Sydafrikas problem & tips m.m.

I Sydafrika funderar man på att skrota/montera ner en stor stadio som byggdes för VM. Orsaken är att den är dyr i drift, underhåll plus säkerhet kostar en hel del och man borde ha två riktigt stora evenemang på stadion per tre månader för att det skall vara lönsamt. Landet satsade hundratals miljoner på olika byggen inför VM, ändå vill topplagen inom populära idrottsgrenar endast spela på stadion i Johannesburg. Att VM skulle ha varit viktigt för befolkningen kan diskuteras, de fattiga är fortfarande fattiga. Ett stenkast från stadion bor en familj i en "bunker" som består av ihopbundna plåtväggar, på golvet - alltså marken eldar man för att ha det varmt. En pojke sitter och läser läxor vid ett bord, det finns två bord och två stolar i "huset" och mamman är uppgiven i en intervju. Vart gick pengarna från VM som skulle hjälpa befolkningen i Sydafrika? Hon har inte märkt något av det och knappast många andra heller. Kanske hjälpte det landet på länge sikt, men om endast de rika blev rikare var det ganska felaktigt att delvis marknadsföra VM i Sydafrika med att det kommer pengar till ett land med en fattig befolkning.


Såg sammandragen av Uniteds och Arsenals cupmatcher, United var totalt utspelat och deras reserver fick sig en riktig omgång. Bra bredd på truppen har man inte egentligen, men det kan också vara så att de enskilda spelarna presterar betydligt bättre då de har världsstjärnor bredvid sig på plan. Arsenal kunde ha dunkat in åtminstone tre mål till, Wigan var totalt utspelat och räddade flera bollar på mållinjen efter att någon hade rundat målvakten gång på gång. Blev ganska dålig utdelning med bara två mål på alla de chanser man hade. ManC tog en lätt seger i EL (Europa League) igår men vem bryr sig, det är CL som räknas och då framförallt slutspelet. Mourinho menar att Barca är färdigbyggt medan Real är under uppbyggnad, det stämmer ganska bra...Barca har byggts i 15 år till det dom är idag medan Mourinhos Real har byggts i 4 månader. Man kan inte säga att "så här" spelare Real eftersom deras spel under flera säsonger i rad inte har liknat varandra speciellt mycket. Spelidén inom föreningen är långt ifrån lika klar som Barcas.


På den första bilden har två bollar fastnat i ett träd under en av mina lektioner i högstadiet, någon som sa att fotboll är tråkigt? Skulel inte tro det :) På den andra bilden en lugn fin plats, har man hemmamatch t.ex. på lördag är mitt bästa tips att ta en promenad vid ett fint ställe nära vattnet tidigare på förmiddagen. Du får bra luft och blir pigg och fräsch. Det värsta är att vara inomhus hela dagen innan man far till en match. Testa och märk skillnaden själv. På den tredje bilden basen till en god sallad, bara att lägga till något man tycker om för att göra den godare (och mer ohälsosam) om man vill sen. Jag brukar tillsätta en blandning med vitlök, fetaost och oliver m.m. Obs, jag äter inte oliverna :) En sallad går snabbt att fixa till även i veckorna och man kan äta den flera dagar, de flesta lagar sallad endast på helgerna ändå har undersökningar visat. Inom hälsokunskapen studerar vi mycket kring mat, ändå skulle jag vilja gå på en föreläsning om idrottarnas kost som hålls av en elitidrottare. Det blir ofta på ett annat sätt då någon med stora praktiska erfarenheter föreläser istället för någon som mest har forskat kring det via böcker o.s.v. Mer om mat och fotboll blir det senare någon gång (eller några gånger).





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0