Vidare i cupen

Av spelarna i öppningselvan idag mot Hudds är det Koscielny och Nasri som har en chans att starta i Premier League vanligtvis nuförtiden. På tisdag mot Everton antar jag att båda startar. Resten har väldigt liten chans att starta nuförtiden och därför kan man säga att det var b-laget som slog Huddersfield idag. Arsenals c-lag kunde ha chans att slå dem men det blev ingen lätt match trots det. Arshavin visade pigga takter och får säkert hoppa in på tisdag, hans explosisivtet fanns med för första gången på länge och han skapade chanser. Bendtner gjorde första målet via en back och det blev klassat som självmål. Bendtner är lite klumpig och sumpade bra chanser i den här matchen. Hudds kom in i matchen p.g.a. en onödig utvisning på Squillaci. Han saknar matchtempo efter skada och han tog fel beslut då hans tängde en anfallare trots att Almunia skulle ha plockat upp bollen i vilket fall som helst. Okej Almunia syntes aldrig i tv-bilden men högst antagligen fanns han på rätt plats, skulle han ha stått fel skulle han nog ha hunnit ändå.

Hudds hade svårt att få bollen på mål, ett par skott smet ganska tätt utanför och det krävdes en hörna för att göra mål. Engelska spelare är erkänt bra i luften och inte ens Diabys närvaro i boxen hjälpte vid kvitteringsmålet. Arsenal hade ganska bra kontroll över spelet trots en spelare mindre men speciellt Denilson och delvis Rosicky gjorde ingen höjdarmatch idag heller. Song gjorde ett bra inhopp som mittback och med 20min kvar byttes frälsaren in på plan. Sättet Fabregas håller bollen på är magiskt, finns ingen i PL som kan hålla bollen på samma sätt och slå passningar vart som helst oberoende av vartåt han är svängd som Cesc. Två gånger skulle Bendtner bli frispelad av Fabregas med otroliga passningar, den första han en back emellan på och den andra hade han inte missat om han inte blivit fälld. Straffen satte Fabregas säkert i mål efter att ha stegat bort målvakten. En bra match? Inte speciellt men målet är så klart att gå vidare samtidigt som man sparar öppningselvan till tisdag så långt det är möjligt. Diaby är bra på gång redan, honom kommer vi att få se mycket mer av i vår. Talade med ett Arsenalfans för lite på en månad sedan och han skulle köpa en Eboue skjorta. Varför i hela friden undrade jag...det är verkligen ingen spelare man uppskattar som Arsenalfan. De gåmnger han lyckas dribbla en skall han dribbla en till och det lyckas aldrig. Defensivt är han helt okej, men det finns bättre spelare lugnt sagt. Almunia var okej men jag föredrar Sesny just nu.

Fabregas gula kort var horribelt, han skulle plocka upp bollen..antagligen för att fördröja spelet, kanske för att kasta den åt Hudds. Det fick vi aldrig veta då han blev fälld, hur i hela friden kan domaren då ge honom gult kort? Spelar ingen större roll just nu men knepigt domslut. På tisdag blir det en tuff match, förhoppningsvis sitter chanserna redan från början av matchen. Nu 2h kvar till Fulham-Tottenham men före det skall vi se om Notts County kan störa Man Citys planer på att gå vidare i cupen.

I mina ögon är han den bästa spanjoren, tror ingen annan spanjor skulle bli lika viktig för sitt lag i Premier League om de skulle byta till den bästa ligan och försöka. I finalen i somras hann han missa ett friläge innan han spelade fram till målet som avgjorde VM.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0