Inför Chelsea-Man City

Ikväll är det en riktigt häftig match på gång. Två av de rikaste lagen i världen möts och allt kan hända. De flesta tror säkert att Man City kommer att vinna. Jag tror att Chelsea klarar minst kryss då de har hemmaplan. Matchbilden blir antagligen 50-50 i bollinnehav för jag tror inte att något lag kommer att backa hem och jag tror inte att något av lagen är hemskt intresserade av att ha ett stort bollinnehav. Snabba anfall där backarna får mycket att göra är en väntad matchbild från min sida. Balotelli lär ha varit ute längre än kl.1 i lördags i Manchester trots att de inte fick vara ute 48h före match. Han lär inte ha misskött sin hälsa på något annat sätt än att vara ute sent, men ändå lär det bli böter och endast ett inhopp ikväll. Mancini får väl ta ett snack med honom igen, han är dock bara 21 år och han är en sådan person som inte kommer att börja sköta sig till 100% redan den här säsongen. Jag känner folk från Finland som hoppade på planet idagmorse för att se matchen. Vet inte vad de betalade för biljetterna men garanterat långt över 100 euro.

Väntade elvor:


Cech
Bosingwa Ivanovic John Terry Cole
Ramires Romeu Lampard
Sturridge Drogba Mata

Aktuella för inhopp: Mikel och Meireles. Skador: Essien, McEachran. Portade från spel är Anelka och Alex och avstängd är David Luiz.

Hart
Richards Kompany Lescott Clichy
Y.Toure Barry
Milner Aguero Silva
Dzeko

Aktuella för inhopp: Balotelli, Nasri. Skadad: Kolarov

Helgen som gick spelade Arsenal bra redan från början i 125-års jubileums matchen mot Everton. Målskyttet haltade lugnt sagt. Det borde ha varit 4-0 i halvtid. Istället blev det så att RVP fick göra matchens enda mål på en fin långboll av Song. RVP klippte till direkt med vänstra vristen och det blev antagligen PL omgångens finaste mål. Inga stora överraskningar annars i lördags, Manu vann 4-1 efter två mål var av Rooney och Nani. Tottenham fick se sig besegrade av Stoke igår med 2-1 och det var på tiden att Spurs tappade poäng. Det är många lag som håller sig i toppen av ligan och egentligen är det väl bara Man City som har varit lite omöjliga så här långt. Av alla fans jag träffar i stan är det endast Man United fans som allvarligt tror att de skall vinna ligan före Man City just nu. Så klart kan man tro och hoppas att ens lag vinner ligan, det gör jag också. Men då folk helt allvarligt är övertygade om att deras Manu skall vinna ligan med det spel de har uppvisat så här långt i år blir man bara stressad på dem. Manu har spelat skitdåligt jämfört med ifjol och fått många trepoängare med turliga uddamål. De behöver höja sig minst 30% till våromgången för att vinna ligan. Afrikanska mästerskapen drabbar många lag hårt på våren, det är väl det enda som talar för Manu nu.

Song kommer att saknas i Arsenal under mästerskapen, Diaby kan säkert ersätta honom och Wilshere kommer väl tillbaka i något skede då också. Chamakh har fått ytterst lite speltid, hans enda start i ligan är mot Stoke då undertecknad var på plats. Han spelade helt okej då men man kan inte påstå att vi har det bar ställt om RVP skadas. Det är ett hett diskussionsämne just nu och många fans hoppas att Henry skall vara inhoppare för RVP under de afrikanska mästerskapen. Vet inte vad jag tycker om den saken, han har gjort en fantastisk insats för Arsenal och skulle han komma tillbaka nu har han allt att förlora. Känns ändå som att det behöver plockas in en bra anfallare då januarifönstret öppnar. Podolski eller någon liknande vore helt bra att få in i laget.

Balotelli är en superstjärna och det vet han om!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0