Matchanalys

Man United var det mindre dåliga laget igår och vann med 1-0. Matchens enda riktiga chans som inte kom av en slump var då Rooney spelade fram Anderson (var det väl) som avslutade med ett skott i axeln på en utrusande Sesny. Det borde ha varit matchens enda mål på matchens enda chans om det skulle ha gått in. Manu:s mål var en tillfällighet då bollen studsar från en Arsenalfot som ett inlägg som tar i ansiktet på Park...medvetet kanske, men vem kan göra mål stolpe in med ansiktet? Manchester United såklart. Lika flyt har de då Clichy får bollen på armen i andra halvlek och domaren måste döma straff. I princip låg han och United spelaren spelar bollen i hans arm då han skall förbi, eller så var det med flit han lade bollen i armen. Hursomhelst brände Rooney straffen och Sesny gjorde en bra match.

De som inte gjorde en bra match var de 20 utespelarna i matchen. Hur i helsike kan de skämma ut Premier League som de gjorde igår? Skulle det inte vara för Tottenham-Chelsea så skulle det ha varit en skandalhelg. Två av de bättre lagen i världen slår felpass efter felpass och skapar inga lägen alls. United var mindre dåliga är den bästa sammanfattningen. De hade sitt bästa gäng på benen och de fick ha bollinnehavet i första halvleken. Arsenal hade mer boll i den andra men oberoende av vem som hade bollen fanns det varken bra spel eller bra kontringar i Manchester igår. Nasri gjorde någon sak rätt nu som då men han uträttade inga stordåd. Rooney var helt okej. Chamakh hade en konstig roll eller så var han bara riktigt dålig. Att Fabregas, Walcott och Van Persie hoppade in var förstås positivt, men att ha allihop på bänken från start var en miss. De är tre av lagets sex bästa spelare då de är i toppskick, de kunde ha använts på ett annat sätt kan jag konstatera. Finns inte så mycket att säga om gårdagens match förutom att båda lagen försvarade helt bra, men det var inte så svårt med den dåliga kreativitet och försiktighet som fanns i anfallssituationerna. Ofta stod spelarna på fel ställe, de breddade för dåligt, de tog för dåligt djup, de spelade för smått då det var trångt, de spelade för stort då det fanns små ytor och en grej som gällde speciellt Arsenal var att det fanns stora ytor från 0-20m in på Manus planhalva mot slutet av andra halvlek, men ingen mötte bollen för man väntade på långa bollar. Långa bollar kan man slå sista 5min, nu började man med långa bollar med 15min kvar.

Det kommer tuffa möten än i december, båda lagen skall möta Chelsea som har hittat formen. Manu leder ligan med 2p och en match mindre spelad. Det finns fem lag som krigar om titeln på allvar: de nämnda, Chelski, City och Spurs. Hur skall detta sluta? Arsenal har problem att byta spelstil då de möter ett lag som Manu, mot tottenham gick det att rulle runt och ha bollinnehavet men igår försökte man inte ens i första halvlek. Om det är den enda spelsitlen man behärskar, hur skall det då gå i CL då det blir tufft? Få de tre inhopparna från igår i toppform, använd Nasri, Diaby, Vermaelen och kanske Bendtner på våren så kan det blir bra. De flesta andra har en del att bevisa mot bättre lag ännu.

Är Sesny första målvakt nu? Han verkar bra.