Sent inlägg efter en varm måndag

Blackburn kunde bra ha vunnit över Man City idag. Manu hade inte behövt vinna i helgen och målet de fick var offside. Arsenal borde ha vunnit över Bolton, spelmässigt var man mycket bättre. Skillnaden mellan de tre nämnda topplagen är att lagen från Manchester vann sina matcher och fick 3p medan Arsenal inte fick en enda poäng med sig hem. I fotboll behövs ett jäkla flyt och den här veckan har The Gunners haft allt annat än flyt, det som skulle bli 9p blev 2p. Försvarets insatser är väldigt varierande och det är svårt att veta vad man får av vissa spelare. Sesny är hur bra som helst, Clichys inlägg är på div.5 nivå om ens det, mittbackarna yrar runt för mycket och punktmarkeingen på hörnorna låg bakom båda målen mot Bolton. Anfallsmässigt var Arsenal helt bra men Jääskeläinen hade en fin dag samtidigt som Nasri missade heta chanser. Chelsea är kanske det hetaste laget i PL nu och t.o.m. Torres fick göra mål till slut. Formen kommer i vågor och alla lag har motgångar 2-3 gånger minst per säsong. Jag vet inte om det känns rätt att Chelsea vinner PL, de är väldigt ihopköpta och klubben har använt pengar respektlöst mot idrotten de senaste åren. Man har inte kunnat använda Drogba enligt vad han förtjänar och Ancelotti är ingen jättebra tränare.

Med tanke på att Manu möter både Arsenal och Chelsea så har The Blues en bra chans att ta hem titeln. Bra saker sett ur min synvinkel med en United seger i ligan är att: Fergie m.fl. gamlingar kanske är nöjda och ger över åt nya (sämre) förmågor, man kanske blir lite nöjda och värvar mindre och slutligen blir lag som Arsenal mer revanschsugna och kanske värvar lite mer (eller dyrare) än man annars skulle göra. Dåliga saker ur min synvinkel med en Unitedseger är att de har gjort en bra säsong resultatmässigt även om spelet inte har varit speciellt fint...och det höjer självförtroendet på spelarna samtidigt som det kan vara lättare att värva bra spelare till klubben, Unitedfansen är av värsta sorten och förutom Liverpoolfans finns det sällan så många som kan så lite om fotboll men som ändå hörs och syns för att de just är väldigt många till antalet oberoende av var i Norden man rör sig och slutligen stör det hårt för att de får domslut med sig oftare än andra lag och de har även ett hemskt flyt med att avgöra matcher sista 15min.

Att se Man City ikväll var kul på det viset att de har intressanta spelare och det kan hända lite vad som helst då de spelar. Ändå är de så otroligt ihopköpta att det är hemskt, kom inte ens ihåg att en storstjärna som Dzeko fanns i laget och mittiallt avgjorde han matchen :) Blackburn hade sina chanser de också. Det spekuleras mycket i vad som skall säljas och värvas inför nästa säsong i PL. Jag skall återkomma med vilka jag tycker att borde byta klubb från Arsenal om inte för alltid så åtminstone på lån. Wenger lär få 41 miljoner pund att handla för plus de pengar han säljer spelare för. Vissa säger att Nasris och Clichys kontrakt skall ingå i den budgeten också, jag vet att det förhandlas med dem men rykten säger att Clichy hamnar i en annan klubb. Vermaelen och Ramsey är väl  med nästa år förhoppningsvis, men någon annan kan förstås vara skadad hela säsongen. Bara på Playstation man har tillgång till hela truppen samtidigt, om ens där. Mer om transferspekulationer en annan dag.

AIK hade lite oflyt mot Syrianska idag och ledningsmålet för de rödvita kunde ha underkänts för knuff i ryggen. Att det kommer ett rött kort senare beror bara på en oprofessionell inställning av den anfallare som trampade på målvakten med flit. Matchen avbröts då en raket träffade en linjedomare. Det spekuleras nu kring vem som sköt den raketen, man har tydligen kunnat se en massa AIK raketer på tv-bilder men inte just den bilden, enligt vad jag har hört så här långt. Känns osannolikt att raketen skulle komma fårn en nöjd hemmapublik i en match som Syrianska hade kontroll över i och med utvisningen.

Idag har det varit varmt som i juli. Riktigt skönt att vara ute på live fotboll i kortärmad blus. Imorgon skall jag träna tre olika lag, brukar hoppa in och hjälpa till lite där det behövs ibland. Hann se en div.5 träningsmatch sent ikväll också, helt fint spel bjöds det på och Finland är kanske inte så långt efter Sverige i de lägre divisionerna nuförtiden, började jag fundera. Fotboll är en mycket fin sport att se på då lagen försöker spela och hålla bollen inom laget, spelar ingen roll för mig på vilken nivå en match spelas bara lagen försöker passa bollen och inte tjonga iväg den hela tiden. Allt intressant uppstår då det faktiskt spelas med hjärta och spelarna och tränarna tänker på att det skall finnas ett underhållningsvärde för publiken också. Att skapa ett underhållningsvärde är allas skyldighet.

Rykten placerar Wenger i Real. Wenger stannar nog garanterat och Wilshere & Fabregas lär inte få lämna klubben enligt Wenger. Med långa kontrakt har de en skyldighet att hjälpa till tills kontraktet går ut, det är därför fotbollsspelare har betalt. Laget är byggt runt Fabregas, sade Wenger.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0