Arsenal-Manu m.m.


Tja vad ska man säga. En tråkig dag på jobbet för Arsenal. Manu pressade inte högt uppifrån med tre spelare vilket jag hade trott. De pressade högt endast med Rooney. Största delen av första halvlek rullar Arsenal ut Manu men kommer inte in i boxen. Arsenal kan inte slå inlägg och vem skulle ens försöka göra mål på inlägg då det inte är taktiken de kör med alls. Pust. Alla lag behöver ha variation i spelet och jag förstår inte varför man inte vill slå inlägg och försöka göra mål på det sättet. Manus 1-0 mål kommer efter att Nani håller Ronaldo klass och tar sig förbi tre spelare som ingenting. Chippen han avslutar med skulle inte ha gått i mål utan Almunia antagligen, men det fanns två mot en vid bakstolpen för Manu också. Okej ett mål bakåt gör inget tänkte jag, det borde inte spela någon roll då Arshavin såg pigg ut. Han brände många chanser idag. Nåja 2-0 kommer på en kontring då Rooney löper 50 meter hårt och Nani håller i bollen och släpper den perfekt åt en giftig avslutare vid namn Rooney. Totalt oförtjänt med 2-0, kunde bra ha varit 0-0 i halvtid.

Andra halvlek blir tempofattig, Manu tog sig in i matchen lite mer. Det hände inte speciellt mycket och Arsenals problem att at sig in i boxen fanns kvar till stor del. Ett äkta Manu mål kom då sydkoreanan Park kontrar in 3-0, jag vet inte riktigt hur fösvaret skulle ha gjort, orkar inte fundera ut det nu, men i slutskedet av Parks löpning borde det ha kommit någon sorts press mot honom, även om det kunde ha blivit mål enkelt via en passning till höger då.

Bendtner och Walcott tillförde inte så mycket i sina inhopp. Gallas missade en del i boxen..bl.a. en nick ur väldigt bra läge. Fabregas glänste stundtals men behöver någon bättre kamrat än Denilson då Song är defensiv. Rosicky och Nasri är väldigt likadana spelare, sälj minst en är mitt råd. Arsenals passningsspel är fint, men man behöver kreativitet och variation då man skall skapa chanser. Barca spelar världens finaste fotboll, sen kommer Arsenal men just nu skapar man inte chanser som Barca. Klart att Van Persie saknas otroligt, men varför köper man inte någon bra anfallare och säljer någon annan samtidigt...match mot Chelsea nästa helg, där hinner vi inte rulla boll som idag, hur skall man då spela? Skall fundera på det.

I Manu är Van der Sar grym och Rooney är kanske världens bästa anfallare just nu. Han förtjänar sin bild på Fifa10 mer än någonsin. Nani låg bakom två mål, han kan bli hur bra som helst..han är bara 23 år än. Resten av Manu är inte speciellt bra men taktiskt smarta. Var Manu bättre? Den som gör mer mål är bättre taktiskt och poängmässigt bäst, men spelmässigt var Arsenal klart skickligare.

Vi hade möte med fotislaget jag spelar i igår och gick igenom en del taktiskt inför säsongen. Jättebra med sådana diskussioner då de fungerar. Vet int om ja kan skriva desto mer om det då konkurrerande spelare i samma serie läser min blogg :)

Nya videon om Soccerwave heter Training with or without soccerwave. Den är regisserad och klippt helt av mig men musiken får jag tacka min vän Matthew för. Klippte i två låtar han gav mig så att de passade in i videon. Tror att det var cirka 70 personer minst som såg Soccerwave igår. Hur projektet och försäljningen fortsätter får vi se. Finska klubbar har inte mycket pengar. Kommer att börja sälja en ganska unik pump nu också. Den ser ut som en borrmaskin och det är bara att hålla in knappen så pumpas bollarna snabbt i. Fungerar med luftmadrasser, cykelringar och allt möjligt annat också. Priset på den blir cirka 40 euro så det är helt överkomligt för alla lag. Den är ackudriven och trådlös (förstås) och med en laddning kan man pumpa upp 15 tomma bollar. Men bollarna är ju helt tomma endast då de är nya.

Premier League är inte avgjord på länge och tre lag har chansen ännu. Champions League blir hårt för Arsenal om man inte värvar någon i Van Persie klass.

En nyhet kommer ut....


