Kort inlägg


Vilken anfallare värvar Arsenal vid januarifönstret? David Villa? Skulle behövas någon stor och stark som är skottvillig typ som Drogba, köp honom så blir det intressant. Villa är bara en bra avslutare och inte alltför mycket mer. Det ingår inte i planerna att få en av världens bästa anfallare på skadelistan i sinnessjuka fem månader så visst finns det problem. Sen är det helt ok att förlora med bra spel med b-laget mot ManC:s a-lag. Chelsea verkar ha använt Drogba och flera andra bra spelare då Balckburn vann dem på straffar också.

Om en månad börjar försäsongen mer på allvar i Finland. Nu är träningarna lite lekbetonade emellanåt även om man kan kräva koncentration i övningar så är spelövningar och taktikgenomgångar helt andra än efter nyåret. Blir en intressant säsong igen som jag sade åt en bekant idag. Kan vara att vi nuförtiden slösar bort bar fotbollsmånader ända från säsongsavslutningen till januari, folk minns inte att vädret är bra för fotboll och januari-mars är de värsta månaderna med snö och kyla. Klart att batterierna behöver laddas om..men kanske borde man träna ordentligt på konstgräs iaf november och december för att gå in extra mycket på fysik i januari och februari som man brukar. Psykiskt tungt att träna hårt blir det såklart i det här skedet då det är ett halvår till seriestart. Men finska spelare borde inte bara tänka på säsongen utan även på att vara idrottare och atleter som utvecklas av bra träning.

Skall avsluta med ett uttryck en tränare tog upp nyligen, det lyder ungefär så här "ingen tränare har någonsin vunnit en match tack vare det han vet, det är vad spelarna har lärt sig av honom som avgör". Ganska bra va!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0