Joga Bonito med 4-2 borta mot Aston Villa

Den vackra fotbollen alltså Joga Bonito som det talas om ibland är för mig när man spelar som Arsenal gjorde idag. Vilken match, vilka chanser, vilka löpningar, vilket spel och det i en vanlig helgmatch mot ett helt okej lag som Aston Villa. Chamakh och framförallt Arshavin var fantastiska idag, av någon anledning var de snabba och skickliga mittiallt. Chamakh har sällan visat upp sin snabbhet tidigare, men efter idag kan ingen säga att han är slö iallafall. Arshavin såg ut att vara överlägset snabbast på plan och han hade rätt koordination, styrka och balans i löpningarna idag. Påminde lite om Fredrik Ljungberg då han var som bäst. Den 18-årige Wilshere fick äntligen göra mål i PL och det i en match där han var tuff, fräck och alldeles respektlös på mittfältet. Hans passningar idag höll Fabregas klass minst. Då Fabregas är borta har Arsenal ett mer uppdelat ansvar och fler stiger fram och visar vad de kan, ibland alltså...idag var en sådan dag. Rosicky som jag har varit tveksam till gjorde en mycket bra match och visade fin vilja. Nasri var helt okej och sköt ett mål, han lät andra glänsa extra idag. Song gjorde mest det osynliga hårda jobbet.

Så var det försvaret då...aj aj aj man får inte släppa in två mål per match! Vid det första målet ger man aningen för mycket utrymme åt anfallsspelaren men jag sätter största delen av målet på Fabianski, han står felplacerad för att kunna se hur skottet skall komma. Det var visserligen en bra träff på bollen också vid 1-2 målet. Vid 2-3 målet kan man bara konstatera att Arsenal inte är så bra i luften då det gäller att markera spelare. Ändå skulle en toppklass målvakt antagligen ha kommit ut och brytit den sista nicken som orsakade målet. Dåliga i luften? Trots det vann man i princip allt i luften sista 10min och det var nog genom en enorm vilja att vinna. Wenger kan inte klaga på inställningen efter dagens match.

Jag fick några frågor och påståenden under matchen. Varför hade en viss mittback inte namn och nummer, då han blödde ner skjortan hade de tydligen ingen med namn och nummer vid bänken så det blev en med endast Nike och klubbmärket han fick ha på sig istället. Såg ganska dumt ut då han sprang omkring med den skjortan. Ett Chelseafan sade efter cirka 40min att när har Arsenal lärt sig att spela så här bra fotboll. Jag svarade att i första halvleken mot Tottenham såg man att det här spelet finns inom laget någonstans. Nu blev det t.o.m. bättre i andra halvleken offensivt och det är starkt. Tyvärr är försvarasspelet ett problem som kan kosta laget många dyra läropengar.

Elvan blev en överraskning och Theo fick inte speltid. Han var inte speciellt bra i onsdags och det fanns ingen orsak att byta in honom då det skulle bli många nickdueller på slutet. RVP och Bendtner får träna vidare och vänta på sin tur, just nu krävs toppform för att få speltid.

Just nu denna lördag spelar brasilianska barn och juniorer fotboll kanske 4-8h, här i Finland är det snö och -12 grader, juniorerna tränar på sin höjd 4-8h i gymnastiksal per vecka just nu, vissa tränar andra sporter och vissa har en "paus". Inte konstigt att vi aldrig blir lika bra som Brasilien på fotboll, det är bara naturens gång. Går inte att tävla med sådana länder. Ett hårt arbete krävs ändå för att skapa och ge möjligheter åt våra spelare. Möjligheter att träna med lag, talanggrupper och dylikt men framförallt skall vi inte glömma att skapa möjligheter och motivera juniorer att träna på egen hand! Det är det viktigaste av allt. En tränare kan hjälpa en junior framåt och junioren är också beroende av lagkamraternas hjälp. Den som skall till landslaget skapar ändå sin framgång till största del själv och det är genom att träna ensam och med kompisar på fritiden. Ibland tror vi tränare att vi har utvecklat en junior otroligt mycket fysiskt (teknik, skicklighet m.m.) på ett par månader, men gräver man lite djupare är det ofta junioren som har tränat mycket på egen hand.

Manu leder 1-0 efter 20min, skall börja kika lite på den matchen nu också om inget annat dyker upp. Blackburn behöver all hjälp de kan få just nu :)

ARSHAVIN  höll egen klass idag och tystade kritikerna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0