CL gruppspelet börjar vara klart

Känns lite tråkigt när man inte orkar sätta 100% fokus på det lag man håller mest på. Såg Arsenals match via datorn och fokuserade mer på Milan-Barca ikväll. Arsenal gjorde vad som krävdes, skapade inte så hemskt många chanser men RVP satte åtminstone två mål. Han har gjort mål i åtta matcher i rad och hela tolv mål på dem om jag räknade rätt. Han gör klassmål men även enkla mål som det andra ikväll. Hoppades själv att det skulle ha varit någon annan för att få spridning på målskyttet. Van Persie är årets bästa anfallare i PL och han är imponerande. Ändå tycker jag att han är 75% ungefär av vad Henry var säsongen 2004...hur bra var inte han då! Gervinho har fortsatt måltorka trots fina chanser. Dortmund hade knappt några chanser men fick ett mål på tilläggstid. Arsenal for iväg med gruppsegern inför sista omgången. Dortmund är sist men kan ännu gå vidare om det vill sig med målskillnad o.s.v. men då krävs att Arsenal som inte har något att spela för vinner mot Olympiakos också.

Barca fick sin gruppseger totalsäkrad och Milan får nöja sig med att vara grupptvåa. Det fanns bara en skillnad idag och det var Messi. Han låg bakom två mål med fina passningar och sköt ett på straff själv. Zlatan spelade väldigt bra och gjorde 1-1 målet. Han betedde sig bra idag och följde ett uttryck som han gillar, "let your game do the talking". Pep hade problem idag även om det böev 3p och gruppseger. Att han inte har uttalat sig trots all kritik från Zlatan gör honom till en förlorare med stämpel som ynkrygg som inte klarar av att bemöta olika sorters spelare som dessutom är enormt dyra. Att ingen (spelare/tränare) har försvarat honom i media heller är bara ännu mer fakta över att Zlatans version av deras förhållande och diskussioner är den rätta. Jag kan varmt rekommendera Zlatans bok, den ger en utmärkt inblick i hans liv och i livet som superstjärna i fotboll. Hans påhopp mot Ljungberg, Lagerbäck och kanske någon annan känns lite småonödiga men han står för sina åsikter även i de fallen och det är imponerande.

Som Man City utmanades och slogs igår och som Barca fick problem idag så har världsfotbollen hopp ännu. Det är inte omöjligt att prestera mot de rikaste. Utan Messi kommer Barca att få grande problemas...han verkar aldrig vara skadad i Champions League dock. Fabregas roll blev ganska liten ikväll och det berodde nog till stor del på Messis roll. Inte bra för Cesc personligen.

Real har varit överlägsna i CL. I Chelseas grupp är det väldigt spännande och jämnt inför den sista omgången. Leverkusen nådde kryss idag på sin hemmaplan. De här gruppmatcherna har varit passlig underhållning mitt i veckan men det är främst mötena mellan Barca och Milan som har varit toppklassfotboll. Underhållande!

Vad vore Milan utan Ibra? Inte mycket, men de skulle köpa någon annan bra spelare isåfall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0