Arsenal-Manu m.m.


Tja vad ska man säga. En tråkig dag på jobbet för Arsenal. Manu pressade inte högt uppifrån med tre spelare vilket jag hade trott. De pressade högt endast med Rooney. Största delen av första halvlek rullar Arsenal ut Manu men kommer inte in i boxen. Arsenal kan inte slå inlägg och vem skulle ens försöka göra mål på inlägg då det inte är taktiken de kör med alls. Pust. Alla lag behöver ha variation i spelet och jag förstår inte varför man inte vill slå inlägg och försöka göra mål på det sättet. Manus 1-0 mål kommer efter att Nani håller Ronaldo klass och tar sig förbi tre spelare som ingenting. Chippen han avslutar med skulle inte ha gått i mål utan Almunia antagligen, men det fanns två mot en vid bakstolpen för Manu också. Okej ett mål bakåt gör inget tänkte jag, det borde inte spela någon roll då Arshavin såg pigg ut. Han brände många chanser idag. Nåja 2-0 kommer på en kontring då Rooney löper 50 meter hårt och Nani håller i bollen och släpper den perfekt åt en giftig avslutare vid namn Rooney. Totalt oförtjänt med 2-0, kunde bra ha varit 0-0 i halvtid.

Andra halvlek blir tempofattig, Manu tog sig in i matchen lite mer. Det hände inte speciellt mycket och Arsenals problem att at sig in i boxen fanns kvar till stor del. Ett äkta Manu mål kom då sydkoreanan Park kontrar in 3-0, jag vet inte riktigt hur fösvaret skulle ha gjort, orkar inte fundera ut det nu, men i slutskedet av Parks löpning borde det ha kommit någon sorts press mot honom, även om det kunde ha blivit mål enkelt via en passning till höger då.

Bendtner och Walcott tillförde inte så mycket i sina inhopp. Gallas missade en del i boxen..bl.a. en nick ur väldigt bra läge. Fabregas glänste stundtals men behöver någon bättre kamrat än Denilson då Song är defensiv. Rosicky och Nasri är väldigt likadana spelare, sälj minst en är mitt råd. Arsenals passningsspel är fint, men man behöver kreativitet och variation då man skall skapa chanser. Barca spelar världens finaste fotboll, sen kommer Arsenal men just nu skapar man inte chanser som Barca. Klart att Van Persie saknas otroligt, men varför köper man inte någon bra anfallare och säljer någon annan samtidigt...match mot Chelsea nästa helg, där hinner vi inte rulla boll som idag, hur skall man då spela? Skall fundera på det.

I Manu är Van der Sar grym och Rooney är kanske världens bästa anfallare just nu. Han förtjänar sin bild på Fifa10 mer än någonsin. Nani låg bakom två mål, han kan bli hur bra som helst..han är bara 23 år än. Resten av Manu är inte speciellt bra men taktiskt smarta. Var Manu bättre? Den som gör mer mål är bättre taktiskt och poängmässigt bäst, men spelmässigt var Arsenal klart skickligare.

Vi hade möte med fotislaget jag spelar i igår och gick igenom en del taktiskt inför säsongen. Jättebra med sådana diskussioner då de fungerar. Vet int om ja kan skriva desto mer om det då konkurrerande spelare i samma serie läser min blogg :)

Nya videon om Soccerwave heter Training with or without soccerwave. Den är regisserad och klippt helt av mig men musiken får jag tacka min vän Matthew för. Klippte i två låtar han gav mig så att de passade in i videon. Tror att det var cirka 70 personer minst som såg Soccerwave igår. Hur projektet och försäljningen fortsätter får vi se. Finska klubbar har inte mycket pengar. Kommer att börja sälja en ganska unik pump nu också. Den ser ut som en borrmaskin och det är bara att hålla in knappen så pumpas bollarna snabbt i. Fungerar med luftmadrasser, cykelringar och allt möjligt annat också. Priset på den blir cirka 40 euro så det är helt överkomligt för alla lag. Den är ackudriven och trådlös (förstås) och med en laddning kan man pumpa upp 15 tomma bollar. Men bollarna är ju helt tomma endast då de är nya.

Premier League är inte avgjord på länge och tre lag har chansen ännu. Champions League blir hårt för Arsenal om man inte värvar någon i Van Persie klass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0