då skon kommer. Om skopriset kommer ner mot 100 euro är den intressant. Jag förstår inte hur en fotbollssko kan vara dyrare än max 130 euro, om Copa Mundial är runt hundra eller billigare och en sko kan inte vara så hemskt mycket bättre än så. Såg en sko häromdagen som kostade 300 euro. Okej skridskor kan vara dyra och kvalitativa men en fotbollssko håller väl ändå bara ett år om man använder dem ordentligt dagligen.


Kvällen efter


Chocken har väl lagt sig åtminstone för oss nordbor. I England lär gårdagens nederlag diskuteras aktivt ännu och inte förrän nästa års CL lär diskussionerna vara helt borta om ens då. Många har talat med mig idag om speciellt Man City, hur kan de misslyckas då de spenderar som de gör? Jag har inte gett något svar. Tidigare i år och ifjol har jag talat om att det tar tid att få ett lag att fungera ihop riktigt bra. Stundtals ser man det i Citys spel. Sällan har de fungerat bra i 90min i någon match, men jag har varit ganska tyst om saken ändå för de har vunnit mycket och imponerat mest i årets Premier League...överlägset. Jag tror att Pool, Spurs, Manu, Arsenal och Chelsea kan slå dem om det bara råkar sig då de möts. Resten av lagen i ligan lär inte stjäla poäng av dem om det inte händer något väldigt speciellt i matchen (rött kort eller dylikt). I Europaleague har City en gyllenen chans att vinna allt och det överlägset. Då Manchesterlagen en gång hamnade dit hade de ju oturen att det andra laget från staden också kom dit som konkurrent.

Har varit på gym ikväll. Har blivit två riktigt sena gymkvällar i rad nu. Ju längre man får vila upp sig efter jobbet desto hårdare orkar man ta i sen. Så har juniorträningarna kört igång nu också. Såg en hemsk träning igår efter att vi hade slutat. Det värsta man kan se är då en tränare radar upp sina femton spelare och en i gången skjuter ett skott då man står på en dyr konstgräsplan där så många andra gärna skulle vara. Suck! Har själv varit i förening(ar?) där juniorlag har dragit liknande övningar. Eländes elände, vad man än gör på plan kan man ju hitta på något där spelarna inte står och väntar 95% av tiden i en övning.

Tipsa någon om en fantastisk julklapp! En fotbollsvägg med unika egenskaper, fotbollsspelarens bästa vän, be folk kontakta mig för mer info.

Manchester chocken

City borde väl aldrig ha hoppats på att gå vidare ikväll. De har ställt till det redan tidigare. Såklart vann Napoli ikväll och det med 2-0. City briljerade mot Bayerns b-lag men skullle knappast ha vunnit deras a-lag ikväll. City är väldigt bra och kommer att slå de sämre lagen i PL varje gång men i toppmöten kommer de att få problem i ligan. De förtjänar inte att vara bland topp-4 i CL och nu kom de inte ens i närheten av det. Jag snackar ibland om att PL lagen sparar så mycket energi som möjligt för att "endast" gå vidare i CL utan desto större målsättningar. City har inte sparat energi i gruppspelet, de har inte räckt till konstigt nog. Kanske har motståndarna i gruppen varit väldigt opassande vad gäller spelstil och de har framförallt inte visat en gnutta respekt för City, vilket de är vana med från PL. Napoli vidare efter Bayern.

Man United ojojoj vad skall jag säga. De gjorde en bra säsong ifjol med van der Sar som en levande vägg längst bak som höjde varenda spelare. Man öppnade säsongen bra med fina segrar och nyförvärven levererade. Nu är nyförvärven och alla andra i betydligt sämre form. Man har ganska mycket poäng i ligan men de har kommit med dåligt spel och ganska oförtjänta uddamålssegrar. Det är inte hållbart. De får kämpa mot City på tre ställen nu, better get used to it! Tar sig nog till CL till nästa år om England får behålla sina fyra platser efter detta!? Wenger hoppades i veckan att alla engelska lag skulle gå vidare så att man säkert får ha sina fyra platser kvar.

Moskva, Lyon, Apoel, Marseille, Zenit, Benfica och en massa andra lag har gått alltså gått vidare men inte Manchesterlagen. Konstigt. Drabbar inte City fattiga men det kan väl drabba Manus ekonomi en aning. Arsenal föll med 3-1 igår och Mannone var som en clown i målet i B-laget. Gruppseger hursomhelst. Chelsea med underbara drogba gjorde det som krävdes. Jag har alltid trott på honom och beundrat honom trots hans motgångar. Hetast i Europa just nu är Real, Barca, Bayern och sen är det svårt att säga. Måste avsluta med att skriva: Manus tur räckte inte till ikväll, hade de använt lite mindre av den mot Bayern Mynchen i en viss final 1999 hade nog tagit sig vidare idag!!!! Det fanns trots allt tre bollar i Basels ribba varav bara en ledde till mål :)

Idag kom beviset på att allt inte har varit helt under kontroll i höst för dessa två herrar.

