Barca föll 2-1

Wojciech Szczesny och Jack Wilshere var enligt mig två av de största lirarna bakom 2-1 segern idag. Det finns många detajer som spelade in i den här matchen, det finns mycket att lära av det som hände på plan. Song hade en stor nackdel nästan hela matchen då han drog på sig en varning efter 7min genom att fälla Messi i onödan. Chanser fanns åt båda hållen i första halvlek och det kändes hemskt att Arsenal inte gick till ledning. Barca fick också sina lägen och Messis chip/skott på friläge från sidan var riktigt nära att gå in. Sesny gjorde det bra där genom att vänta ut Messi och typ gå ner i spagat. Det var Djourou som släppte markering där och det kändes som att man spelade onödigt mycket med offsidefällor. En orsak att spela med offsidefällor är kanske att motståndarna löper ifrån backlinjen för ofta vid genomskärare.

 

Barcamålet kom via en genomskärare från Messi till Villa. Clichy låg fel och upphävde offsiden, men ändå tycker jag inte om att Djorou och Koscielny satsar allt på offside där. Song kunde ha jobbat hårdare i situationen innan men med en varning på kontot var han inte sig själv, hade Diaby funnits på bänken hade man kanske bytt in honom i halvtid mot Song. Barca höll bollen bra och spelade med sina trianglar för att trötta ut Arsenal, försvarsspelet vara trots allt okej och det blev aldrig någon hög press för Gunners. Barca pressade oftast högt och det var svårt att rulla i backlinjen, det löste man genom att driva bollen långa sträckor och hitta mittfältet sen. Wilshere gjorde en enormt bra match, vet inte hur många gånger han täckte bort motståndare och svängde fräckt för att sedan komma rättvänd. Världsklass! Nasri var  lyckligtvis i toppskick och skapade en hel del. Van Persie är stark, fräck och skicklig, kvitteringsmålet kom från honom och Valdes hade inte koll på första stolpen men även vid en räddning där hade det kunnat bli mål. Walcott fick snurra upp Barcelonaspelarna lite grann i första halvleken, men överlag fanns det för små ytor för honom idag.

 

Det viktigaste för Arsenal just nu är skadeläget som är otroligt bra, detta sagt trots att bästa mittbacken inte har spelat alls i år. Att kunna byta in Arshavin är guld värt och att han avgör på pass från Nasri är bara för härligt, de två konkurrerar oftast om en plats. Bendtner kan bli användbar i slutet av nästa match mot Barca, idag hann han inte med mycket. För övrigt tycker jag att Eboue och Koscielny gjorde en fin match defensivt. Barca kom egentligen aldrig via kanterna vilket gjorde deras spel enformigt. De anföll inte så friskt heller, det rullades hemåt ganska ofta och därför  skapade man inte alltför många chanser även om man kunde ha vunnit med de chanser man hade.

 

Inför returmötet vet jag att Pique är avstängd, Sagna är väl det också om jag minns rätt. Puyol kan tänkas vara i spelskick men ofräsch för match isåfall och Diaby är säkert tillbaks i bra skick efter skada och avstängning i ligan just nu. På bortaplan blir det hårt trots att man har 2-1 att gå på. Matchen blir aldrig mållös men 1-1 kunde man gott och väl satsa på. Song kan göra en bättre match då och försvarsspelet kan man finslipa inför det och fundera över offsidefällor kontra tät markering. Kvällens match höjer självförtroendet på Arsenals spelare, tränare och fans. Oberoende av hur nästa match går i CL kan man minnas denna och ta kraft från den för att ta tre titlar i England. Ikväll hörde fans av sig till mig från Tottenham, Chelsea och Manchester United, alla gratulerade till en fin seger över ett Barca som många vill se falla ur CL. Ikväll drog Wenger det längre strået taktiskt, Peps byten var klart sämre och de taktiska detaljerna var det ganska jämnt med. Att byta ut Villa med över 20min kvar bara för att man leder med 1-0 är inte vettigt. De bästa behövs på plan, därför är jag glad att Nasri spelade idag. Wojciech Szczesny ger självförtroende åt hela laget vecka efter vecka, han har inte gjort någon direkt tavla än och alla litar på honom, härligt att se. Slutligen kan jag säga att Fabregas och Van Persie gjorde en bra match idag men inte presterade de mycket mer än vad som krävs av dem. Domaren dömde väldigt engelskt och tillät hårt spel, ofrivilliga hands och tog bort allt gnäll, en lysande insats som inte lär vara lik på Camp Nou sen.

92-födde Jack stod upp som om han hade varit självaste Fabregas. Världsklass! Ifjol var han i Bolton på lån den här tiden. Wilshere är smidig och kommer rättvänd väldigt ofta!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0