Premier League funderingar och inför Spurs

Läsarsiffrorna ökar allt mer här ju närmare slutet på PL vi kommer. Diskussionerna går heta både här och där...det också just det jag tycker om innerst inne även om det kan bli lite "hett" ibland. Fotboll är en sport som är intressant och går att diskutera på många sätt, det är flera faktorer som påverkar en enda liten sak. I ishockey kan man säkert ofta se direkt var ett fel uppstod och det är inte alltför svårt att se varför felet skedde. Som när finska landslaget spelar powerplay, slår ett felpass vid blålinjen och t.ex. Pavel Bure gör mål...inte svårt att hitta felet där inte. Finns säkert invecklade situationer i ishockey också.

Bästa PL elvan som utsetts nu sett till hela säsongen:


GK     Edwin van der Sar     Manchester United
DF     Bacary Sagna     Arsenal
DF     Nemanja Vidic     Manchester United
DF     Vincent Kompany     Manchester City
DF     Ashley Cole     Chelsea
MF     Nani     Manchester United
MF     Samir Nasri     Arsenal
MF     Jack Wilshere     Arsenal

MF     Gareth Bale     Tottenham Hotspur
FW     Carlos Tévez     Manchester City
FW     Dimitar Berbatov     Manchester United



Vincent Kompany på bild, jag har sagt åt mina vänner redan för länge sedan att detta är en väldigt bredaxlad och stark mittback. Visste nog att han var bra också men inte så här bra. Får väl bara tro på experterna. Har någon bredare axlar i PL? Att Sagna ryms med som högerback vittnar om att det inte finns några alltför heta högerbackar i PL. Han är bra helt klart men men det kunde finnas bättre. Vidic och Cole förtjänar verkligen sina platser och Van der Sar är given. Wilshere som också fick pris för bästa unga spelare (får vara högst 23 år då säsongen börjar) tror jag att har fått sin plats mycket för insatsen mot Barcelona och för platsen i landslagets elva. Nasri var utmärkt på hösten och höll nästan ensam ett skadedrabbat Arsenal på benen, just nu är han inte speciellt bra i form.

Nani har haft sina ljusa stunder under säsongen men formen just nu är inte något att skryta över heller. Bale har dragits med skador och det är inte så konstigt att han får smällar då han är så otroligt bra! Jag känner respekterade coacher som har sett honom spela live i år och de tycker att han är ojämn. Bale fick pris för mest värdefulla spelare i ligan och det är spelarna som röstar så man kan inte precis säga emot. Han fick dock inte pris för säsongens bästa "unga spelare" :) Tevez är den största orsaken till att Man City ligger högt, att ha honom i laget är kanske inte det lättaste för en tränare men i matcherna gör han det han ska. Berba är med för sitt höga målfacit antar jag, inte ens Unitedsupportrarna skulle ranka honom högre än åttonde bästa anfallaren i ligan. Årets lag och årets tränare tycker jag att kunde vara Tottenham och Harry Redknapp om man utsåg något sådant.

Inför mötet med Tottenham imorgonkväll är jag såklart nervös. Manus match mot Newcastle ikväll slutade mållös fast Rooney spelade. Obs, bra att man bytte in Owen så han fick bli utbuad :) Nåja fokus på morgondagens match mot ett Tottenham där Bale börjar komma igång efter skada. Då han kommer på kanten bör han markeras av en ytterback plus en mittback eller mittenmittfältare. Huvudsaken är att han inte kommer till skottchanser, att låta honom komma åt att slå inlägg är inte lika farligt. Man måste försvara bra i boxen och se till att ingen får göra mål i ytan mellan målvakten och backlinjen. Resten av Tottenhamspelarna är helt bra men inte alltför farliga.

Arsenals elva kan tänkas vara: Sesny som såg stabil ut senast, Eboeu som har gjort två bra matcher frånsett en detalj, Koscielny som har skött sitt och är farlig på offensiva hörnor, Djourou som är grym på punktmarkering, Clichy som gör mer än han skulle behöva, Song som kan försvara på mittfältet, Fabregas som är ledaren med de läckra passningarna, Wilshere som svänger smidigast och smartast i PL för att komma rättvänd, Nasri som är komplett men inte blixtsnabb och inte i alltför bra form, Van Persie som spelar tufft och på gränsen till fult och gör mål med "ok" procent, Walcott som kan löpa i djupled och vara med och avgöra matcher förutsatt att motståndarna anfaller och inte spelar med alltför låg backlinje.

Alternativt tar Arshavin platsen av Walcott som är en lysande inhoppare. Theo skulle behövas som anfallsvapen i kontringarna mot ett Tottenham som knappast backar hem. Diaby kan starta istället för Song som har varit skadedrabbad. Resten av bänken är väl Squillaci, Bendtner, Chamakh, Almunia och Gibbs.

Chamakh var riktigt bra på hösten och låg bakom många mål. Våren har han floppat och han var utbränd ett tag. Att lyckas ordentligt i PL kan ofta ta mer än en säsong. Få se hur utvecklingen går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0