CL ikväll

Nu är det just dags för mig att fara iväg och starta träningarna inför säsongen 2012. Juniorerna har inte haft paus helt och hållet men själv har jag haft en månad ledigt från att coacha. Har ändå skolat andra tränare i cirkelträning och då var pojkarna på plats men överlag har jag hållit mig borta. Noterar att det nu finns lite snö på marken men vi är alltid inomhus då vi tränar :)

Vi får hoppas att Chelsea tar sig vidare ikväll och inte skämmer ut England mot Valencia. Arsenal har en betydelselös match ikväll och därför är min gissning på öppningselvan borta mot Olympiacos: Fabianski, Santos-Squillaci-Miquel-Djourou, Cocuelin-Frimpong-Rosicky-Alex OC, Benayoun-Chamakh. Detta skulle vara en 4-4-2 uppställning. Arshavin, Park och några andra kan lika bra starta för att de också behöver speltid men kanske får de bara hoppa in. Övriga CL matcher är inte så intressanta enligt mig. Ha en nice kväll och grattis på 94-års dagen Finland!

Litti är en bra förebild för finsk fotboll. Här i en klassisk spelskjorta. Då jag var liten var han den enda spelaren som var värd att se på teve i Finlands matcher.


Fulham vinst

Testar blogg.se via en app i mobilen nu. Såg just min facebookvän Clint Dempsey göra 1-0 mot Liverpool. Han är Soccerwaves frontfigur i amerikanska reklamer. Ska sanningen fram förtjänade Pool minst en poäng idag..kanske tre. Fulham är ganska bra just nu ändå. Tog poäng av Arsenal också.. Helgen som gick var tung och nu skall jag sova för att orka med självständighetsdagen + träning + Champions League.


Another day comes to an end

Idag har jag inte sett en minut Premier League. Såg resultaten flera timmar efter att de var klara. På kursen har vi varit så koncentrerade på att lära ut fotbollsfärdigheter att ingen har nämnt vare sig lottningen igår eller matcherna idag. Själv följde jag lottningen i smyg från mobilen igår. Idag laddade telefonen ur i något skede men jag hade nog ändå inte sett på den, är man inne i något så vill man inte komma ur det innan det är slut. Lite på 13 timmar blev dagens saldo på kursen, enda gången vi pausar är då vi äter eller förflyttar oss.

Noterade att topplagen vann i PL. Arsenal verkar ha gjort en bra match med 33 pass i rad före 3-0 målet och Vermaelen gjorde mål på en hörna, det hade gått 178 hörnor inann det målet! Arsenal har sex segrar på sju senaste ligamatcherna men det är svårt att knappa in på lag som bara vinner. Ligan är sig olik jämfört med tidigare år. Istället för en bloggpaus på några dagar har jag uppdaterat nu igen och den motivationen kom från 77 läsare på förra inlägget. Obs RVP gjorde mål idag igen! Han snittar ett mål per match på hösten. Borde sätta fem baljor till för att nå Shearers rekord. Jag håller fast vid det jag har sagt tidigare, han lyckas tyvärr inte.

Personliga noteringar idag? Finska ordet "ketteryys" står för både smidighet och vighet, hur skall jag då kunna säga vilket jag menar :) Jäkla språk. De finskspråkiga får förstå mig som de vill för jag förstår dem som jag vill. Har känts bra med språket överlag idag, missade en del meningar idagmorse men det var delvis för att jag redan kunde det mesta och luften höll på att ta slut i rummet plus att solen sken rakt på oss. Om språket har känts bra så måste jag väl ändå erkänna att det känns lite tråkigt att vara med finskspråkiga ibland. Deras humor och sätt att vara är så annorlunda, kuturen skiljer sig. Ändå har jag träffat många spelare och tränare som jag säkert kunde vara vän med om vi bodde närmare varandra. En av mina nya vänner är en före detta ligaspelare som ännu är aktiv spelare. Otroligt ambitiös kille med en fantastisk inställning till allt. Han är yngst på kursen och saknar tränarrutin nästan totalt men han är villig att lära sig. Han förstår att han behöver hjälp av oss andra för ligameriterna hjälper inte så långt då man skall lära ut något. Snackade lite grann med en fystränare som utbildar sig inom fotboll för det är hans specialområde och vi skulle hjälpa två pojkar med en skivstång. Han lärde ut fel kroppslutning åt den ena killen, knappt så jag vågade gå in och påpeka något då fystränaren just har fått ligakontrakt på 1+1 år, men jag gick in och rättade honom och han gav med sig direkt :) Ajaj..och två min senare instruerade jag en pojke fel men han visste vad som var rätt som tur var :) Jag trodde att skivstången skulle ovanför huvudet istället för till axelhöjd så det var åtminstone inget farligt.