Sade tidigare att jag hade en idé på gång som kan revolutionera den finska fotbollen. Okej nu får ni veta vad jag har haft på gång. Revolutionera är förstås ett starkt ord. Det som är på gång är att det företag jag jobbar för på sidan om mitt lärarjobb så har utvecklats och säljer numera även sportartiklar. Den grej som jag hittade från USA via Norge heter Soccerwave. Jag blev snabbt bekant med norrmannen som hade rättigheterna för Finland och nu har vi ett samarbete på gång och undersöker marknaden här. Soccerwave är en fotbollsvägg med mycket unika egenskaper som vilken kunnig tränare som helst direkt ser att är ett träningsredskap som kan förändra våra träningar och göra dem mycket bättre och mer inspirerande.

Nu på lördag kl.10 håller leder jag ett möte i Botniahallens konferensrum i crika 40 minuter. Vi har bjudit in över 90 föreningar/fotbollsledare/viktiga fotbollspersoner från Österbotten. Efter konferensen visas SW (soccerwave) upp av en testgrupp på den nya fotbollsmattan i Botniahallen. Vill du komma med och se så ta kontakt med mig nu först! Läser du min blogg betyder det att du iaf fattar något om fotbollsvärlden ;) Skämt å sido ta kontakt om du vill komma!

Sök på Soccerwave på youtube så hittar du en del filmer och info. Jag har gjort en egen film med testgruppen och den har premiär på konferensen på lördag. Okej den ligger ute på nätet redan men jag tror inte att någon hittar den utan adress, speciellt inte då den finns under ett nytt användarnamn. Jag skall inte berätta mer än så här i detta skede. Hoppas iaf att den slår igenom ordentligt här i landet. Den har blivit vald till bästa träningsredskap av Manchester Uniteds berömda akademi och många landslagsspelare har talat gott om den. Före detta utvecklingschefen för finsk fotboll tyckte om den och kommenterade den. Då jag sände ut inbjudningarna till konferensen använde jag inte hans namn för jag hann inte fråga honom om saken men i efetrhand fick jag veta att det nog hade gått bra. Känner honom helt bra trots allt. Det har varit brådskande veckor och ännu är det fart på. Viktiga personer och någon/några tidningar har hört sig för om vad det hela handlar om. Går inte att skriva alltför mycket i en tidning då det kan bli "gratis reklam" vilket kan tyckas vara orättvist mot andra.

Har en annan pryl på gång också som kan hjälpa fotbollen lite grann, men det är en liten pryl i jämförelse med SW. Mer om den en annan gång. Min nygjorda video kan ni få se fr.o.m. lördag om jag hinner lägga ut länken då.

Fa cup helg


Tror det blir en helg med flera skrällar. Aston Villa m.fl. går ut med ett b-betonat manskap. Birmingham-Everton kan bli mycket intressant, jag tippar på att Birmingham vinner med 2-1 och det mycket tack vare Seb Larsson och hans frisparkar och passningar. Imorgon är det Arsenals tur att slå ut ett skräplag i FA igen. Har ingen direkt info om det nu, men antar att Fabregas och några viktiga backar får vila. Manu tar sig an Hull hemma i PL idag. Veikkaus odds på Hull är hela 23! Tänk då att Hulls målvakt är i storform och Manu är inte ett lag i storform. Rooney, Valencia och någon till borde vilas då de har spelat mycket nu. Vid vinst tar Manu ligaledningen, men med en match mer spelad än Arsenal och med två matcher mer än Chelski. Obs, jag spelar endast på Hull i helgen, det är allt jag gör. Fyra euro på Hull ger närmare hundra euro i vinst, en kontring räcker.

Två galna bekanta sticker iväg till Milano idag för att se Inter-Milan imorgonkväll kl.22 finsk tid. Biljetterna var skitdyra men allt annat överkomligt. Matchen är nu slutsåld. På tal om livefotboll skall jag försöka släpa mig till Botniahallen och se Vps mot Seinäjoki idag. Matchen börjar 14.30. Jag far inte dit för att se matchen, jag far dit för att analysera den.

Senast på måndag borde jag kunna släppa ut en nyhet. Jag jobbar på sidan om med ett företag och försöker ta in nya intressanta sportartiklar. Med tur frå ni veta mer om allt redan i helgen.

