Ny förlust för The Gunners


Med en över 50% förnyad öppningselva från helgens match blev det en ny förlust. Att man släpper till chanser och låter sämre lag kontar in mål är en svaghet just nu. Visserligen långt ifrån ordinarie backlinje idag men det skall inte få gå till så här. Och i skrivande stund kommer 2-0 på tilläggstid, även det en kontring där Gibbs blir uppsnurrad på slutet. Kanske ytterligare en väckarklocka för Arsenal som inte behövde vinna denna match. Bara att gratulera Portugiserna till en bra match där de försvarade tillräckligt bra mot tre anfallare med dålig matchvana. Rosicky är otroligt högerfotad och vägrar att använda vänstern. Bendtner gjorde en helt bra match men fälldes oftast. En halvsliten Fabregas brände två bra frisparkslägen. Walcott var helt okej men kunde ha satt in sitt friläge med en bättre första beröring. Överlag höll man i bollen bra men heade problem att skapa klara chanser i spelet. Ett stort minus till domaren som missade åtminstone två klara hörnor och en solklar straff. Då Vela fälldes tänkte jag "äntligen", det kan inte uppstå ett mycket bättre läge att döma straff. Hur som helst borde man göra två mål per match nuförtiden eftersom man alltid släpper in minst ett mål. Markeringen vid 1-0 målet var på c-juniornivå. Solklart är ändå att hundra procent fokus inte sätts på annat än Premier League just nu, en match kvar i gruppen där det räcker med kryss och sedan börjar allvaret.

Chelsea hade problem med ett betydligt sämre lag, alltså Zilina som ledde med 1-0. Sturridge kvitterade i andra halvlek och Malouda avgjorde i slutet. Allt står inte rätt till där heller. Jag är ändå imponerad av Chelseas inlägg och inspel, de kommer ungefär 16m från kortlinjen, Arsenals inlägg kommer från kortlinjen och då är det oftast för sent att få en fin yta att löpa in på. Så var det idag. Ibra avgjorde för sitt Milan med ett viktigt 1-0 mål som han pangade upp i nöttaket från 16m. Ronaldinho spädde på till två noll på tilläggstid. Ibra bara växer i Italien med detta mål! Real som är i grym form vann 4-0 över Auxerre, Alonso och ramos utvisades i slutet och Ronaldo gjorde endast två mål :) Roma vände 0-2 till 3-2 på hemmaplan mot Bayern Munchen, vet att Totti avgjorde på straff men har ingen aning om hur de kunde vända.

Avslutar med ett faktum som har visat sig mycket nu som då senaste veckan; många lag blir bekväma då de leder just nu och det beror inte bara på att de är svaga mentalt utan på att de har ett hårt matchprogram!

Kommentarer
Postat av: Marcus

Notera då att Chelsea hade Turnbull i mål och spelade med en hel rad reserver såsom Kakuta, McEachran, Bruma, van Aanholt och Sturridge. Spelar man med Ferreira/Ivanovic som backpar går det ju som det går bakåt. För mig var det ingen straff, efter att jag sett reprisen. Domaren ska bestämma sig på en halv sekund, och nog slängde ju sig Vela (eller vem det nu var) för mycket egentligen.

2010-11-24 @ 07:38:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0