Helgen som gick


Har Chicharito någon kroppsdel man kan göra mål med i offside?

Kanske var Chicharito inte offside här, vet inte om det har diskuterats alls ute i världen. Klippte själv ut den här bilden från footytubes matchklipp. De flesta skyllde 1-0 målet på Luiz igår och det gjorde de nog med all rätt enligt hans agerande. Antingen borde han hålla honom eller spela klar offsidefälla och då måste Cech långt ut. Kanske var axeln eller en del av huvudet i offside, har inte hittat bilder från sidan. Drogba hade en arm i offside igår i en situation men det är okej då man inte får göra mål med den kroppsdelen. Manu fick även 2-0 i första halvlek då de lade en hörnvariant som påminde om en kort hörna, markeringen på Vidic glömdes bort och det slutade med katastrof. Manu i 2-0 ledning på hemmaplan är svåra att rubba, de försvarade ivrigt och trots Chelseadominans kom Manu undan med 2-1. Manuflytet som ser ut att ge dem ligasegern fick över 75000 åskådare se på plats då de gjorde mål efter en halv minut! Nu krävs en poäng på två matcher för att säkra ligabucklan.

Jag skulle inte jubla än eftersom det faktiskt går att förlora två matcher i rad i PL mot "klart sämre lag" för ett topplag. Om Manu vinner ligan kan de tacka Van der Sar, flytet före Rooney kom med  på allvar, Rooneys insatser, Berbas målfarlighet, Giggs vårsäsong och scouterna som hittade Chicharito. Manus mittfält är långt ifrån det bästa i PL, backlinjen och målvakten är nog det bästa i PL, anfallarna har varit mycket varierande och det är svårt att säga att de har varit bäst i PL sett till hela säsongen. Flytet med marginaler har spelat en stor roll, så även igår med ett väldigt tidigt mål. Inför framtiden kommer Manu att få lösa vissa problem, Van der Sar är på väg bort och han har varit extremt viktig i år. Giggs kan inte ha mycket kvar av karriären. Fergie orkar nog ett år till men orkar han två? Hur bra är Rio Ferdinand nästa år, kanske börjar han vara på väg neråt i karriären? Flytet kommer inte att att vara lika stort nästa säsong, det är helt osannolikt.

Efter att två omgångar till har spelats får jag se över mitt förhandstips på ligatabellen som jag gjorde innan en enda match hade spelats denna säsong.

Annat från helgen: Arsenal med ett b-betonat lag såg omotiverade och tråkiga ut. De har lyckats få skador på många bra spelare nu igen, frågan är om alla faktiskt är skadade eller om någon av dem bänkas för att de skall säljas? Inte blev det bättre av att Stoke fick ett 2-0 mål via ett ben som ställde Sesny. Delap torkade bollen med sin handduk och slängde den mot boxen gång på gång, kanske borde det förbjudas att kasta inkast ända in i straffområdet har jag funderat på i två år nu. Börjar bli något annat än fotboll, en kommentar igår då han drev efter kanten var "se han söker inkast"...istället för att försöka få hörna eller frispark :) City verkar nöjda med fjärde platsen och tappade 1-0 till 1-2 mot Everton. Tottenham orkade bara få 1-1 i helgen.

Van Persie sköt sitt 16:nde ligamål igår

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0