Vad har hänt på sistone då? Jag har undervisat utomhus otaliga timmar. En dag åkte skrinnskorna på och av fyra varv på 8h. Bara klädrallyt är ju ansträngande :) Sen lite länkar, konstgrästräningar, specialträningar och allt möjligt har varit på fritidsschemat. En träning jag har upplevt var bedrövlig. Joggade cirka 100m på 10min i uppvärmningsövningen. Värsta på länge och sen var det meningen att man skulle börja stretcha. Ju mer coach man blir själv desto mer utled blir man på att vara på aktiviteter som andra håller. Som tur är har vi en bra första tränare i klubben jag spelar för nu. Passligt bra på alla sätt så här långt. Som det ska vara! Mitt liv består av en massa pendlande hit och dit, bra mat, vila och sömn. Planering över var jag skall sova och vad som skall packas direkt och packas långt på förhand för att allt skall löpa så smidigt som möjligt. Som tur är hjälper mina vänner och min släkt mig så gott de kan, utan dem skulle det inte gå att leva så här. I längden orkar man inte med ett sånt här liv heller. Idag får jag lov att vila trots att det är bra skidföre. Akillessenan känns uppnött, ena knäet är på gränsen till överansträngt, andra knäet är också ansträngt och jag hade tillfrisknat helt efter feber+förkylning men nu är jag förkyld igen. Välkommen till mitt liv under försäsongen 2010!

P.S. Gallas tackling mot Bolton kanske var oschysst men domaren dömer och kontrar man är det bara att göra mål, man kan inte sparka ut bollen varje gång någon faller och ligger kvar. Självklart skulle Arsenal ha vunnit ändå.

Magmuskler och fotboll


Ställde en fråga åt en expert eftersom jag inte fattar hur eller vi kan säga varför..de tränar som de gör i ett finskt div.3 lag. Se frågan här under, jag skrev en mil (10km alltså) och div.4 (det skulle vara deras nivå i Sverige. Högst). För att få en stark mage skall man så vitt jag vet träna den med hårt motstånd på t.ex. gym med tyngder eller dylikt. En massa upprepningar ger inte alls samma effekt. Fitnessguru skriver mer om det hela på sin hemsida som innehåller en blogg. Började följa hans blogg för en tid sedan, han har 1000 fans på facebook. Han sågade Ronaldo ganska rejält som sade att han gör 2000 sit ups per dag. Inte en chans att det stämmer, Ronaldo ljuger helt klart och han är inte heller så dum att han skulle lägga så mycket tid för att få en stark mage då det finns bättre sätt. Kommentera hellre här än på min facebook sida. Obs, kommer mer uppdateringar snart här på bloggen, idag eller imorgon tror jag! Obs nr2, otroligt uppoffrande av laget att träna hårt på försäsongen, men man bör förstås göra det bästa av tiden om man är så här ivrig och inte göra fel saker som inte bygger på någon teoretisk forskning alls. Slöseri med tid helt enkelt. Som en viss känd tränare brukar säga, "den som tränar mest och bäst vinner serien". Stämmer väl inte helt men man skall förstås träna BÄST och där är det kunskapen som avgör.

Ett fotbollslag med seniorer (div.4) har börjat med den långa försäsongsträningen och tränarens teori är att spelarna kommer att fungera bättre i träningen om magarna är starka. Laget tränar 3-4 ggr i veckan och de gör 500 situps före träning (helst allt utan paus) och efter träningen gör de minst 500 situps till. Låter detta vettigt? Själva träningen består av t.ex 1 mil länk eller inomhusfotboll eller dylikt. Är magen så viktig för resten av kroppens träning så att detta kunde vara smart? Man borde väl knappast göra 500st på en gång iaf? Kanske t.ex. 8 gånger 20 vore mer lämpligt totalt under en dag? Tacksam för svar och din blogg är helt intressant ;)

 

Fitnessguru svarar:

En stark mage är alltid bra men i övrigt låter det inte vettigt.

Låt mig ta över träningen för hela laget så kommer det bli ändring!

