Bollen är rund men...


Inga direkta skrällar i gårdagens CL. Manu vann i 87:e minuten efter straffmål av Wayne Rooney. Fansen håller nog på att glömma allt som har hänt tidigare redan nu då han sköt laget vidare till åttondelsfinal. ManU matchade ett starkt lag igår med undantag för mittbacken Smalling som inte brukar få speltid. Såg matchen via Footytube idag. Rangers hade en nick utanför från bra läge och ett friläge från sidan. Rooney hade en nick i ribban och Berba var nära att få straff i första halvleken. I andra hade Rooney en farlig frispark. Carrick fick skjuta helt fritt från 14m men sköt rakt på målvakten. Van Der Sar gjorde en bra utrusning då Evans litade lite väl mycket på honom, det var en farlig chans. Berbatov fick bollen av Nani en stund senare och sköt rakt på målvakten från cirka 8m. United hade aningen mer chanser och spelade ganska fint emellanåt. Straffen var väl okej dömd eftersom det var kontakt helt klart, men ändå kan man tycka att spelaren han nicka och målvakten hamnade att göra en fin räddning med helt utsträckt kropp. Jag kan inte låta bli att säga följande: ser man på en viss Arsenalmatch iförrgår kan man anta att Arsenal inte hade fått straff i en likadan situation den kvällen, Fergies lag får ofta det de saknar i en match de äger. Bollen är rund, men Fergie får den lite fyrkantigare. Men klart ManU skall vidare och det förtjänar dom. Snart är det 13.12 och då möts ManU och Arsenal på Old Trafford. Oj oj vilken match det skall bli. Helgen som kommer har Arsenal match kl.14.45 finsk tid mot Aston Villa på bortaplan. Mitt nästa inlägg handlar om inför den matchen och det inlägget kommer antagligen på lördag. Fabregas är borta minst två veckor kom det fram.

Helgen som kommer skall jag håll två träningar. De två kommande helgerna efter det skall jag hålla tre träningar per helg, det är på gränsen till mycet för att vara helg. Svaret på gårdagens frågor om varför det är intressant att träna unga spelare är spelarutveckling. Ju bättre spelare man har att göra med desto mindre kan man utveckla dem på det fysiska planet. Många tränare i toppklubbar i Europa säger att det finns inte mycket att lära spelarna förutom att spela tillsammans. Så fungerar det speciellt i klubbar där man inte försöker få in en massa yngre spelare i truppen. De tränare jag tycker att är vettiga i min hemstad jagar inte pengar och kortsiktiga kontrakt med div.3-4 klubbar eller oseriösa div.2 klubbar. Sådana tränarjobb riskerar att stoppa tränarens utveckling. Det bästa var man än jobbar är att jobba med spelare som vill framåt och som inte är nöjda med hur det är för tillfället.

Wenger har en del att fundera på men han kommer att finna de rätta lösningarna. Det finns många saker i spelet som ser bättre ut än på flera år.


Arsene W

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0