Skön vändning

Kändes skönt att vända och vinna mot Everton. Everton hade typ noll chanser i matchen. Och målet var 1,5m offside...eller? Offsideregeln har så många tolkningar idag att jag inte vågar säga att jag är så uppdaterad att det är säker offside. Men är en spelare 1,5m offside då bollen slås spelar det väl ingen roll om bollen styrs åt honom via en backs ben i ett desperat försök att stoppa passningen? Kommentatorn sade att han stod stilla i det skedet Saha, men det kan väl inte spela någon roll? Gissa om fansen och spelarna var irriterade då de såg situationen på skärmen. Höll på att bli "Egyptenfiilis". I och med att det finns stora skärmar ligger fotbollsdomarna (fotbollen i helhet) efter väldigt mycket om alla kan se att det dömdes helt åt skogen via en skärm samtidigt som domarna inte får ändra sitt beslut...vart är vi på väg?

Som tur var segrade rättvisan ikväll och Arsenal fick två mål. Inte på de 4-5 hetaste bästa chanserna men ändå två mål. Arshavin satte första baljan och det var just honom jag ville ha på plan istället för Rosicky från start. Med tanke på att det var cupmatch för Arshavin iförrgår var det kanske lika bra att han hoppade in. Sagna gissade jag rätt på, en hjärnskakning brukar inte stoppa spelare så länge. Wilshere gjorde en lite blek insats och Song likaså men resten spelade bra idag, även inhopparna..eller Bendtner var väl lite väl osynlig. Kvällens insats var inte perfekt men kanske 75% av vad Gunners kan prestera, det räckte helt bra idag och segern borde ha blivit större om inte det första fuskmålet hade gett en trög matchbild med halvfult spel av Everton. På lördag är det dags att slå Newcastle.

Manu hann jag inte se mycket av men Rooney satte in två snygga mål i första halvleken, det värsta för oss konkurrenter är att han nu verkar vara i form igen. Såg highlights från Chelseas match. Chelsea hade vissa problem att försvara sig och muren läckte rejält på det andra målet som kom på frispark. Terry blev matchhjälte genom att slå upp en retur i krysset, målvakten var nära att rädda. Anelka stod för det kosmetiska i slutet och satte 2-4 i 93 minuten.

Skön känsladå Koscielny avgjorde, annars skulle målet ha kommit senast på tilläggstid.


Kommentarer
Postat av: .

Arsenal hade helt klart fler målchanser än vad Everton hade i kväll. Dock gäller det ju att göra mål på sina chanser. Men helt klart en välförtjänt vinst för Arsenal.



"segern borde ha blivit större om inte det första fuskmålet..." Rätt roligt att du i ditt första stycke skriver att du inte är så insatt i offsideregeln och dens tolkningsmöjligheter, men sen kan du ändå påstå att det var ett fuskmål, haha.



"I och med att det finns stora skärmar ligger fotbollsdomarna (fotbollen i helhet) efter väldigt mycket om alla kan se att det dömdes helt åt skogen via en skärm samtidigt som domarna inte får ändra sitt beslut...vart är vi på väg?" Vart vi är på väg? Haha, vi (fotbollen) är inte på väg någonstans, vi står kvar där var vi var för fem år sedan, vilket är bra. Domarna skall inte ändra sitt beslut på grund av reprisbilder som visas 30-90sekunder efter en tveksam situation då spelet redan gått vidare. Och nej, vi kan inte ha domaren att se på en kamerabild vid varje offside läge för att dömma om det var offside eller inte. Tackar även nej till målkameror och dyligt.



Vill även poängtera att kvällens blogginlägg var väldigt jobbigt att läsa igenom på grund av alla konstiga meningsuppbyggnader med mera. Läs igenom texten en gång innan du postar nästa gång så borde du nog kunna rätta till det mesta. :)

2011-02-02 @ 01:20:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0