Träna med i-pod, projekten, var se på Premier League i städer


Efter att ha varit sjuk en tid joggade jag i tjock snö cirka 30 min ikväll. Har alltid tyckt om att ha musik då jag joggar. Jobbigt då hörlurarna sällan vill hållas och musiken vill krångla o.s.v. men nu med i-pod nano går det bra. Den väger nästan inget så tyngden orsakar inget extra och köper man bra hörlurar så hålls de ganska bra så länge man inte springer riktigt hårt i nerförsbackar. Hörlurarna som jag köpte till fungerar ungefär som öronproppar, de är mjuka och trycks in i örat så att de sitter bra. Ett minus är ändå att det kommer in extra kyla i öronen med de här hörlurarna. Ikväll var det bara -3 grader så det var iaf inte så farligt. Jag vet att det finns en toppenlösning på hela den här frågan men det berättar jag om en annan gång.

Om en vecka borde de flesta veta om fotbollsprojektet som är på gång. Det är numera bara halvhemligt, en del har fått veta och de har varit ganska positiva till det de har hört eller sett av det. Men jag vill ha allt på klart innan jag går ut desto mer med det offentligt. Man kan säga att det kan förändra fotbollsträningarna i hela landet till en viss del om folk bara är öppna för idén. Idén lämpar sig bättre för juniorträningar än seniorträningar men det är bara fantasin och tränarna som sätter gränserna. Helt ensam om idén kommer inte jag och mina medhjälpare att vara, vi har samarbete med "någon" i Åbo. Mer info nästa vecka om detta.

Mitt 15-åriga projekt som kanske aldrig blir av får ni allt vänta på att få höra om också. Det skulle i princip rikta sig till hela världen och vara ganska unikt för fotbollen. Cirka fem andra personer känner till det, men det är så stort och kostsamt det är svårt att säga om det kan bli av någon gång alls. Om någon "tät" investerare läser min blogg kan ju den personen höra av sig ;) Förutom detta kan det säkert finnas något smått och gott projekt här och där som aldrig kommer att föra så mycket väsen av sig.

I PL vann Aston V borta över Blackburn ikväll. Dagens nyhet var att Manu kan gå i konkurs mer eller mindre och isåfall kanske behöver sälja Old Trafford och Rooney. En bekant som har varit högt uppsatt inom fotboll har varit inbjuden att se igenom Manus verksamhet. Han sade åt mig här i veckan att Manu har all den nyaste tekniken för allt men att det inte är så hemskt mycket som används. Alla olika sorters sätt att mäta en människas fysik kan de göra på de mest avancerade sätt och de har t.ex. frysrummet som Boltons spelare har använt sig av men Manu använder som sagt inte så mycket av den teknik de har. De har så klart det bästa ifall om de skulle vilja anvnda något av det. Old Trafford är säkert värt mycket men att nämna Rooney i samma mening som en hel stadio låter lite lustigt i media. Nåja det är en bra spelare som är värd en himla massa pengar! Som ett av mina tidigare blogginlägg berättade så har alla bra klubbar i Premier League (Pool, Manu, Chelsea, ManC och kanske någon till) förlorat en himla massa pengar på spelarövergångar de tio senaste åren. Den klubb som var minst på minus var 700 miljoner pund (eller var det euro?) back och den som var mest var närmare tre miljarder back på spelartransaktioner. Jag antar att det har med löner att göra också till en viss del. Arsenal var den enda klubben på pus och de var 300 miljoner på plus, tacka världens geni Wenger för det. Att vara på minus spelar förstås ingen roll för Manc och Chelsea som det ser ut idag, spelarpriserna är t.o.m. högre för dem bara för att klubbar vet att de har råd att betala rejält för bra spelare.

Arsenal anställde tydligen Campbell för 45 000 euro i veckan nu resten av säsongen. Okej det finns inga alternativ till mittförsvaret då Djourou är långtidsskadad. Han var den enda avbytaren som höll måttet. Jag antar att Sol är bra och medför en hel del till laget även utanför matcherna, annars skulle nog inte Wenger ha anställt honom. Ligan lever och allt kan hända. Zlatan lär ha en svacka på gång i Barca, jag har inte sett honom spela på en tid så jag vet inte.

