Cuphelgen

Leeds gjorde en bra insats mot Arsenal i helgen och kunde ha vunnit, men 1-1 får ses som rättvist ändå med tanke på spelet och chanserna. Djourou och Sesny spelade bra men resten av öppningselvan underpresterade. Hemskt att b-laget inte kan spela bättre trots att det är stora stjärnor det handlar om. Tacka vet jag dagens a-lag. Vinnaren i cupens returmöte om två veckor möter Huddersfield. Arsenals öppningselva var inte riktigt den väntade och det beror delvis på att Wenger vill vila bättre spelare och dels på att han tydligen tror hårt på avbytarna.

Chelsea kanske är på gång efter 7-0 och Manu har flyt som vanligt, straff i första minuten och Gerrard utvisad i första halvlek avgjorde matchen mot usla Liverpool. City är inte speciellt bra egentligen, man använder t.o.m. Tevez mot Leicester men får bara 2-2! Tottenham vidare med 3-0, inget att anmärka på där.

Skall jobba vidare på en artikel och planera en träning som börjar om 3,5h. Har en väldigt stor taktivtavla här hemma nu, rolig leksak ;)

Svar åt den som kommenterade att Arsenal slår 36 passningar i rad utanför boxen och sedan släpper in ett mål bakåt:
visst har det känts så vissa år och även ifjol, men just nu skapar man chanser i varje anfall då det går som bäst och bollen är inne i boxen en hel del. Chanser skapas på varierande sätt, mest genom korta passningar men också genom snabba kontringar och även genom snabba låga inlägg i ytan mellan backlinjen och målvakten. Det sätt man verkar undvika att skapa chanser på är genom inlägg i luften då försvaret är samlat, med Chamakh eller Bendtner i boxen kan det fungera men aldrig annars. Taktiken och spelidén känns som den bästa på sju år om du frågar mig.