Fina tider


Det är synd (som Arsenalfans) att Man United tar så mycket poäng nu trots att de inte spelar speciellt bra. Självklart skall de vinna över de sämre lagen i ligan men de gör det oftast med ett mål som kommer sent i matchen. Lite grann kan man kalla det flyt att de har så många poäng som de har. Jag tror ändå att de kommer att tappa flera poäng och åka på sin första förlust ganska snart. Spelet är inte i toppskick på något vis och det är oftast enskilda spelare som stiger fram och avgör mittiallt då det inte har funnits så mycket chanser på en stund.

Tottenham
spelar en sorts fotboll som de flesta gillar, de har runt 50m mellan yttrarna då de anfaller och kontrar. Spelet går med fart och inläggen är hårda och ofta låga. Dessutom kommer de mellan målvakten och backlinjen i den yta som är väldigt besvärlig att försvara i p.g.a. att man kommer vänd mot sitt eget mål i hög fart. Ändå har laget problem med försvarsspelet och Bale håller på att bli alltför viktig för lagets framgångar. Tottenham kan slå vem som helst men de förlorade mot Everton.

Chelsea
har spelat upp sig men har svårt att göra mål sett till antalet chanser och de släpper in mål i varje match. Ett tränarbyte börjar väl vara klart där.

Arsenal spelar stundtals en fantastisk fotboll som jag tycker att slår Barcelonas spelstil vilken dag som helst. Om någon inte har tyckt om matcherna mot Chelsea och Man City...alltså genom att se det fotbollsmässiga så då tycker man inte om fotboll heller. Så fint, vilka passningar, vilka löpningar, vilka ytor man skapar från ingenstans och vilken respekt man har fått av två topplag som försvarar sig som ett div.1 lag skulle göra. Problemen med de senaste poängförlusterna var att man efter Chelsea matchen bytte 8 spelare vilket ledde till osäkert försvarsspel... även om man gjorde mål och skapade en hel del chanser. Man City matchen hade man fyra ramträffar och en hel del chanser som ligans bästa keeper just nu räddade på något konstigt sätt. För första gången på 6-7 år är Arsenal det bästa laget i ligan tveklöst, just nu alltså. Skadorna på Diaby och Vermaelen märks inte speciellt mycket och trion Walcott-RVP-Cesc är det bästa man har och kommer att ha på många år. Alla hoppade in mot United i skräpmatchen men de var inte matchvana riktigt då än och inhopp är ger inte samma tid att prestera lika bra som då de startar en match.

Man City kan göra mål även om de inte rådde på Gunners försvar alls. Tevez höll bollen utan problem på mittfältet fast han hade flera motståndare runt sig, imponerande. Laget har inget speciellt bra försvarsspel men de har ligans för tillfället bästa målvakt vilket hjälper dem att ta allt fler poäng. Laget är bra på att vinna sämre lag och det kommer man långt på trots att man lär få stryk av de bättre lagen på våren.

Så vem vinner ligan?
Skador, Champions League och formsvackor spelar in, det är långt kvara av ligan men av de big five skulle jag nästan våga räkna ut Chelsea redan nu. Tottenham vinner knappast ligan medan de tre övriga har alla chanser i världen att vinna.

Här på hemmaplan är det varmare idag medan snödjupet är uppskattningsvis minst 30cm. Jag jobbar på med fotbollen och går på gym så mycket jag hinner. Försöker att få mina spelare att tänka själva alltmer, kan inte ge alla svar för då fastnar ingenting i deras huvud. Finns flera knep att få spelarna att tänka själva som tur är. Skall göra en artikel för en fotbollstidning och kilar nu vidare för att få den klar. Imorgon möts Arsenal och Leeds cupen, hoppas att Wenger inte vilar för många bra spelare.

THEO


Kommentarer
Postat av: orka

Va e he för fint me att slå 38 passningar utanför 16, sen tappa bollin o få ett mål i rövin iställi?

2011-01-08 @ 09:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0