Slutligen måste jag erkänna att jag är avundsjuk på Jakobstad som får Finlands första O´leareys. Det är en fin, bra sportkrog som innehåller allt man behöver en tråkig vardagskväll eller en trevlig lördageftermiddag. I Umeå har den sportbaren varit fantastiskt populär. Den finns i flera länder och i Sverige i nästan alla städer. I Vasa finns det en ordentlig sportbar och det är Office, den har en bra stämning och det mesta man kan kräva av ett så pass litet ställe. De som ser engelsk fotboll på andra ställen i Vasa är på helt fel ställe eftersom t.o.m. alla stadens britter finns på Office då det är match. O´malleys är ett okej ställe också för engelsk fotboll men de är så mycket mer än en sportbar och de saknar dessutom matservering. För en riktigt mäktig stämning behövs något stort och det kanske Jakobstad får nudå. I Åbo finns det ingen direkt bra sportbar vad jag har erfarit av mina besök där medan det i Helsingfors lär finnas en hel del olika sportpubar att välja på.

Imorgon borde jag ansluta till första träningen med nya klubben. Godnatt!

Bortsnöad helg


Gick inte att spela mycket fotboll i England i helgen. Arsenal spelade bara halvbra mot Everton och släppte in hela två mål vilket gjorde att man fick vara väldigt nöjd över Rosickys kvittering i minut 92! Sen hade Arsenal tryck 4min ännu men en poäng fick lov att duga. Premier League är inte så svår jämfört med Champions League och senast efter att man har slagit ut Porto behöver rätt spelare finnas tillgängliga! Manu klarade 1-1 igår och hade stora problem, Birmingham ägde matchen i slutet totalt. Chelsea spelade inte i helgen p.g.a. snön och det är de väl bara glada över då afrikanerna saknas.

Togo skall spela för att hedra minnet av de som dog i bussen som besköts. Få se om det händer något mer ännu där i Angola :( Mycket hemskt det som hände. Till sommarens VM skall tiotusentals soldater vara på plats, stoppar det revellerna eller inte? Det sägs att på flera ställen i Sydafrika kan man inte stanna med bilen utan att bli rånad knappt. Det är inga små knivhot eller något som gäller där..nej, att få en AK-47 tryckt mot ansiktet är inget ovanligt vid rån där. Få se hur det blir, kanske kan turneringen hjälpa Sydafrikas ekonomi. Hotellen lär ju ta sjukt mycket betalt jämfört med annars. Kvällstid skall man hållas inne på hotellrummet brukar det rekommenderas, säg det åt Britterna som kommer dit för att festa...

På hemmaplan är det himla mycket snö och en bitande kyla. Jag har haft feber mer eller mindre i två dygn nu. Skall ändå jobba imorgon för jag hatar att sitta hemma och ha tråkigt flera dar i rad. Ett av mina hemliga projekt inom fotbollen tar fart på måndag och jobbas vidare med under 1-2 veckor och sedan lär de flesta veta vad det handlar om. Jag är inte alltid ute efter att hjälpa mig själv, mitt lag eller min förening, jag vill gärna hjälpa så många som möjligt att utveckla fotbollstränandet i vår region och förstås i hela vårt land.

PL tabellen är intressant, Chelsea med 45p, Arsenal med 43p och Manu med 44p (men en match mer spelad, 21st). Arsenal har problem utan Song just nu men Chelsea borde få åtminstone lite problem utan Drogba. Köper Arsenal en bra anfallare som fungerar i laget så kan det mycket väl bli ligaseger! Då krävs det också att mittförsvaret och Fabregas är i skick. Resten av gänget är ersättliga förutom RVP som man inte räknar med desto mer i år. Arsenal har helt grymt mycket skador som vanligt, det intressanta är bara att de andra lagen är nästan lika drabbade i år. Hela 18 matcher kvar så allt kan hända, toppmötena kan ha stor betydelse och där får åtminstone Arsenal ta sig i kragen.

Arsenal-Everton


Kan inte vara svårt att gissa elvan idag. Song är i Afrika med alla rebeller och har det mysigt. Fabregas är skadad ännu idag. Almunia, Sagna-Vermaelen-Gallas-Traore, Ramsey-Denilson-Diaby, Nasri-Eduardo-Arshavin

Tillbaka på bänken är Rosicky. Diaby och Ramsey har varit grymma på sistone, speciellt Diaby. Den där elvan bör slå Everton med minst två mål! Blickar man framåt behövs det fler bra spelare i skick för att vinna PL och CL. Det går bara man får en ny anfallare och alla andra kommer tillbaka. Van Persie kunde vara en av världens bästa anfallare om han var frisk nu, tilllsammans med med Djourou och Gibbs är han långtidsskadad.

Hoppas Manu förlorar ikväll! Ciao!

RSS 2.0