Vet inte om ni tråkas ut av mina iakttagelser men jag träffar intressanta människor i min vardag, inte bara här utan även där hemma. En dag kanske det känns trevligt att se tillbaks på gamla inlägg som det här. Än så länge läser jag aldrig min egen blogg eller ser tillbaka på några inlägg för nöjes skull. Imorgon är det väckning kl.7.45, frukost (blåbärs risifrutti+smörgås med mjölk), packning av grejer och färdigställande av en uppgift, möte med lunch och en massa annat på stadion och 15-tiden avfärd mot coolaste lägenheten i Österbotten. På måndag far man "utvilad" till jobbet och konstaterar att tisdagen är ledig för då är det Finlands nationaldag!

Dagens bild här under, ni kan ju lista ut vad det är för något :)

EM gruppspelet och fysiska kursen

Grupp A: Ryssland Tjeckien Grekland Polen Kan gå annorlunda men de lagen är förhandsfavoriter.
Grupp B: Holland Tyskland Danmark Portugal Kan gå hursomhelst här också men Holland och Tyskland är bäst.
Grupp C: Spanien Italien Kroatien Irland Solklart hur denna grupp slutar.
Grupp D: England Sverige Frankrike Ukraina Ukraina är sämst medan Frankrike inte har ordning på sitt lag än.

Nu behöver ni inte se på gruppspelet i onödan utan det går bra att sitta på bryggan istället och ta det lugnt i sommar. En som inte har tagit det lugnt idag är jag. Har köpt två födelsedagspresenter, blivit lurad att köpa en pocket av en munk, jagat parkeringsplats x-antal gånger, läst 54 sidor fysisk tärning på finska, kommit 25min före utsatt tid till kursen och sedan lyssnat på en massa grejer jag redan kunde till 90% i fem timmar. Direkt efter kursen skulle jag hämta lite käk, kom till Mc Donald´s som var det enda öppna stället men där var det näst intill diskotek så jag nöjde mig med en macka från bensinstationen bredvid. Lärde mig lite nya ord på finska idag som t.ex. "maksa" som e lever...om man skall se något positivt med kvällen. Det är dumt att säga att "jag vet" då man är på kurs och jag är störd på de som säger så, alla kan lära sig något av alla. Ändå visste jag nog det mesta ikväll för mina studier i GY och HK motsvarar det mesta.

En viktig sak som vi diskuterade kring alkohol är då en spelare har haft match och dricker mycket samma kväll. Levern och hjärtat hamnar att jobba med alkoholen och hinner då inte jobba med mjölksyran vilket gör att återhämtningen blir försenad. Inte bra plus att det är problematiskt att träna 1-2 dagar efter och att få ut något av träningen då. Hann planera morgondagens uppgift med en från TPK ikväll snabbt innan jag skulle dra iväg. Han får sköta det som har med boll att göra och jag  sköter det som har med kroppen att göra i vår uppgift. Blir att lära ut "rörelser" åt b-juniorer för min del i 10min. Tror jag skall sätt fokus på armar och överkropp samt böjningar och lite annat smått och gott. Mitt schema imorgon: kl.7 väckning och snabb dusch, kl.7.05 frukost och planering, kl.7.20 fixa håret och på med rätt kläder och packa två olika par träningsskor (kommer att glömma minst ett par) kl. 7.35 iväg till bilen och gasa iväg och kl.22 till hotellet och sova igen.

På kursen är vi 20 deltagare och för någon vecka sedan var det 30 personer som gick motsvarande kurs. Visst finns det tränare här i landet som utbildar sig! Av oss 20 jobbar fyra heltid med fotboll. En känner jag från tidigare för vi var på samma kurs för ett år sedan. Han jobbar som junioransvarig i en förening på heltid. Mycket överraskande då han nog inte alls håller samma nivå som mig inom fotbollen ens och jag är inte så långt på vägen än. MEN han är 40 år ungefär skulle jag tro och han är väldigt sympatisk för att vara finskspråkig. Inget "management by perkele" och kanske är det för att han har ett vänligt sätt som han får sköta ett heltidsjobb inom sin förening. Som jag känner nu kör jag på min linje, jag vill vara tränare för ett lag. Alla andra jobb inom fotboll går efter lärarbranschen tills vidare, de är inte värda lika mycket. Men klart att det skulle vara lärorikt att jobba heltid med fotboll och då skulle man ha tid att skapa mer egna system och planeringar även om det inte skulle ingå i arbetsuppgifterna. Nog svamlat för ikväll. Sov gott alla läsare!

Det tränades flitigt ikväll utanför stadion ikväll. Alla lampor verkade inte slockna i tid, den här bilden tog jag lite före kl.22 då jag for till hotellet.

Europa XI

Min Europa 11 från säsongen 2011:

Edwin van der Sar

Daniel Alves-Nemanja Vidic-Gerard Piqué-Sergio Ramos (avbytare Kompany)

Gareth Bale-Cesc Fabregas-Andrés Iniesta-Bastian Schweinsteiger (avbytare Xavi)

Robin van Persie-Cristiano Ronaldo (avbytare Messi)


RSS 2.0