Chelski vann

Arsenal-Chelsea

50.4% Bollinnehav 49.6%
19 Skott 18
6 Skott på mål 5
2 Räddningar 5
6 Hörnor 2
14 Tacklingar 18
1 Offsides 2
1 Gult kort 0
0 Rött kort 0
16 Tacklingar 26
364 Genomförda passningar 347
77 Missade passningar 34

Statistiken berättar inte så mycket om matchen förutom att Arsenal slår mer passningar. Hörnorna kan vittna lite om vem som hade trycket. Som jag ser det har Arsenal ett övertag hela första halvlek och borde leda 2-0. I andra halvlek är Chelsea med och spelar men är klart sämre. Målchanserna kändes som att de var typ 15-5 till Arsenal. Chelsea behövde knappt målchanser för att göra mål, Fabianski var inte så het och hade ett jäkla oflyt. Cech var klart bäst i Chelsea och räddade dem gång på gång. Walcott hade hundra skottlägen i boxen och gjorde 0 mål! Arshavin saknades helt, den mannen skulle ha gjort mycket nytta i boxen idag. Känns iaf bra inför framtiden, nu kan Wenger börja bygga nästa års lag, kanske kunde han få in mer rutin i laget och ett par mittbackar av toppklass...

Adebayors filmning borde ha gett straff, den var ju ursnygg :) Som jag har sagt tidigare nån gång så blir man ibland så inställd på att målvaktens hand/fot skall fälla en i ett visst läge så att man helt enkelt faller enligt det utan att det tar i. Cech kom ut så bra så att enda sättet var att gå förbi honom och med tanke på alla missade chanser skulle det ha varit bekvämt att få straff. Det fanns ett par andra lägen att få straff också, men det lilla extra saknades i de straffsituationerna.

Sen då Ronaldo faller i hög fart så förstår jag att han måste falla rätt för att inte skada sig, det krävs inte mycket kontakt då han har toppfart för att det skall få honom på fall. Han var bra idag i 2-0 segern över Manc, förstår hans frustration över att bli utbytt. Han är den största spelaren i ligan och vill han spela borde han få göra det. Att döma av hans gester då han bl.a. slog rocken ur handen på en från lagledningen så spelar han inte i Manu nästa år. Tevez får inte förnyat kontrakt så där försvinner två av de klart bästa! Nani har inte utvecklats som man trodde och där har nog Fergie misslyckats personligen, de gånger han har varit het i inhopp och cupmatcher så har han ändå aldrig fått något riktigt förtroende i ligamatcherna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det man kan hålla med om är väl att Arsenal inte hade flytet, Chelsea hade det och gjorde mål på sina chanser, därav var det en rättvis seger. Emirates är inte Highbury, det är uppenbarligen lättare att vinna på Emirates.



Både ja och nej på Ronaldo. Han ÄR störst i ligan, men han får inte bli större än laget, det har Fergie aldrig tolererat (Beckham, Stam, Ruud). Säger Fergie att det räcker så räcker det, tränaren bestämmer och ska inte underkasta sig en spelare, inte ens för att han har en 7:a på ryggen i United.



Men försvinner han? Nej, tror inte det. Boomen är inte lika stor som ifjol, Real är visserligen i behov av en spelartyp som Ronaldo, men på väg bort är han nog inte. United har aldrig lagt ett bud på Ribery heller. Tevez är bra ja, men värd 30 miljoner pund? Nej. Nani har inte alls varit het i år, Kalle Anka-cupen borträknad. Tosic petar honom av bänken till hösten.



The title is four points away!

2009-05-10 @ 22:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0