Summering av helgen

Arsenal skapade inte så många chanser men förtjänade 3p. Liverpool var utspelade och vågade inte gör annat än att spela med ett handbollsförsvar hela matchen igenom.

Jag är ganska trött på alla straffar som avgör viktiga matcher hela tiden. Självklart måste det bli så ibland, men det stör då domarnas linje är väldigt ojämn från match till match med just straffar. Arsenals straff i helgen var ok, då Cesc flyttade bollen till vänster fick han en smäll bakom knä och kunde inte annat än falla. Kan hända att han föll lite "snyggare" än han behövt, men det är svårt att säga. Slutet på matchen är bedrövligt, förstår nog att det kom till tid från att RVP firade utan skjorta (borde få varning för det?) men att det kommer 3min och en straff i allra sista sekunden som är ytterst tveksam...inte bra av domaren.

I El Clasico kom båda målen i 1-1 matche på straffar, såg okej ut men väldigt fult då Real spelaren firade att det blev straff och nästan hoppade i famnen på en medspelare. Dani Alves borde kanske inte ha glidtacklat utan litat på målvakten. För övrigt en bra underhållande match som jag spolade igenom idag.

Arsenals försvarsspel såg bra ut åtminstone under normal spelatid och Sesny känns säker i målet. Skadar aldrig att vara lång om man är målvakt! Fabregas-Diaby och Wilshere kan ännu bättre på mittfältet och de måste gå i djupled själva ibland också. Jag tycker om Fabregas press på backlinjen tillsammans med RVP då man ställer om till 4-4-2. En spelidé som jag skall använda den dag jag har material för det i något lag. Hur får man då hål på ett handbollsförsvar? Variera spelet! Slå inlägg från olika ställen, försök komma runt backen vid förlängda mållinjen, skjut mycket och försök med inspel m.m. Nu var det just inspel som det blev för mycket av. Hur man än gör taktiskt behövs ändå flytet att få bollen i mål.

Diabys nick, Koscielnys nick i ribban eller någon annan chans borde man ha satt in. Frisparkarna har varit usla en längre tid och RVP borde inte skjuta fler nu. Arsenals anfallare tycker om att gå framåt med fart överlag med undantag för Nasri som inte har något emot att ta det lugnt med bollen. Det går inte att komma med fart hursomhelst då minst åtta spelare står färdigt uppställda och är bra organiserade. Med facit i hand borde Walcott inte ha startat, Arshavin är bättre att utmana då ytorna är små. Backlinjen var som sagt bra och Eboue har gjort två bra matcher nu men hans agernade vid straffen är inte riktigt bra även fast motståndaren sökte kontakt genom att bromsa upp och lägga ut höger axel. Eboue ville antagligen  ha boll och tänkte försöka springa förbi på höger sida. Press skall helst vara aggressiv men man måste vara försiktig ibland.

Åt Liverpools fans vill jag säga följande: Liverpools äkta fans tycker verkligen inte om Man United och så jäkla dåligt som ert lag spelade i helgen kunde ni bra ha nöjt er med en 1-0 förlust. Er coach Kenny Dalglish är ett jäkla skämt, säger "piss off" åt en av ligans största profiler Wenger, efter en feldömd straff. Wenger, en tränare som med betydligt mindre pengar har skapat ett dubbelt bättre lag än vad Liverpool har gjort. Spelar man helt uselt och snor en poäng i slutet skall man nog inte vara nöjda om man heter Liverpool, man skall nog kunna utmana om tre poäng fast man dras med några jobbiga skador. Skotska tränarna kan dra hem till Skottland, skulle vara skönt att slippa deras röda ansikten och deras attityd i Premier League.

Risken att Man United vinner ligan är väldigt stor just nu. Förluster mot Chelsea och Arsenal är ett måste. Ibland ligger de under mot bottenlag med t.o.m. två mål och spelar uselt, men i slutändan får de alltid mål på något sätt och kommer tillbaka. Självklart spelar de väldigt bra emellanåt också men långt ifrån varje match. Hur många profiler har de som är viktiga i något landslag just nu? Inte många för de är nämligen inte så förbaskat bra som deras fans tror, de har ett jäkla flyt med att få bollen i mål och Vidic och Van der Sar som räddar dem försvarsmässigt gång på gång. En ytterst stor del av Manus fans har uppstått då laget har vunnit finaler och dylikt, kul att börja hålla på ett lag som vinner. Största delen av Manu fansen i Norden är glory hunters och inget annat. Cole och York öste in mål på Beckhams inlägg förr och Giggs har varit en stor profil i otaliga år i klubben. Han är så bra ännu för att han aldrig har slitits ut av att spela EM- eller VM-slutspel. Vem gillar spelare som bröderna Neville, Scholes och vem vill vara vän med Wayne Rooney? Fergie har lugnat sig de senaste åren men ändå har han suttit på läktaren med sin telefon och skött laget därifrån i år, han drar fördelar till laget vare sig folk tror på det eller inte. Några omgångar kvar, skall ett lag med en massa individuella stjärnor och ett äckligt målflyt vinna ligan eller skall ett enormt tekniskt, ungt och välspelande lag få göra det?

Ryan Giggs är född i Cardiff 1973. Han och några andra i Manu får snart lägga skorna på hyllan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0